Eğer zamanınız kısaysa ve para yönünden rahat değilseniz ilk etapta çok gerekli şeyleri size yetecek kadar almalısınız.
Nevresim Takımı: 2 takım işinizi görür.Eğer daha fazlasını almak isterseniz kendiniz için bir takım daha,misafir için de bir çift kişilik bir tek kişilik olmak üzere maksimum 5 takım alın.Benim epey fazlaydı fakat şu an sadece iki tanesini dönüşümlü kullanıyorum.
Battaniye: 1 tane çift kişilik bir tane tek kişilik yeterli.
Yatak Örtüsü: Hem gündelik kullanılacak hem de basit durmayan birşey olmalı.İki tane ayrı almaya gerek yok.Ben English Home'dan aldım.
Yorgan Yastık: Kendinize ve misafir için birer çift kişilik yorgan ile ikişer yastık yeterli.Anneniz ya da kayınvalideniz yün yorgan verecekse,1 tane alın.Misafire onu verirsiniz.Yastıkları da kendinizinkileri aldıktan sonra,misafir için 2 taneyi de 10 liraya bulunan silikon yastıklardan alırsınız,çok kullanılmıyor zaten.Baharda da battaniye örtersiniz
Pike Takımı: Pek gerekli değil,ben onun yerine ecobella 4 mevsim set aldım fakat daha açmadım.
Uyku seti: Çok gereksiz.
Havlu: Kendiniz için Normal yüz havlularından 6-8 tane lazım.Misafir için bir küçük boyu olan el havlularını tercih edin 4-5 tane.
Bornoz-Banyo havlusu: Ben bornoz sevmiyorum.Çok yer kaplıyor ve kurutması zor.Banyo havlusu eşiniz ve sizin için 2,misafir için de 2 tane gerekli.Bornoz alacaksanız da takımlar pahalı geliyorsa kendiniz takım yapabilirsiniz.
Yemek Takımı: Eğer iki ayrı takım alacak durumunuz yoksa sade bir 12 kişilik takım alın.Eliniz bollaşınca şık bir misafir takımı alırsınız.Günlük ve misafirlik ayrı almak istiyorsanız da günlük takımı 6 değil 12 kişilik yapın.Çünkü evde iki kişi olsanız da bulaşık makinesi dolana kadar 6 kişilik çoktan bitmiş oluyor.
Çatal-Kaşık Tk: Yemek takımıyla aynı şekilde.
Tencere-Tava: Evde iki kişi olacağınızı düşünürseniz daha çok ufak ve orta boy tencerelere ihtiyacınız olacak.2-3 küçük boy,2 orta boy,1 büyük boy çelik tencere yeterli.Pilav için teflon veya seramik,derin olmayan bir tencere (karnıyarık tenceresi) lazım.Ayrıca bir de kızartma tenceresi.
Tava da yine farklı boylarda 3-4 teflon tava yeterli.Kapaklı olurlarsa daha iyi olur.Ben şahsen çelik tava kullanmıyorum.
Bardak-Fincan-Kupa: Ben su takımı tarzı işlemeli şeyleri gereksiz buluyorum.Bunun yerine 6'lı olacak şekilde farklı boylarda desenli-desensiz su ve meşrubat bardakları aldım.Abartıp 5-6 takım almaya gerek yok tabi.Çay bardağı için de 6 tane kendi kullandığım var,6 tane de yetmezse diye var.Biz daha çok kupayı tercih ettiğimiz için 10-15 tane kupamız var.Tercihe bağlı...Yemek takımının 6lı kahve fincanına ilaveten 6 kişilik fincan takımı aldım ben,el boyaması diye çok hoşuma gitmişti.Ama çok gerekli değil,6 tane yetiyor.
Çaydanlık-Cezve: Ben iki tane almıştım.Birini küçük mü alsam diyordum ama orta boylar ancak yetiyor iki kişilik çayımıza.Fazla içmememize rağmen.Birini de misafir gelince iki demlik gerekirse çıkarıyorum.
Bir de 3lü cezvem var.Bu 3 farklı boy kahve yapmak ve süt ısıtmak için rahatlıkla yetiyor.Ben takım almıştım ama ayrı ayrı da alınabilir.Kutulu olması şart değil.
Kase-Borcam: İki tane derin salata ve karıştırma kasesi,6 tane orta boy cam kase yetiyor.Hediye gelir diye hiç almamıştım ama kayınvalide üstüne yattı gelenlerin.Sağolsun annem getirdi ziyarete geldiğinde.
Borcam da 2'li kare setim var,gayet yeterli oluyor.
Saklama kapları: Artan yemekler için cam,emaye,çelik ya da porselen olmalı.Farklı boylarda 3-5 tane yeterli.Plastik pek kullanmasam da bazı şeyler için gerekiyor,peynir zeytin saklamak gibi.Bunlardan da 2-3 farklı boy var.Kilitli kapak olanlardan...Saklama kaplarının iç içe geçmesi çok pratik oluyor,yer kaplamıyor.
Bakliyat,baharat için de boy boy kavanoz lazım.5 tane küçük,5-6 tane büyük boy ilk etapta yeterli gibi.
Kahvaltılık Seti: Sabahları uğraşmamak için tepsili olanlar rahat oluyor.Önemli olan tüm kahvaltılık kaplarının ayrı kapakları olması.Üstte tek kapak olunca kokuları karışıyor..Ben iki tane aldım.Birinde tuzlular,birinde tatlılar bulunuyor.
Elektronik Mutfak Aletleri: Vakti ve durumu olmayanlar için çok gerekli değiller.Ben tost makinemi ve blender setimi evlendikten sonra aldım.Fakat çalışan bayanların işini bir hayli kolaylaştıran şeyler bunlar.Çay makinesi vs çok gereksiz geliyor bana,onları hiç almayacağım.Blender cam hazneli ve mikser-rondosu olan bir set olmalı.
Ve Diğerleri: Kesme tahtası,oklava,merdane,çay süzgeci,sebze süzgeci,pirinç-makarna süzgeci,kek kalıbı,rende,nihale,kepçe,spatula,tepsi vs ufak tefek bir sürü şey var.Bunlar çok tutmaz zaten.En son alınacak şeyler.Buralara geldiysen işin rahatlamış demektir.
Aklıma gelenler bu şekilde.Maliyetlerini hesaplamak lazım bir de