• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyizde Neler Gerekiyor? Lütfen Yardım

canım benim de 5 senelik bi ilişkim var henüz sözlü nişanlı değilim ama 6 ay kadar önce ben de başladım..
ben kahvaltı takımıyla başlamıştım o da çeyiz sitesinde kampanyalıydı ve çok beğenmiştim.. tesadüfen aldım yani.. sonra durduramadım kendimi arkası geldi :9
battaniye, seramik tencere seti, günlük yemek takımı, nevresimler, yağdanlık vs. aldım ve bunları dediğim gibi 6 ayda tamamladım..
ama ben çok seçiciyimdir hepsi çok içime sinerek oldu
ben bütün çeyiz sitelerine neredeyse üyeyim
oradaki kampanyaları sürekli takip edip öyle alıyorum
şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım.. yerinde gidip çok nadir akıyorum
ve tüm bu aldıklarımı öğrenci harçlığımla yaptım düşün :)
o yüzden eğer çalışıyorsan senin için çok aha kolay olacaktır
sormak istediklerin olursa sorabilirsin canım:)
kolay gelsin şimdiden :34:

hiç üşenmeden çok güzel yazmışsın,ellerine sağlık. katılmadan geçemeyeceğim.
uyku seti bana da gereksiz geliyor.
ekmek kızartma mak,tost mak,fritöz gibi şeyleri almayı düşünmüyorum.
su setini ben de düşünmüyorum,biraz da yaşam tarzı,yaşadığın yerle sosyal çevrenle ilgili böyle detaylar. ben çok kalabalık yemek daveti vermeyeceğim, çok fazla detaya ihtiyacım olmayacaktır. nihayetinde su takımları misafirlik oluyor.

banyoda el havlusu önermişsin, bunu dikkate alacağım nette gördüm sepette set halinde satılıyor sanırım o tarz misafir için hem hazır hem de şık görünür.

bir çaydanlık var orta boy, bi de elektirikli semaver düşünüyorum,biz çaya bayılırız çünkü,misafir gelse 2 çaydanlık birden yapmak zorunda kalıyoruz o derece.

günlük yemek takımı konusunda çok kararsızım bakalım nasıl yapacağım.

patates açtı konuyu ama ben de dadandım buraya çok faydalı konular dönüyor:9::9:

patatescim bu arda evim evim güzel evim başlığına göz atmanı tavsiye ederim çok güzel fikirler var.

El havlusuyla ilgili önerim, hazır sepetler size pahalı geliyorsa ya da havlularının kalitesini,renk ve desenlerini beğenmediyseniz, hasır ve bambu ürünler satan bir dükkandan uygun fiyatlı bir sepet almanız olabilir.Bu tarz dükkanlar eminönü-tahtakalede var.Biraz pazarlıkla çok uygun fiyata değişik sepetler görüp alabilirsiniz.Ayrıca büyük kirli çamaşır sepetleri de burada uygun fiyata oluyor...Dilerseniz havluları önce alıp onlara uyacak şekilde doğal ahşap rengi,koyu cilalı ya da beyaz boyalı sepet seçebilirsiniz.Havluları da birbirine yakın ebatlarda seçerseniz sepete dizmesi daha rahat olur.Benim el havlularım farklı ebatlarda,çok uygun fiyata aldığım için biraz fazla almıştım.Küçük bir sepette üçer tane bulunduruyorum misafirler için.Banyo dolabımda hazır duruyor.Daha büyük bir sepet ve daha çok havlu koymuyorum,çünkü titizlik yüzünden biri kullanılsa da hepsini yıkıyorum ben.Küçük havlu olduğu için makinede yer de kaplamıyor zaten.

Elektrikli semaveri gereksiz buluyorum demiştim ama siz kullanıp memnun kaldıysanız alın tabi.Ben de misafir gelince çift çaydanlık kullanıyorum,çok da zor gelmiyor.Önemli olan elektrikli olanların demlediği çay nasıl oluyor,çaydanlık ya da porselen demliğin tadını yakalayabiliyor mu? Bizim ailelerimiz de çaya çok düşkün ve tadına çok dikkat ederler.

Ben türk kahvesi için makine denedim ve cezve ile aynı tadı bulamadım.Bu nedenle semaver için kuşkuluyum sanırım:61:

amin canımmm ama korkma sakın ya inan Allah yardım ediyor o para ole bir anda değil azar azar gidiyor anlamıosun bile o yuzden ama şimdiki aklım olsa cok daha onceden baslar ya da bu iş için para biriktirirdim evlenmk gibi bi nietim hiç olmadıgından hiç girmemiştim bu işlere :31:

biz ailecek cok severiz kızarmıs ekmegi pazar sabahlarının vazgecilmezidir :9: ama ekmek kızartma makinesininkine cok alısamadık

hep tostu kullanıorduk ondan belki de... nişanlım kendi evinde ve iş yerinde sürekli kullanıo aama... ben kızartma mak. ekmegini cok severim dedi o yuzden geri verdirmedim o kullanır artık ben de zamanla alısrım belki alındı birkere sonucta :9:

ama öle elzem bir eksik deilmiş :31:

Ekmek kızartma konusunda tost makinesinin cinsi ve derecesi önemli sanırım.Üst kapak ağırsa veya ısısı en yüksek ayardaysa ekmekleri kurutabiliyor.
Bekarken kullandığım tost makinem ekmekleri bütün de koysam incecik ve kuru yapıyordu.Şimdiki makineme koyduğum kupkuru ekmek bile fırından çıkmış ekmek gibi oluyor:nazar:

