Çeyiz

Ben de tersine elektronikleri en sona bıraktım. Daha açmadan garantisi bitecekti öbür türlü. Bozulur tamir ettiremem, üst modeli çıkar parça bulamam vs diye düşündüm. Ama fiyatlar da baya artınca bu ara acaba alsa mıydım diyorum şimdi.

Valla paraya bakar çeyizi alması, misal ben evlenene kadar tek bir çöp dahi almadım düğün tarihi şu bu belli olunca gittim toptan aldım hepsini bir haftada da bitti alıp kenara ıvır zıvır biriktirip yer kaplayacağına para biriktirsin gerisi zatem halledilir, ama tabi çok waaoowluk bir indirime denk gelir o ayrı

Analarımız daha küçükken başlamış çeyize hepsini de kullanıyoruz
Ütü masası, yemek takımı bardak çanak yastık nevresim takımını alabilir şimdiden hazır olur evlenirken zaten bir sürü masraf çıkıyor

Ceyiz icin kenara para koymak mantikli dediler bana da ben de cok erken almaya baslamistim, iyi ki de almisim cunku evlilik ustu ev almaya kalktik biriktirdigim tum parayi pesinata kattim kurus kalmadi elime aldigim hersey limon sikacagi bile acayip is gordu ev kurarken. Ceyiz o kadar masrafli birsey ki, gorunmeyen tonla para harciyorsunuz, son dakika almak istediginizde indirim yoksa en fahis fiyattan aliyorsunuz, ben begendigim seylerin indirimlerini kovalayip ucuz ucuz alabilmistim hep. Ve inanin ne alsa kar oluyor cunku onlarin hepsi lazim yani alinacak mutlaka... bence siz bile baslasaniz iyi olur:)

valla ise baslamayinca alamadim, ise basladim tanisma isteme vs oldu, is ozel sektor izin yok gibi biseydi. butun mutfak esyasini bi gunde aldim

ne heveslerim vardi neler neler almak istedim bakamadim bile

utu masam gazalle mesela, cogu kisi utu masasina o parayi vermez. biraz heves kirici olmus dediklerin

yakin zamanda arkadasim evlenirken borc olcak diye baktim heves ettigi herseyi gozden cikariyo. yapma dedim sonra aklindan cikmaz bunlar 10 odeyecegine 15 odersin ev bi kere kuruluyo diye

yine uygun aldi ama hevesi gozu de kalmadi biseyde

aniden alinca yüzüne bile bakmak istemedigin cay bardagi aldirabiliyolar, piyasayi bilmiyosun, kiz ceyizi deyip gecme ayrica o minik minik seyler baya cok para zaman ve emek istiyo. ufaktan almasan da para atabilirsin kenara sen de

Ben tef... ile başlayan markadan aldığım elektronik eşyalar için satıcı “garantisini başlatmıyorum. Siz düğün davetiyesi basılınca faturası ile bir tane davetiyeyi zımbalayıp gönderirseniz o tarihten başlar garantisi” demişti. Ha ben naptım? Unuttum. O tamamen benim sorumluluğum ama o marka öyle bir imkan sunuyor.

Ciddi bi ilişki yoksa şimdiden alması çok mantıklı değil diyeceğim ama ben hiç ilişkim yokken aldım beğendiklerimi nasıl olsa evleneceğim diye
Ama çay bardağı falan değil battaniye, nevresim takımı o tarz alıp kenara atmıştım. Alışverişi çok seven biriyim çünkü . Şu an evleneceklere üzülüyorum çünkü herşey çok pahalı. Ciddi bir birikim yapılması gerekiyor. Asıl çeyize nişanlandıktan sonra başladım. Para olunca oluyor. Kırılacak şeyler için acele etmesin derim ben.

Benim senin gibi arkaasim olsa uzulurdum bu konuda. Kiz sana aldiklarini gosteriyor sen aa bunumu aldin sunumu aldin. Sende al. Yani evlilik meraklisi olanlara tabiki kiziyorum ama ceyizinde alinmasi getekiyor. Evet para biriktirenler var nakit alir herseyi.tada durumu olmaz her ay ufak birseyini alir. Ben lise sona giderken annem basladi almaya. Sonra ben cakistim her ay modasi gecmeyecek guzel seyler aldim. Kuzenim benimle dalga gecerdi koca buldunda ceyiz duzuyorsun diye. Lise bitti tam 9 yil sonra evlendim.suan evimde hersyim var.kapidan ceyizim cikarken tum komsular anneme helal olsun size ceyiz boyle cikarilir dediler.bunlar onemli syler. Buarada o kuzenim suan nisanli ve bana banyo takimim eksik ceyizimde eksikler car her biriniz biseyimi alacaksiniz dedi. Gelde yuzune tukurme

Hanımlar,

Baya baya yanlış anlaşıldığım ya da yanlış anlaşıldım. Birisi cekemedigimi bile yazmış.digeri böyle arkadaşım olsa uzulurdum demiş.

Ben ona "offf onu mu aldın offf bunu mu aldın çok erken daha" şeklinde demedim. Aldığı şeyler için de motive ettim ya da daha uygundur bulabileceği yerleri soyledim .Tamamen olumsuz konuşmadım kiza .Demek istediğim kırılacak ya da gereksiz yere yer kaplayacak şeyleri şimdi almamasi. Ya da arkadaşımı biliyorum her şeye ilkten heves ediyor mesela geçen bı kahvaltı takımı almış dün bı tane daha beğenmiş onda aklı kalmış şimdi de. Yani çok bakmadan direkt olarak alıyor vvsvsvsvsv

Offff bu kadar yanlış anlasilirdim ya

Ben elektronik eşyalarımın hepsini aldığım yerden denetttim eve gelince de kendim denedim. denemekten kastım fişe taktım işlev bozukluğu var mı diye.

Ben elektronik eşyalarımın hepsini aldığım yerden denetttim eve gelince de kendim denedim. denemekten kastım fişe taktım işlev bozukluğu var mı diye.
Yok sonradan bozulursa diye dedim. Garanti kapsamında değişiklik tamir yapmaları gerekir. Aldıktan 3 sene sonra açıp kullanmaya başlarsam bir işime yaramaz garanti diye düşünüyorum.

Güzelmiş bu sistem

Benim de ortada fol yok yumurta yok ama çeyiz yapmay başladım. Yani erkek arkadaşım var ama şu an işimiz yok. O yüzden evliligi ertelemek zorundayız. Ama bence modası geçmiycek garantisi bitmiycek şeyleri yavas yavas almak lazım. Çünkü çeyiz hazırlamak büyük bir bütçe gerektiriyo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…