- 30 Ocak 2018
- 2.272
- 3.053
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir şey daha sormak istiyorum size. Çatal kaşık setim var ama makineye girip çıkınca hep su lekesi oluyor. Günlük takımım ucuz bir şey onda sorun yaşamadım. Var mıdır misafir için hem şık hem de leke bırakmayan bir takım?
Evet bu makine daha yeni model. Acaba çatal kaşık setinizin markası nedir belki o da etkilidir. Bu arada çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Malesef, benim duyduğum öyle birşey yok.
Ancak benim takımlarımda herhangi bir şekilde böyle sorun yaşamıyorum, bulaşık makinamdan ve seçmiş olduğum kaşıklığından dolayı.
Benim makinamın üst çekmecesi böyle
Eki Görüntüle 2261827
Tek tek diziyorum kaşık çatallarımı.
Gelen arkadaşlarım akrabalarım uyuz oluyor, bu delilik, nasıl uğraşıyorsun bununla her gün diye.
Ancak ben zevk alıyorum, hem hiç bir takımım çizilmiyor, hem de su lekesi sorunu hiç yaşamadım.
Eki Görüntüle 2261829
Bu üstte göndermiş olduğum daha yeni bir versiyon.
Sanırım Bosch markasında var, kase ve kupa konulabiliyor en üst hazneye.
Benim kullandığımda orta kısma kepçe vs. sığıyor ama kase denemedim hiç, o kadar alan yok sanki.
Evet bu makine daha yeni model. Acaba çatal kaşık setinizin markası nedir belki o da etkilidir. Bu arada çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Sizin aldığınız takımlar çok daha güzel bence. Çok teşekkür ederim.Rica ederim.
Bende 3 set var. Abarttım biraz galiba alırken
Karaca Marka aşağıdaki model:
12 Kişilik kaşık, çatal, bıçak
12 kişilik tatlı çatalı
Eki Görüntüle 2261884
Hisar Marka aşağıdaki misafir için kullandığım model:
12 Kişilik Kaşık, çatal, bıçak
12 Kişilik Tatlı çatalı, tatlı kaşığı, tatlı bıçağı
12 kişilik çay kaşığı
Servis seti (kepçe, spatula, vs...)
Eki Görüntüle 2261886
Hisar Marka aşağıda kullandığım günlük model:
12 Kişilik Kaşık, Çatal, Bıçak
12 Kişilik tatlı kaşığı, tatlı çatalı
Eki Görüntüle 2261887
Hepsini farklı yerlerden satın almıştım.
Günlük Hisar modelimde servis seti yok mesela, sadece 12 kişilik şeklinde takım.
Sizin aldığınız takımlar çok daha güzel bence. Çok teşekkür ederim.
Merhaba SouvveniR ben yine geldim ve danışmak istiyorum.
Tencere ve tavalar için;
tahta kaşık-spatula seti mi
silikondan oluşan set mi
birde bambudan oluşan set varmış heralde hangisini önerirsin?
Aldığım tencere, tavalarıma yemek yaparken zarar vermek istemiyorum ama hangisi daha iyi bilemedim.
Merhaba nevresim takımı alırken %100 pamuk olması yeterli değil mi? Ya da illa pamuk saten mi olmalı
Bu soruyu görmemişim canım, buraya yazdığın iyi olmuş... Sağolasın...
Benim pamuk saten nevresim takımım Sarev'den, birtek bu markayı biliyorum (farklı markalarında pamuk satenleri var, fakat kullanmadığım için bilemiyorum) şu anda serili evimde ve kullanıyorum. Çarşafın kenarları lastikli olduğu için, yatağa cuk oturuyor (tabiri caizse) kayma yapmıyor ve yatakta gergin duruyor. Yattığımız zamanda kırışma problemi olmuyor. Nevresim kısmına gelince, açıkçası hiç ütülemedim nevresimini (Taç'ın ve kullandığım Kristal marka başka bir nevresimi ütülemiştim), bunu yıkadım ve normal bir şekilde asmıştım. Çok kırışmamıştı ama yine de tabii ütülü gibi bir hali yoktu. Sonra yorganı geçirip yatağıma serdim, 1-2 gün içerisinde o kendini buldu (ütülenmiş gibi olmadı ama kırış kırışta durmuyor).
