Çeyizde Neler Gerekiyor? Lütfen Yardım

tatlipatates

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
458
114
133
Merhaba,

Evlenmeyi düşünüyorum bir sene sonra yaklaşık. Henüz kesin bir tarih yok. Nişan söz de yok. Ben yine de hazırlık yapmaya başlayacağım.
Çeyiz hazırlatıcam. Ama çeyizde neler olması gerektiğini bilmiyorum. Benim yapmam gerekenler nedir bir zahmet bana yazar mısınız? İnternetten araştırdım ama bulamadım. Forumda da tam çeyiz sayfasında link açılmıyor.

Ha bir de çeyiz için ne kadar bütçe gerekiyor. Onu da bir zahmet tahmini yazar mısınız?
4-5 sene kullanacağım şeyler istiyorum. Sonra yenileyeceğiz.

benim de söz-nişan bir şey yok.

hatta önümüzdeki yıl bile olmayabilir ama alıyorum yine de çeyizlerimi. çoook şey aldım hatta.

ev tekstili ile başlamanı öneririm hem desen desen insanın içi açılıyor,zevkli de.

ev tekstili başlığına bakarsın ama ben kısaca yazayım belki işine yarar neler lazım olacağı konusunda:

-nevresim takımları:kimileri 10-15 tane alabiliyor ama bence ideal olan 6-7 tanecik. pamuk saten tercihen daha güzel dokunsal olarak,ben ikisinden de aldım.

-battaniye:ben iki tane çift aldım kendimiz kullanalım diye,iki de misafirlik oldu. özdilek battaniyelerin iyi olduğunu biliyorum.

-yatak örtüsü: günlük kolay kullanımlı yatak örtüleri,taç markası tavsiye edilir,ben English Home aldım.

-Havlular:her türlü günlük havlu alabilirsin,bambu tercih etmeni tavsiye ederim.

-pike takımı:marka bilgim yok ama var bende de 2 takım.

-aile bornoz seti:tercihen şimdiden alabilirsin klasik zevklere sahipsen.

Ha bir de çeyiz için ne kadar bütçe gerekiyor. Onu da bir zahmet tahmini yazar mısınız?
4-5 sene kullanacağım şeyler istiyorum. Sonra yenileyeceğiz.

zamana yayılmış şekilde aldığım için hiç bilmiyorum ne kadar harcadım ve daha ne kadar harcayacağım.

aslında bi döküm yapsam iyi olur.

Ayy ne güzel yazmışsın öyle detaylı detaylı. Çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin.

Aslında bunlar dışında kafamı en çok karıştıran mutfak eşyaları. Sen hiç aldın mı? Ve neler almak gerekiyor?

Halı falan çeyizde mi olur? Ve dekoratif eşyalar. Küçük ev aletleri vs bunları çeyizde mi hazırlamalıyım?

zamana yayılmış şekilde aldığım için hiç bilmiyorum ne kadar harcadım ve daha ne kadar harcayacağım.

aslında bi döküm yapsam iyi olur.

Biz ailelerden yardım alacağız ama çok fazla yük olma taraftarı değiliz. Elzem ihtiyaçları alıp sonra zamanla işi büyüteceğiz :1: Zaten evimiz de küçücük :38:
Hem çok eşyaya ihtiyaç yok. Hem de fazla paramız yok.

Son düzenleme:
Ayy ne güzel yazmışsın öyle detaylı detaylı. Çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin.

Aslında bunlar dışında kafamı en çok karıştıran mutfak eşyaları. Sen hiç aldın mı? Ve neler almak gerekiyor?