El havlusuyla ilgili önerim, hazır sepetler size pahalı geliyorsa ya da havlularının kalitesini,renk ve desenlerini beğenmediyseniz, hasır ve bambu ürünler satan bir dükkandan uygun fiyatlı bir sepet almanız olabilir.Bu tarz dükkanlar eminönü-tahtakalede var.Biraz pazarlıkla çok uygun fiyata değişik sepetler görüp alabilirsiniz.Ayrıca büyük kirli çamaşır sepetleri de burada uygun fiyata oluyor...Dilerseniz havluları önce alıp onlara uyacak şekilde doğal ahşap rengi,koyu cilalı ya da beyaz boyalı sepet seçebilirsiniz.Havluları da birbirine yakın ebatlarda seçerseniz sepete dizmesi daha rahat olur.Benim el havlularım farklı ebatlarda,çok uygun fiyata aldığım için biraz fazla almıştım.Küçük bir sepette üçer tane bulunduruyorum misafirler için.Banyo dolabımda hazır duruyor.Daha büyük bir sepet ve daha çok havlu koymuyorum,çünkü titizlik yüzünden biri kullanılsa da hepsini yıkıyorum ben.Küçük havlu olduğu için makinede yer de kaplamıyor zaten.

Elektrikli semaveri gereksiz buluyorum demiştim ama siz kullanıp memnun kaldıysanız alın tabi.Ben de misafir gelince çift çaydanlık kullanıyorum,çok da zor gelmiyor.Önemli olan elektrikli olanların demlediği çay nasıl oluyor,çaydanlık ya da porselen demliğin tadını yakalayabiliyor mu? Bizim ailelerimiz de çaya çok düşkün ve tadına çok dikkat ederler.

Ben türk kahvesi için makine denedim ve cezve ile aynı tadı bulamadım.Bu nedenle semaver için kuşkuluyum sanırım:61:

bizim ailede kullanan akrabalarım var korkmaz marka, ben de çayını içtim kullanımını gördüm ondan emin olarak alacağım.

kahveye çok düşkün biri olarak makine kahvesi içemem,hiç sevmem,düşünmedim bile.
a
ncak filtre kahve için düşünürsem ilerde düşünürüm.

Ekmek kızartma konusunda tost makinesinin cinsi ve derecesi önemli sanırım.Üst kapak ağırsa veya ısısı en yüksek ayardaysa ekmekleri kurutabiliyor.
Bekarken kullandığım tost makinem ekmekleri bütün de koysam incecik ve kuru yapıyordu.Şimdiki makineme koyduğum kupkuru ekmek bile fırından çıkmış ekmek gibi oluyor:nazar:

markası nedir acaba? aklımda bulunsun fikrimi değiştirip alırsam

bizim ailede kullanan akrabalarım var korkmaz marka, ben de çayını içtim kullanımını gördüm ondan emin olarak alacağım.

kahveye çok düşkün biri olarak makine kahvesi içemem,hiç sevmem,düşünmedim bile.
a
ncak filtre kahve için düşünürsem ilerde düşünürüm.

markası nedir acaba? aklımda bulunsun fikrimi değiştirip alırsam

Korkmaz tostkolik,gerçekten memnunum.Yalnız sanırım yeni modeller çıktığı için üretimden kalmış,her yerde bulunmuyor.Ellerinde kalan dükkanlar olabilir,bir de indirim yapan sitelerde (markafoni,limango,morhipo) ara ara görüyorum.

annemin kendine son aldıgı da tostkolik gercekten biz de cok memnunuz ben bikaç yerde gordum ama renklerini begenmedigim için almadım carrefourda falan gormustum en son

korkmazın son cıkardıgı mor renkli olanlara hastayım ama su an cok pahalılar :27:

sanırım daha onceki makinemizde korkmazdı ondan ekmek kızartma makinesininkini sevemedik biz :9:

bütün yorumları okuyamadan cevap veriyorum yani oturup hesap yaparken bile sıkılıyo insan ama ben şöyle yapıyorum markete her gittiğimde züccaciye bölümünde ne var ne yok bakarım artı netten kataloglara bakarım ve herkes benim çeyiz meraklısı olduğumu bildiği için sürekli dergi getirirler yani bazen çok güzel şeyler geliyo marketlere.ben çeyizimi kırmızı olarak yaptığım için önce netten bakıyorum kırmızı eşyalara sonra aklıma koyup başlıyorum almaya sende öyle yapabilirsin böyle dükkan dükkan gezmekten kurtulursun.mesela en son karacanın kırmızı kahvaltı setini ve emsan kırmızı çelik tencere setini önce nette gezerken beğendim sonra avm ye gidip aldım çünkü oraya gidince insan karar veremiyo.bide bu benim düşüncem tabiki herkesle aynı olmayabilir ama tek renk kullanmaya çalış bikaç renk arada benimde var ama geneli tek renk. inan çok güzel duruyo inş. kısa zamanda bitirirsin çeyizlerini mutlulukla kullan ... :)

Merhaba bayanlar,

Nasılsınız? Nasıl gidiyor çeyiz hazırlıkları. Ben birkaç gündür giremedim.
Haftasonu birkaç şey alayım diye alışveriş merkezine gittim. Niyetimde kahvaltı seti ve havlu vs. almak vardı. Bernardo, Esse, Porland gibi mağazalara gittim. Hiç beğenmedim tasarımları. Bildğiniz başka yerler var mı acaba? Hep çiçekli, kelebekli takımlar vardı. Ben daha düz ve sade istiyorum. Fakat biraz renkli şeyler istiyorum.

İlk olarak el havluları ve paşabahçeden su bardağı aldım. Çok hoşuma gitti tasarımı. Kalsın, evlendiğimde kullanırım :) Dayanamayıp açmazsam tabii.

Bu arada evimin stiline az çok karar vermeye de başladım sayenizde :) Çok teşekkür ederim.

Back
X