Çevrenizde Örnek Gösterecekleriniz Var mi (Yada Siz Ne Düşünürsünüz)

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Yine benden merhaba KK hanimlari yine yeni bir konuyla geldim yine evvel yine bir konu diyenler için bir aciklama yapayim cevremde danisabilecegim kimse yok dersem yeridir ve bu konuyu kimse bilmedigi icin tek danisabilecegim yer burasi tek danisabilecegim sizlersiniz

Hanimlar bundan neredeyse 2 ay kadar once bir konu acmistim ve herkesten hayallerinin arkasindan git gec degil gibi yorumlar alinca hic gun atlamadan YGS ye hazirlanmaya karar verdim ve o gunden bu yana araliksiz calisma gayreti icindeyim aslinda şartlar ve imkansizliklar konusuna detaylara inersem cok uzayacak yuzeysel bir sekilde anlatmaya calisayim

Evde calisiyorum calisma saatlerim ygs ye hazirlandigimi kimse bilmedigi icin ve sobali evde oldugumuz icin kısıtli ama mumkun mertebe her anı degerlendirme gayretindeyim

Ikinci mevzuya gelirsek maddi olarak harclik vs olarakta pek bi imkanim olmadigi icin soru bankasi konusunda sıkintım var

Ilk iki hafta sadece videolardan dersleri izledim sonra tum derslere ait bi kaynak kitabi aldim ve ondan ve video destegiyle calismaya basladim soru kitabim yoktu sadece netten buldugum sorulari cozebildim

Simdi 1 hafta oldu 1 cografya 1 tarih 1 de felsefe soru bankasi aldim 1 tane kpss Turkce soru bankam vardi gecmis donem dgs ve kpss sorularindan turkce cozebildifim icin simdilik turkce almadim

Sinava kadarda anca 1 matematik 1 biyoloji 1 de turkce alma imkanim olur herhalde

Kucuk bir yerde yasadigim icin 2. el kitap satan yerlerde yok yoksa oradan alabilirdim cunku ilk hazirlandigimda arkadaslarimin kullandigi kitaplari şıklari karalayip silerek kullanmistim

Neyse asil mevzuya gelecek olursak cevrenizde yada aranizda ben(yada cevremdeki biri) soyle soyle imkansizliklar icinde calistik soru cozecek kitabi(m) yoktu sartlar soyle zordu ama calistim basardim yada calisti basardi diyebileceginiz örnek basari hikayeleri var mi

Yillar once universiteye hazirlandigim bir donem olmustu hocalardan arkadaslardan hazirlananlardan hep farkli farkli kaynaklardan cokca soru coz derlerdi ama iste bu imkanim yok bazen diyorum ki zaten sinava kadar anca bu kadar kitabi bitiririm bazende diyorum her konudan her kitapta en fazla 5 test var ben bunlarla nasil kavrarim

Acaba konu anlatimlarina sıkısıkıya calisilarak iyi ezberler yaparakta sinavda basarili olamazmiyim sinava sunun surasinda 3 ay 11 gun falan kaldi ama ben daha pek bi yol katedemedim ve dusunmeden yapamiyorum

Not:Lutfen yardım almak icin konu actigim dusunulmesin Allah razi olsun daha onceki konuda kitap yardimi falam yapmak isteyenler falan olmustu ama sonucta burasi buyuk bir platform ve tanidiga denk gelme ihtimalimiz var :) o yuzden kabul edemem

Tek amacim bu konuda moral olacak ornekler duymak ve motive olmak

Simdiden parmagini yoran zaman ayiran herkese tesekkur ederim :KK52:
Allah hepinizden razi olsun

Oncelikle basarilar dilerim.
Ben kpss'ye hazirlandigim donem, soru bankalarini hep internetten indirdim, ayrica hic almadim.
Osym'deki butun sinavlarin sorularini cozdum als'yi bile :)
Cunku asil onemli olan osym'deki soru tipleri, coze coze soru tipine alisiyorsun.

Kolay gelsin.