Halı falan çeyizde mi olur? Ve dekoratif eşyalar. Küçük ev aletleri vs bunları çeyizde mi hazırlamalıyım?

rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:34:

mutfak eşyası da aldım oldukça fazla hem de,zaten çeyiz işine bi bulaştın mı kıyafet alışverişiden daha çok çeyiz alışverişi yapıyorsun.

sevgilim bile şok oluyor bendeki değişime:9::9:

şu çeyiz setlerinden aldım ilk etapta ama set halinde almak aslında pek de tercih edilen bir şey değil.

ben de çeyiz işlerinde çok bilgim yokken,çok da incelemeden aldım,ama burda arkadaşların çeyizlerine baktım hangi parçada hangi marka iyi ise onu alıyorlar. tabii ki bu mantıklı ben rastgele almışım. artık nereye kadar kullanabilirsek oraya kadar kullanır ilerde eskiyince yenisini alırız diyorum.

ben mutfağa 12 kişilik yemek takımı, büyük bir tencere takımı ve çatal-kaşık-bıçak takımını set halinde aldım. bi de kahvaltı takımını. son zamanlarda hızlandırdım diğer parçaları.blender seti,kattle,katı meyve sıkacağı,ütü de aldım. onun dışında yine işte mutfak masa örtüsü,mutfak önlüğü,servis eldiveni gibi bi set de English Home'dan aldım.

Aslında bu bölümde biraz zaman geçirirsen göz aşinalığın olur, denk geldikçe yakaladığın indirimlerde alırsın her şeyi. önemli olan hangi markada hangi ürünler iyidir onu öğrenmek,o da zamanla oluyor.

ben internetten aldığım pek çok şeyi,örneğin markafoni'den çok aldım,cips içinden çıkan şifreler de iyi oldu.

yine burdan öğrendiğim altıncıcadde de çok güzel ve zevkime uygun ürünler bulabiliyorum. biraz karışık oldu ama cesaret edip bi yerden başlayınca devamı geliyor mutlaka.

Biz ailelerden yardım alacağız ama çok fazla yük olma taraftarı değiliz. Elzem ihtiyaçları alıp sonra zamanla işi büyüteceğiz :1: Zaten evimiz de küçücük :38:
Hem çok eşyaya ihtiyaç yok. Hem de fazla paramız yok.

ben de düğün yaklaşınca daha önemli ihtiyaçlarımız olacak,bunları önceden halledeyim dedim.

hemm ne güzel eviniz olacak zevkinize göre alırsınız içinize sinerek her şeyi.

Allah bize de nasip eder inşallah.

canım kendimden örnek vererek anlatayım sana bende söz nişanı geç damat aday adayı bile yok:1: ama ailemin durumu olmadığından şimdiden alıyorum

tekstilde
nevresim ve pike olarak çoğunlukla taç, özdilek, jua markaları tercih ettim kendimi firenleyemediğim için nevresim sayım sekize çıktı ama o kadarına gerek olduğunu sanmıyorum
battaniye olarak 2 çk kişilik- taç ve mink- 1 ad de tek kişilik merinostan aldım . battaniye için yeterli bir sayı bence
2 ad uyku setim var taçtan çk (annem önceden almıştı) 1 ad. çklik taç, 1 ad. de tk lik sarevden yorgan aldım
yatak örtüsü de gündelikte kullanabileceğim 1 ad. aldım, birde taç tan şık sade bir yatak örtüsü alacağım ilerde fırfırlı falan almaya hiç gerek yok bence

yemek takımlarını, çkb takımlarını, tencere ve alıcaksan kahvaltı takımlarını alabilrsin
ben set aldım yemek takımım kah. takımımim çelik tencere takımım ve gündelik çkb takımım kütahya,
döküm tencere seti, teflon pilav tenceresi ve tavamı da taçtan aldım
çaydanlık ve cezve de korkmaz tavsiye ederim

elektrikli aletleirminde büyük çoğunluğunu aldım şimdiden
ütüde philipsi tavsiye ederim, blendırda tefal su ısıtıcısı olarak da korkmazı tercih ettim.

canım daha bi sürü ıvır zıvır aldım işte genelde internette kampanya çek yakaladıkça aldım. sende fırsat buldukça takip et bi sürü şey bulursun zaten nette
neyse çok uzattım aklıma gelenleri yazdım inş. işine yarar

bakmak istersen çeyiz topiğim:46: şimdiden kolay gelsin
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyizimiz-icin-neler-aldik/523551-aysegulun-ceyiz-kosesi.html

