CHP, 13 Yılı 1 Dakikaya Sığdırdı: 'Bambaşka Bir Türkiye'ye Uyanabiliriz'

e doğru sizlerin adını yazdım bir kenara. yine bir haksızlık olduğunda sizler için değil, kendi dünya görüşüme olan sadakatimden çıkacağım sokağa. "ben" daha iyi, daha adil bir dünyayı hak ettiğim için.
insanların ölmesine sesini çıkarmayanlar, küçümseyenler, bunlara bahane bulanlar elbette hak etmiyor. o kadar hümanist değilim ben. hiç iddia etmedim de öyle bir şeyi.
benim demokrasi anlayışı olana saygım var, demokrasiyi amaç değil araç olarak belleyenlere değil.
olmak zorunda da değil, benim özgürlüğüm, benim hakkım için kılını kıpırdatmayan, insanlara saygı duymak zorunda değilim.
her durumda, başkalarının da mağdur olduğunu unutup, mutlaka kendi mağduriyetini ortaya koyanlara saygı duymak zorunda değilim.
ben sizin mağduriyetinizin bir parçası değilim, sizlerin de başkalarının da mağdur olmaması için, ben bireysel olarak elimden geleni yaptım, ben senin içini biliyorum diyen senin yapmadıklarını yaptım ben.
senin beni eleştirmeye hakkın yok.
ben yasaklayan kimse ona karşı çıktım, kendi refahımı düşünmeden. kendim dersten kalmayı göze alarak yaptım, benimle alakalı olmayan bir sorunda.
korkmadım, korkanlardan olmadım.
CHP de olsaydı, o hakkı alana kadar eylem koyardım, merak ettiğin buysa. ben CHP'ye de eylem koyardım, sizler gibi yasaklayan sırf CHP diye sokağa çıkıp AKP yasakladığında süt dökmüş kediye dönmezdim.
sizleri unutmayacağız yazmam mı sıkıntı oldu? durup durup 20 yıl önceki meseleleri açan sizler mi şikayet ediyorsunuz bundan.
dönün de aynaya bakın biraz.
şundan eminim ki size o baş örtüsünü yine yasaklasalar, ben ve benim gibi düşünen sosyal demokratlar (kemalizm ve sosyal demokrat arasındaki farkı biliyoruz, değil mi?) ve diğer solcular yine sokağa çıkarız, sizin bizlerin öldürülmesine, dövülmesine bahane bulduğunuzu unutarak hem de. sizin fıtratınız o, bizim ki de bu. çünkü biz adalet, hak ve özgürlük istiyoruz, herkese ve her kesime, sadece kendimize değil.

Off sorularımin çoğu cevapsiz
Cevap aldiklarim ise asılsız :)

Safak pavey ismet İnönü ugur Dündar ve niceleri hakkında
Yazılanlar sorulanlar da hep cevapsiz
Kadin hakları din özgürlüğü ve irkindan dolayi hor gorulmeme vs vs iste neyse

Ezilmeyi hafife alip bir de "hunharca sizi savunduk" demek de ironinin dibi

sor sorularını meryem. teker teker sor. teker teker vereyim.
ne sanıyorsun. Uğur Dündarı, Şafak Pavey'i ya da İsmet İnönü'yü savunacağımı mı?
YANLIŞ. AYRIMCI. İNSAN HAKLARINA KARŞI.
daha ne yazayım yahu.
ezilmeyi hafife almıyorum.
diğer ezilenleri de görün diyorum. okuma fişlerine geri mi dönelim? heceleme mi yapayım.

Once saygıyı ogren bence
Her kizdiinda insanlari kucumseyen cumleler kuramazsin ki zaten boyle gordugun kisilerle muhatap olarak basta kendi zekani kucumsemis oluyorsun farkinda degilsin

Benim demek istedigim yapilan haksizliklar sadecr akp olunca sizler Humanist oluyorsunuz
Ve bize baska secim hakki tanımayan irkci basarisiz beceriksiz din dusmani munalefete karsi tek altarnatifimiz olan akp ye karsi adam gibi baska bir secenek sunamoyor ve onlari gerektigi gibi elestirmoyorsunuz.
Başımıza gelen haksizliklari hafife alıyor
Ölümleri sag-sol diye ayiriyorsunuz
Ozgecan berkin size malzeme olabiliyorken yasin malzeme olmadgi aytac baran malzene olmadigi icin "dinciydi" deyip geçiyor bu ölümler için ne akp ne baska bir zihniyeti sorumlu tutma gereği bile duymuyorsunjz.

