- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
ilk mecliste Cumhuriyetin ilanı hiç konuşulmadı, açın biraz tarih okuyun.Eger boyle olsalardi ilk mecliste buunmazlardi
3-5 kişi değillerdi.O zaman benim dedigime gelerek uc bes kisi der konuyu kapatiriz
Yibe ben bilgiliyimcilikilk mecliste Cumhuriyetin ilanı hiç konuşulmadı, açın biraz tarih okuyun.
3-5 kişi değillerdi.
sizin abileriniz paşa paşa derslere girerken kadın hakları için sokakta olan, eylem yapan yüzlerce, binlerce, öğrenci kollektifi idi.
onların fıtratı eylem koymak, sizin düşüncenizdekilerin fıtratı da yapılanı unutmak.
şu an şu yazdıklarınızı okuyor olsalardı pişman olurlar ve kemalist öğretmenlerinden özür dilerlerdi.
şahsen ben pişmanım.
ve bir daha, dilerim yaşanmaz ama böyle bir sorun yaşanırsa, rahatımı bozup sizler için eylem yapmayı, size destek olmayı düşünmüyorum.
zira siz özgürlükten de dayanışmadan da, insan haklarından da bihabersiniz.
muhalif olmak bir suç değil, demokrasinin bir gereğidir, bu birincisi.Muhalif medya ağzıyla mesnetsizce yalan söylüyorsunuz, söylediğiniz herseye yine tek tek cevap yazarım fakat her yalaninizin yalan olduğunu söylemekten ve dogrularini söylemekten yorulurum.
nasıl anlamış olmam gerekir? Cumhuriyeti ilan eden 2. Meclistir. İnkılapçı olan da ikinci meclistir. Hilafeti ve Saltanatı destekleyip Cumhuriyete karşı olanlar da bu meclis zamanında sürgüne yollanmaya başlanmıştır zaten.Yibe ben bilgiliyimcilik
Cumhuriyettn sonraki meclis i kastettim anlamis olmaniz gerekirdi
Hey allahim hala israrla bunun böyle olduğunu kanitlamak istiyorsun ama olmayan swy kanitlanmaz
Sonuc olarak akp den sonra en buyuk destek alan parti gecmisiyle irkci ve dindusmani idi bugunuyle basiretsiz
Bu durumda millet de nw yapacagini iyi biliyor zaten
Fazla söze gerek yok
Sen bizi anlamamissin ki destek olasin bu kafanin destegine ihtiyac duymayiz bizler zaten.
Siz herswyin en iyisini hakeddnzz zira bizler haketmiyormusuz
Tek birsey soyledim ben de bitirdim tartismayinasıl anlamış olmam gerekir? Cumhuriyeti ilan eden 2. Meclistir. İnkılapçı olan da ikinci meclistir. Hilafeti ve Saltanatı destekleyip Cumhuriyete karşı olanlar da bu meclis zamanında sürgüne yollanmaya başlanmıştır zaten.
bu konuda tek bir şey söyledim, tekrar ediyorum, 90'larda üniversite okumuş ve devlet memuru olabilmiş bir abinize sorun, okuldan nasıl atılmadığını size anlatsın.
ben sizi anlamıyorum zaten. sizin fikrinizdeki insanları anlamıyorum, her şeyi yalnızca kendine hak gören insanları anlamıyorum.
ben türbanlı arkadaşım dersten atıldığı için onunla bir sınıftan çıktım, çünkü benim hayat görüşüm, siyasi görüşüm, vicdanım onu emreder.
büyük sözler etmeyin, bir gün birilerinin desteği lazım olduğunda o zaman ağlarsınız, kimse bize destek olmuyor diye.