Ben çeyizimin çoğunu bitirdim liste yaptığımda burada paylaşıcam şimdiye kadar 5-6 milyar para gitdi :) Dahada eksiklerim var, dediğim gibi Liste yapıp burada paylaşıcam

misafir yemek takımı gunluk yemek takımı gunluk catal bıcak mısafırlık catal bıcak:) teflon tencereler celik tencereler günlük mutfak esyaları ws..kücük w aletleri hawlular bornozlar..yatak örtüleri newresimler pikeler...say say bitmez we al alda bitmez:) 1 yılın warsa simddien almaya basla kurtul derim sana :)kolay gelsin

rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:34:

mutfak eşyası da aldım oldukça fazla hem de,zaten çeyiz işine bi bulaştın mı kıyafet alışverişiden daha çok çeyiz alışverişi yapıyorsun.

sevgilim bile şok oluyor bendeki değişime:9::9:

şu çeyiz setlerinden aldım ilk etapta ama set halinde almak aslında pek de tercih edilen bir şey değil.

ben de çeyiz işlerinde çok bilgim yokken,çok da incelemeden aldım,ama burda arkadaşların çeyizlerine baktım hangi parçada hangi marka iyi ise onu alıyorlar. tabii ki bu mantıklı ben rastgele almışım. artık nereye kadar kullanabilirsek oraya kadar kullanır ilerde eskiyince yenisini alırız diyorum.

ben mutfağa 12 kişilik yemek takımı, büyük bir tencere takımı ve çatal-kaşık-bıçak takımını set halinde aldım. bi de kahvaltı takımını. son zamanlarda hızlandırdım diğer parçaları.blender seti,kattle,katı meyve sıkacağı,ütü de aldım. onun dışında yine işte mutfak masa örtüsü,mutfak önlüğü,servis eldiveni gibi bi set de English Home'dan aldım.

Aslında bu bölümde biraz zaman geçirirsen göz aşinalığın olur, denk geldikçe yakaladığın indirimlerde alırsın her şeyi. önemli olan hangi markada hangi ürünler iyidir onu öğrenmek,o da zamanla oluyor.

ben internetten aldığım pek çok şeyi,örneğin markafoni'den çok aldım,cips içinden çıkan şifreler de iyi oldu.

yine burdan öğrendiğim altıncıcadde de çok güzel ve zevkime uygun ürünler bulabiliyorum. biraz karışık oldu ama cesaret edip bi yerden başlayınca devamı geliyor mutlaka.

Anladım. Sanırım dediğin gibi benim de bir yerden başlamam gerekecek. Ama bir sürü ıvır zıvır lazım oluyor ya akla gelmeyen ne bileyim çay süzgeçi, makarna süzme zımmbırtısı vs. Toz bezi. Bunları da sonradan alıyoruz herhalde :)
Kusura bakma çok cahilim bu çeyiz konusunda.

ben de düğün yaklaşınca daha önemli ihtiyaçlarımız olacak,bunları önceden halledeyim dedim.

hemm ne güzel eviniz olacak zevkinize göre alırsınız içinize sinerek her şeyi.

Allah bize de nasip eder inşallah.
İyi düşünmüşsün. Ben de şimdiden alayım yoksa iyice karışacak işler...

İnşallah güzel ve mutlu bir yuvanız olur :)

Anladım. Sanırım dediğin gibi benim de bir yerden başlamam gerekecek. Ama bir sürü ıvır zıvır lazım oluyor ya akla gelmeyen ne bileyim çay süzgeçi, makarna süzme zımmbırtısı vs. Toz bezi. Bunları da sonradan alıyoruz herhalde :)
Kusura bakma çok cahilim bu çeyiz konusunda.

İyi düşünmüşsün. Ben de şimdiden alayım yoksa iyice karışacak işler...

