Çeyize Nerden Başlamalı?

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
Kızlar ben yeni yeni çeyiz dizmeye başladım. Ama yardımınıza ihtiyacım var. Ben tek kalıyorum. Ve 2 odam var sadece. Büyük bir ihtimalle bu evden çıkınca da evleneceğim eve(Kira olacak) Taşınıcam.
Şimdi aklımda 2 soru var;

1.)Çeyiz için nerden başlamalıyım? Yani aklımda şimdilik nevresim takımı yatak örtüsü falan var. Büyük eşyaları en son almayı düşünüyorum. İşte beyaz eşya falan onlar en son artık.Sizce şimdilik neler almalıyım?

2.) İkinci aklıma takılan soru da şu; Çeyizliklerimi alıp da bir odada toplaamak mantıklı mı? Nerden bansanız aldıklarımı bir odada topluycam. O da benim yatak odam zaten. Siz olsanız ne yapardınız bana fikir verin kızlar...

eğer nişanlıysan ve düğün 1 yıl içinde olacaksa beyaz eşyalarını da alabilirsin.
ama ıvır zıvırlar aradan çıksın dersen, ev eşyaları ve züccaciye üzerine bi mağazadan nevresim,battaniye, bornoz takımı, hamam takımı, mutfak için tencere, çatal kaşık takımı gibi ürünleri alabilirsin, yatak örtüsünü ben en son almıştım hani mobilya ve halı seçimime göre uygun olsun istedim, ama beyaz alırsan herşeye uyabilir.
bence eğer çalışıyorsan başla biran önce o taksitler öde öde bitmiyor, insan ne aldığını ne alacağını şaşırıyor. en azından bir kısım şeyler aradan çıkar.
bi odanın köşesine üst üste koyarsın hepsini de. ne olacakki yani. çeyizler böyle oluyor, yığıyorsun evlenene kadar epeyce yer işgal ediyor.

Evet ya haklısısn. Ben de arada netten alışveriş yaparım. Oradan güvendiğim siteler varsa onrdan alırırım. Aslında çok komik olan bir şey var. Düşünüyorum düşünüyorum sanki yeni ev ve yeni evleneneler için sanki ihtiyaçlar azmış gib,i geliyo gözüme:)))) Ama yanıldığımı biliyorum. Şimdi çalışıyorum. Bu nedenle ödemede sıkıntı yaşamama tabi şimdiden almaya başlarsam.

İşte zaten küçük studyo bir dairem var. Bir odasında o eşyalar öyle durunca komik mi görünür bilemedim. Acaba benim gibi yapan var mı aranızda?

ailenin evinde yer varsa onlara bıkarsın mesela, bence komik olmaz ki, sonuçta çeyiz alışverişi yapıyorsun. bende evlenmeden önce iki oda bi evde kalıyordum, yatak odası olarak kullandığım odanın bi kenarında çeyizler yığılmıştı. ama evlendiğim zamanlarda bazı eşyaları iyiki almışım dedim. o telaşın arasında bu ıvır zıvırlarla uğraşmak zor olacak. eğer düğün yakınsa bi çok şeyi alabilirsin. düğün tarihi yakın değilse modası geçmeyecek ürünlerden alırsın.
burda çeyiz köşesi varya oralardan fikir edinirsin.
bende çoğu zaman internetten alışveriş yapıyorum. nevresim,pike takımı gibi ürünlerin modası geçmez, birde kaliteli bir markadan alırsan hiç bişi olmaz. alabilirsin iyi olur.
evinde koltuk, çekyat vs varsa sığan eşyaları onların altına da koyabilirsin :KK34:

Bende internetten nevresim takımı,yatak örtüsü,yemek takımı ,kahvaltı takımı,çatal kaşık takımı ,pike takımı ,beyaz eşya aldıım ve aynı ürünler indirimlerle çok uygun fiyata geldi
yatak odasında bi köşeye güzelce kutuların içerisine yerleştirdim ve üzerine güzel bir örtü örttüm kimse ne olduğunu anlamıyor bile kendine çeyiz listesi indir internetten ne kadar
çok şey var alıncak göreceksin zaten almaya başlayınca keyifli keyifli devamlı almak isticeksin.kız çeyizi eşikte düzülmeye başlar denilir.
küçük büyük fark etmez al al kutulara koy belli bi zaman sonra ne aldığını unutursun listedende çizersin aldım diye zamanı gelince kutulardan çıkarınca bedava gelmiş gibi sevinirsin
o kadar çok ıvır zıvır varki alınacak şimdiden ne kadar çok alırsan ilerde o kadar rahat olursun .