Sana yaptırılan pamuk saten hangi markanın? Ayrıca eğer lastikli bir çarşaf değilse normal. Bizim diğer çarşaflarımızı göz önünde bulundurarak, güzelce yatağın altına sıkıştırmamıza rağmen 1-2 geceden sonra çarşaf yerinden oynayıp dediğin gibi özellikle yattığın yerlerde toplanabiliyor. O yüzden diyorum ya, lastikli olan çarşaflar daha kullanışlı, en azından yatağın altından kayıp çıkmıyorlar...
Verebileceğim en güzel yanıt bu olur sanıyorum... Umarım anlatabilmişimdir.
Gelelim şimdi nevresim takımlarına.
Nevresim takımları bence evin vazgeçilmezlerinden biri. Sürekli aynı nevresim takımlarını kullanacağınız için seçim yaparken gerçekten kaliteli olan ürünleri seçmenizde fayda var. Marka olarak şunları tavsiye edebilirim sizlere Pierre Cardin, Taç, Days in Colors, Sarev, Özdilek gibi bilindik ve kalite anlamında isim yapmış ürünler daha işinizi görecektir. Sebebi ise yıkandıkça renklerinin solmaması, renklerinin kaymaması, diğer nevresimlerinize bulaşmaması gibi... İlla şu model olsun veya bu model olsun diye takıntı haline getirmenize gerek yok, iki üç kullanımdan sonra hepsi gözünüze aynı görünecektir. İlla içlerinde favorileriniz olacaktır, benim var mesela. Fakat kendi zevkinize, kullanım rahatlığınıza uygun modelleri tercih etmenizde fayda var. Herşeyinizi severek kullanmak önemli burada...
İlla sezon ürünü, son moda olması şart değil. Nevresim takımlarını uzun süre kullanacağınız için, sezon olup olmaması pek birşey ifade etmiyor. Kalitesi ve kullanışı çok daha önemli olmalı sizin için. Mesela lastikli ve lastiksiz çarşaflar var, lastikli olanlar kullanım açısından çok rahatlar, bende kullanıyorum. Aynı takımdan bir tane daha almak istiyorum. Fakat ben nevresim takımlarını da ütüleyen biriyim derseniz ütülemesi zor. Lastiksiz olanlar ütülenmesi açısısından kolay, ama kullanımı daha zor olabiliyor. Yatak altına sıkıştırsanız dahi, toparlanabiliyor, kayma yapabiliyor. Bu noktada benim tavsiyem lastikliler, kullanışı daha kolay...
Nevresim takımları kaç adet olmalı derseniz eğer, bu çok göreceli bir kavram. Yeni evli olacağınız için hediye gelme ihtimali var, çok fazla kendinizi nevresim takımları ile de boğmayın. Çünkü ilerde farklı bir model beğendiğinizde "şunu beğendim ama alamıyorum çünkü çok var" diyebilirsiniz.
Bana göre çeyizinizde bulunması gereken nevresim takımı adedi 7 adet idealdir.
Bunlardan 2 adet tek kişilik nevresim takımı, bekar gelebilecek misafirleriniz için gerekli olabilir, fakat çeyizinide tek kişilik yorganınız veya tek kişilik nevresim kullanabileceğiniz bir durum yoksa tek kişilik nevresim almanıza gerek yok!
2 adet misafirler için kullanacağınız nevresim takımınız olsun, biri kullanıldığında yıkamaya kaldırırsınız, 1 tane de yedeğiniz olur. Sizde kalabilecek çiftler için.
