Çeyizde neler olmalı ?

renginar

Seviyorum uleyn :)
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
913
698
Merhaba konuyu yanlıs yere açtıysam kusura bakmayın.
23 yaşında üniv son sınıf öğrencisiyim. Ailede tek kız torun benim diyebilirim yani yakınımda evlenen veya evlenecek hiç bayan akrabam yok o yüzden kızın çeyizinde neler olmalı neler alınır pek bilgim yok açıkçası..
Mutfak gereçleri
Nevresim havlu vs.
Tencere,çatal bıcak tk, yemek takımı

bunlardan başka neler almalıyız yani olmazsa olmaz diceğiniz şeyler nelerdir ? Öğrenciyim ama yavaş yavaş az da olsa şimdiden alışveriş yapmayı düşünüyorum.. bilmemek zor. teşekkür ederim cevaplar için

Yani bir eve ne lazımsa herşey. .
Sende yazmışsın; havlu, pike çatal bıçak. .
Yemek takımları. .
Dantel vs ..
Eve yine eşyalar. .
Beyaz eşya. .
Mobilya. .
Perde. .
Halı..

Yani bir eve ne lazımsa herşey. .
Sende yazmışsın; havlu, pike çatal bıçak. .
Yemek takımları. .
Dantel vs ..
Eve yine eşyalar. .
Beyaz eşya. .
Mobilya. .
Perde. .
Halı..

Bunların hangilerini erkek tarafı hangilerini kız tarafı alır peki ? mesela yatak odası takımını kız tarafı alır, küçük ev aletlerini vs de ( ütü vb gibi )
Onun dışında mobilya perde halı bunlar ortak mı oluyor

Bu iki ailenin örf adet ve anlaşmasına bağlı
Benim tüm eşyalarımı babam aldı. .
Eşim ev düğün altın vs ..

Bu iki ailenin örf adet ve anlaşmasına bağlı
Benim tüm eşyalarımı babam aldı. .
Eşim ev düğün altın vs ..

Çoğu ürünün de yenisi çıkıyor, hemen modası geçiyor. Asla modası geçmicek şeyleri almak lazım galiba.Aklıma gelenler
çatal bıcak tk
tencere- yemek tk
nevresim-havlu vs

merhaba canım
bende 3 aylık nişanlıyım ama hala ne alırım bilemiyorum
bunun için forumda bazı yerlerde listeler okumuştum. benm aklıma gelenleri söyleyim
yemek takımını falan şimdiden alma modası geçebilir. zaten indirim kampanyalar oluyor
yemek takımı-kahvaltı takımı-tencere takımı-çatalbıçak takımı 2bin ila 3 bin arası bir şey genelde. cezvesi çaydanlığı var hep.
onun dışında günlük kullanacağın yemek takımı- istersen kadeh takımı-çay bardağı takımı fincan takımı.
kendin ve misafir için tek kişilik nevresimler pikeler ya da pike takımı.
havlular.bornoz takımı. banyo pas pas takımı sabunluk takımı.
banyo pas pas ve sabunluğu evinin rengine göre daha sonra alabilirsin.
benm süs eşyam çok fazla ama evimin rengi belli değil süslerde hep birbirinden alakasız
senin madem günü belli değil o halde önerim indirim takip etmen. indirimli nevresim ya da havlu görürsen al bence nasıl olsa onlarda renk kombin gerekmiyor.
yatak odasına da yatak örtüsü lazım. kettle-blender-halı perde-çerezlik aklıma gelen bunlar

canım çeyiz hazırlığında kolaylıklar dilerim, allah tamamına erdirsin. başka bir arkadaşa yazdığım yorumu aynen sana da kopyalıyorum

canım yöre yöre farklılıklar olsa da, yine de toplum bu konuda görev dağılımı yapmış. ben bursalıyım. bizde kız mutfakta aklına ne gelirse, yatak odası ve banyoda aklına ne gelirse çeyiz olarak götürür.
elektronik eşyalardan da: çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, davlumbaz, elektrik süpürgesi, mutfak küçük el aletleri, saç kurutma makinesi vs.
mobilyada ise, mutfak masası ve sandalyeleri, yatak odası veya oturma odası gurubu, o odanın perdesi ve halısı.