valla kolileyip koyarsın odanın bi köşesine neden komik dursun ki ben şuan herşeyi kendi odama yığıyorum tabi abimin odasınıda biraz işgal ettim:KK1:

bende ocaktan beri çeyiz düzmeyle uğraşıyorum çeyizimin yüzde seksenini netten aldım. buranın sıkı bir takipçisi olursan benim gibi:) ne alacağın konusunda fikrin olur hemde kampanyalardan haberdar olursun.

ben yatak odası için nevresim, battaniye, uyku seti, yorgan, pike takımı vs. aldım yatak örtüsünü daha almadım renk uyumunu bilmediğim için ama günlük bişey alabilirim bu aralar.
mutfak içinde çaycı, blendır seti, su ısıtıcı, döküm ve çelik tencereler, tava,sahan,bıçak seti,çaydanlık,kızartma tenceresi:)günlük ve misafir çkb takımı, misafir yemek takımı, kahvaltı takımı ve ona uygun çkb aldım (çok ucuzdu:) bunlar genel şeyler bide mutfak için sayamayacağım bi sürü ıvır zıvır aldım,

ütü ve saç kurutma makineside aldım.

bunları daha bu yılın başlangıcında aldım ortada nişan veya söz yok ama daha sonra sıkışmak istemediğimden almak istiyorum herşeyi. para öyle kolay birikmiyor yani. moda geçme olayınada pek inanmıyorum yemek takımımı 5 sene önce aldım hala çok seviyorum. severek aldıktan sonra bişey fark etmez. ne bulursan al valla koy köşeye. çünkü çeyiz olayı öyle kolay kolay bitmiyor :KK6: çok mu uzattım ne umarım yardımcı olabilmişimdir.

canım benim oncelikle kolay gelsin sana bu yolda..ben en basta yemek takımı ,ckb takımı,tencere seti,vitrin seti ve kahvaltı takımımı aldım..ya ni bu tip seylerle baslarsan zaten mutfak olayının cogunu bitiroyrsun..sonra netten yatak ortuler(mobilyam beyaz olcagı için her renk uyar diye aldım hemen.sıkıntı yasayacagımı sanmıyorum)nevresim takımları gibi ev tekstili aldım ki ev tekstiline girersen al al bitmiyor bunu sen de goreceksin:))yani demek istediğim once buyuk parcalardan basla basta saydıklarım yani..ben oyle yaptım rahatım..taksitlerini oduyorum allaha sukur bitti sayılır..

Kızlar ben yeni yeni çeyiz dizmeye başladım. Ama yardımınıza ihtiyacım var. Ben tek kalıyorum. Ve 2 odam var sadece. Büyük bir ihtimalle bu evden çıkınca da evleneceğim eve(Kira olacak) Taşınıcam.

1.)Çeyiz için nerden başlamalıyım? Yani aklımda şimdilik nevresim takımı yatak örtüsü falan var. Büyük eşyaları en son almayı düşünüyorum. İşte beyaz eşya falan onlar en son artık.Sizce şimdilik neler almalıyım?

2.) İkinci aklıma takılan soru da şu; Çeyizliklerimi alıp da bir odada toplaamak mantıklı mı? Nerden bansanız aldıklarımı bir odada topluycam. O da benim yatak odam zaten. Siz olsanız ne yapardınız bana fikir verin kızlar...

Aşağı yukarı çeyizinin ıvır zıvır parçalarını internetten alan birisi olarak, sana şunu söyleyebilirim.
Eğer ekonomik olmasını istiyorsan ve saatlerce kalabalıkta aradığını bulmakla uğraşmak istemiyorsan en güzel yöntem tabii ki internetten alışveriş.
Evlenmene daha mühlet varsa, sana tavsiye edebileceğim ürünler (kaba taslak bir liste yapmak gerekirse) şunlar olur:

Mutfak
- 12 kişilik yemek misafir takımı
- 12 veya 8 kişilik günlük yemek takımı
- 12 kişilik bardak takımları
- Tencere takımı (sahan takımı, düdüklü tencere, yapışmaz tencereler, cezve takımı, çay takımı vs. dahil setler bulabilirsin)
- 12 kişilik çatal-kaşık-bıçak takımı
- Kahvaltı takımı

Bunlara öncelik vermeni tavsiye ederim, çünkü büyük maliyetli olanlar bunlar ve aynı zamanda her geçen seneye göre fiyatları artış gösterir. Zaten artık modellerin çoğu modern ve bir model 3 sene kadar tazeliğini koruyor, ne kadar erken alırsan senin için o kadar avantajlı olur, öder bitirirsin. Fakat bunları internetten ziyade mağazalardan almanı tavsiye ederim, ödeme şekline göre pazarlık payın olur! İyi araştır öyle al, fiyatlar çok oynayabiliyor.