İki taraftan da bireysel örnekler vererek bazi durumları akliyor yerine gore davraniorsunuz

ayırdığımızı nereden çıkardın? bence bu belgeselde Yasin de olmalıydı mesela. ölümünden PKK sorumludur ve güvenlik güçlerinin bir dizi ihmali sonucu vahşice katledilmiş bir gençtir.
ne yani siyasi islamcılarla bağı var diye, katledilmesini görmezden geldiğimi mi sanıyorsun? ya da iyi oldu dediğimi mi?
sağcı ya da solcu, ne fark eder meryem, insan öldü. bir annenin gencecik evladı. ben de olabilirdim, biri de beni siyasi görüşüm yüzünden öldürebilirdi.
katledildi yahu çocuk. islamcıydı diye oh olsun mu diyeceğim.
insan olmamak lazım bunun için.
kim olursa olsun, üzülüyorum ben, daha ne kadar yazayım. Esmaya'da üzüldüm mesela. Mavi Marmara için yapılan eylemlere de katıldım ben, İsrail'e karşı.
başınıza gelen haksızlıkları hafife almıyorum. 90'lar bu ülkenin belki de en karanlık çağı idi. İkna Odaları, namaz kıldığı için yurttan atılan öğrenciler, başörtülü olduğu için törenden kovulan kızlar.
bunları nasıl ve neden hafife alayım?
sadece diyorum ki
başkaları da mağdur.
CHP'ye oy verin demiyorum, HDP'ye oy verin demiyorum. istediğiniz parti sizin seçiminizdir, AKP de sizin seçiminiz olabilir, onu sorgulamak da benim haddim değil.
ama bu ülkenin sokaklarında büyük bir ihmal silsilesi sonucu insanlar patladı, sokaklarında polis kurşunla insan öldürdü.
dayak yedik, yerde sürüklendik
ve bazılarınız, geçmişteki acılarınız yüzünden sesinizi çıkarmadınız.
ve ben sizin acılarınız için sesini çıkarmış bir insan olarak beni yalnız bıraktığınızı düşünüyorum.
bunu CHP'ye oy vermediğiniz için söylemiyorum. bunlar olurken sustuğunuz için, susarak da olsa destek verdiğiniz, sesinizi yükseltmediğiniz için diyorum.
yoksa kimisi türban için verir oyunu AKP'ye
kimisi ekonomik istikrar için.
sorguladığım oyunuz değil yani. AKP GYP PPP ne olduğu önemli değil. sorun zihniyet sorunu. eleştirdiğim verdiğiniz oy değil, eleştirdiğim fikirleriniz, tavırlarınız.
neyse anlaşamayacağız sanırım.

marilyn monroe iste uzuldum diyorsun ama tepki yok su koskoca topikcte
Dedigim gibi videoda o isimlerin olmamasi bile düşündürücü
Bu arada daha cocuk yasta olan yasin icin dinci ithami oldukca agir
Biliyoruz ki dinci ile dindar arasinda daglar kadar fark var.

Susma konusu icin de su noktada uzlasiriz o zaman. Her ikk taraf da kendi nbencilligi veya cikari icin sustu ama bu simdi tek taraf mal ediliyor daha kotusu de oy özgürlüktur demenize ragmen Akp secmenine olan tahammulsuzluklerdir.
Ben bircok haksizliktan sonra cekilmistjm akp taraftari olmaktan ama beni ve birçok kisiyi buna iten durumlar ne yazikki ortada

Lafa gelince ülkenin yüzde 90'ı müslüman ama nedense ibadet özgürlüğünü yaşayamayan bi sizlersiniz. Sizin partiye oy vermeyenlerin ibadet özgürlüğüyle meselesi yok. Neden ola ki?
Onlar müslüman mı değil yoksa özgürce ibadet yapamayanlarda bir anormallik mi var?

Ne hastane kuyruğu mu? Yalan söylüyorum , hakkıyla kazanılan 3 kuruş para için saatlerce kuyruk mu oda yalan... Yalan bir haberi de paylaşayım dedim

Ya bu iradeye saygı nerde. Unutma diyengelmiş. Hayır o şeyleri yapanlar gitmiş. Yeni bir anlayış var ve hükümet bile olmamışlar ama ülkemizde ne kadar geleceği gören insan varsa alternatif yok diye tutturmuş. Bir deneyin olmazsa diyin sonuna kadar haklısınız diyelim bizde.