Benim çevremde değil ama bir komşumuzun akrabası mı tanıdığı mı nedir onun başarı hikayesini dinlemiştim
Bu kişi bir evde tek başına üniversite sınavına hazırlanmış tek bir kitapla ve tıpı kazanmış yani o kişinin alt yapısına filan da bağlı bu tek bir kitapla hooop tıp kazanılmaz da işte başka da öyle başarı hikayesi duymadım herkes çok çalıştı çevremde
En kötüsü de çok çalışıp emeğinin karşılığını alamamak bence çevremdekiler böyleydi...

Oncelikle basarilar dilerim.
Ben kpss'ye hazirlandigim donem, soru bankalarini hep internetten indirdim, ayrica hic almadim.
Osym'deki butun sinavlarin sorularini cozdum als'yi bile :)
Cunku asil onemli olan osym'deki soru tipleri, coze coze soru tipine alisiyorsun.

Kolay gelsin.
Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim bende suan konulari daha tam bitirmedigim icin sorulari bos yere tuketmemek adina netten dgs nin turkce sorularini cozuyorum cunku hepsi paraf

Konulari bitirincede tum gecmis donem kpss öss ygs leri cozucem insallah

Evet ösym nin soru koku soru tarzi cok onemli ama farkli kaynaklardan cozuldukcede daha iyi pekisiyor konular

Ama soru bankalarinin netten indirildigini bilmiyordum ogrenmis olfum bu vesileyle

Kpss önlisans Murat yayınevinin 2016 kitapları var elimde. 1 GK 1 GY
İstersen ücretsiz gönderebilirim. Sadece kargo parasını ödersin.
İşine yararsa sevinirim.

Benim çevremde değil ama bir komşumuzun akrabası mı tanıdığı mı nedir onun başarı hikayesini dinlemiştim
Bu kişi bir evde tek başına üniversite sınavına hazırlanmış tek bir kitapla ve tıpı kazanmış yani o kişinin alt yapısına filan da bağlı bu tek bir kitapla hooop tıp kazanılmaz da işte başka da öyle başarı hikayesi duymadım herkes çok çalıştı çevremde
En kötüsü de çok çalışıp emeğinin karşılığını alamamak bence çevremdekiler böyleydi...

Insallah bende anlattiginiz gibi bi ornek olurum aslinda buyuk sorunda temelimin hic olmayisi ortaokul ve liseyi disardan bitirdim hatta ilkokul bittikten baya uzun bi sure sonra liseye falan hazirlandim saglik istiyorum ama matematigim -0 diyebilirim

Sosyali ve turkceyi cok iyi yapmam lazim matematikten ve fendende en az 10 nar net cikarmam lazim

Dusununce imkansiz feliyor o yuzden bu konuyu actim belki moral olacak birseyler duyarim diye

Kpss önlisans Murat yayınevinin 2016 kitapları var elimde. 1 GK 1 GY
İstersen ücretsiz gönderebilirim. Sadece kargo parasını ödersin.
İşine yararsa sevinirim.
Cok ama cok tesekkur ederim daha onceki konudada kitap konusunda yarsimci olmak isteyenler olmustu ama dogrusu bir tanidiga denk gelirim diye kabul edemiyorum

Cok ama cok tesekkur ederim daha onceki konudada kitap konusunda yarsimci olmak isteyenler olmustu ama dogrusu bir tanidiga denk gelirim diye kabul edemiyorum
O zaman şöyle yapalım,
Sana yakın olan bir kargo şirketine iste kargoyu oradan teslim al.
İsim olarak arkadaşının ismini ver mesela bana özel mesajdan... Beraber gidip alırsınız

Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim bende suan konulari daha tam bitirmedigim icin sorulari bos yere tuketmemek adina netten dgs nin turkce sorularini cozuyorum cunku hepsi paraf

Konulari bitirincede tum gecmis donem kpss öss ygs leri cozucem insallah

Evet ösym nin soru koku soru tarzi cok onemli ama farkli kaynaklardan cozuldukcede daha iyi pekisiyor konular

Ama soru bankalarinin netten indirildigini bilmiyordum ogrenmis olfum bu vesileyle

Sorulari tuketmeyeyim diye dusunmeyin, her konudan sonra soru cozmenizde fayda var.
Ustelik islemediginiz konu ise yaptiginiz yanlis daha fazla aklinizda kalabilir.

Turkcede dilbilgisi haric paragraf sorulari okudugunu anlama ve yorumlama uzerinedir.
Bunun icinse bolca kitap okumalisiniz.

