CHP, 13 Yılı 1 Dakikaya Sığdırdı: 'Bambaşka Bir Türkiye'ye Uyanabiliriz'

Agzina saglik

Bu arada yazmayı unuttum ama bu ülkede ciddi ciddi Erdoğan dışında şu an sahnede olan siyasi liderlerin hiçbirinde liderlik vasfı göremediği için oyunu AKP'ye veren bir kitle var. Adam zamanında MHP'nin içinde bulunduğu koalisyonları görmüş geçirmiş, Kılıçdaroğlu'nda ışık görmüyor, HDP'yi söylemiyorum bile terördü PKK'ydı falan derken yani, başka verecek adam yok deyip ona oy veriyor. Erdoğan çok dişli bir rakip, karizmatik liderler listesine girmiş birisi. Sen kişisel olarak karizmatik bulursun ya da bulmazsın o ayrı konu ama bu adamda ciddi anlamda bir hitap gücü var ve bu hitap gücüne yenilip ona oy veren insanlar var. Ve onlar şu anda Davutoğlu'yu eleştiriyorlar ve beğenmiyorlar, Erdoğan daha iyiydi diyorlar. Mesela ben, öyle külhanbeyi tarzı tavırlardan pek hoşlanmıyorum ama buna bayılan bir dünya insan var. Ben aslında bu seçimde asıl HDP ne yapacak onu merak ediyorum, 7 Haziran zamanı emanet oy falan denildi ama bu seçimde ne olacak...

Taplet nedir ya bu uslupla sen karsindakini kucimsedigini mi saniyorsun
Aktrol akkoyun taplet bi ara hulog vardi
Kinci guruh kim acaba
İşte ben bu uslübe şaşırıyorum bu kadar kin bu kadar nefret her fırsatta bu kelimeleri kullanıp küçümseyen tavırlarla karşılarındakine saldırıyorlar. İşte bu yüznden bu zihniyet yükselemez çoğalamaz sağdan soldan parti destekleriyle ayakta kalmaya çalışır emanet oylarla yürümeye çalışır. Küçümseyen ayrımcı kutuplaştırıcı zihniyetinizin nesli tükeniyor farkındasınız ve bu yüzden iyice çirkefleşiyorsunuz.
Edit: ay çirkef dedim banlarlar şimdi beni :))

Din özgürlüğü algimizi kapisinda kurban kesememek kadar hafife alip yasananlari hice sayarak mi dindar kesimi anlayip onlarin yanlarinda oldunuz
Kapali bir kiz cocugu neden 16 yaşında hapse girdi ?
Chp li hanimlar neden carsaf yirtma partileri yapti ?
Biz kuranlari neden topraklara gomduk? Neden ilahiyati sapiklar sapkinlar diyarina ceviridk? Neden Cumhuriyet ilanindan sinra ikinci mecliste dindar insanlari sürgüne yolladilar? Neden ismet bey agrida Kürtleri katletti?

kimlerdi rahatsız olanlar, solcular mı, sosyalistler mi? hepsi sizin için sokaktaydı. sakallı abileriniz 3. gün sakalı kesip derslere girdi.
eğer sol= kemalizm gibi bir algın varsa bilemem ama solcular da sosyalistler de sizlerle sokaktaydı, eylem koydu sizler için.
sizi satan kendi abileriniz oldu.
sizi türbanla dışarıda bırakıp kendileri doktor, avukat, öğretmen oldular. eğer sizle bir okuldan atıldılarsa nasıl bu mevkilere geldiler?
senin dediğin 28 şubat dönemi ve öğrenci yurtlarından bahsediyorsun.
o konuda zaten hemfikiriz.
ama genel bir ibadet yapamama durumu yoktu.
senin vereceğin her sünni için 20 tane alevi ismi yazarım, o konuda eliniz çok zayıf. vereceğin her isim için oruç tutmadığı, namaz kılmadığı için dövülen insan yazarım.
benim eski erkek arkadaşım daha 2007 yılında yüksek lisansını bırakıp İzmir'e dönmek zorunda kaldı, alevi bir aileden geldiği için sadece bu sebeple dövülerek camiye sokulmuş, namaz kıldırılmış, oruç tutmadığı için dövülmüş. hala daha caminin önünden geçemez, yolunu değiştirir.
bizzat ben yaşadım başımızı örtmeye çalışıp kuran okutmaya uğraştılar. bizi o zaman da sosyalist arkadaşlarımız kurtarmıştı.
ben bunları hiç size anlatmadım. bireysel örneklere girmeseydiniz anlatmazdım da.
diyorum ki evet mağdur oldunuz.
ama bu ülkenin tek mağduru sizmişsiniz gibi davranmayın, değilsiniz çünkü.
Madımak'ı hatırlayın, sizler öldürülmediniz ama o insanlar öldürüldü
otelin etrafını saran çember sakallı adamların "Allah'ım senin cehenneminin ateşi bu, ateşinle yak kavur bunları" diyen adamlar tarafından.
olayı ister Mit başlatmış olsun ister CİA, isterse bizzat radikal sünniler, bu orada radikal islamcıların olduğu ve buna destek verdikleri gerçeğini değiştirmiyor.
başkalarının mağduriyetlerini de görün.
biraz da siz kininizi ve geçmişi geride bırakmaya gayret edin. çünkü siz bırakmazsınız başka mağdurlar da bırakmayacaklar.