dinci demedim, islamcı dedim, Hüda Par'la bağlantısı vardı, yanılıyor muyum? bunu suçlamak ya da etiketlemek için söylemedim, kesinlikle o onun görüşüdür. siyasi olarak bu görüşün karşısında olabilirim ama bir çocuğun işkence edilerek öldürülmesi ve olay çıkacağı bilindiği halde orada hiçbir önlem alınmaması korkunç.
hem öldürenlerden hem validen hem belediyeden hesap sorulmalıdır.
Yasin'in görüşü değil benim meselem.
bir ülkede bir insanın bu şekilde vahşice öldürülmesidir. bugün ailesi Hüda Par'lı olan bir genç olur bu, yarın AKP'li sonra CHP'li.
bir kez başladı mı sıra hepimize gelir.
neden AKP seçmeni hedefte biliyor musun? siz başörtüsü yasağı yüzünden nasıl CHP seçmenini hedefe alıyorsunuz bu da aynı şey.
ve bu tıpkı başörtüsünde olduğu gibi önümüzdeki 20 yıl boyunca önünüze çıkacak.
bunun olmasını istediğim, temenni ettiğim için söylemiyorum bunu.
çünkü biz acılarımızda birlik olamadık, ayrıldık.
örneğin CHP seçmeni Yasin Börü'nün annesini yuhlamadı, peki ya Berkin'in annesi?
anlıyor musun? ya da mesela Hürriyet yandaş medyanın yaptığı gibi Yasin'i terörist ilan etmedi, haberini yaptılar, davasını izlediler.
evet haklısın sesleri yeterince yüksek çıkmadı.
ama ilk taşı günahsız olan atsın.
bir gün birleşmeyi beceririz umarım.

Vay be insanlar yakildi diyoruz, öldürüldü diyoruz, ki daha halen öyle. Ankarda ölenler icin en basit neler neler denildi. Birinin Alevi olmasi bile ölmesi icin yeterlidir. Gidip bi Dilek Dogan'i arasitirin derim ben. Alevilere, ateistlere kisacasi sünni olmayan herkesten nefret ediyor bu devlet.

Evet basörtü takilmasi bir haktir fakat gecmiste hangi basbakan "biliyorsunuz sünni" dedi yada sünnilere terörist dedi? Erdogan bunu aleviler icin dedi. Hatta "basini örtmeyen kadin perdesiz bir ev'e benzer dedi." Bu hükümet kahkaha atan kadinlara iffetsiz dedi.

Burda "gecmiste basörtü hakki icin niye protesto etmediniz" soran kadinlar niye simdi protesto etmiyor? Acik olmak, Alevi yada ateist, budist felan olmak hak degil mi? En basit dolmus'a binmek, hatta son kisi kalmak hak degil mi? Tecavüz edildiginde, tecavüzcünün uzuun zaman hapiste kalmasi hak degil mi?

Yoksa tek hak basörtü hakki mi? Yoksa "millet benim basörtüme saygi duysun, hatta onun icin protesto etsin ama ben baskasinin mini girmesinden saygi duymam, onun icin protesto etmem" düsüncesi mi var? O halde nasil beraber yasilcak?

Burda insanlar yakildi diyoruz, insanlar Alevi oldugunu bile söyleyemedi, öldürüldu, halen öldürülüyor diyoruz ve burda millet gizli oructan, basörtüden bahs ediyor. Ne diyeyim ben daha buna karsi..

Ne hastane kuyruğu mu? Yalan söylüyorum , hakkıyla kazanılan 3 kuruş para için saatlerce kuyruk mu oda yalan... Yalan bir haberi de paylaşayım dedim

Yasak bebişim yasak. Mune dün geceden beri uyarıyor, dilinde tüy bitti kadının. Seçim yasakları sonlanana kadar YASAK...

Sonra bizi niye küçük görüyorsunuz diye ağlıyorsunuz...

Yasak bebişim yasak. Mune dün geceden beri uyarıyor, dilinde tüy bitti kadının. Seçim yasakları sonlanana kadar YASAK...

Yahu sen kimsin de senin küçük gormen nedeniyle millet aglasin
Bu kadar simariklik da fazla
Neyi ima ettin o bile belli degil
Yasagi cignedi diye mi küçük gorme hakkina sahip oldun
Iticilik abidesisin

Bu da deprem hakkında uydurduklarımızdan bir kesit

E insankar yakildi diyorsunuz biz de katledildi diyoruz
Din özgürlüğünü ise ayriyetten belirtiyoruz
Bunda bir celiski yok anlamak isteyene
Ayrica suan hangi alanda tam özgürlük var ki
Saniyor musunuz ki islami olarak hala ozguruz
Liseli kizlara basortu yasagi kalkti daha kac yil oldu ki 13 a varana kadar
Butun Okullarda mescit var mi saniyorsunuz ayrıca
Eskiye gore kat kat ii ama her alanda okdugu gibi islami alanda da tam özgürlük yok bu yerleşmedi

Video paylaşımı mı yasak? Canım sen beni küçük gör zaten hep ...ühü ühhüüüü
Kahroldum yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…