Yeni evlilerde kalan pek olmaz, fakat aile samimiyetinize, akraba samimiyetinize bağlı olarak misafirleriniz de olacaktır muhakkak.
Siz yine yedekte bir çift nevresim takımı bulundurun.
Eğer tek kişilik nevresim takımı almayacaksanız, 2 adet çift kişilik misafirleriniz için, 5 adet çift kişilik nevresim takımı sizin için olabilir.
Kaliteli nevresim takımlarının kullanımı uzun zamanlı olur, her daim buna bir bütçe ayırmak zorunda kalmak istemiyorsanız mümkün mertebe kaliteli ve bilinen markalardan almanızda fayda var. Fiyat açısından ise eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve internet alışverişini sevmiyorsanız, en ideal alışveriş noktası Eminönü olacaktır. O yüzden muhakkak "eminönü-mahmutpaşa" ziyareti yapın, nevresim takımı almadan önce fiyatları karşılaştırın. Bazen kampanyalar ve indirimler oluyor, hatta bulabiliyorsanız outlet mağazalara da bu konuda başvurabilirsiniz. Bulacağınız indirimler sizi de şaşırtacaktır. Gidip AVM'lerden sakın almayın bu tarz şeyleri, normal fiyatının çok üstünde bir paraya mal edersiniz... İnternet alışverişi bu konuda gerçekten güzel indirimler sağlayabiliyor. Fakat her internet alışveriş sitesinin fiyatları da bir birinden farklı. Kampanyaları takip edin derim, güzel araştırın. Ben bütün nevresim takımlarımı internet üzerinden aldım ve gayet memnunum...
Dantelli nevresim takımları olur kızların çeyizlerinde, ya kendileri yapmıştır ya anneleri ya da annane-babaanne. Bence bu çok hoş birşey, fakat çok kullanışlı değil. Her gün kullanım açısıından zor, dantellerin ütüsü, düzeni derken sizi hayli yorabilir. O yüzden evliliğinizin ilk zamanlarında elbette çok şık olacaktır o yüzden bir tane olması bile yeterli olacaktır zaten. Özel zamanlarınızda ve doğumlarınızda kullanabilirsiniz.
Saten nevresim takımları çok gereksiz! Eğer bir "saten aşığı" değilseniz, bence almanızın hiç bir yararı yok, daha çok bütçenize zarar. Alırsanız pamuk saten nevresim takımlarından alın. Çok daha kullanışlı, hem de çok şıklar, ayrıca çarşafları da lastikli! (Sarev'inkiler öyle) Ama saten nevresim takımlarının gösterişi güzel, kullanışı rezalet. Yorgan üstünüzde durmaz, kaygan olduğu için kayar gider. Siz bile yataktan kayar gidersiniz. Tırnağınız takılsa satenin ipi çekilir ve düzelmez, kötü bir defo oluşturur. Ayrıca erkekler için hiç bir önemi yok bundan emin olun. Boşuna masraf etmiş olursunuz...
Uyku seti gereksiz birşey bence. Bende de bir tane var, kullanır mıyım kullanmazmıyım tartışılır. Bence en iyisi evinizde 2 adet yorgan (dilediğiniz şekilde elyaf, kaz tüyü veya yün, hangisi kullanışlı geliyorsa) bulunsun ve onları tertemiz geçirip kaldırabileceğiniz nevresim takımınız olsun... Yeterli olacaktır Kaz tüyü yorgan aslında pek tavsiye etmiyorum, yıkanması ve kurutulması zor, koku yapabilir. Elyaf veya boncuk elyaf ürünleri tercih edebilirsiniz. Yine yorganda sakın cimri davranmayın, yataş, işbir yatak gibi bilinen kaliteli mağazalardan alın ki kullanımı uzun soluklu ve dayanıklı olsun...
