Çeyiz

Ha tam olarak dediginiz gibi konuştum aslında. "Aaaa kanki çok tatlıymış ben de çok beğeniyorum bunları, ne kadara aldın, nereden aldın" bu şekilde de konustum ki hatta yardımcı da oldum kendi çapında tamamen olumsuz değildim

Yok sanırım eksik ifade ettim surekli çok erken demiyorum tabi ki beğeniyorum zaten çoğu aldığı şeyi, kiskanacagimi hiç düşünmez bence

"Kanki"nize söyleyin o işe ütü masası ile başlanmaz. İnterneti kullansın ve annesi biraz yol göstersin bence. En mantıklısı para biriktirmek bence de.

Ahahahha kanki :)

Ya bunu demek istiyorum aslında şimdiden alınır ama daha büyük parçalar modası gecmeyip sabit olanlar

Heves ediyor belliki kendi parası kendi fikri kimi kozmetiğe kimi kıyafete harcıyor eğer size fikir danışmıyorsa hiç müdahale etmeyin

Heveslenmişse siz de kırmayıverin, güzel diyin geçin altı üstü bardak, çanak. Bu kadar detaylı inceleyip gerçekçi olacak kadar önemli değil zannımca. Maksat gönül kırılmasın:)

Öyle de diyorum tabi ki ama birden 18 adet çay bardağı alınması fazla gelmedi. Ki bunu da kırıcı biçimde demedim

Ben lisedeyken annem bana porselen seti almıştı. Bornoz takımı, havlular, nevresimler, tencereler alınıyordu. İstersen evlenince kullan istersen başka şehire atanınca kullan derdi annem. Para biriktiremezdim. Maddi durum çok iyi değildi. Ama taksit olunca mecbur ödeniyor. Klasik ve modası hiç geçmeyen modeller beğendim. 2008 gibi kahvaltı takımı almıştı mesela annem. Ben 2017 de evlendim. Anneannemin evi müsaitti. Orda kaldı eşyalarım.

Herkesin maddi durumu, imkanları bir değil. Biz biraz dardaydık. Taksit olunca mecbur ödedik. Ha bu arada eşyalarımı da birisi için almadım. Bu süreçte kaç kişi geldi geçti. İki nişan atıldı. Ama onlar annemin alınteriyle alındı.
Kime niyet kime kısmet :)
Mutfak robotu, elektrikli süpürge vs 2015 yılında aldım.
Çay bardağı bende de çok var. Beğendiğimi almışım:))

Bu onun kararı ve onun hevesi. Sana saçma gelebilir ama en azından hevesini kırma. Çok iyi yapmışsın de geç. Yenisi çıkarsa çıkar. Evlendikten sonra isterlerse değiştirirler. O zamandan beri aylık yüz koysaydım bile şimdiki fiyatları düşününce almazdık. Ama aylık yüz lira taksitle dünyanın eşyasını aldık. Daha fazla koyacak gücümüzde dediğim gibi yoktu. Herkes imkanları dahilinde yapmaya çalışıyor birşeyler. Arkadaşına verebileceğim tek tavsiye kendisi alsın. Sevgilisini karıştırmasın hiçbir şekilde.

Şimdiden eşya almaya başlamak bana çok saçma geliyor, kimse kusura bakmasın. O eşyalar durduğu yerde eskiyor, en iyi ihtimalle modası geçiyor. Belki ayrılacak, garantisi mi var? Çay takımlarıyla 2. adayını bekler artık. İlla çeyiz isteniyorsa onun parasını kenara atmak daha mantıklı eşyaya yatırmaktansa. Hatta her ay gram altın alıp kenara koysa daha iyi, daha çok getirisi olur ileride. Ben öyle yapıyorum mesela, çeyiz mantığıyla değil ama gerekirse evleneceğim zaman kullanabilirim, gayet de güzel kar ettim.

Valla paran varsa 3- 5 günlük birşey ama yoksa ufaktan ufaktan almak lazım..Yemek takımı cay bardağı alacağına çamaşır makinesini alsın..Çeyiz hazırlamada mantık önce ağır şeylerin yapılması olmalı..Çay bardağını hediyede getiriyorlar..Ben ceyizimi yapmaya 17 yaşında başladım staj paramla taksit öderdim.Tek pişmanlığım yemek takımımı khv.setimi o zamanlarda almak oldu çünkü daha sonra beğendiklerimi senin dediğin gibi alamadım ama erkenden çeyiz hazırlığına başladığım için evleneceğim zaman hiç skismadim.

Lululuk derken?

2-3 aylık ilişkide ne çeyiz heyecanı bu? Çocukça geldi bana, mantıklı değil.
Ha diyelim ki genel olarak şuan ki sevgilisinden bağımsız düşünerek çeyiz alıyor, eee yer kaplamaktan başka ne işe yarayacak, bir de zaman geçtikçe daha güzel modelleri çıkıyor bazı şeylerin, insanın zevki de değişebilir. Bir de belki kızın aldığını, adam beğenmeyecek. O yüzden eşyaların evliliğe az kala ortak alınması daha mantıklı geliyor bana.
Şahsen ömrüm boyunca çeyiz adı altında hiçbir şey satın almadım. Eşimle ortak yaşamaya başladıktan sonra ikimizin zevkine göre aldık alacaklarımızı.

Iliskileri cok yeni tabikide evlilik vaatleri verilecek bence hemen oyle hazirliklara girmesin az agir olsun parasini biriktirsin 2 gunluk bisey..onemli olan para olmasi

Para biriktirsin kenara altın alıp koysun. Şahsen ben nişanlandığımda kenarda bir nevresim takımım bile yoktu herşeyi 1 ayda hallettik oda ben çalışıyorum haftada bir gün iznin var diye yoksa daha hızlı bile olur . Bence bu çeyiz işi abartılıyor annem bi liste yapmıştı iğneden ipliğe ne ararsan vardı aldık üzerini çizdik . Şimdi herkes annemden o listenin resmini istiyor

Arkadaşının ilişkisini bilemem de,

Evet heves kaçıran, negatifsin.

Gerçi kız sana fikrini mi sordu, beğenip beğenmediğini mi yazmamışsın.
Ama yersiz “ne gerek var, onu napçan” vs demen.

parayı bankaya koysun.
büyük şeyleri taksitle
küçük ama nakit para ile alınanları da hazırlık sürecinde alır
ayrılık oldugunda eşyalara bakıp üzülmemesi çok da ihtimalsiz degil

ütü masasının ütünün bardağın modası mı geçermiş ya :/ yemek takımında geçiyor ama adamlarla anlaşıp daha sonra değiştirebiliyoruz modeli..

nişandan sonra başlanmalı bence. hadi en kötü sözden sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…