erkek tarafı ise diğer mobilyaları, halı ve perdeleri, televizyon ve buzdolabını alır.
bunun yanında imkanları varsa gençlerin oturacakları evi tedarik eder. (benim k.pederim güzel bir muhitte bir ev verdi. nişamlım da içinin tadilatını yaptırıyor)
ayrıca altınlarını ve düğün masraflarını karşılar.

ama bu çok keskin kurallar çerçevesinde olmaz. her şey imkanlar dahilindedir. k.pederim bütün yatırımlarını çocuklarını ev sahibi etmek için kullanmış. arkada bekarı da var. o yüzden, beyaz eşyaları ve mobilyaları nişanlım kendisi alacak. k.pederim altınları daha önce hazır etmiş. (zevkine göre istersen değiştirebilirsin dediler, ben zaten takmayı düşünmediğim için değiştirmeyi düşünmüyorum) düğün düşünmüyoruz. nikah sonrası 50-60-70 kişilik çok yakınlara şık bir yerde yemek verilecek. onun masrafını k.pederim karşılayacakmış.

bunun yanında k.validem ara ara çeyizime koyabileceğim şık hediyeler alıyor. her şey anlaşmaya bağlı canım.
hakkımızda hayırlısı olsun

kız tarafı çok şey yapıyor gibi geldi bana yazınızda. evi erkek aldı diye mi acaba?

kız tarafı çok şey yapıyor gibi geldi bana yazınızda. evi erkek aldı diye mi acaba?
hayır canım bursa'da genelde kızlar bu şekilde çeyiz hazırlayıp, götürüyor. çok da keskin kurallar yoktur. yakın zamanda bir komşumuz evlendi, kızın babası yok ve yeni mezun oldu. mutfak eşyası, yatak odası ve banyo tekstilini götürdü. kalan bütün eşyayı erkek tarafı yaptı. ayrıca kızın dolabını nişan süresi içerisinde düzdüler.

yine bir erkek arkadaşım evlendi. onun da durumu pek yok diye, kızın ailesi bu saydığım çeyiz dışında setini ve bir kaç bileziğini taktı. herkes durumuna göre. ama uzun süre çalıştıysa kız bu dediklerimi genelde yapar. 5 yıl boyunca evlilik için çeyiz düzen, para biriktiren kız arkadaşlarım var.

Son düzenleme:

Amin çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Benim halam ve kuzenlerim de Bursada yaşıyorlardı. Kuzenimin çeyizi de aynen anlattığınız gibi çok detaylıydı, bir de Bursa tekstil şehri olduğundan mıdır nedir, havlusu vs çoook çok fazlaydı çeşit çeşit renk renk
Ben henüz öğrenciyim zaten bu dediklerinizden modası geçmicek olan çok pahalı olmayanları alıp kenara koymayı düşünüyorum.

bence ufukta evlilik yoksa, nişanlı falan değilsen sadece para biriktir. çoğu şeyi bir arada almak hem daha uygun oluyor hem de yeni şeyler çıktığında içinde kalmaz. her yıl önceki yılın modası eskiyor maalesef.

tekstil ürünlerinin ne kadar modası geçebilir ki? hepsi birbirinden bağımsız, farklı kombinlerle kullanılıyor zaten. önemli olan kaliteli ürünler seçmek. kolay gelsin sana. soracağın bir şey olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Bak canim ben aldiklarimdan da yola cikiyorum sana detayli anlatiyorum...