Sunu da atlamak istemem ben diyorum ki cumhuryetin ilanindan sonra oyuna getirilip surgun edilenlerj kastediyorumnasıl anlamış olmam gerekir? Cumhuriyeti ilan eden 2. Meclistir. İnkılapçı olan da ikinci meclistir. Hilafeti ve Saltanatı destekleyip Cumhuriyete karşı olanlar da bu meclis zamanında sürgüne yollanmaya başlanmıştır zaten.
bu konuda tek bir şey söyledim, tekrar ediyorum, 90'larda üniversite okumuş ve devlet memuru olabilmiş bir abinize sorun, okuldan nasıl atılmadığını size anlatsın.
ben sizi anlamıyorum zaten. sizin fikrinizdeki insanları anlamıyorum, her şeyi yalnızca kendine hak gören insanları anlamıyorum.
ben türbanlı arkadaşım dersten atıldığı için onunla bir sınıftan çıktım, çünkü benim hayat görüşüm, siyasi görüşüm, vicdanım onu emreder.
büyük sözler etmeyin, bir gün birilerinin desteği lazım olduğunda o zaman ağlarsınız, kimse bize destek olmuyor diye.
Tüylerim diken diken oldu.
Meryem kardelen israrla duzeltilmesine rağmen taplet aypon yazmaya ediyor ve bunlari zenginlik fostergesi olarak sunuyor. Eee insanlar da artik ti'ye alınıyor valla brn de alıyorum.Hihihi tamam.
Hani şu hintlilerin bir filmi var"onu sarıya boya" diye. O filmle şu anki halimiz ve sizin cümlelerinizi çok bağdaştırdım. Filmi izleyeli oldu baya ayrıntıları hatırlamıyorum ama belki oturur bida izlerim bi boş zamanımdailk mecliste Cumhuriyetin ilanı hiç konuşulmadı, açın biraz tarih okuyun.
3-5 kişi değillerdi.
sizin abileriniz paşa paşa derslere girerken kadın hakları için sokakta olan, eylem yapan yüzlerce, binlerce, öğrenci kollektifi idi.
onların fıtratı eylem koymak, sizin düşüncenizdekilerin fıtratı da yapılanı unutmak.
şu an şu yazdıklarınızı okuyor olsalardı pişman olurlar ve kemalist öğretmenlerinden özür dilerlerdi.
şahsen ben pişmanım.
ve bir daha, dilerim yaşanmaz ama böyle bir sorun yaşanırsa, rahatımı bozup sizler için eylem yapmayı, size destek olmayı düşünmüyorum.
zira siz özgürlükten de dayanışmadan da, insan haklarından da bihabersiniz.
ben bilmiyorum o filmi. konusu ne?Hani şu hintlilerin bir filmi var"onu sarıya boya" diye. O filmle şu anki halimiz ve sizin cümlelerinizi çok bağdaştırdım. Filmi izleyeli oldu baya ayrıntıları hatırlamıyorum ama belki oturur bida izlerim bi boş zamanımda
nasıl düşük cümleler bunlar. Virgülü falan geçtim nokta falan yok. Anlaşılmaman normal. Bir de Türkçe yazmayı denesenYibe ben bilgiliyimcilik
Cumhuriyettn sonraki meclis i kastettim anlamis olmaniz gerekirdi
Hey allahim hala israrla bunun böyle olduğunu kanitlamak istiyorsun ama olmayan swy kanitlanmaz
Sonuc olarak akp den sonra en buyuk destek alan parti gecmisiyle irkci ve dindusmani idi bugunuyle basiretsiz
Bu durumda millet de nw yapacagini iyi biliyor zaten
Fazla söze gerek yok
Sen bizi anlamamissin ki destek olasin bu kafanin destegine ihtiyac duymayiz bizler zaten.
Siz herswyin en iyisini hakeddnzz zira bizler haketmiyormusuz
Tamam ama ben konuları takip ediyorum artik alakali alakasiz heryerde bunlar varMeryem kardelen israrla duzeltilmesine rağmen taplet aypon yazmaya ediyor ve bunlari zenginlik fostergesi olarak sunuyor. Eee insanlar da artik ti'ye alınıyor valla brn de alıyorum.
Anlayan anlayıp cevap da yazıyornasıl düşük cümleler bunlar. Virgülü falan geçtim nokta falan yok. Anlaşılmaman normal. Bir de Türkçe yazmayı denesen
Yok Sephoraa tek okuyan gündemi de gelişmeleri teknolojiyi bilimi takip eden sizleriniz ben şimdi tv yi açar biri bizi gözetliyor u izlerim peşine bir pembe dizi patlatırım falan. . Bizim ne haddimize kültürle teknoloji ile uğraşmak, kitap okumak gelişmek...Teknoloji ile ilgili bir iki şey oku da öyle gel allah aşkına xperia.
