- 6 Kasım 2008
- 2.680
- 390
- 688
cnmm beyaz eşya bizde erkek tarafı alır:44:
buarada nişanlının borcu bitsin ondan sonra evlenin cnm daha bekarken ne borcu bu
o borçluyken evlenirsen daha geçç toparlanırsınız çünkü üstüne düğündü e b,rde ayrı ev haliyle masraflarınızda fazla olacak bence çeyize başla ama nişanlının borcu bitmeden de evlenme
canım anne-babası yok. erkek tarafı kız tarafı yapmayacağız. birlikte halledecez kısmetse.
bana sorarsan en çok hangi odayı, hangi parçaları seviyorsan ordan başla. genelde tekstillerden başlanır :)) her çeyizde mutlaka nevresim takımları, pike takımları, yatak örtüsü, havlu vs var zira.. bunlarda da markalar belli, taç sarev özdilek kristal vs...
mutfakta da belli başlı porselen yemek takımı, çatal kaşık takımı, tencere takımı alırsın. hangi markalar olacağına araştırıp sen karar verisin, ben emsan'dan aldım. bunları almak, çeyiz yükünü çok hafifletiyor.
küçük ev eşyalarından da ütü süpürge en gerekliler sanırım. ütüde genelde philips azur tavsiye edilir, süpürgede de philips. ben homend aldım küçük ev eşyalarımı tost makinesi hariç. bunların dışındakileri yavaş yavaş, paran kalmışsa alırsın. evlendikten sonra da eşinle alacağın bir sürü parçalar olacaktır muhakkak. ben nişanlıyım, bu şekilde yaptım, tüm ıvır zıvıra inmedim. evlenince alırım bebeğimle dolaşa dolaşa, hem öyle daha zevkli olur diye düşünüyorum. günlük yemek takımı ve çatal kaşık konusunda da istersen başlarda misafir takımını kullanırsın sonra alırsın. ben çatal kaşığı misafirden kullanacağım mesela. gerçi günlük takımlar zaten çok cüzî fiyata da satılıyor. onlardan da alabilirsin.
çok saol canım, baya fikrim oldu. şu maurer sitesi de güzelmiş. sanırım önce dediğin gibi pike nevresim havlu vs ordan başlayacam dediğin gibi ilk başta misafirliklefri de kullanabiliriz