kimlerdi rahatsız olanlar, solcular mı, sosyalistler mi? hepsi sizin için sokaktaydı. sakallı abileriniz 3. gün sakalı kesip derslere girdi.
eğer sol= kemalizm gibi bir algın varsa bilemem ama solcular da sosyalistler de sizlerle sokaktaydı, eylem koydu sizler için.
sizi satan kendi abileriniz oldu.
sizi türbanla dışarıda bırakıp kendileri doktor, avukat, öğretmen oldular. eğer sizle bir okuldan atıldılarsa nasıl bu mevkilere geldiler?
senin dediğin 28 şubat dönemi ve öğrenci yurtlarından bahsediyorsun.
o konuda zaten hemfikiriz.
ama genel bir ibadet yapamama durumu yoktu.
senin vereceğin her sünni için 20 tane alevi ismi yazarım, o konuda eliniz çok zayıf. vereceğin her isim için oruç tutmadığı, namaz kılmadığı için dövülen insan yazarım.
benim eski erkek arkadaşım daha 2007 yılında yüksek lisansını bırakıp İzmir'e dönmek zorunda kaldı, alevi bir aileden geldiği için sadece bu sebeple dövülerek camiye sokulmuş, namaz kıldırılmış, oruç tutmadığı için dövülmüş. hala daha caminin önünden geçemez, yolunu değiştirir.
bizzat ben yaşadım başımızı örtmeye çalışıp kuran okutmaya uğraştılar. bizi o zaman da sosyalist arkadaşlarımız kurtarmıştı.
ben bunları hiç size anlatmadım. bireysel örneklere girmeseydiniz anlatmazdım da.
diyorum ki evet mağdur oldunuz.
ama bu ülkenin tek mağduru sizmişsiniz gibi davranmayın, değilsiniz çünkü.
Madımak'ı hatırlayın, sizler öldürülmediniz ama o insanlar öldürüldü
otelin etrafını saran çember sakallı adamların "Allah'ım senin cehenneminin ateşi bu, ateşinle yak kavur bunları" diyen adamlar tarafından.
olayı ister Mit başlatmış olsun ister CİA, isterse bizzat radikal sünniler, bu orada radikal islamcıların olduğu ve buna destek verdikleri gerçeğini değiştirmiyor.
başkalarının mağduriyetlerini de görün.
biraz da siz kininizi ve geçmişi geride bırakmaya gayret edin. çünkü siz bırakmazsınız başka mağdurlar da bırakmayacaklar.