Çeyiz Masrafınız

toplam çeyiz masrafınız ne kadar? (sadece çeyiz)

• 5.000-10.000

• 10.000-20.000

• 20.000+

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

klbkbr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.689
1.155
Kızlar merhaba ;
Ben neredeyse hiç çeyizi olmayan biriyim ve gerçekten toplam her şey ne kadar tutuyor merak etmekteyim.
Tabi ki de herkesin bütçesine göre değişen bir şey bunu biliyorum ama siz ortalama ne kadar harcadınız?.
Söz isteme nişan düğün felan değil sadece çeyiz masrafınızı yazarsanız çok sevinirim:KK73:
Şimdiden herkesçiklere teşekkürler :KK200:

En Büyük KK

Son düzenleme:
Kuzum çok araştır almadan önce. Birde sürekli indirimleri takip et.. :KK69::KK8: İnanılmaz faydası oluyor. Mesela ben english home nin indirimli outlet mağzasına gitmiştim denk geldi gerçi ama bir çarşafı 9 tl ye aldım oldu. :21: Bende parça çok ama tutar çok uygundu. Tüm mutfak ve tekstil e 11 500 tl harcadım. Ki eksiğim yok fazlam var şu an. 45 gün var düğünümüze, ben hazırlanmaya 8 ay önce başladım. Ona rağman böyle oldu. :cool::KK36:

Canım, ben 4,5 aydır hazırlanıyorum ve 6.500 TL gibi bi rakam harcadım şu ana kadar. İndirimleri kovalıyorum, hergün avm lerdeyim :) Kalitesiz bir şey almamaya özen gösteriyorum, ama aşırı pahalılardan da uzak duruyorum.
Burada bakıyorum 10-15tane nevresim takımı alıyorlar, ben makul bir şekilde ihtiyaçlarımız doğrultusunda ilerliyorum, alacaklarım bitti sayılır ama 2.000 TL lik daha tutar. Yani toplamda 9.000-10000 arası tutacak benimki.

Fiyat belirlemede Aldigin ürünler cok önemli canim...

Su zamana kadar hep büyük parcalari aldim 15 bin lira civarinda ceyizim var... 2.500-3000 binlira zaten nevresimler tutuyor , 5000 bin civari yemek takimi çkb vs. Derken meblaga büyüyor...

Ortada hep buyuk parcalar var diger ivir zivirlarda eklenecek 20 binlirayi buluyor bir ceyiz ortalama...

Canim ihtiyaclara göre cok fazla oynar bu rakam 200 e de utu var 1600 ede.. Ben her seyimi orta seviyede tuttum %90 ını indirimle kampanyayla aldim bazilari fazla bulundu aldiklarim artı kafamda almayi planladiklarima göre hesapladigimda elektronikler dahil 15-16 bini bulur ortalama gibi

Kızlar haklı Hoppa fiyat ve kaliteye göre 2.000 e çeyiz tamamlayanda var 20.000 e de. Bende nerdeyse 2 senedir alıyorum parça parça birinin borcu bitiyor diğerini alıyorum indirimleri takip ederek. Şimdiye kadar hep büyük parçalarımı aldım. Hepsi toplam 4.600 tl tutmuş. Beyaz eşyalar hariç Küçük ev aletlerimi de çeyize dahil edersem 10.000 tlyi geçmez diye düşünüyorum:KK73:

haklısınız çok çok sağolun kızlar :KK200:
Allah hepinize mutlulukla kullanmayı nasip etsin :nazar:
Aminnn :)
Senin bütcen ne kadar acaba canım? Hep merak etmişimdir herkesin farklı ya hani karşılaştırma yapiyorum bazen etrafimdakilerle tahmini ayıracağın bütcen nedir

Aminnn :)
Senin bütcen ne kadar acaba canım? Hep merak etmişimdir herkesin farklı ya hani karşılaştırma yapiyorum bazen etrafimdakilerle tahmini ayıracağın bütcen nedir
yani ben henüz bir bütçe ayırmadım. babama bağlı yani kesenin ağzını ne kadar açarsa :KK70:

yani ben henüz bir bütçe ayırmadım. babama bağlı yani kesenin ağzını ne kadar açarsa :KK70:

canım söylenen miktarlar gözünü hiç korkutmasın, işin içine girince bir şekilde hallediliyor hepsi :KK14:

ayyy hadi inşallah ya.hiçbir şeyim olmadığını düşününce o kadar şey almak gerçekten gözümü korkutuyor :KK43: çok fazla alınacak şey var ve çoğunluk yıllarca biriktirmiş ..

ayyy hadi inşallah ya.hiçbir şeyim olmadığını düşününce o kadar şey almak gerçekten gözümü korkutuyor :KK43: çok fazla alınacak şey var ve çoğunluk yıllarca biriktirmiş ..

