Ooo bayılırım helvaya.Herkese selam olsun
Bugün sizlere mutfağımızda hemen her zaman bulunan malzemelerle kolay ama lezzetli klasiklesmis tatlımız olan un helvası yapacağim umarim dener ve begenirsiniz.
Malzemeler
-2 su bardaği un
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-50mg margarin
-1 çay bardaği sivi yağ
-Bir kac tane de ceviz
Eki Görüntüle 2991373
Tarif
Oncelikle yağlarımızı tavamıza koyup eritmeye başlıyoruz.
Eki Görüntüle 2991378
Eridikten sonra unumuzu koyup yavas yavas kavurmaya başlıyoruz.
Eki Görüntüle 2991379
Rengi dönmeye başladığı zaman,
Sekeri karistirarak eritiyoruz,
Eki Görüntüle 2991383
Soğuk serbetimizi kavrulmuş unumuza yavaşca ekleyip sıcramaması icin kapagini yarim kapatarak karistiriyoruz.
Eki Görüntüle 2991380
Eki Görüntüle 2991381
Daha sonra iyice karistirdigimiz un helvamizi varsa kalipla ,klasik yontem kaşikla sekil verip tabaklamaya hazir hale getiriyoruz.
Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 2991385 Eki Görüntüle 2991391
Eki Görüntüle 2991386
Eki Görüntüle 2991387 Eki Görüntüle 2991388
Ellerine sağlıık basarılar dilerimmHerkese selam olsun
Bugün sizlere mutfağımızda hemen her zaman bulunan malzemelerle kolay ama lezzetli klasiklesmis tatlımız olan un helvası yapacağim umarim dener ve begenirsiniz.
Malzemeler
-2 su bardaği un
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-50mg margarin
-1 çay bardaği sivi yağ
-Bir kac tane de ceviz
Eki Görüntüle 2991373
Tarif
Eki Görüntüle 2991378
Eki Görüntüle 2991379
Eki Görüntüle 2991383
Soğuk serbetimizi kavrulmuş unumuza yavaşca ekleyip sıcramaması icin kapagini yarim kapatarak karistiriyoruz.
Eki Görüntüle 2991380
Eki Görüntüle 2991381
Daha sonra iyice karistirdigimiz un helvamizi varsa kalipla ,klasik yontem kaşikla sekil verip tabaklamaya hazir hale getiriyoruz.
Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 2991413 Eki Görüntüle 2991414 Eki Görüntüle 2991415 Eki Görüntüle 2991416 Eki Görüntüle 2991417
canim hemsom yaaa simardim eh iste :) tesekkur ederim sayende.Ellerine emeğine sağlık hemşom çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
AY canim benim cok sagolEllerine sağlık canım. Çok güzel olmuşYarışmada bol şans diliyorum
Hemsomun kardesi hemsom :) bende bayilirim dumanu ustunde cekim yaptim ..Cok tesekkur ederim.Maksat guzel vakit gecirmekti.Ooo bayılırım helvaya.Harika görünüyor Ellerine sağlık Bol şans diliyorum
Çok severim hep yaparım ve özellikle sıcak sıcak yemeye bayılırımellerine sağlık canım, midye tabağını çok sevdim başarılar dilerim
Canım hemşom sende iyi ki varsıncanim hemsom yaaa simardim eh iste :) tesekkur ederim sayende.
AY canim benim cok sagolbalsiniz bal..
Hemsomun kardesi hemsom :) bende bayilirim dumanu ustunde cekim yaptim ..Cok tesekkur ederim.Maksat guzel vakit gecirmekti.
midye tabagim mikemmeldir keske balik sunumunda midye dolma yapaydim iyiydi hagdhahahgsgaga :)
Saka bi yana iyi ki varsiniz cok tesekkur ederim.
Hepinizi yureginizden operim guzel kalpli hamarat bacilarim
Rica ederimcanim hemsom yaaa simardim eh iste :) tesekkur ederim sayende.
AY canim benim cok sagolbalsiniz bal..
Hemsomun kardesi hemsom :) bende bayilirim dumanu ustunde cekim yaptim ..Cok tesekkur ederim.Maksat guzel vakit gecirmekti.
midye tabagim mikemmeldir keske balik sunumunda midye dolma yapaydim iyiydi hagdhahahgsgaga :)
Saka bi yana iyi ki varsiniz cok tesekkur ederim.
Hepinizi yureginizden operim guzel kalpli hamarat bacilarim
Sizinkiler kadar degil ama tesekkur ederim cNimEllerine sağlık canım çok güzel olmuş
Başarılar
Yaa keske yakin olsaydik yenisini yapardim..Sagol kuzuNasıl canım çektiellerine sağlık canım nefis olmussss
Cok tesekkkur ederim asil jennamCanım ellerine sağlıkÇok güzel görünüyor Yarışmada bol şanslar
Eline sağlık ne kadar değişik bir tabakHerkese selam olsun
Malzemeler
-2 su bardaği un
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-50mg margarin
-1 çay bardaği sivi yağ
-Bir kac tane de ceviz
Eki Görüntüle 2991373
Tarif
Eki Görüntüle 2991378
Eki Görüntüle 2991379
Eki Görüntüle 2991383
Eki Görüntüle 2991380
Eki Görüntüle 2991381
Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 2991413 Eki Görüntüle 2991414 Eki Görüntüle 2991415 Eki Görüntüle 2991416 Eki Görüntüle 2991417
Emeğin yeter canım, gayet güzel, daha ne olsunSizinkiler kadar degil ama tesekkur ederim cNim
Yaa keske yakin olsaydik yenisini yapardim..Sagol kuzu
Cok tesekkkur ederim asil jennamsade bir sunum oldu biraz sönuk kaldi,1.sinif ve bir ergen annesi olunca bos vakit yok :)
Yaa cok tesekkur ederimEline sağlık ne kadar değişik bir tabak
Canimsin cok sagol ,vakit oyle kiymetli ki haklisin.Emeğin yeter canım, gayet güzel, daha ne olsunVakit ayırmışsın❤
Valla süper olurdu canimsinSizinkiler kadar degil ama tesekkur ederim cNim
Yaa keske yakin olsaydik yenisini yapardim..Sagol kuzu
Cok tesekkkur ederim asil jennamsade bir sunum oldu biraz sönuk kaldi,1.sinif ve bir ergen annesi olunca bos vakit yok :)
Sen de benim canımsınCanimsin cok sagol ,vakit oyle kiymetli ki haklisin.