• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz

Kız beşiğe, çeyiz sandığa mıydı neydi öyle bir söz vardı :))

Aday olmasına gerek yok ki. Kısmet olunca zaten evlenecek. Ha şu an görüştüğü kişiyle, ha başkasıyla.

Ütü masasına heves etmiş, onu alsın. Bu konuda kanun filan yok, kasmayın sevgili kadınlar :) Bize gelip “evde yerim yok, senin evde dursun mu” diye sormadığı sürece bırakın kim ne isterse onu alsın.

Çay bardağı almak istemiş canı. Bırakın alsın. Yok efendim bardak alınır mıymış, yok zaten hediye gelirmiş, yok modası geçermiş, yok en güzeli parasını biriktirsinmiş. Yahu BİZE NE, SİZE NE. Bazen ciddi ciddi kendi hemcinsimizi çekemediğimizi düşünüyorum. Hakikaten SİZE NE :)))

Biri açıklasın lütfen.
Belki kız ileride bardaklarına bakınca “yaaaa bunu aldığımda daha 2 aydır flört ediyorduk, bak nereden nereye” diye gülümseyerek bakacak bardaklarına.

Belki ütü masasında ütü yaparken “ben aşık olduğum adamla kuracağım yuvayı düşünüp almıştım bunu” diyecek, ütü onun için eziyet değil zevk olacak.

Hakikaten BİZE NE

ben de çeyize aday yokken başlamıştım ama çok basic parçalarla. şimdi hızlandıkça iyi ki o parçaları aradan çıkarmışım yoksa şu an deli gibi para gidermiş diye düşünüyorum.

benim önerim çok minimal davranması, 18lik çay takımı ben de almazdım. mesela çelik tencere seti almıştım, ama öyle çok parçalı değil, 3 boy, onlar da koca koca değil, günlük kullanılacak boyutta. iyi ki böyle yapmışım diyorum. dolapta kullanılmadan duracak herşey fazlalık bence.

herşeyi misafir için almadım ama örneğin 12 kişilik çatal kaşık bıçak takımı almıştım jumbodan, 6 kişilik günlük takım hediyesi diyip vermişlerdi, olmasa da olur bence.
yine 12 kişilik yemek takımı aldığımda, 6 kişilik günlük hediyesi diyip vermişlerdi, onu evime götürecek miyim bilmiyorum. erkek arkadaşımın da kullandığı güzel bir günlük takımı var zaten. gibi.

Ben ortada bırak sevgiliyi sevgili adayı bile yokken almaya başladım 4 yıl önce falan param oldukça boşa gitmesin diye 12 gn önce evlendim ve iyiki herşeyi almışım diyorum bulmuş gibi oluyorsun çünkü düğün zamanı bile hiç ummadık masrsaflar çıkıyor en azından onlar aradan çıkmış oluyor kafa yormuyorsun

ütü masası biraz komik olmuş tabi..
ama, pek çok şey ortada bir aday yokken bile alınabilir. anneler alıyor zaten.
ben evlenirken annemin ortaya çıkardığı tekstil ürünleri şaşırtmıştı beni.
mutfağımın peçetesinden, banyo halısına, nevresimden yatak örtüsüne her şey tastamamdı ve gayet zevkli şeylerdi :)

valla bence de alsın. 18 tane çay bardağı az bile oluyor yani.
ve küçük küçük eşyaları alması da zor parası da çok yani.
heves etmiş almış. kaçırma hevesini. bir de öyle çanak çömlek hemen demode olmuyor. 6 yılı bitiriyorum evliliğimde hala severek kullanırım eşyalarımı. bence motive et yani. ama ütü masası gibi büyük şeyleri sona saklasın.