Yatak örtünüz çeyiz serilme zamanı için mutlaka bir tane "geline yakışır" olsun. Bence hoş birşey, özel zamanlarınızda ve ağır misafirleriniz geleceği zaman serersiniz. Şık duruyorlar. "Çeyizimdeki Dantel'in haricinde mi" derseniz, evet o dantel anne-anneanne yapımı haricinde. Çünkü bu yeni modeller çok daha farklı, kumaşları çok daha güzel... Daha farklı bir hava katacağından emin olabilirsiniz... Biraz maliyet açısından pahalılar, o su götürmez bir gerçek, fakat şöyle düşünün 1 kere alacaksınız ve uzun süre kullanacaksınız...
Çok dantel, fır fır sevmeyenler için de bir çok seçenek mevcut. Yatak odanız ve mobilyanız ile uyumlu olmasını isterseniz eğer, biraz bekleyebilir, yatak odası modeliniz belli olduktan sonra alabilirsiniz. Bazı perdecilerde (özellikle Eminönün'dekilerde) yatak örtüsünü ve yatak odası perdesini bir yapıyorlar. Eğer bu şekilde uyumlu birşey almak isterseniz, evinizin belli olmasını bekleyin. Ölçüler ile birlikte gidip yaptırın, hem pazarlık payınız daha yüksek olacaktır, hem de dış piyasaya göre daha uyguna mal edeceksinizdir. Sadece ufak bir tavsiye...
Günlük yatak örtüsü almanızda fayda var, evinize ne zaman misafir geleceğini bilemezsiniz. Hem de yatak odanız her daim düzenli ve temiz görünümlü kalır. Öncelik olarak 1 adet günlük yatak örtünüz olabilir. Nevresim takımı satan heryerde bunları bulabilirsiniz. Ayrıca internet mağazalarında da farklı modeller ve fiyat çeşitliliğinde ürünler mevcut. Bende de şimdilik 1 tane var, fakat 2. yi almak istiyorum. Çünkü diğerini yıkama vakti geliyor sanırım. Yedekte bir tanesinin bulunmasında da fayda vardır her zaman...
Pike Takımları konusunda, sizin tercihinize kalmış birşey olarak düşünüyorum bu konuyu. Ben 2 adet aldım. Şimdi kış aylarındayız ve Eylül gelini olduğum için kullanmak nasib olmadı. Fakat bana göre yaz ayları için ideal ve kullanışlı. Sizde çeyizinizde 2 adet bulundurun derim. Ama dediğim gibi tercih meselesi, kimisi pike ile uyuyamaz yaz aylarında bile ince bir battaniye kullanmayı tercih eder. O yüzden kendi kullanımınıza göre tercih yapmanızda fayda var...
harikasın souvvenir :) çok gerekli bir topic olmuş tebrik ederim :) takipteyim :))
canım benım açıklamalarına hayranım yahu kocaman öptüm seniii
çok faydalı bi başlık olmuş,teşekkür ederizzzz
bizim işimiz bitti bu topikle alacağımızı aldık demiyorsunuz vakit ayırıp tecrübelerinizi de paylaşıyorsunuz gerçekten çok çok teşekkürler Allah razı olsun
Anlattiklarinizdan hepsi isime yarayacak gibi gorunuyor. Ben henuz hic tupper almadim. İnternet uzerinden tavsiye edeceginiz bir site var mi bu urunleri alabilecegim.
tupper çok pahalı ya, temsilci olmak lazım. ama temsilci olmak da pahalı, sırf kendimiz için olacak gibi değil :44:
canım konunun hayırlı olsun..