İnşallah güzel ve mutlu bir yuvanız olur :)

çok teşekkür ederim inşallah hep beraber mutlu oluruz:16:

dediğim gibi burda sinerji yüksek, ben daha yeni üye oldum ama hep buralardan öğrenip aldım eşyalarımı.gizli takipteydim:52:

çok teşekkür ederim inşallah hep beraber mutlu oluruz:16:

dediğim gibi burda sinerji yüksek, ben daha yeni üye oldum ama hep buralardan öğrenip aldım eşyalarımı.gizli takipteydim:52:

:)) evet doğru söylüyorsun. Ben de şimdi sizin sayenizde oturdum bilgisayarda liste çıkardım. Benim öyle dantel yeteneğim falan yok. Her şeyi hazır alıcam senin gibi. Evde nelere ihtiyaç varsa gittim mutfağa tek tek yazdım şişe açacağına kadar :)

:)) evet doğru söylüyorsun. Ben de şimdi sizin sayenizde oturdum bilgisayarda liste çıkardım. Benim öyle dantel yeteneğim falan yok. Her şeyi hazır alıcam senin gibi. Evde nelere ihtiyaç varsa gittim mutfağa tek tek yazdım şişe açacağına kadar :)

ben hiç sevmem, işte biraz dantel kenarlı havlu var,lif var,yün patik falan var bunları annem düşünüp saklamış kendi çeyizinden bile sakladıkları var hatıra alacağım onları. bi de ben çocukken 15 yıl önce falan bi nevresim danteli mi ne ondan tığla yapmış dantel. çok emek verilerek yapılmış bir şey belli onu da yaptıracağım hatırı için yoksa sevmem hiç. bende de vardı öyle bir liste ama zaten gördükçe doğalıyla alıyorsun. gerçi bazı şeyleri unutup fazladan almışım artık onları da anneme veriyorum:16:

ben hiç sevmem, işte biraz dantel kenarlı havlu var,lif var,yün patik falan var bunları annem düşünüp saklamış kendi çeyizinden bile sakladıkları var hatıra alacağım onları. bi de ben çocukken 15 yıl önce falan bi nevresim danteli mi ne ondan tığla yapmış dantel. çok emek verilerek yapılmış bir şey belli onu da yaptıracağım hatırı için yoksa sevmem hiç. bende de vardı öyle bir liste ama zaten gördükçe doğalıyla alıyorsun. gerçi bazı şeyleri unutup fazladan almışım artık onları da anneme veriyorum:16:

Ben aslında severim böyle dantelli şeyleri ama çok fazla değil. Daha düz ve sade tercih ediyorum her şeyde. Çok fazla kalabalık görüntü rahatsız ediyor.

Hatıra şeylere bayılırım. Keşke benim annemden de öyle bir şeyler olsa :16:
Senin epey oldu galiba çeyizde :) Maşallah.

Bu arada tahmini bir fiyat listesi çıkardım. Çok fazla eşya almayacağım için çok fiyat tutmadı. İnternetten fiyatlara bakarak hesapladım. İnşallah hallederiz sen de ben de :)

Eveeet elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Çelik tencere takımı aldım Korkmaz, içersinde yok yok

$Korkmaz-A1700-Mavis-Hiper-Set-32-Parca__30489735_0.webp

Teflon tencere takımı aldım Hisar (o zaman seramik falan böyle gündemde değildi, aynısının seramik olanı da var)

$HISAR-MERCURY-TEFLON-GOLD-SETI-INDIRIM__34244173_0.webp

Yemek takımım Kütahya Porselen

$yemek tk.webp

Günlük takımlarımdan birisi Porland

$porland.webp

Kahvaltı takımım Kütahya Porselen

$k.webp

Bunların dışında tekstil ürünlerim ve mutfak eşyalarında çay süzgecine varana kadar çoğu şeyimi aldım ben, nişanlandıktan sonra başladım.
Diğerleri için bak istersen benim başlığıma da. He ayrıca eksik hiç bitmiyor, her çıktığımda yeni bişey alıyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...534644-ikizbalikin-ceyizciklerinin-kismi.html

Çok güzel şeyler almışsın :) Hepsini güle güle kullanın. Hayırlı olsun şimdiden evliliğin de. Bakıcam topicine.

Hanımlar bütün bu eşyaları ne kadar sürede aldınız? Ben kendime özel eşya almak için bile fazla fırsat bulamıyorum. Her haftasonu mu çıkmak gerekiyor?

Back
X