Tatlı Tarifi Cevizli Revani - Ankara Nuhun Irmik Sponsorluğunda

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
59.337
149.731
Selam Canım KK Kadınları

Sizi çocukluğunuza götürecek bir anne revanisi yaptım. Çocukluğumuzda üstünde bol bol hindistancevizi olurdu, en çok hangisinde varsa onu yemek isterdik keşke o günlere dönebilsek

Hadi tatlı yiyelim tatlı konuşalım

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
vanilya
kabartma tozu

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
yarım limon suyu

YAPILIŞI

önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Tencereye su ve şekeri alıyoruz. Kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 -15 dakika özlesmesini sağlıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Not şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak unutmayın.

şerbetten sonra tatlının yapımına geçiyoruz. Önce yumurta ve şekeri kopurene kadar çırpıyoruz. Sonra yoğurt,irmik, yağ ekliyoruz yine çırpıyoruz. Un ,vanilya, kabartma tozunu atıp biraz karıştırdıktan sonra cevizi ilave edip, güzelce homojen hâle gelmesini sağlıyoruz. Istediğiniz bir tepsiyi yağliyoruz. Benim borcamım büyük geldi, küçük bir girin kabı seçip daha kalın bir tatlı yapabilirsiniz. Hamurumuzu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 ° fırında kontrollü olarak yarim saat pişiriyoruz.

pişen tatlıyı fırından alıp ilk sıcaklığı çektikten sonra dilimliyoruz ve soğuk şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz. Daha iyi şerbeti çeksin diye dilimliyoruz.

Afiyet olsun
Hadi süslenelim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Şahanem enfes görünüyor ellerine sağlık

Miisss gibi kokusu daha buraya kadar geldi Çok severimmm sen yaparsan daha çok severimmm Ellerine, emeğine sağlık canımmm Başarılar dilerimmmm

Ooo harika görünüyor Ellerine sağlık Bol şans diliyorum

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş

Portakallar da yerini almış Yarışmada başarılar diliyorum

O nasıl süslemedir, gözüm gönlüm açıldı.

Ellerine, emeğine sağlık canım. Yarışmada başarılar diliyorum.

Allahımmmm sonunda geldiii benim pacikomun teyzoşuuuuu
Çokkk güzeeeelll nefiisss gözüküyorrrrr
Nasıll emek verdin hele üstlerindeki süslemelerin ağzım açık kaldıı
Bitanemm ellerinee sağlıkkkk elin lezzettii bi başka seninnn vallahaa inşaallahhh sen birinci olursunn en çok istediğimmm seeyyy

Sosyalim ellerine sağlık canım çok güzel olmuş başarılar diliyorum

Canım çekti ya benim ciddi ciddi çok seviyorum revaniyi
Ellerine sağlık canım bu arada portakal en çok revaniye yakışmış

Ellerine sağlık minnoşum, tatlın ayrı, sunum süslemelerin ayrı güzel olmuş başarılar dilerim kiraz çiçeğim

Ellerine sağlık sosyalim son zamanlarfa sevdiğim bir tatlı

Naptın sen sosyalim çiçek gibi süslemişsin yine şaka bir yana ellerine emeğine sağlıık canım benim ama bence artık yarısmalarda portakalda yasaklansın

Miisss gibi kokusu daha buraya kadar geldi Çok severimmm sen yaparsan daha çok severimmm Ellerine, emeğine sağlık canımmm Başarılar dilerimmmm
Yaaa dimi revani kokusu diye birşey var sahiden, bütün mutfak koktu canım benim yaa utandirdin beni mavilim mavilim mor çiçeğim, çok teşekkürler allah razı olsun

Ellerine emeğine sağlık kuzuumm harika görünüyor yarışmada bol şans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…