Ben 20 yasimda ortada bir iliski bile yokken basladim :) Ne zaman evlendin dersen dügünüm Ekimde :D 10 yildir ceyiz aliyorum. Evlilik arafesinde öyle yogun oluyor ki ben mumkün degil 1 haftada halledeyim. Aldigim hicbirsey modasi gecmis birsey degil ama malesef bazi seyleri 3-5 tane almisim onlari paketleyip kardesime kuzenlerime falan dagitacagim :) Ama mesela elektirikli aletler yada ütü masasi gibi seyler almadim ben o süre onlari nisandan sonra aldim.

Yani beğendiği şeyleri uygun da bulduysa alıp koyabilir ama ütü masası çok absürt olmuş. :KK70:
Her şey gittikçe pahalanıyor, 750 liraya mal ettiğim yemek takımı 2 bin lira olmuş. İyi ki almışım diyorum. Para değil de altın ya da döviz biriktirsin çünkü tl nin alım gücü sürekli düşüyor. Ben evlenme teklifi alıp ailemle tanıştırdıktan sonra başlamıştım almaya. Onun bile üzerinden çok zaman geçti, hesapta olmayan şeyler çıktı erteledik.

Ütü masası falan da abartılı olmuş biraz bana göre. Ama para biriktirip hepsini bir anda almak da zor iş.
Klasik, modası geçmeyecek parçalar alınabilir. Havlular, nevresimler, eğer şade parçalar alacaksa yemek, çatal, bardak takımları vs. Benim hepsi önceden alınmıştı, sade oldukları için de modası geçti kullanmam endişesi yaşamadım.
He bu arkadaşla olmaz başkasıyla olur, onda da aynı şeyleri kullanır. Çöpe atacak deil yani.
Eğer yazdığınız gibi herşeyimi eleştirdiyseniz biraz heves kaçırmışsınız. Daha yönlendirici olabilirsiniz. Mesela “ütü masası yer kaplar şimdi alma onun yerine bi takım nevresim takımı al” veya “18 bardak çay için çok 12 çay 12 su bardağı al” gibi.
Bir de arkadaşınıza tavsiyem eksikler liste yapsın ve o liste üzerinden gitsin. Yoksa ev aynı şeylerin laciverdi ile doluyor.

Ütü masasını evimde saklamak istemedikten sonra hiç problem yok. İstediğini istediği zaman alabilir, çünkü o işler sadece parayla olmuyor, düğün zamanı davetiye listesi gelinlik damatlık balayı derken insanın çöp görecek alacak hali kalmıyor asıl 1 haftada aldıklarını insan sevmeyebilir, zamana yaydıkça insan beğendğini nasıl 1 haftada toparlar, yeri geliyor bir gömlek alamıyoruz,
Ben anahtarlık ta aldım mandal da gırgır da
Öğrenciyken ankara tandoğan da mudo outletten havlu almıştım bambular yeni çıkıyordu
zevkle kullanıyorum en sevdiklerim onlar
yani alması normal, her şey lazım

yaklaşık 10 yil önce kahvaltı şeyi yemek seti kaşık takımı herse yi aldim.halen daha bekarım pişmanmıyım asla.mesela günlük, sapları porselen ve sepetinde porselen olan bi kasik seti almıştım.simdi bakıyorum hemen hemen aynı ama o desende ve modelde hic yok piyasada.iyikide almışım.arkadasim hic yapmazdı evlendi cok eksiği oldu.nevresime kadar aldim.cop mu oldu hayır.evlenmezsemde acarım mis gibi kullanırım.yillar sonra ışık saçan nevresim modeli mi çıkacak hayır.kenara para at diyen arkadaşlar o para gider harcanır kalmaz.hayatin ne getireceği belli olmaz.en azından çeyiz yapılsın.onunla olmaz başkasi ile evlenir.millet çatır çatır evleniyor

Son düzenleme:
Merhaba kizlar. Amann bu da dert mi denecek lululuk bı konuyu baslatiyorum.