- Tupperware ürünler - saklama kapları, süzgeç, kek kalıpları, erzak kavanozları, konserve açacağı, buzluk kapları vs. gibi... (bunları bir satıcı ile alabilirsin, internetten araştırabilirsin kendi web adresinden)

- kahve fincanları
- kahve kupaları
- Su takımı
- baharat takımı
- Nihale
- Ekmek saklama kutusu
- Kesme Tahtası
- Narenciye sıkacağı/Limon sıkacağı
- Havan

Aklıma gelenler bunlar, aslında bir ton ıvır zıvır var, benim çeyiz topiğime bakarsan bir ara, en azından fotoğraf olarak aklında birşeyler oturabilir canım. Sende kendi zevkine göre ihtiyacın olabilecekleri alırsın, kendi kullanımına göre.

Bir de geçen gün Evce markasının bir internet alışveriş sitesinde butiği vardı.
İçine girip bir bakayım dedim ve fransız dantel ipek 17 parça oda takımını aldım.
85,90'a aldım. Aynı takımı Eminönü'nde sormuştum ki bilindiği üzere en uygun yer orası denilir, bana 150 TL peşin demişlerdi. Arada ne kadar kâr ettiğime seviniyorum doğrusu
Dediğim gibi en güzel alışveriş aslında en iyi şekilde araştırma yapıldıktan sonra yapılıyor.

Hangi şehirdesin bilmiyorum fakat şu mağazalara da göz at mutlaka:
Esse, Tantitoni, TepeHome, Porland, Kütahya, Karaca

İşte zaten küçük studyo bir dairem var. Bir odasında o eşyalar öyle durunca komik mi görünür bilemedim. Acaba benim gibi yapan var mı aranızda?

Yok canım komik durmaz, zaten ufak parçaları daha büyük kolilere yerleştirerek bantlar kaldırırsın.
Zamanı geldiğinde de toplu olarak onlar oradan alınırlar kafan rahat eder.
Toplu bir şekilde bir yerde durması her daim iyidir, sen bir de benim odamı göreceksin.
Zamanım da azaldığı için artık neredeyse nefes alacak yer kalmadı vallahi. Bir görsen...
Odanın bir köşesini onlara ayırırsın olur biter :KK34:

Kızlar süpersiniz ya. Çok teşekkür ederim. Kafamda şimdi daha net oldu herşey. Alcaklarımı az çok oluşturdum kafamda diyebilirm. İyiki varsınız. :))))

Ben kendimden örnek vereyim ben yeni nişanlandım bayramdan sonra ne alınmış ne edilmiş listesini çıkartıcaz eksik olanlarında listesi çıkcak ve gidip tek tek alıcaz bende odama koymayı düşünüyorum eşyalarımı

valla kolileyip koyarsın odanın bi köşesine neden komik dursun ki ben şuan herşeyi kendi odama yığıyorum tabi abimin odasınıda biraz işgal ettim:KK1:

bende ocaktan beri çeyiz düzmeyle uğraşıyorum çeyizimin yüzde seksenini netten aldım. buranın sıkı bir takipçisi olursan benim gibi:) ne alacağın konusunda fikrin olur hemde kampanyalardan haberdar olursun.

ben yatak odası için nevresim, battaniye, uyku seti, yorgan, pike takımı vs. aldım yatak örtüsünü daha almadım renk uyumunu bilmediğim için ama günlük bişey alabilirim bu aralar.
mutfak içinde çaycı, blendır seti, su ısıtıcı, döküm ve çelik tencereler, tava,sahan,bıçak seti,çaydanlık,kızartma tenceresi:)günlük ve misafir çkb takımı, misafir yemek takımı, kahvaltı takımı ve ona uygun çkb aldım (çok ucuzdu:) bunlar genel şeyler bide mutfak için sayamayacağım bi sürü ıvır zıvır aldım,

ütü ve saç kurutma makineside aldım.

