çeyiz için yardım lütfen arkadaşlar :/

evet yaa bu setler de bir sürü şey var ama bilemedim
artık bakarım buraya da :)
bu arada siz aldıklarınızı tamamen kendi zevkinize göre mi alıyorsunuz yoksa nişanlınıza da fikir danışıyor musunuz? ben kare tabakları alırım o niye yuvarlak almadın derse kafasına atarım çünkü

biz bi mobilyaları birlikte aldık başka bi şeyimi de sormadım ne yalan söyleyeyim ona ne ayol erkek dediğin böyle şeylere karışmaz

şaka bi yana o benim zevkimi biliyordu zaten bi şey demedi beğendi hatta aldıklarımı da dediğim gibi mobilyalarda fikrini aldım sadece, hatta ben şu laura ashley tarzı yatak odalarını çok istiyordum o pek razı değildi en son iş ciddiye bindi baktı alıcam artık "ben ondan yatmam o ne öyle genç kız odası gibi" dedi memnuniyetsiz bir suratla vazgeçtim ben de napayım

ben de emin değilim tarzımı beğenir mi
ben de tarzımdan emin değilim ki o yüzden mobilya beyaz eşya falan almam şimdi. nişandan sonra bakarız. sizlerden edindiğim fikirlerle nevresim havlu vs almaya karar verdim. onları beğenir artık

Merhaba canım, topiğini yeni gördüm borç ödüyormuşsunuz bu nedenle seneye evlenmeyi düşünüyormuşsunuz. İkiniz de çalışıyorsunuz ya borçlar biter takmayın kafaya. Kredi çekip peşin almaktansa size tavsiyem kredi kartına taksit yaptırarak almanız çünkü artık peşinde çok ekstra indirim yapmıyorlar. Bir miktar kredi çekin çünkü nakit olarak düğün salonu, gelinlik, kuaför vs düğün masrafları çok oluyor. Moralini bozma çeyizleri bir şekilde başlayınca bitiriyorsun.Biz de çoğu şeyimizi kendimiz halletmeye çalışıyoruz. Sağolsun ailelerimiz de destek oluyor. Her şeyi az ve öz almaya bak ne çok ucuza kaçarsın en de en pahalısını alırsın. Kaliteli markalar %50 indirim yaptıklarında çok iyi fırsatlar oluyor. Setleri takip et derim öncelikle yemek takımı, tencere takımı ve çkb takımını almaya bak. Bunalrın borcunu ödersin ve sonrasında da ıvır zıvır mutfak eşyaları, nevresim, yastık, yorgan, havlu gibi şeyleri alırsın. Nil arkadaşımız çatal kaşık bıçak takımını fırsatmagazası.comdan piyasa fiyatından çok çok ucuza almıştı netten alışveriş hem çok karlı ve yorucuc değil. Önemli olan güvenilir sitelerden alışveriş yapmak. Bu arada Duygu arkadaşımız çok güzel fırsatlardan ve hediye çeklerinden yararlanmamızı sağlıyor. Sen de takip et dışarda mağazalarda kesinlikle böyle indirimler olmuyor. Allah kolaylık versin başlayınca neler almışsın sen de inanamayacaksın :)

canım arkadaşlarda demiş zaten kampanyaları, burada paylaşılan duyuruları takip et birçok şeyi uyguna alırsın . ben ilk sene büyük eşyalar dediğimiz yemek seti, tencere setleri, çatal kaşık bıçak setlerini ve küçük ev aletlerini aldım, yatak örtüsünü ve birkaç tane nevresim seti aldım, bu sene ufak tefek şeyleri aldım. ben biraz aç gözlülük yapıp bazı şeyleri abarttım şimdi düşünüyorum bu kadar şeyi nasıl sığdıracağım diye. ben yapamıyorum ama dilerim sen başarırsın: )az ve öz al nasılsa ilerde daha güzelleri karşına çıkacak. beğendiğini hemen almak yerine kampanyaya girmesini bekle. özel günlerde mutlaka her firma indirim yapıyor. Arkadaşların dediği gibi internetten almak mağazadan almaktan daha avantajlı . eviniz belli olduktan sonra beyaz eşyalarınızı alırsınız. Kolay gelsin canım , herşey gönlünce olur inşallah

çok teşekkür ederim kızlar destekleriniz içinn
dediğiniz gibi artık sizi takip ederimm

Tatlım ben de mesela kendi çeyizimi kendim yapıcam. Daha doğrusu erkek arkadaşımla birlikte alıyoruz herşeyi ödemeyi de birlikte yapıyoruz. Biz de yavaştan önce hangi marka ne kadardır onları araştırıyoruz. Yavaştan tekstil konusuyla başladık ama sana tavsiyem beyaz eşyaları en sona bırak. Onlar zaten genelde kredi ile alınıyor. İlla markalara takılma. Çok da dandik şeyler alma ama bazı ürünler varki sadece ismine para ödüyoruz. Boş zamanlatrdında bol bol gez piyasa hakkında fikrin olur.

Herkes zaten yardımcı olacak bir çok yorumda bulunmuş canım.
Sen buradaki arkadaşların tecrübelerine güven, yanılmazsın... İyiliğin için ne gerekiyorsa arkadaşlar zaten sana tavsiyelerde bulunur.
Kulak ardı etme derim...