Me alakasi
Ne alakasi var olu uaristirmiyoruZ ezilen olen Aleviler demissin ben buna cevap verdim doger konularda ise yaninda olduk yalanlarina asla inanmıyorum inanmak degil xaten boyle bir sey olmadi

Muhalif medya ağzıyla mesnetsizce yalan söylüyorsunuz, söylediğiniz herseye yine tek tek cevap yazarım fakat her yalaninizin yalan olduğunu söylemekten ve dogrularini söylemekten yorulurum.

bakın dediklerimi çarpıtıyorsunuz.
ben size ne dedim "kapısının önünde kurban kesememeyi bile dinine müdahale sayan insan tanıyorum, sizin din özgürlüğü tanımınız ne"
ben din özgürlüğünü hafife almadım.
2. mecliste sürgüne yolladılar çünkü Cumhuriyetin ilanına karşılardı ve hilafet istiyorlardı, İsmet İnönü hakkındaki sorularınızı İsmet İnönüyü savunan birine sorun.
türban yırtmayı da bu eylemi savunan birine sorun.
ben de sünni bir aileden geliyorum, biz gömmedik toprağa, hiçbir zaman. ne Ahmediye'yi gömdük, ne Muhammediye'yi ne de Kuran'ı Kerim'i. hepsi hala evimizde.
siz niye gömdünüz?
bilmem neden hapse girdi kapalı bir kız çocuğu? C.başkanına hakaret mi etmiş?

Alevilere yapilan katliami psikopatlar "bireysel" olarak yaptı ama diger magririyetler devlet eliyle oldu
Fark bu

Me alakasi

Ne alakasi var olu uaristirmiyoruZ ezilen olen Aleviler demissin ben buna cevap verdim doger konularda ise yaninda olduk yalanlarina asla inanmıyorum inanmak degil xaten boyle bir sey olmadi
inanmayın efendim. sizi inandırmak gibi bir sorunum yok. gidin 90'larda üniversitede okumuş ve bugün devlet memuru olan bir "abinize" sorun.
nasıl olup da okuldan atılmadığını, size o anlatsın.
ben gerçeği biliyorum, belki siz de öğrenirsiniz.

Hepsine verdigin cevaplar o kadar havada kalıyor ki
Ozellikle sürgüne gonderilen milletvekillerine karis tutumun cok acimasiz ve haksiz

Alevilere yapilan katliami psikopatlar "bireysel" olarak yaptı ama diger magririyetler devlet eliyle oldu
Fark bu
bireysel...
onlar psikopat da değildi, bireysel de değildi. onlar örgütlü ve bizzat devlet tarafından korunan kişilerdi, failler hala daha sokaklarda.
anlıyorum. daha fazla konuşmanıza gerek yok.
sizin için hiç üzülmüyorum, özgürlüğü hak etmeyen birisiniz.

Verdigin örnekler bireysel ben olmadi demiyorum ama butun sosyalistler oradaydi demen gercekdisi

Hepsine verdigin cevaplar o kadar havada kalıyor ki
Ozellikle sürgüne gonderilen milletvekillerine karis tutumun cok acimasiz ve haksiz
niye hilafet istemiyorlar mıydı? Osmanlı Halifesi, kendisine karşı duranları ne yapıyordu sanıyorsunuz? sırtlarını mı sıvazlıyordu, kellesini alıyordu.

Verdigin örnekler bireysel ben olmadi demiyorum ama butun sosyalistler oradaydi demen gercekdisi
"bütün" sosyalistler demedim. sosyalistler dedim.
anlamı genişleten sizsiniz.
edit: geride bir yerde hepsi demişim. sosyalist öğrencilerin çoğunluğu sizlerin yanındaydı. dediğim gibi abilerinize sorun onlar anlatsın, neden okuldan atılmadıklarını

O zaman benim dedigime gelerek uc bes kisi der konuyu kapatiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…