Süper bi topik canım,
işte buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuHepimize konumuz hayırlı uğurlu olsun........Souvvenier sen var ya tatlım san diyecek lafım yok ya böyle sanal bir ortamda hiç bir beklenti ve çıkarı olmadan bu kadar düşünceli birini ben göremiyorum...Melek misin sen.yardım meleğimiz Nişanlı ve hiççç bişeyi olmayan ben için yüzde yüz hergün okumam gereken bir konu olduseni seviyoruz allah razı olsun emeğine ellerine yüreğine sağlık kuzum
evet ..souvvenir agzına ellerine saglık..
nevresim,yatak örtüleri,pike takımları hakkında da fikir verebilir misin? kaç tane nevresim takımı almalı,battaniye,pike takımı,yatak örtüsü,gelin yatak örtüsü, markalar,fiyatlar birsürü şey varmış,yazarken farkettim
Çok yararlı bir topic olmuş biz çeyiz derdine düşmüş kızlar için ...Emeğine sağlık
souvvenir öncelikle teşakkür ederim tecrübelerini paylaştığın için
Kızlar Merhaba,
bende bişey sorabilirmiyim:)
ne düşünürsünüz
Sovvenir seni çeyiz gurusu ilan etmelerinde bir hikmet varmış gerçekten, baksana her konuda yardımcı olacak fikirlerini paylaşmışsın arkadaşım, ellerine sağlık :)
Merakla takipteyim
bende birinciyi çok beğendim cnm bulmuşken kaçırmak istemiyorum ama yukardada bahsettiğin gibi ev tutulmadan almanın sakıncaları olabilir banyom ne renklerde olack bilmiyorum siyah olabilir kahverengi olabilir bu takımlar uymaz diye korkuyorum
cnm ya diger topiclerin gibi bu da süperr cok faydalı okumaya başladım hepsinii bakalımm eksik var hala fikrim oluo sayendee :) ellerine saglık....
Bilgilerinizden çok faydalandım teşekkür ederek başlamak istiyorum
Bu topik cok iyi olmus souvvenircim ya Böyle ceyiz telasini görmüs gecirmis hanimlar bize yardim etsin...sanki o koca ceyiz listem hic bitmiyecekmis gibi geliyor bana
inanılmaz yararlı bi konu işyerinde olduğumdan tek tek okuyamadım daha önce soruldumu bılmıyorum
öncelikle çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için benimde aklıma takılan bi kaç soru var. :26::26:
souvvenir iyi seneleeeeerrr=) gerçekten harika bir başlık olmuuuuuş
canım souvvenir cim benimde sana bir sorum olucak.bende henüz çeyiz alma aşamasındayım çok şükür fazla eksiğim kalmadı.
merhaba arkadaşlar. siteye yeni üye oldum ve tupperware temsilciliği yapıyorum eğer düşünen arkadaşlar varsa geliş fiyatından yardımcı olabilirimm:))
Souvvenircim bu muhteşem bilgiler için çok teşekkür ederim.
güzel paylaşım......
Canım emeğine sağlık yazdıklarını okudum gerçekten çok yardımcı oluyor evlenmiş olabilirim ama eksiğim var baya o yüzden ben de takip edeceğim
Ve souvvenir acabalarımızı yanıtladığın için sana teşekkürler ve kucak dolusu sevgiler
canım yazdıklarının takıpçisiyım bılesın
Arkadaşlar 1 küçük boy çaydanlık birde büyük boy çaydanlık almak istiyorum siz iki çaydanlık modelinide aynımı aldınız yoksa farklı farklımı aldınız...
çok sağol cevabın için
teşekkür ederim canım tavsiyen için
Merhaba canim nasilsin is guc evlilik coluk cocuk derken buralari baya bosladikBurada benimle bıkmadan usanmadan, hem soruları okuyan, hem de soru yönelten tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
2012 Senesinin ve sonrasının tüm gelinleri...
Hepinize bir kocaman merhaba demek istedim.
Merhaba canim nasilsin is guc evlilik coluk cocuk derken buralari baya bosladik
Sanırım aşağıda alıntılamış olduğum önceki yorumlarım senin sorularını yeterince cevaplıyor olacaktır.
Birde buna ek olarak titanyum tava-tencereler hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?Merhabalar, granit tencere mi yoksa hafif döküm tencere mi tavsiye edersiniz ?