Curiouss'un söylediklerine katılıyorum.
Bende evlilik sürecindeyim, nişanlımın ailesinin yardım etmesine rağmen, bizi bile düşündürüyor.
Borçlu evlenmeyin, bunun kirasıydı, mobilya masrafıydı, nikahıydı vs. derken, maddi anlamda çok sıkıntıya düşersiniz.
O yüzden, önce bırak nişanlın borcunu bitirsin, sende borcunu bitir. Ondan sonra bir kredi çekersiniz beraber (eş ile çekilen kredi miktarı daha işinizi görebilir) en azından kira + kredi ödemeniz olur, başka da borcunuz olmaz. 1-2 seneye toparlarsınız kendinizi. Yoksa öbür türlü borç ile borç kapanmaz canım.

Çeyiz alışverişine gelince, para biriktiremiyorsan benden tavsiye sana önce en önemli ve pahalıları almanda fayda var.
Beyaz eşya hemen alma, (beyaz eşyayı erkek tarafı alır, fakat kız çeyizinde mutfak eşyası götürdüğü için bazı geleneklerde - ben öyle yaptım - bulaşık makinasını kız alır) çünkü garanti kapsamı açısından... Önce tabak takımı, tencere takımı, kahvaltı takımı gibi takımlardan başlayabilirsin. Nevresim takımları vs. bir çok arkadaşın çeyizlerinde gördüğün gibi alabilirsin.
Modası fazla değişmeyen, her daim eline aldığında beğeneceğin ve özellikle de kendi zevkine göre başlayabilirsin çeyizine.
Birden hiç biri alınamıyor, tek tek parça halinde göze batmıyor meblası. Ama şimdi ben bazen düşünüyorum vay be diyorum... Ne para dökmüşüm...
Ama sadece sen - ben - o değil, çeyiz yapan herkes bu harcamaları yapıor.

Allah yardımcınız olsun, inşallah herşey gönlünüze göre olur..

canım çok teşekkürler. buraya konuyu açarken gerçekten napıcamı bilmiyordum. ama kızlar saolsun fikir verdiler. şimdi kafamda az çok planladım. erkek arkadaşım borçlarını bitirirken ben nevresim havlu vs başlayıp alıcam. sonra da mutfak islerine başlarım. şu ara ailevi problemlerimiz var. tam kendimi veremiyorum. buraya girip kafa dağıtıyorum fikir alıyorum. eylülde istanbula dönünce başlarım almaya. başlar başlamaz topic de açarım inş

Çeyiz alışverişi kadar zevkli, kafa dağıtan birşey yok bence.
O yüzden sıkma canını, "onu mu alsam yoksa bu mu daha güzel" diye seçimlere başladığın an, belirli hayaller oluşuyor kafanda.
"Ay şu şuraya çok yakışır, bunu alsam takım olur" vs. gibi.. Ben herşeyimi o şekilde aldım, onu ona uydur falan filan derken, bir bakmışsın ne dert kalmış ne kasavet..
O yüzden stres atmak, sorunları bir nebze unutmak için bile iyi gelecektir sana, problemsiz sorunsuz aile yok zaten...
Allah yardımcın olsun, inşallah herşeyin istediğinden de güzel olur...

arkadaslarr fikrinize ihtiyacim varr
sonunda ceyiz almaya basladim biraz cogalsin resim de eklicem ancak mutfak esyalari alirken belli bir renkte olsun istiyorum. tabak canak ivir zivir ne renk olsa ki?? mavi beyaz nsil sizce? korkmaz in bir seti var evimis sitesinde. mavi tonunda hersey var. gerci sonra aklima kirmizi da dustu. evimin bir konsepti olsun istiyorum. mutfak ne renk agirlikta olmali sizce?? kafam karistii

walla canım bu biraz sana kalmış hangi rengi daha çok seviyosan ona yönelirsin. bende yöneleceğim diyorum ama pek yönelemedim bi eşyada kırmızı güzel dururken diğer bi eşyada mor güzel duruyo, walla uyumu yakalayanlara bravoo ama en çok kullanılan renkler mavi, mor ve kırmızı bide yeşil nadiren sanırım yardımcı olamadım

saol canım
kırmızı ve sıyah cok hosuma gıdıyo bu ara
keskın renkler ama sık duruyor gıbı..
beyaz da cok guzel.
bakalım napcammm :44:

Merhaba canım, sana renklerin psikolojisiyle ilgili nacizane ufak tiyolar verebilirim

Mutfakta tercih edilmesi gereken renklerin başında sarı ve turuncu gelir.

Sarı enerji verir turuncu ise iştahı arttırır. Kırmızı ise iştahını ve enerjini en üst seviyede tutacak bir renk seçimidir ama yoğun kırmızı tercih edersen yemek yerken vaktin nasıl geçtiğini anlayamayabilirsin

Sarı ile ilgili eklemek istediğim bir şey daha var; sarı midemize faydalı olan bir renk, onun için mutfakta sarı rengi tercih etmek sindirim sistemi için yararlı olacaktır

Mavi ve tonları ise iştahı kapatan bir psikolojik etki bırakır üzerimizde. Eğer diyetteysen ve kilo almamaya özen gösteriyorsan belki tercihini bu yönde kullanabilirsin

Son bir ekleme daha; yeşilin yoğun olarak kullanılması insanlara hastalık hissi verdiği ancak sarı renkli aksesuarlarla orantılı şekilde kullanılması ise yine mideye yararlı olacak bir etkide bulunduğu tespit edilmiştir

Umarım yardımcı olabilmişimdir canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…