• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyiz için yardım lütfen arkadaşlar :/

lethem

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
2.680
390
688
merhaba hanımlar. kısmetse seneye yaza evlenmeyi düşünüyoruz ama benim bir iğnem bile yok. bir kaç haftadır sizin aldıklarınıza çeyizlerinize bakıp duruyorum. ama sonunda konu açmaya karar verdim.. erkek arkadaşımın ailevi problemleri var, yüklü bir borcu var şuan onu ödüyor. benim de az bir borcum var ama ekim gibi bitirecem inş. nisan-mayısa kadar elimden geldiğince bir şeyler almak istiyorum çünkü ben para biriktiremem. anca alayım dursun dedim. mayıstan sonra da kredi çekip düğün eşya ne gerekiyorsa alacaz. benim ailemin de durumu iyi değil.

şimdi ben nerden başlamalıyım? nerden ne marka? ne mutfak gereçleri, ne beyaz eşya hiç bilmem :2: yemek takımı al diyor arkadaşım, hem günlük hem misafirlik diyor :18: zaten evliliğimizin ilk bir kaç yılı borç ödemekle geçecek. evlenene kadar ben ne almalıyım kızlar? fikirlerinizi bekliyorum.. ben de alayım da burda resimleri sizlerle paylaşayım istedim birden bir heyecan geldi ama işte kafam karışık :26:

Ben evlendigimde hersey tamam sanmistim sonradan biri suru eksik cikti zamanla toparlarsın acele etme ilk once beyaz esyani mobilyanı al tabi butcenin yettigi kadar beyaz esyada bosch guzel ama pahali biraz fırın siemens çok guzel pisiriyor ben onu almistim kesinlikle guzel pratik mutfak robotu al o senin elin ayağın oluyor blendirin mixerin icinde olan hele çalışıyorsan çok onemli yatak odan bir misafir odası yeter ilk basta sonra yavaş yavaş alirsin sanirim bütün parani bitirdim daha :))

bence 2 yemek takımına hiç gerek yok, ben 1 takım alcam. bir de kiracı olcam, hiç ugrasamam onca şeyle. önce en gerekli oldugunu düşündüğün şeylerin listesni yap, ona uy. ben yaptm liste.

$bim.jpg$48 parça 125 TL.jpg

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun zor bir süreç geçireceksiniz sanırım,
mesela sana günlük kullanman için bu fırsatı önerebilirim (tabi 125 TL. ödemen lazım )
Bim marketlere gelen aktüel ürünlerden biri.. İlk aşamada borçlarınız olacağı için
uygun fiyata bulman lazım bunun gibi.

bence 2 yemek takımına hiç gerek yok, ben 1 takım alcam. bir de kiracı olcam, hiç ugrasamam onca şeyle. önce en gerekli oldugunu düşündüğün şeylerin listesni yap, ona uy. ben yaptm liste.
Kiracılar eşya kullanmıuormu ? Misafiri gelmiyormu ? Bu da yeni çıktı ben kiracıyım şunu almam ben kiracıyım bunu almam , alınması gereken şeyler kiracı olunca niye eksiliyor bnu anlamıyorum :) Sen bence bırak beyaz eşyayı mutfaktan başla anca biter zaten sandık eşyası var daha , beyaz eşya kolay o en son iş

ayy çok teşekkürler arkadaşlar..

sevgirl saol canım bakayım buna.
ben başta beyaz eşya taksitine gireyim dedim ama sizinkilere bir baktım off off yemek takımları, nevresimler, havlular.. sanırım öyle ıvır zıvırları alsam daha iyi olacak.. kahvaltı takımıyla başlayabilirm mesela. marka vs öneriniz var mı? kimisi bazı markaların rengi solabilir gibi yazmış. bim'e de bakarım. nevresimleri english home'dan mı alıyorsunuz öyle okudum? hem panikledim hem heyecan yaptım şuan :1: çalışıyorum canım.

