ben set almadım çünkü yemek takımları içime sinmedi bir de benim zamanımda setlere bir tencere takımı koyuyorladı maşallah 78265 parçaiçindekilere bak mantıklı gelirse al çünkü uygun oluyor tek tek almaya göre set almak.
bak bakya böyle saray işi şeyler de var yaldızlı taşlı zevk yani sevenler var onları da. onlara da bak içinde kalmasın hiç bir şey sonra almaya başlarsın. indirimleri takip etmeye çalış burda yukarıda bi başlıkta günlük kampanyaları yazıyor zaten kızlar sağolsunlar. fiyatını bilmediğin hiç bi şeyi de alma. çeyiz alışverişinde ben bi kaç kez yaptım pişman oldum :d insan gaza geliyor beğenince fiyatı da uygun geliyor alıyorsun eve gelip netten baktığında anlıyorsun ki kazıklanmşsın
evet yaa bu setler de bir sürü şey var ama bilemedim
artık bakarım buraya da :)
bu arada siz aldıklarınızı tamamen kendi zevkinize göre mi alıyorsunuz yoksa nişanlınıza da fikir danışıyor musunuz?ben kare tabakları alırım o niye yuvarlak almadın derse kafasına atarım çünkü
biz bi mobilyaları birlikte aldık başka bi şeyimi de sormadım ne yalan söyleyeyimona ne ayol erkek dediğin böyle şeylere karışmaz
şaka bi yana o benim zevkimi biliyordu zaten bi şey demedi beğendi hatta aldıklarımı da dediğim gibi mobilyalarda fikrini aldım sadece, hatta ben şu laura ashley tarzı yatak odalarını çok istiyordum o pek razı değildi en son iş ciddiye bindi baktı alıcam artık "ben ondan yatmam o ne öyle genç kız odası gibi" dedi memnuniyetsiz bir suratla vazgeçtim ben de napayım
cnmm beyaz eşya bizde erkek tarafı alır:44:
buarada nişanlının borcu bitsin ondan sonra evlenin cnm daha bekarken ne borcu bu
o borçluyken evlenirsen daha geçç toparlanırsınız çünkü üstüne düğündü e b,rde ayrı ev haliyle masraflarınızda fazla olacak bence çeyize başla ama nişanlının borcu bitmeden de evlenme
Herkes zaten yardımcı olacak bir çok yorumda bulunmuş canım.
Sen buradaki arkadaşların tecrübelerine güven, yanılmazsın... İyiliğin için ne gerekiyorsa arkadaşlar zaten sana tavsiyelerde bulunur.
Kulak ardı etme derim...
Curiouss'un söylediklerine katılıyorum.
Bende evlilik sürecindeyim, nişanlımın ailesinin yardım etmesine rağmen, bizi bile düşündürüyor.
Borçlu evlenmeyin, bunun kirasıydı, mobilya masrafıydı, nikahıydı vs. derken, maddi anlamda çok sıkıntıya düşersiniz.
O yüzden, önce bırak nişanlın borcunu bitirsin, sende borcunu bitir. Ondan sonra bir kredi çekersiniz beraber (eş ile çekilen kredi miktarı daha işinizi görebilir) en azından kira + kredi ödemeniz olur, başka da borcunuz olmaz. 1-2 seneye toparlarsınız kendinizi. Yoksa öbür türlü borç ile borç kapanmaz canım.
Çeyiz alışverişine gelince, para biriktiremiyorsan benden tavsiye sana önce en önemli ve pahalıları almanda fayda var.
Beyaz eşya hemen alma, (beyaz eşyayı erkek tarafı alır, fakat kız çeyizinde mutfak eşyası götürdüğü için bazı geleneklerde - ben öyle yaptım - bulaşık makinasını kız alır) çünkü garanti kapsamı açısından... Önce tabak takımı, tencere takımı, kahvaltı takımı gibi takımlardan başlayabilirsin. Nevresim takımları vs. bir çok arkadaşın çeyizlerinde gördüğün gibi alabilirsin.
Modası fazla değişmeyen, her daim eline aldığında beğeneceğin ve özellikle de kendi zevkine göre başlayabilirsin çeyizine.
Birden hiç biri alınamıyor, tek tek parça halinde göze batmıyor meblası. Ama şimdi ben bazen düşünüyorum vay be diyorum... Ne para dökmüşüm...
Ama sadece sen - ben - o değil, çeyiz yapan herkes bu harcamaları yapıor.
Allah yardımcınız olsun, inşallah herşey gönlünüze göre olur..
canım çok teşekkürler. buraya konuyu açarken gerçekten napıcamı bilmiyordum. ama kızlar saolsun fikir verdiler. şimdi kafamda az çok planladım. erkek arkadaşım borçlarını bitirirken ben nevresim havlu vs başlayıp alıcam. sonra da mutfak islerine başlarım. şu ara ailevi problemlerimiz var. tam kendimi veremiyorum. buraya girip kafa dağıtıyorum fikir alıyorum. eylülde istanbula dönünce başlarım almaya. başlar başlamaz topic de açarım inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?