Merhaba hanımlar
Yine ilk kez evde yaptığım bir tarif ve nedense ilk kez denediğim yemekler çok güzel oldu. Tarifi ise çok sevdiğim bir ablama ait yine bazı yerlerine kendi yorumumu da katmış bulunuyorum bazı baharatları ekleyerek ve çıkararak damak zevkine bağlı olarak bir kaç değişiklik kattım.
İlk kez yapacak olanlar için hem kolay hemde tadı hazır çiğ köfteleri aratmayacak bir tarif gerçekten denerseniz pişman olmazsınız
İlk olarak çiğ köftenin tarifi ile başlıyorum.
Bu ölçülerde 4-6 kişilik.
Malzemeler;
-3 klasik su bardağı köftelik esmer bulgur
-1 orta boy soğan
-1 orta boy patates
-2 yemek kaşığı biber domates karışık salça
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
-1 tatlı kaşığı karabiber
-2 yemek kaşığı isot
-1 domates rendesi
-3 yemek kaşığı nar ekşisi
-1 limon
-yarım çay bardağı zeytinyağı
1tatlı kaşığı tuz
-minik bir tutam maydonoz(katmadım eşim yemiyor diye ama katılabilir)
Yarım su bardağı kadar ince dövülmüş ceviz şu incelik yeterli yoğururken de eziliyor zaten
Hazırlanışı;
İlk olarak 3 bardak bulguru soğuk suyla yıkıyoruz ıslatmıyoruz sadece yıkıyoruz. Kabukla haşlayıp soyduğumuz patatesimizi bölüp rondoda 1 soğan sarımsak ile çekiyoruz. Ardından bulguru patates karışımımızı tepsiye alıyoruz ve bi 5-10 dk yoğuruyoruz. Sonrasında eşit dağılsın diye bi kapta baharatlar salça ceviz ve yağı harmanladım. Yoğururken azar azar ilave ediyoruz
Yoğurma esnasında anlaşılıyor ne kadar yoğurmak gerektiği aslında aşağı yukarı 45 dk kadar yoğurdum iyice özdeşip şekil alacak kıvama gelene kadar yoğurdum. Ve sunuma hazır hale geldi.
Şimdi yoğurtlu biber tarifimize geçelim oldukça basit evde sıkça yapılan bir meze
Malzemeler;
-Yeşil,kırmızı,biber
-Sarımsak
-yoğurt
-tuz
Hazırlanışı;
Biberlerimizi isteğe göre şekilli kesiyoruz. Yağlı tavada kızarana kadar pişiriyoruz. Biberler soğurken yoğurt sarımsak karışımını hazırlıyoruz ve servise hazır.
Herkese afiyet olsun
yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum
Ayranı gözüne kestiren minik