Benim bir tane bardağım bile yoktu, 5 ay önce bir başladım, nerdeyse bitmek üzere. Birde herkes bu kadar detaylı hazırlamıyor, evlendikten sonra alanda çok. Kendini bunaltmadan aldığın kadarını alırsın, gerisini de eşinle birlikte yavaş yavaş alabilirsiniz. Temel ihtiyaç olanlar alınsın yeterli, yani bakma hepimiz heves ettiğimiz için alıyoruz ama aslında aldıklarımızın çoğu da olmazsa olmaz değil. Önemli olan mutlu huzurlu olalım, bu hazırlık evresinde sinirleri yıpratmayalım :KK15:

Benim bir tane bardağım bile yoktu, 5 ay önce bir başladım, nerdeyse bitmek üzere. Birde herkes bu kadar detaylı hazırlamıyor, evlendikten sonra alanda çok. Kendini bunaltmadan aldığın kadarını alırsın, gerisini de eşinle birlikte yavaş yavaş alabilirsiniz. Temel ihtiyaç olanlar alınsın yeterli, yani bakma hepimiz heves ettiğimiz için alıyoruz ama aslında aldıklarımızın çoğu da olmazsa olmaz değil. Önemli olan mutlu huzurlu olalım, bu hazırlık evresinde sinirleri yıpratmayalım :KK15:

çok haklısınız sancılı bi dönem en mutlu günlerimizi zehir etmenin alemi yok. :KK31:
ama anlattıklarınız içime su serpti cidden teşekkür ederim :KK68:
aslında her şey paraya bakıyor bence. paran olursa her şeyi bir hafta da bile alırsın

çok haklısınız sancılı bi dönem en mutlu günlerimizi zehir etmenin alemi yok. :KK31:
ama anlattıklarınız içime su serpti cidden teşekkür ederim :KK68:
aslında her şey paraya bakıyor bence. paran olursa her şeyi bir hafta da bile alırsın

aynen canım, paran varsa kısa sürede halledilir. ama bence çok büyük bütçelere gerek yok misafir ve günlük kullanım ayrımı yapılmasa da olur, yada ne biliyim bir yemek takımına dünya para vermeye de gerek yok, 2 tane 6 şarlı set alınır kendine de misafirine de yeter. yani gerçekten gönüller bir olsun. ben kendim çalışıyorum ve heves ettiğim içinde elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. ama bir arkadaşım aynen dediğim gibi yaptı çokta hoş bir evi oldu ve inanılmaz az para ile yaptı tüm bunları. Yani gerçekten, strese girip, bu süreci üzüntü ve tartışmayla geçirmektense varsın az olsun. ben böyle düşünüyorum. asıl amacımız sevdiğimiz insanla hayatımızı birliştirmek, bu ufak tefek şeylerin peşinde koşarken onu unutuyoruz. yoksa bunların hiçbirinin bir kıymeti yok.

Ben bir kaç gerginlik çıkınca anladım bunu, eşya için kavga edip mutsuz olacaksak o eşyanın ne kıymeti var dedim kendi kendime, niyetimiz hayatları birleştirip mutlu olmaksa, üstünde oturacağmız bir koltuk için neden canlarımız sıkılsın diye düşündüm, nişanlım da aynı şeyleri düşünmüş olacak ki, o tartışmamızdan sonra ikimizde aklımızı başımıza aldık ve şimdi mutlu mesut devam ettiriyoruz hazırlıklarımızı. o yüzden stresi kovuyoruz, tadını çıkarmaya bakıyoruz mutlulugumuzun :))
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah :KK37:

X