Gebeliğe Hazırlık 🌸🌸 2023 Nisan/Mayıs Gebelik Planlayanalar 🌸🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nasıl yani erken doktorun dediğinden bişey anlamadın
Şöylr kuzum. Bizde pencere gibi bir şey varmış rahim duvarı incelip açıldığında tumurta ve sperm buluştuysa ordan geçip döllenip tutunurmuş. Ama döngünün belli bir tarihinde kalınlaşmaya başlar o pencere kapanırmış. Sonrasında yumurta ve sperm buluşsa bile tutunamadığı için gebelik olmazmış. Bana da şöyle dedi senin yumurtan çatlama evresine geldiğinde sendeki pencere kapanabilir. Bunun için de yaklaşık 5 günümüz var. (Bu ay ilk takip ilaç vermeyip doğal halini görmek istedi yumurtlamamın) hatta dedi ki yumurta yeteri büyüklüğe gelirse iğne yapıp vakit kaybetmeden aşılama yaparız. Olmazsa da bu ay boş geçeriz adet olunca klomen başlarız. Şimdi benim de anlamadığım adetin son günü gibi hamile kalanlar nasıl oluyor acaba? Yumurta sperm Pencereden geçip buluşuyor döllenme mi geç oluyor, yoksa bu pencere kapanması da kişiden kişiye göre geç gerçekleşebiliyor mu? Ya da başka bir şey mi? Fizyolojik bir mantığı olsa gerek😊

İçi boş mu dolumu hangi testle anlıcak acaba merak ettim benide bilgilendirirmisin canım bu konuda. Acaba esradiol testi mi istedi çünkü yumurtlama günü yapılan estradiol testinde kan sonucu 200 ve üzeri çıkarsa yumurtanın kaliteli oldugunu gösteriyormuş birgebenin günlügünde denk geldim
Aynen o canm estridol birde progesteron sanırm hatta gec kaldık bugün kan içn mecbur yarına kaldı sonuç doktor lekelenme oldu dedim diye çatlamıştr dedi ama 28 mm göründü ona bakicak sanırm

Ozetleyeyim:)
Adetin 3. Günü 12 mm yumurta vardı doktr erken olacak dedi femara kullandm
7. Gün kan ve leke geldi
9. Gün bugün o zamn ovulasyon olmuştur dedi ultrasonda bir baktı 28 mmlik koca bir yumos😁
Kan verdirdi içi boş mu kalitelimi diye ona göre catlatma yaparz dedi yarın belli olacak
Ay hadi inşAllah güzel bir sonuç gelir tosuncuk yumoş için 😍

Şöylr kuzum. Bizde pencere gibi bir şey varmış rahim duvarı incelip açıldığında tumurta ve sperm buluştuysa ordan geçip döllenip tutunurmuş. Ama döngünün belli bir tarihinde kalınlaşmaya başlar o pencere kapanırmış. Sonrasında yumurta ve sperm buluşsa bile tutunamadığı için gebelik olmazmış. Bana da şöyle dedi senin yumurtan çatlama evresine geldiğinde sendeki pencere kapanabilir. Bunun için de yaklaşık 5 günümüz var. (Bu ay ilk takip ilaç vermeyip doğal halini görmek istedi yumurtlamamın) hatta dedi ki yumurta yeteri büyüklüğe gelirse iğne yapıp vakit kaybetmeden aşılama yaparız. Olmazsa da bu ay boş geçeriz adet olunca klomen başlarız. Şimdi benim de anlamadığım adetin son günü gibi hamile kalanlar nasıl oluyor acaba? Yumurta sperm Pencereden geçip buluşuyor döllenme mi geç oluyor, yoksa bu pencere kapanması da kişiden kişiye göre geç gerçekleşebiliyor mu? Ya da başka bir şey mi? Fizyolojik bir mantığı olsa gerek😊
Artk kafayida yemek üzereyiz 😅 Allah yardımcımız olsun

Noldu ki hayırdır
Doktor da hastanede iyi değildi kadın hastalıkları hastanesi ama doktor odasında ultrason yok gebeler hastalar hepsi hastane içinde ultrason bölümünden sıra alıp ultrason çekiliyor doktor ilgisiz hiç bi sorun yok dedi gönderdi bnm oluyor galiba tutunamıyor dedim sorun yok herşeye sorun yok dedi yani dinlemedi muayene etmedi sadece ultrason çekilde karından bi sorun çıkmadı ultrason çeken doktora sordum yumurtkamacarsa görülür mü diye daha iri iri yumurtalar yok dedi küçükler yumoşlar 3.günde

Ahh kızlar yine ben 😂 kafam olmuş bir milyon resmen iyice karıştı 😂
Regl 3gün var ovulasyon testi yaptım Bi sonucuna bakar mısınız? Gittikçe koyulaşıyor mu? Tekrardan mı yumurtluyorm anlamadım 🙄 testlerim aşağıda en üstte olan 10 Nisan sabah yaptığım diğer 2li olan üstteki 12 Nisan ve yine sabah olan diğer alttaki ikincide yine 12 Nisan saat 13.45 civarı yorum yapar mısınız?
Kızlar buna bakacak biri var mı acaba? Yorum yapabilecek?

Bunu anlayan güzel bi insan varsa bizi aydınlatsın pencere dediği ne ki rahim değil mi herkesin döngüsü farklı olur ki nerden bilecek

Back