Son 15 yılda neler olmuş, son 100 yılın kaç katı ilerleme göstermiş teknoloji öğren sonra konuşalım.
15 yıl önce cep telefonun evinde bilgisayarın var mıydı mesela? Onları da erdoğan getirdi turkiyeye dimi?
Surekli "ay sen evhanimisin galiba, ay eccuk kitap oku"Yok Sephoraa tek okuyan gündemi de gelişmeleri teknolojiyi bilimi takip eden sizleriniz ben şimdi tv yi açar biri bizi gözetliyor u izlerim peşine bir pembe dizi patlatırım falan. . Bizim ne haddimize kültürle teknoloji ile uğraşmak, kitap okumak gelişmek...
Şu anda dünyada yaşanan her gelişme çok kısa süre sonra ülkemizde ulaşılabilir durumda ise kimin sayesinde acaba? En azından dünyayı 30 sene geriden takip etmiyoruz eskiden olduğu gibi.
Ülkenin kendini geliştirmesine bile karşısınız, kendi otomobilini yapmasına, enerji üretmesine, araştırma tesisleri açılmasına... Herşeye muhalefet tam gaz devam siz de yani..
Allahım iPhone'nın son çıkanını gerek yok bize daha ülkeye almak istemeyen kimdi? Doğru bak kafasına göre iş yapabiliyor. Hem tabii alır o telefonlara arabalara bilmem nelere ne kadar vergi ödüyoruz haberiniz vardır. Vergi rekortmenliğinde ikinciyiz zaten. Vergi gelecek yerden Esirgeme yapılmazYok Sephoraa tek okuyan gündemi de gelişmeleri teknolojiyi bilimi takip eden sizleriniz ben şimdi tv yi açar biri bizi gözetliyor u izlerim peşine bir pembe dizi patlatırım falan. . Bizim ne haddimize kültürle teknoloji ile uğraşmak, kitap okumak gelişmek...
Şu anda dünyada yaşanan her gelişme çok kısa süre sonra ülkemizde ulaşılabilir durumda ise kimin sayesinde acaba? En azından dünyayı 30 sene geriden takip etmiyoruz eskiden olduğu gibi.
Ülkenin kendini geliştirmesine bile karşısınız, kendi otomobilini yapmasına, enerji üretmesine, araştırma tesisleri açılmasına... Herşeye muhalefet tam gaz devam siz de yani..
Amaan yine başörtüsü mü denecek canım buna cevaba.. O kitlenin bu sıkıntılardan hiçbirinden haberi yok. Kaçak Göçek bodrum köşelerinde ibadet etmemişler! İkinci sınıf insan muamelesi ile senelerce fişlenip aşağılanmamışlar.Din özgürlüğü algimizi kapisinda kurban kesememek kadar hafife alip yasananlari hice sayarak mi dindar kesimi anlayip onlarin yanlarinda oldunuz
Kapali bir kiz cocugu neden 16 yaşında hapse girdi ?
Chp li hanimlar neden carsaf yirtma partileri yapti ?
Biz kuranlari neden topraklara gomduk? Neden ilahiyati sapiklar sapkinlar diyarina ceviridk? Neden Cumhuriyet ilanindan sinra ikinci mecliste dindar insanlari sürgüne yolladilar? Neden ismet bey agrida Kürtleri katletti?
O nerden geliyor aslında biliyor musunuz? Gerçek hayatta böyle tartışmalar olsa iki cümle söylüyor sonra tekrara düşüyorlar. Şu gezi olaylarındakibir tartışma yyanımda olmuştu. Adam ne güzel cümlelerle anlatıyor bi şeyler karşı tarafın tek diyebildiği dayanağı bile olmayan yirmi milyon dolarlık zarar verdiniz. Bu yani tartışma tıkanıyor. Herkes böyle değildir o ayrı ama bu anlattığım kısım da o kadar çokki.Surekli böyle ten evhanimisin galiba, ay eccuk kitap oku"
Bu nedir boyle acaba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?