Canım benim topiğimi gördün mü bilmiyorum ama orada gördüklerini çok kısa bir sürede aldım.Öyle kampanyalar oluyor ki çok uyguna alıyoruz çoğu şeyi.Bence ıvır zıvırlardan başla kampanyaları takip et çok uyguna hemde kaliteli şeyler alırsın.

Canım benim topiğimi gördün mü bilmiyorum ama orada gördüklerini çok kısa bir sürede aldım.Öyle kampanyalar oluyor ki çok uyguna alıyoruz çoğu şeyi.Bence ıvır zıvırlardan başla kampanyaları takip et çok uyguna hemde kaliteli şeyler alırsın.

gördüm canım seninkiler çok hoş güle güle kullan :nazar:

kampanyalar hangi sitelerde oluyor acaba nereleri takip etmeliyim :17:

bence ıvır zıvırlar için acele etme bence önce beyaz eşyanı al.sonrasına ıvır zıvırlar için para biriktir. hepsini öyle alırsın.çünkü nakitte fiyatlar çok oynuyo.:3::3:

ayy çok teşekkürler arkadaşlar..

sevgirl saol canım bakayım buna.
ben başta beyaz eşya taksitine gireyim dedim ama sizinkilere bir baktım off off yemek takımları, nevresimler, havlular.. sanırım öyle ıvır zıvırları alsam daha iyi olacak.. kahvaltı takımıyla başlayabilirm mesela. marka vs öneriniz var mı? kimisi bazı markaların rengi solabilir gibi yazmış. bim'e de bakarım. nevresimleri english home'dan mı alıyorsunuz öyle okudum? hem panikledim hem heyecan yaptım şuan :1: çalışıyorum canım.

Rica ederim canım, bu arada firsatmagazasi.comfirsatmagazasi.com bu siteyi öneriririm tencere çkb takımlarında güzel indirimler yapıyor
ben iki kez alışveriş yaptım (hisar tencere takımı & çatal b. takımı) ertesi günü ürünlerim geldi..
ve gerçekten uyguna aldım keza burada bende buradan öğrendim bu siteyi alışveriş yapan çok arkadaş var
birde MAURER AVM - Nevresim Takmlar, Uyku Seti, Yatak rtleri, Pike Takmlar, Bebek Nevresim Takmlar, Gen Nevresim Takmlar, Bornoz Takmlar, Battaniye, Ta, Sarev, Cotton Box, zdilek, U.S. Polo, Elart, ssimo bu sitede tekstil ürünleri için göz atabileceğin bir site..

:34:

duygucum
gördüm canım seninkiler çok hoş güle güle kullan :nazar:

kampanyalar hangi sitelerde oluyor nerden takip etmeliyim acaba :17:

Teşekkür ederim canım.Ben aldıklarının çoğunu netten aldım.Alışveriş yaptığım siteler de markafoni,limango,trendyol,altıncı cadde,westwing,fırsat magazası gibi siteler.
Ben ıvır zıvırları al dedim belki bir yandan da para biriktirebilirsin diye düşündüm ama büyük eşyalardan başlarsan sadece onları ödeyebilirsin artı bir şey alamazsın.Bence biz ne desek boş önemli olan senin hangisini alırsan daha rahat hareket edebileceğin.Bence hangilerinden başlaman gerektigine kendin karar vermelisin.