bunları daha bu yılın başlangıcında aldım ortada nişan veya söz yok ama daha sonra sıkışmak istemediğimden almak istiyorum herşeyi. para öyle kolay birikmiyor yani. moda geçme olayınada pek inanmıyorum yemek takımımı 5 sene önce aldım hala çok seviyorum. severek aldıktan sonra bişey fark etmez. ne bulursan al valla koy köşeye. çünkü çeyiz olayı öyle kolay kolay bitmiyor :KK6: çok mu uzattım ne umarım yardımcı olabilmişimdir.
NETTEN HANGİ SİTELERDEN ALIYORSUN ACABA BİLGİ VERİP BİZİ DE AYDINLATIR MISIN:)

yorumlara bakılırsa aklın yolu bir :) benim evlenmeme daha baya var ama bende aldım walla keyfime göre :) çünkü son dakka alsam hangi birine para yetişicekki.. bazanın içinde bir kısmı, bir kısmıda yatak odasında bir köşede bekliyorlar.
Kabaca söylemek gerekirse
rondo mikser elektrik süpürgesi kettle , misafir ve günlük yemek takımları , Çatal bıcak takımları, misafir çay kahve takımları, tencerelerin bi kısmı, düdüklü tencere, ıvır zıvırlarda oluyo tabi begendikce kek kalıpları tupperwareler filan:) yani tekstile girmedim çok fazla henüz bi kaç havlu var bi nevresim var okadar. çok aşırıda doldurmamak lazım mesela bi dondurma kaşığı aldıysan ikinciyi begensemde tutuorum kendimi :) herşeyden bitane hakkım var yoksa mutfaga sığamıcam :KK70:

yorumlara bakılırsa aklın yolu bir :) benim evlenmeme daha baya var ama bende aldım walla keyfime göre :) çünkü son dakka alsam hangi birine para yetişicekki.. bazanın içinde bir kısmı, bir kısmıda yatak odasında bir köşede bekliyorlar.
Kabaca söylemek gerekirse
rondo mikser elektrik süpürgesi kettle , misafir ve günlük yemek takımları , Çatal bıcak takımları, misafir çay kahve takımları, tencerelerin bi kısmı, düdüklü tencere, ıvır zıvırlarda oluyo tabi begendikce kek kalıpları tupperwareler filan:) yani tekstile girmedim çok fazla henüz bi kaç havlu var bi nevresim var okadar. çok aşırıda doldurmamak lazım mesela bi dondurma kaşığı aldıysan ikinciyi begensemde tutuorum kendimi :) herşeyden bitane hakkım var yoksa mutfaga sığamıcam :KK70:

benimde 1 sene var allah nasip ederse düğünüme seninle aynı fikirdeyim canım ufak ufak bişeyler almaya çalışıyorum peki internetten falan alışveriş yapıyomusun

benimde 1 sene var allah nasip ederse düğünüme seninle aynı fikirdeyim canım ufak ufak bişeyler almaya çalışıyorum peki internetten falan alışveriş yapıyomusun
yapıyorum canım :) hepsiburada.com çok başarılı bi site bence, bunun dışında mesela pijama takımı filan için trendyol markafoni tarzı sitelerden faydalanıyoum. ama mutfakta fırsat fln gibi baslık altında çok kötü kalitede şeylerde satıyolar onlara pek bulasmıyorum. ürünü seçip site arastırmasına giriyorum. onemli bişeyse gerçeğini mutlaka inceliyorum netten almadan. markaların kendi siteleri iyi mesela tchibo. ama atıyorum korkmazın bi caydanlıgını çok begenmiştim çok pahalıydı baya kovaladım safidem.com diye sırf cay üstüne bi sitede yakaladım çokta güvenilir ve ulasılabilir bi site çıkmıştı:)

evin her tarafı bnm ceyizlerimle dolu bazanın koltuklarn altı annemlern dolaplarn üstü odaların köşeleri evlenmeme bir yıl falan var annem bıktı gitte kurtuym diyo artk :KK70: ama alıncak cok sey var daha az daha sabretsn :KK45:

AYNEN AYNEN BIKIYORLAR BİZDEN ARTIK YAŞAM ALANLARINI KASTEDİYORUZ:)

kesinlikle :KK70: ama napcan yapmasan millet konuşuyo hiç bişeyi yok diye gerci alıncada konusuyolar ne gerek var diye napcaz bilmem :KK53:

image.jpg
Bu liste işine yarayabilir canım :-) bence tupper falan doldurma evine bi kaç tane olsun yeter saklama kaplarını cam veya emaye falan tercih et. (Jin.Dr. Sema Ovalı ya gittim ben bebek için evdeki tüm plastikleri at tupperler dahil dedi. Yinede tercih senin canım. Allah yardımcın olsun :-)

X