Kızlar ben yeni yeni çeyiz dizmeye başladım. Ama yardımınıza ihtiyacım var. Ben tek kalıyorum. Ve 2 odam var sadece. Büyük bir ihtimalle bu evden çıkınca da evleneceğim eve(Kira olacak) Taşınıcam.
Şimdi aklımda 2 soru var;
1.)Çeyiz için nerden başlamalıyım? Yani aklımda şimdilik nevresim takımı yatak örtüsü falan var. Büyük eşyaları en son almayı düşünüyorum. İşte beyaz eşya falan onlar en son artık.Sizce şimdilik neler almalıyım?
2.) İkinci aklıma takılan soru da şu; Çeyizliklerimi alıp da bir odada toplaamak mantıklı mı? Nerden bansanız aldıklarımı bir odada topluycam. O da benim yatak odam zaten. Siz olsanız ne yapardınız bana fikir verin kızlar...
İşte zaten küçük studyo bir dairem var. Bir odasında o eşyalar öyle durunca komik mi görünür bilemedim. Acaba benim gibi yapan var mı aranızda?
Ben kendimden örnek vereyim ben yeni nişanlandım bayramdan sonra ne alınmış ne edilmiş listesini çıkartıcaz eksik olanlarında listesi çıkcak ve gidip tek tek alıcaz bende odama koymayı düşünüyorum eşyalarımıKızlar ben yeni yeni çeyiz dizmeye başladım. Ama yardımınıza ihtiyacım var. Ben tek kalıyorum. Ve 2 odam var sadece. Büyük bir ihtimalle bu evden çıkınca da evleneceğim eve(Kira olacak) Taşınıcam.
Şimdi aklımda 2 soru var;
1.)Çeyiz için nerden başlamalıyım? Yani aklımda şimdilik nevresim takımı yatak örtüsü falan var. Büyük eşyaları en son almayı düşünüyorum. İşte beyaz eşya falan onlar en son artık.Sizce şimdilik neler almalıyım?
2.) İkinci aklıma takılan soru da şu; Çeyizliklerimi alıp da bir odada toplaamak mantıklı mı? Nerden bansanız aldıklarımı bir odada topluycam. O da benim yatak odam zaten. Siz olsanız ne yapardınız bana fikir verin kızlar...
NETTEN HANGİ SİTELERDEN ALIYORSUN ACABA BİLGİ VERİP BİZİ DE AYDINLATIR MISIN:)valla kolileyip koyarsın odanın bi köşesine neden komik dursun ki ben şuan herşeyi kendi odama yığıyorum tabi abimin odasınıda biraz işgal ettim
bende ocaktan beri çeyiz düzmeyle uğraşıyorum çeyizimin yüzde seksenini netten aldım. buranın sıkı bir takipçisi olursan benim gibi:) ne alacağın konusunda fikrin olur hemde kampanyalardan haberdar olursun.
ben yatak odası için nevresim, battaniye, uyku seti, yorgan, pike takımı vs. aldım yatak örtüsünü daha almadım renk uyumunu bilmediğim için ama günlük bişey alabilirim bu aralar.
mutfak içinde çaycı, blendır seti, su ısıtıcı, döküm ve çelik tencereler, tava,sahan,bıçak seti,çaydanlık,kızartma tenceresi:)günlük ve misafir çkb takımı, misafir yemek takımı, kahvaltı takımı ve ona uygun çkb aldım (çok ucuzdu:) bunlar genel şeyler bide mutfak için sayamayacağım bi sürü ıvır zıvır aldım,
ütü ve saç kurutma makineside aldım.
bunları daha bu yılın başlangıcında aldım ortada nişan veya söz yok ama daha sonra sıkışmak istemediğimden almak istiyorum herşeyi. para öyle kolay birikmiyor yani. moda geçme olayınada pek inanmıyorum yemek takımımı 5 sene önce aldım hala çok seviyorum. severek aldıktan sonra bişey fark etmez. ne bulursan al valla koy köşeye. çünkü çeyiz olayı öyle kolay kolay bitmiyorçok mu uzattım ne umarım yardımcı olabilmişimdir.
yorumlara bakılırsa aklın yolu bir :) benim evlenmeme daha baya var ama bende aldım walla keyfime göre :) çünkü son dakka alsam hangi birine para yetişicekki.. bazanın içinde bir kısmı, bir kısmıda yatak odasında bir köşede bekliyorlar.
Kabaca söylemek gerekirse
rondo mikser elektrik süpürgesi kettle , misafir ve günlük yemek takımları , Çatal bıcak takımları, misafir çay kahve takımları, tencerelerin bi kısmı, düdüklü tencere, ıvır zıvırlarda oluyo tabi begendikce kek kalıpları tupperwareler filan:) yani tekstile girmedim çok fazla henüz bi kaç havlu var bi nevresim var okadar. çok aşırıda doldurmamak lazım mesela bi dondurma kaşığı aldıysan ikinciyi begensemde tutuorum kendimi :) herşeyden bitane hakkım var yoksa mutfaga sığamıcam
yapıyorum canım :) hepsiburada.com çok başarılı bi site bence, bunun dışında mesela pijama takımı filan için trendyol markafoni tarzı sitelerden faydalanıyoum. ama mutfakta fırsat fln gibi baslık altında çok kötü kalitede şeylerde satıyolar onlara pek bulasmıyorum. ürünü seçip site arastırmasına giriyorum. onemli bişeyse gerçeğini mutlaka inceliyorum netten almadan. markaların kendi siteleri iyi mesela tchibo. ama atıyorum korkmazın bi caydanlıgını çok begenmiştim çok pahalıydı baya kovaladım safidem.com diye sırf cay üstüne bi sitede yakaladım çokta güvenilir ve ulasılabilir bi site çıkmıştı:)benimde 1 sene var allah nasip ederse düğünüme seninle aynı fikirdeyim canım ufak ufak bişeyler almaya çalışıyorum peki internetten falan alışveriş yapıyomusun
AYNEN AYNEN BIKIYORLAR BİZDEN ARTIK YAŞAM ALANLARINI KASTEDİYORUZ:)