Rica ederim canım, bu arada firsatmagazasi.comfirsatmagazasi.com bu siteyi öneriririm tencere çkb takımlarında güzel indirimler yapıyor
ben iki kez alışveriş yaptım (hisar tencere takımı & çatal b. takımı) ertesi günü ürünlerim geldi..
ve gerçekten uyguna aldım keza burada bende buradan öğrendim bu siteyi alışveriş yapan çok arkadaş var
birde MAURER AVM - Nevresim Takmlar, Uyku Seti, Yatak rtleri, Pike Takmlar, Bebek Nevresim Takmlar, Gen Nevresim Takmlar, Bornoz Takmlar, Battaniye, Ta, Sarev, Cotton Box, zdilek, U.S. Polo, Elart, ssimo bu sitede tekstil ürünleri için göz atabileceğin bir site..

teşekkürler canım bu siteleri bakıcam hemenn.. :46:
:34:

Teşekkür ederim canım.Ben aldıklarının çoğunu netten aldım.Alışveriş yaptığım siteler de markafoni,limango,trendyol,altıncı cadde,westwing,fırsat magazası gibi siteler.
Ben ıvır zıvırları al dedim belki bir yandan da para biriktirebilirsin diye düşündüm ama büyük eşyalardan başlarsan sadece onları ödeyebilirsin artı bir şey alamazsın.Bence biz ne desek boş önemli olan senin hangisini alırsan daha rahat hareket edebileceğin.Bence hangilerinden başlaman gerektigine kendin karar vermelisin.

saol canım ben de bakarım bu sitelere. beyaz eşya ve mobilya için zaten kredi çekmemiz lazım.. onları nakit ödeyip krediyi taksitlendiririz dedik. ama bu ıvır zıvırları şimdiden halletmem kolaylık olur diye düşündüm 10 dakika önce :)

Bu arada kredi çekip taksitlendirme yapacagınıza eşyaları toplu 1-2 yerden alarak taksitlendirseniz daha iyi olmaz mı?Kredi faizleri yüksek ,boşuna faiz ödememiş olursunuz.

Bu arada kredi çekip taksitlendirme yapacagınıza eşyaları toplu 1-2 yerden alarak taksitlendirseniz daha iyi olmaz mı?Kredi faizleri yüksek ,boşuna faiz ödememiş olursunuz.

öyledir canım ama ne bileyim. ne düğün ne nişan hiç bir şey için birikimimiz yok. kredi çeker tek bir yere borçlu oluruz dedik. tabi faiz de ödeyecez ama başka türlü de aklımıza gelmedi..

cnmm beyaz eşya bizde erkek tarafı alır:44:
buarada nişanlının borcu bitsin ondan sonra evlenin cnm daha bekarken ne borcu bu:47:
o borçluyken evlenirsen daha geçç toparlanırsınız çünkü üstüne düğündü e b,rde ayrı ev haliyle masraflarınızda fazla olacak bence çeyize başla ama nişanlının borcu bitmeden de evlenme

bana sorarsan en çok hangi odayı, hangi parçaları seviyorsan ordan başla. genelde tekstillerden başlanır :)) her çeyizde mutlaka nevresim takımları, pike takımları, yatak örtüsü, havlu vs var zira.. bunlarda da markalar belli, taç sarev özdilek kristal vs...
mutfakta da belli başlı porselen yemek takımı, çatal kaşık takımı, tencere takımı alırsın. hangi markalar olacağına araştırıp sen karar verisin, ben emsan'dan aldım. bunları almak, çeyiz yükünü çok hafifletiyor.
küçük ev eşyalarından da ütü süpürge en gerekliler sanırım. ütüde genelde philips azur tavsiye edilir, süpürgede de philips. ben homend aldım küçük ev eşyalarımı tost makinesi hariç. bunların dışındakileri yavaş yavaş, paran kalmışsa alırsın. evlendikten sonra da eşinle alacağın bir sürü parçalar olacaktır muhakkak. ben nişanlıyım, bu şekilde yaptım, tüm ıvır zıvıra inmedim. evlenince alırım bebeğimle dolaşa dolaşa, hem öyle daha zevkli olur diye düşünüyorum. günlük yemek takımı ve çatal kaşık konusunda da istersen başlarda misafir takımını kullanırsın sonra alırsın. ben çatal kaşığı misafirden kullanacağım mesela. gerçi günlük takımlar zaten çok cüzî fiyata da satılıyor. onlardan da alabilirsin.

Back