- 30 Ocak 2018
- 2.272
- 3.053
- 34
Bu takımlar benim de çok hoşuma gidiyor ama acaba bulaşık makinesine koyulunca renkleri soluyor mu ?Böyle yorumlar alınca gerçekten çok mutlu oluyorum...
Teşekkür ederim, niyetim zaten kafa karışıklığı yaşayanların birazcık olsun kafasını rahatlatmak.
Zira ben kendi çeyizimi kendim halletmek zorunda kaldım, yardım edecek biri yoktu.
Haliyle bir ton araştırma yapmak ve kendi kafamın karışıklığını çözmek zorunda kaldım.
Hal böyle olunca da, başkalarına da faydası olması açısından bu konuyu açma gereği duydum.
O zamanlar burada sohbet ettiğimiz bir çok arkadaşım da beni bu konuda teşvik edince.
Oldu sana "Çeyiz Hakkında Herşey" konusu.
Gelelim senin kafa karışıklığına.
Öncelikle istediğin herşeyi sorabilirsin, vaktimin ve imkanımın verdiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Ben kendim için Karaca'nın bone china - kare model tabak takımını almıştım.
Hala kullanıyorum 6 senedir başına birşey gelmedi şükür.
Çeyiz zamanı bir kasesi kırıldı o ayrı mevzu...
Ancak tamamlama gereği hissetmedim.
Yemek Takımım bu:
Eki Görüntüle 2252897
Buna uygun bir de bardak takımı aldım:
Eki Görüntüle 2252898
Pişmanmıyım bunları aldığıma? Emin değilim.
Misafir gelince hepsini birlikte kullanınca şık bir görüntü oluşturuyor.
Ama benim misafir kapasitem çok, bir geldi mi 30 - 40 kişi bir arada ağırlamışlığım var.
O yüzden evet çok misafir olma ihtimalinde 12 Kişilik tam takır yemek takımı ve bardak takımı kullanışlı.
Peki bu ürünler kullanışlı mı?
Hayır...
Bunu net bir dille söyleyebilirim.
Severek ve hatta aşık olarak aldığım bir takım.
Ancak bone china takımlarda yuvarlak olanlar daha güzel ve bütçe ile alakalı bir durum, ancak Pierre Cardin - Bone China yemek takımlarını daha çok tavsiye ederim.
Yeni nesil, daha hafif, daha kullanışlı ve daha bulaşık makinasına uygun ürünler.
Mesela modası geçmeyecek şu tarz ürünler en güzellerinden (pierre cardin marka)
Eki Görüntüle 2252899
Eki Görüntüle 2252900
Eki Görüntüle 2252901
Kare takımları bulaşık makinası için özellikle tavsiye etmiyorum.
Onun haricinde bir dezavantajı var diyemem.
Ancak kare takımlar yuvarlak takımlara istinaden daha ağır oluyorlar bu bir gerçek.
Bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Ve ayrıca aldığınız takım malesef ki uzun ömürlü oluyor ha deyince değiştiremiyorsunuz.
Bir de ürün alırken parça garantisi var mı yok mu bunu aldığınız yere sorun ve ona göre alışverişinizi yapın derim.
Kahvaltı takımı kesinlikle tavsiye etmiyorum hiç bir işe yaramıyor.
Kahvaltı takımı yerine, günlük 6 + 6 yemek takımı alın, zaten pasta tabakları ve geniş tabakları oluyor içinde.
Kahvaltıda da onları kullanırsınız.
Ben kahvaltı takımımı ihtiyaç sahibi birine verdim mesela.
Hem kapladığı yerden dolayı, hem de artık sıkılmıştım (3 senede sıkıntı basmıştı)
Yokluğunu da hiç hissetmedim açıkçası.
Gereksiz fazlalık.
Bu tarz yemek takımları son zamanlarda benim çok hoşuma gidiyor ve tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 2252903
Eki Görüntüle 2252904
Eki Görüntüle 2252905
Cıvıl cıvıl takımlar iç açıyor gerçekten.
Var olan tabaklarımı çocuklarım bol bol kırsında, yenisini alayım diye bakıyorum...