12 kisilik yemek takimi misafirlik
12 kisilik çatal kasik bicak tk. Misafirlik
6 kisilik günlük yemek tk.
6 kisilik günlk çkb
12 kisilik kahvalti tkm.
6 kisilik günlük kahvalti tkm.
Seramik tencere seti
Çelik tencere seti
Sahan seti /Cezve seti / tava seti / çaydanlik
Servis seti (kepce kevgir spatula vs.)
Biçak takimi
10 adet nevresim tkm. ( pike tkm icinde dahil)
3 adet battaniye
Yatak ortusu günlük misafirlik ayri
Yastik yorgan setleri
Klozet takm
Bornoz seti
Elektrik supurge / ütü / tost mak. / ekmek kizartma / sac kurutma mk. / kettle / çaycı
Blender seti /
Mutfak gerecleri ( kap kase çerezlikler salata kaplari nihale havan tokmak rende süzgec vs. Tüm detaylar)
Baharat takimi
Su takimi günlük misafirlik
Tepsiler
Kek kalibi seti

İnan yazarken beynim sulandi aklima bu saatte bunlar geldi... Umarim yeterli olur simdilik... Ama nereden baslamaliyim dersen bence buyuklerden basla yemek takimi catal kasik tencere kahvalti takimi nevresimler vs. Elektroniklerini en son al malum teknoloji ilerliyor ve garanti sorunu olmasin... Simdilik bu kadar...

Ya neyin modasi anlamiyorumki ?? Elbise kiyafetmi bu ? her yerde almis basini gidiyor modasi gecer... Bir insan bir seyi begenerek alirsa niye modasi gecsin sen git sirf moda diye morlu mavili güllü dallı yemek takimi al tabiki sonradan begenmessin cünkü moda diye aldin.. Ama begenerek icine sinerek alirsan niye modasi gecsin... 6 sene oldu yemek takimimi alali yuvarlak hafif cizgili klasik düz bir model hicte modasi gecmedi halada cok begeniyorum ve hatta hala bile emsan shopta satiliyor ayni ürün.. Bugun gitsen begenip alicaksin belkide ama ben o urunu 6 sene once aldim halada seviyorum begeniyorum.. Az mantikli davranin..

canım haklısın sana katılıyorum
yazdığın ürünlerin markaları nedir onları da beliritir misin hangisi iyi ya da kötüdür. bu da önemli.
bir de mesela benm saç kurutma makinam düzleştiricim vs var kaliteli kullanıyorumda. çeyiz için tekrar mı almalıyım.
sen evli misin nişanlı mı?

kadeh takımı almalı mıyız?
ben vitrin almamaya karar verdim e süs içinde kadeh takımı almayım nereye koycam ki ne dersin?

kadeh takımı almalı mıyız?
ben vitrin almamaya karar verdim e süs içinde kadeh takımı almayım nereye koycam ki ne dersin?

Ben nisanliyim canim dugunum seneye insallah , ceyiz icin cok arastirdim mutfak esyalarimda annemin 30 yillik EMSAN ürünlerinden yola cikarak EMSAN tercih ettim nevresimlerde TAC ve KARACA aldim ama nevresimde bile KARACA hakkinda cok olumsuz yorum var insallah sorun yasamam, KARACA yada SCHAFER mutfak urunlerinde tercih etme derim annemin bu markalardada tecrubesi var memnun degil bir tencere tam 2 kere firmaya gitti geldi seramik olmasina ragmen hala dibi yapistiriyor... Sac kurutma makinen duzlestiricin eger saglamsa memnunsan tekrar almana hic gerek yok çifter çifter mi kullanacaksin... 1 takim en azindan misafirlik kahvalti takimi al derim.. Vitrin artik coookkk eskide annelerimizin zamanlarinda kaldi ve ben cok hantal buluyorum vitrini ,ben evime yemek masasi ve bir adet duvar konsolu aynasi ile birlikte olacak sekilde boyle yaptiricam süs kadehi diye bir sey yok hic bir seyi süs olsun diye alma yemek takiminla uygun bir su takimi al konsolun icinede koyabilirsin onu bi zarari olmaz.. İstedigin herseyi sorabilirsin canim cevaplarim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…