-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
evet. içerim. kimsede karışamaz.Allah akıl fikir versin o zaman size . Sayfalaca karsilikli saygidan konuşuluyor siz hala geçip alir suyumu gezerim diyorsnuz bu konunun burda knusulmasi sacma o yuzfrn daha fazla herkezin msjni okuyupta snirlenmeyim ORUC AGZIMLA gunaha girmeyim .
zaten özgürce tutmuyor muyuz orucumuzu?suyunu iç oky .... bunu farklı tavırda sunmak var insanın gözüne sokmak var. saygısızlıktan bahsediyorum ben yoksa su içenden normal yiyip içenden bahsetmiyorum.
sen suyunu nasıl özgürce içerim diyorsan oruç tutanda ibadeti özgürce yapar kimse buna laf etmez...
aynen.zaten özgürce tutmuyor muyuz orucumuzu?
kim bize neden oruc tutuyorsun diye saldırıyor, agzımıza su ya da yemek tıkıyor.. hiç kimse..
oruc tutanlar yemek yemıyor tutmayanlar her gun nasıl yasıyorsa öyle yasıyor. hayat normal akısında devam edıyor yani.
yolda yururken su içmeleri pogaca yemeleri bence saygısızlık değil ben tutmadıysam dikkat ediyorum ama etmeyene de laf söylemeye hak bulmuyorum kendımde.. karsı tarafın benım orucuma göre sekıllenme zorunlulugu yok
mesela sende bunun tersi yobazların face sayfalarına bak,başı açıklara ateistlere deistlere yada başka dindekilere neler neler yazıyorlar
kadessacım nerdeyse yasaklansın ramazanda yiyip içmek diyecekler,bak muharrem ayında oruç tutanı kimse düşünmez o zaman kendileri sokakta yiyip içmiyormu bir soralım,yoksa herkes kendine müslümanmı olmuşbabamda oruç tutmuyor gerçi o kalp hastası oldugu için tutamıyor ama suyunu da yemeğini de hep dikkat ederek yer içer.1 ay sokak ortasında lıkır lıkır su içmedigi için bugüne kadar ölmedi çok şükür.
saygı kavramı konusunda bence bir algı yanlışlığı var.
Benim fikrim bu canım.bu konuda tartismak vs...istemiyorum çünkü herkesin fikri ayrı.kadessacım nerdeyse yasaklansın ramazanda yiyip içmek diyecekler,bak muharrem ayında oruç tutanı kimse düşünmez o zaman kendileri sokakta yiyip içmiyormu bir soralım,yoksa herkes kendine müslümanmı olmuş
zaten özgürce tutmuyor muyuz orucumuzu?
kim bize neden oruc tutuyorsun diye saldırıyor, agzımıza su ya da yemek tıkıyor.. hiç kimse..
oruc tutanlar yemek yemıyor tutmayanlar her gun nasıl yasıyorsa öyle yasıyor. hayat normal akısında devam edıyor yani.
yolda yururken su içmeleri pogaca yemeleri bence saygısızlık değil ben tutmadıysam dikkat ediyorum ama etmeyene de laf söylemeye hak bulmuyorum kendımde.. karsı tarafın benım orucuma göre sekıllenme zorunlulugu yok
hayırlı ramazanlar..görüşmek üzere..Benim fikrim bu canım.bu konuda tartismak vs...istemiyorum çünkü herkesin fikri ayrı.
insanların bir süre bile bu denli tahammülsüz olmasi doğru değil.haydi ben disari çıkıyorum öptüm :)
Benim fikrim bu canım.bu konuda tartismak vs...istemiyorum çünkü herkesin fikri ayrı.
insanların bir süre bile bu denli tahammülsüz olmasi doğru değil.haydi ben disari çıkıyorum öptüm :)
Normal zamanla ramazan ayı bir mi cryptic? O zaman kışında borçlarını tutanlar olabilir diyip ona göre davranalım.kadessacım nerdeyse yasaklansın ramazanda yiyip içmek diyecekler,bak muharrem ayında oruç tutanı kimse düşünmez o zaman kendileri sokakta yiyip içmiyormu bir soralım,yoksa herkes kendine müslümanmı olmuş
bence bu ramazanda yemek yenmemesi daha geleneksel bir şey beyinlere işlemiş artık,yoksa aç olanı düşünmek falan değil altındaki öyle olsa ülkede aç olmazdı,dinin bir parçası gibi görüp çok tepki veren küfür eden saldıranda var,ama önemli olan akşama dek orucunu saakince tutabilmek,birazdan bundan bahsetse insalarbaskı. ve nefret olmazsa,kişilerin hareketlerine karışmazsak,her konuda yeme değil olay,bir sürü şey var..bu ülke güllük gülistanlık olacak. insanları olduğu gibi kabul etsek. ama zor. bunu gördüm
ay nasıl yiyip içsin tepki görebilir sonuçta,ayrıca muhalefet olmak için yazmıyorum,akşama dek tutulacak ya bu kadar abartmaya ne gerek varNormal zamanla ramazan ayı bir mi cryptic? O zaman kışında borçlarını tutanlar olabilir diyip ona göre davranalım.
İnsanlar helede şu sıcak günlerde oruç tutanları düşünerek davransalar bir yerleri eksilmez. Ama yookkk özgürlüklerine müdahele olur.
Oruç tutmayana saygım sonsuz, sonuçta herkesin orucu kendine ama ramazan ayında dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Okulda hristiyan bir arkadaşımız vardı daha bir gün ramazanda yanımızda bir şey yiyip içmişliği yoktur. Noldu şimdi özgürlüğü mü kısıtlandı?
nasıl gözüne sokmak. yolda yürüyorum. boğazım kurudu. bir yudum aldım. bumu göze sokmak mesela. ayırımı nedir
bu nasıl bir örnekttir .su içince sizin Allahınız var benim yokmu demek isteniyortabiki değil gezerken iç otur bir cafede ye iç yada evinde bahçende bu değil bunda anormal bir şey yok ki olabilir.
ama toplu taşımadasın küçük kızın su istedi suyu verdin sonra sen içtin sana bakanlara dedin ki sizin allahınız var benim suyum var gibi
ay nasıl yiyip içsin tepki görebilir sonuçta,ayrıca muhalefet olmak için yazmıyorum,akşama dek tutulacak ya bu kadar abartmaya ne gerek var