Şimdi cooook yakın bı arkadaşımın 2-3 aydır tatlı bı ilişkisi var. Çocuk da kız da evlenme odaklı. Şimdi arkadaşıma birileri sonra çok zor oluyor çeyiz hazırlamak filan demiş o da şimdiden yavaştan başladı. Geçen bana alacaklarını attı. Ütü masası alacakmış mesela (ortada ilişki var ama daha yeni evlilik vs bunlara daha var yani) kanki kenarda anca yer kaplar dedim. Sonra çay bardağı almış 18 adet görünce 18 adeti napicaksin diye güldüm, bı yemek takımı beğenmiş onu alacakmis. Hem pahali hem de ileride daha beğendiğin başka bir şey olursa alamazsın bunu aldın diye dedim. Çay tabağı, kahve makinesi, kahvaltı takımı bu tarz şeyler almış şimdi. Heves kacirici mi oluyorum? Yani açıkçası heves kaçırmak için demedim ama gerçekten ama ben öyle dedikçe yüzü düştü.

Çeyiz vs tarzı şeylere ne zaman başladınız? Gerçekten denildiği kadar zor mu? Bir de misafir için her şeyi ayrı ayrı mı yaptınız?
Bu işler paraya bakar . Ver bana bütçeyi yarına çeyiz düzeyim :)

Aynı şekilde daha 2 aydır konuşurken çeyiz almaya başladım. O zaman aldığım küçük ev aletleri vs şimdi tam 3 katı fiyatına çıkmış. Yemek takımları, çatal bıçak vs hepsini almıştım. İyi ki almışım, hem 3 te 1 oranında karlıyım hem de sonradan çok fazla şey çıkıyor. Halen ütü masam yok mesela.

Şimdi cooook yakın bı arkadaşımın 2-3 aydır tatlı bı ilişkisi var. Çocuk da kız da evlenme odaklı. Şimdi arkadaşıma birileri sonra çok zor oluyor çeyiz hazırlamak filan demiş o da şimdiden yavaştan başladı. Geçen bana alacaklarını attı. Ütü masası alacakmış mesela (ortada ilişki var ama daha yeni evlilik vs bunlara daha var yani) kanki kenarda anca yer kaplar dedim. Sonra çay bardağı almış 18 adet görünce 18 adeti napicaksin diye güldüm, bı yemek takımı beğenmiş onu alacakmis. Hem pahali hem de ileride daha beğendiğin başka bir şey olursa alamazsın bunu aldın diye dedim. Çay tabağı, kahve makinesi, kahvaltı takımı bu tarz şeyler almış şimdi. Heves kacirici mi oluyorum? Yani açıkçası heves kaçırmak için demedim ama gerçekten ama ben öyle dedikçe yüzü düştü.

Çeyiz vs tarzı şeylere ne zaman başladınız? Gerçekten denildiği kadar zor mu? Bir de misafir için her şeyi ayrı ayrı mı yaptınız?
Söylenildiği gibi para olunca 1 haftada tamam. Ancak ciddi para gerektirebiliyor. Para biriktirse iyi olur ama biriktiremiyorsa ufaktan alması iyi bişey arkadaşınıza söyleyin elektronikleri en sona saklasın evlenene kadar garantisi bitebilir. Heves etmiş almış sizde onu neden aldınız bunu neden aldınız diyince üzülmüştür. Para biriktirmek mantıklı tarzı şeyler söyleyip daha fazlasına karışmayın aksi halde aranız bozulabilir.

Kız beşiğe, çeyiz sandığa mıydı neydi öyle bir söz vardı :))

Aday olmasına gerek yok ki. Kısmet olunca zaten evlenecek. Ha şu an görüştüğü kişiyle, ha başkasıyla.

Ütü masasına heves etmiş, onu alsın. Bu konuda kanun filan yok, kasmayın sevgili kadınlar :) Bize gelip “evde yerim yok, senin evde dursun mu” diye sormadığı sürece bırakın kim ne isterse onu alsın.