Öte yandan sadece soru cozmek de basli basina bir basari getirmez.
Bilgiyi aktiflestirmelisiniz, yani gundelik hayata uygulamalisiniz.
Atiyorum bulasik yikarken bir kasigi 45'lik aciyla yikiyorum be :) diye dusunerek yikamalisiniz.
Yine ornegin sofralik zeytinin en iyisi guney marmarada yetisiyorsa (hala:)), zeytin yerken taa canakkaleye gittim geldim be :) diyebilmelisiniz gibi gibi.

O zaman şöyle yapalım,
Sana yakın olan bir kargo şirketine iste kargoyu oradan teslim al.
İsim olarak arkadaşının ismini ver mesela bana özel mesajdan... Beraber gidip alırsınız
Genelde kitap üzerinde çalışmayı sevmem zaten başkası da kullanabilsin diye. Üzerinde pek işaret falan yok yani temiz kitaplar.

Insallah bende anlattiginiz gibi bi ornek olurum aslinda buyuk sorunda temelimin hic olmayisi ortaokul ve liseyi disardan bitirdim hatta ilkokul bittikten baya uzun bi sure sonra liseye falan hazirlandim saglik istiyorum ama matematigim -0 diyebilirim

Sosyali ve turkceyi cok iyi yapmam lazim matematikten ve fendende en az 10 nar net cikarmam lazim

Dusununce imkansiz feliyor o yuzden bu konuyu actim belki moral olacak birseyler duyarim diye

-0 diye bir sey yok yalniz :))
Sifir notr'dur ne negatif ne de pozitiftir.
Dolayisiyla -1 deseniz negatiflerin en buyugunu demis olacaginizdan daha uygun olur.

Genelde kitap üzerinde çalışmayı sevmem zaten başkası da kullanabilsin diye. Üzerinde pek işaret falan yok yani temiz kitaplar.

Cizilip karalanmasi hic onsmli degil cunku onceden kullanilmis kitaplarin tum seceneklerini tekrar isaretleyip (işaretlenmiş secenek belli olmasin diye)silip kullaniyordum

Gercekten yardimci olmak istediginiz cok belli elimdeki kitaplari bitireyim alamazsam yada kitap sıkintisi yasarsam direk mesaj atip isteyecegim :) yinede cok tesekkyr ederim o kitaplari yollamis kadar mutlu ettiniz beni

Cizilip karalanmasi hic onsmli degil cunku onceden kullanilmis kitaplarin tum seceneklerini tekrar isaretleyip (işaretlenmiş secenek belli olmasin diye)silip kullaniyordum

Gercekten yardimci olmak istediginiz cok belli elimdeki kitaplari bitireyim alamazsam yada kitap sıkintisi yasarsam direk mesaj atip isteyecegim :) yinede cok tesekkyr ederim o kitaplari yollamis kadar mutlu ettiniz beni
Canım benim, ben kendime çok kızıyorum dersler konusunda. Bu zamana kadar neden yapmadım bazı şeyleri diye.
O yüzden yardımcı olabilirsem çok mutlu olurum. Her şey gönlünce olsun ;)

Canım bende çalışıyorum ve benimde matematiğim berbat eşim anlatıyor sağolsun ama ben antrenmanlarla matematik diye 4 adet kitap vr o kadar çok işime yaradı ki anlatamam istersen bende gönderebilirim başka bi isim ver kargo şubeden alırsın ihtiyacın olursa yaz bana

Canım benim, ben kendime çok kızıyorum dersler konusunda. Bu zamana kadar neden yapmadım bazı şeyleri diye.
O yüzden yardımcı olabilirsem çok mutlu olurum. Her şey gönlünce olsun :KK66:
Bende kiziyorum kendime keske 2-3 yil once calissaydim falan diye ama zaten oyke bir niyetim yoktu icimde hep saglikci olma istegi kaldi o istegi nasil icinden atabilirim diye konu actigimda burdaki yorumlarla fikrim degisti ve ygs ye hazirlandim o yuzden zaman kaybim cok fazla ortaokul ve liseyi disardan okudugum icinde temel sıkintim var ama bu sefer icinde farkli bi umit var basaricam insallah:)

Allah seninde gönlüne gore versin insallah niyetlendigin herseyde muaffak olursun

Back