Ben de tersine elektronikleri en sona bıraktım. Daha açmadan garantisi bitecekti öbür türlü. Bozulur tamir ettiremem, üst modeli çıkar parça bulamam vs diye düşündüm. Ama fiyatlar da baya artınca bu ara acaba alsa mıydım diyorum şimdi.O çocukla evlenir mi bilmiyorum ama şimdiden ufak ufak alması onun kârına. Cidden iş başa düşünce 3 oraya 5 oraya dünya para öduyorsun . Ayroca moda olayına ben pek takılmam her sene yeni birşey çıkıyor o zaman her sene aldıklarımizi çöpe atalım yenilerini alalım.
Ama arkadaşının planlaması yanlış bardaktir ütü masasıdır onları evlilik yoluna girdiğinde alması gerekn ıvır zivirlar. Şuan yükte hafif pahada ağır şeyleri alması daha mantikli. Süpürge mutfak robotu tost makinesi ütü vs. Vs. gibi
Merhaba kizlar. Amann bu da dert mi denecek lululuk bı konuyu baslatiyorum.
Şimdi cooook yakın bı arkadaşımın 2-3 aydır tatlı bı ilişkisi var. Çocuk da kız da evlenme odaklı. Şimdi arkadaşıma birileri sonra çok zor oluyor çeyiz hazırlamak filan demiş o da şimdiden yavaştan başladı. Geçen bana alacaklarını attı. Ütü masası alacakmış mesela (ortada ilişki var ama daha yeni evlilik vs bunlara daha var yani) kanki kenarda anca yer kaplar dedim. Sonra çay bardağı almış 18 adet görünce 18 adeti napicaksin diye güldüm, bı yemek takımı beğenmiş onu alacakmis. Hem pahali hem de ileride daha beğendiğin başka bir şey olursa alamazsın bunu aldın diye dedim. Çay tabağı, kahve makinesi, kahvaltı takımı bu tarz şeyler almış şimdi. Heves kacirici mi oluyorum? Yani açıkçası heves kaçırmak için demedim ama gerçekten ama ben öyle dedikçe yüzü düştü.
Çeyiz vs tarzı şeylere ne zaman başladınız? Gerçekten denildiği kadar zor mu? Bir de misafir için her şeyi ayrı ayrı mı yaptınız?
Söylenildiği gibi para olunca 1 haftada tamam. Ancak ciddi para gerektirebiliyor. Para biriktirse iyi olur ama biriktiremiyorsa ufaktan alması iyi bişey arkadaşınıza söyleyin elektronikleri en sona saklasın evlenene kadar garantisi bitebilir. Heves etmiş almış sizde onu neden aldınız bunu neden aldınız diyince üzülmüştür. Para biriktirmek mantıklı tarzı şeyler söyleyip daha fazlasına karışmayın aksi halde aranız bozulabilir.
Ben de tersine elektronikleri en sona bıraktım. Daha açmadan garantisi bitecekti öbür türlü. Bozulur tamir ettiremem, üst modeli çıkar parça bulamam vs diye düşündüm. Ama fiyatlar da baya artınca bu ara acaba alsa mıydım diyorum şimdi.
Yok sonradan bozulursa diye dedim. Garanti kapsamında değişiklik tamir yapmaları gerekir. Aldıktan 3 sene sonra açıp kullanmaya başlarsam bir işime yaramaz garanti diye düşünüyorum.Ben elektronik eşyalarımın hepsini aldığım yerden denetttim eve gelince de kendim denedim. denemekten kastım fişe taktım işlev bozukluğu var mı diye.
Güzelmiş bu sistemBen tef... ile başlayan markadan aldığım elektronik eşyalar için satıcı “garantisini başlatmıyorum. Siz düğün davetiyesi basılınca faturası ile bir tane davetiyeyi zımbalayıp gönderirseniz o tarihten başlar garantisi” demişti. Ha ben naptım? Unuttum. O tamamen benim sorumluluğum ama o marka öyle bir imkan sunuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?