Çay bardağı almak istemiş canı. Bırakın alsın. Yok efendim bardak alınır mıymış, yok zaten hediye gelirmiş, yok modası geçermiş, yok en güzeli parasını biriktirsinmiş. Yahu BİZE NE, SİZE NE. Bazen ciddi ciddi kendi hemcinsimizi çekemediğimizi düşünüyorum. Hakikaten SİZE NE :)))

Biri açıklasın lütfen.
Belki kız ileride bardaklarına bakınca “yaaaa bunu aldığımda daha 2 aydır flört ediyorduk, bak nereden nereye” diye gülümseyerek bakacak bardaklarına.

Belki ütü masasında ütü yaparken “ben aşık olduğum adamla kuracağım yuvayı düşünüp almıştım bunu” diyecek, ütü onun için eziyet değil zevk olacak.

Hakikaten BİZE NE
İmza: hy_patia

O çocukla evlenir mi bilmiyorum ama şimdiden ufak ufak alması onun kârına. Cidden iş başa düşünce 3 oraya 5 oraya dünya para öduyorsun . Ayroca moda olayına ben pek takılmam her sene yeni birşey çıkıyor o zaman her sene aldıklarımizi çöpe atalım yenilerini alalım.

Ama arkadaşının planlaması yanlış bardaktir ütü masasıdır onları evlilik yoluna girdiğinde alması gerekn ıvır zivirlar. Şuan yükte hafif pahada ağır şeyleri alması daha mantikli. Süpürge mutfak robotu tost makinesi ütü vs. Vs. gibi

Para durumuna gore degisir. Benim kuzenin beyaz esyalari, tencereleri, nevresimleri ve bircok şeyi ortada evlenecek aday dahi yokken alınmıştı. Ilerde sıkışmamak için erkenden alip taksitleri bitirmeye calisiyorlar bazilari.

Para olduktan sonra çeyiz almak uzun bir iş degil. Benim hiç çeyizim yoktu, evlilik yoluna girince hepsi alındı gayette zor birsey yok. Para durumuna ve istege göre başlanır.

Misafir için ayri hicbisey almadim, annem 12 kisilik yemek takimi almisti 4 yillik evliyim daha evime getirmedim o takimi. Getirsem bile günlük kendime kullanırım.

Size neden dert oldu? Bence heves kacırmıssınız. Allah bilir o olmassa baskasına nasip olur kullanır, ben cok kücükken almaya basladım iyikide almısım hepsi bir anda birikince zor oluyor

İsteyen 17 başında başlar almaya. İsteyen de düğüne 3 hafta kala. Bu herkesin kendi vereceği bir karar. Ama bizde erken başlamıştık. Annem aldığında yaa anneee bunlar nee yaşındaydım. :D Kadın iyi ki de almış. Düğün üzeri tadilattır, düğün dernek bilmem ne insanın takati kalmıyor. Para olsa dahi. Hoş para da olmayabiliyor insanın elinde ha deyince.

erkenden alınabilir ama zor olan çay bardağı falan değil. mesela nevresim alsın modası falan geçmez battaniye kullanıyorsa uyku seti ne bileyim işte çoğunlukla ev tekstili denilenden başlanır ütü masası çay bardağı komik bence
Edit: bornoz takımı havlu yatak örtüsü vs vs vs

Ben de çeyize erken başlayanlardanım toplu alıcak durumu yoktu ailemin taksite girip almıştık ödendi gitti bile. Herkes kendi durumuna göre hareket eder herşey bir an da alınmıyor. Benim de sevgilim yoktu başladığımda nolmuş ilişkisi yeniyse hevesini kırmayın kızın iki çeyiz muhabbeti yapıverin.

Ay bende geçen sene ütü masamı aldım gitti odamda duruyor hergün gözümün önünde:KK70:
Düğün de seneye:halay:

Back