• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz için ne kadar bütçe olması gerekli?

kafadengimm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2019
66
14
3
33
Merhaba arkadaşlar. Çeyiz için elde ne kadar para olması gerekiyor? Bu arada bizde kız tarafı sadece mutfak araç gereçlerini ve küçük ev Aletlerini alır. Ne kadar bir bütçe ayırsam yeterli olur acaba ?

Merhaba arkadaşlar. Çeyiz için elde ne kadar para olması gerekiyor? Bu arada bizde kız tarafı sadece mutfak araç gereçlerini ve küçük ev Aletlerini alır. Ne kadar bir bütçe ayırsam yeterli olur acaba ?

Mobilya falan almıyorsunuz yani. İyiymiş çok tutacağını sanmıyorum. Ne istediğine , hangi kalitede istediğine bağlı tabi.

Ohoooo... çok iyi. Armut piş, ağzıma düş. Neresiymiş orası?

Kız tarafı, mutfak, yatak odası, erkek tarafı da oturma odası/ salonu üstlenir normalde.

Neyse: şöyle bir kafadan 8 milyar ayır sen, iyisinden istersen.

Zaten gelin paketi var beyaz eşya satan yerde, 800 tl (zam gelmediyse). Içinde çaymatik, tost, blender, narenciye sıkacağı falan var.

Çatal kaşık takımı da 400 - 700 arası set halinde, işlemeli/ desenli her neyse.

Yemek takımı alırsan 12, yeterse bütçen 24 kişilik al.

Tencere de 500 TL'lerde, döküm/ granit tencereler.

Ama 3 tencere, 2 tava şart, minimum.

Tabak, çanak, ıvır zıvır, ucuz denk getirirsen de cebine, pahalı dersen de cebine. Sonuçta aynı şeyi görüyor.

15bin yeter cok marka ve luks takintiniz yoksa halledersiniz. Bence yemek takimi falan 2000liralik 12 kisilik almayim karacada falan 6kisilik satiliyor ya daha uygun oyle alin keske bende oyle yapsaydim ama iste cok bilenlerin yuzunden bosa masraf yaptm

Ohoooo... çok iyi. Armut piş, ağzıma düş. Neresiymiş orası?

Kız tarafı, mutfak, yatak odası, erkek tarafı da oturma odası/ salonu üstlenir normalde.

Neyse: şöyle bir kafadan 8 milyar ayır sen, iyisinden istersen.

Zaten gelin paketi var beyaz eşya satan yerde, 800 tl (zam gelmediyse). Içinde çaymatik, tost, blender, narenciye sıkacağı falan var.

Çatal kaşık takımı da 400 - 700 arası set halinde, işlemeli/ desenli her neyse.

Yemek takımı alırsan 12, yeterse bütçen 24 kişilik al.

Tencere de 500 TL'lerde, döküm/ granit tencereler.

Ama 3 tencere, 2 tava şart, minimum.

Tabak, çanak, ıvır zıvır, ucuz denk getirirsen de cebine, pahalı dersen de cebine. Sonuçta aynı şeyi görüyor.
Doğuda öyle genelde 😊 cok teşekkür ederim

15bin yeter cok marka ve luks takintiniz yoksa halledersiniz. Bence yemek takimi falan 2000liralik 12 kisilik almayim karacada falan 6kisilik satiliyor ya daha uygun oyle alin keske bende oyle yapsaydim ama iste cok bilenlerin yuzunden bosa masraf yaptm

Çok lüks değil ama iyisinden olsun istiyorum açıkcası

Ben 3 sene önce 10bin ₺ harcadım. Sadece mutfak eşyaları tencere tabak vs ve nevresim takımları yatak odası halıları, avizeyi ve perdeleri aldım. Eşim yatak odasını aldı mobilyaları yatak ve bazayı. Kaynanamlarla oturduğum için ama. Kendi evime geçtiğimde ailem çeyiz olarak beyaz eşyalarımı alacak yine. Eşim de oturma odası yemek odası masa sandalye vs vs.
Ablam kendi evine gitti 5 ay önce. O da 50bin ₺den fazla harcama yaptı çeyizine

Ben 3 sene önce 10bin ₺ harcadım. Sadece mutfak eşyaları tencere tabak vs ve nevresim takımları yatak odası halıları, avizeyi ve perdeleri aldım. Eşim yatak odasını aldı mobilyaları yatak ve bazayı. Kaynanamlarla oturduğum için ama. Kendi evime geçtiğimde ailem çeyiz olarak beyaz eşyalarımı alacak yine. Eşim de oturma odası yemek odası masa sandalye vs vs.
Ablam kendi evine gitti 5 ay önce. O da 50bin ₺den fazla harcama yaptı çeyizine
50 bin tl derken koltuk takımı , mutfak eşyası, beyaz eşya vs hepsi beraber mi ?

Hayır tabi ki
50 bin tl derken koltuk takımı , mutfak eşyası, beyaz eşya vs hepsi beraber mi ?
Hayır tabiki.. 50bin ₺ye tüm eşyalarla ev kurulur mu.. 50bin sadece çeyizi.. Yani öyle dantel filan boş şeyler almadı kesinlikle. Beyaz eşya olarak sadece bulaşık makinesi aldı o da 3500₺ye aldı. Diğer beyaz eşyaları ve mobilyaları eşi aldı. Ablam hep en lüks ve en pahalısını aldığı için bu kadar tuttu. Mesela yemek takımı 6 takım aldı 12kişilik ve tam takım tenceresi tabağı vs. 2takım kahvaltı takımı aldı, 2takım misafir takımı aldı. 6-7 çeşit masa örtüsü ve runnerı aldı. Yani evini dizdiğinde ablamın aşure tenceresi de vardı, patates soyacağı da. Çok detaylıca ve en pahalı markalardan aldı.
Boschtan arçelikten 1500e de B. Makinesi alabilirdi ama Samsungtan 3500e aldı.
Daha uyguna da alınabilir. Ben mesela yemek takımlarımı Karaca'dan almadım. Falez diye bir marka. Ama daha açmadım bile inan. 3 yıldır aldığım gibi duruyor. Ben 3 takım nevresim ve 1 komple uyku seti aldım. Ablam onlarca aldı. O yüzden onun çok yüksek meblağ.
Yoksa sen de 10-15bine alırsın benim gibi

Back
X