- 16 Haziran 2011
- 14.847
- 62.146
-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
zaten şiddete dönülmesi ve işi oruça ramazana kadar götürülmesi. rrahatsızsam dersin. ama sana ne milletin ağzındaki sigaradan,yediği pastadan. bakın gürültü yapıyorsunuz. rahatsızız dersin. demiş zaten. özür dilenmiş.ama uzatmışlar ve olaya başka dairelerdekilerde girmiş. iş bıçakla saldırmatya kadar gitmiş
bende bunu anlatmaya çalışıyorum,her iki konudada.oruc tutmayanlar için de özgürlükten bahsedilemez konuda görüldüğü gibi.
gürültüden rahatsız olabilirler o zaman polısı arayıp gereklı uyarıların yapılmasını ısterler.
ama birinin agzındakı sigaradan kesilen pastadan baslayıp dinsizliğine ya da küfürlere kadar gitmesi mi özgürlük?
konunun o tarafı ayrı.. ama olay ondan çok uzaklaşmış maalesefOkypete , seninle hem fikiriz olay oralara kadar gitmemeli. Ancak bu haberi yetkililer bence dikkatle okumalı. Ve setler için çalışma kuralları belirlenmeli. Mahalleden biri evini sete kiralayacak ve gelir elde edecek diye diğer insanların dinlenme hakkı , sokakta rahatça dolaşma hakkı vb. kısıtlanmamalı.
Yapılanları onaylamıyorum kesinlikle. Burada olduğu gibi haberde bir insanın üstüne üstüne gitmek doğrumu?
ya bende tuttum zamanında.. ne kimseyi gerdim, nede saldırdım. 1 ay tutmuşluğum var. bağdat caddesine giderdik millet açık havada yerdi. ne kötü köt baktımi,ne saldırdım. yani orucun halinden tutmayan anlamazı geçecek bunu yapanüstüne üstüne gitmek dediniz orayı anlayamadım.
ama ramazanda ben pasta kesecegım dersen özgürlükten bahsetme dediğiniz için diyorum. o zaman ramazanda pasta kesmek ısteyene de özgürlük yok diye. karsılıgı küfür olamaz hepımız bılıyoruz.
gürültü konusunda cok haklılar. benım de dayanamadgm seydır evımın etrafında gürültü o zaman balkona cıkıp küfür sacmak yerıne gereklı mercılere bildirecekler. hepımızın yaptıgı gibi.
oruc tutmasam oruc tutanların bu sınır krızlerıne anlam verebılırdım belkı ama oruc tutuyorum ve bu sınır krızlerını mantıklı bulamıyorum bana cok abartı ve kötü niyetli geliyor.
Üstüne üstüne gitmek dediğim haberde diyor önce hep gürültü oluyordu ama mahalle sakinleri sıkıntı etmiyordu sıra pasta kesmeye gelince kutlama sesleri olunca uyarıldık diyor. Ki çalışan kesmesekte olurdu o pastayı diyor kabul ediyor. Karşımda ne yerlerse yesinler hiçbirşey demem hakaret filan hayatta demem fakat burada ramazana ve oruca atfedilen bir olumsuz durum var bunu gözardı edemiyorum. Tutmayana duyarlıysam tutana neden duyarlı olamıyoruz asıl mesele.üstüne üstüne gitmek dediniz orayı anlayamadım.
ama ramazanda ben pasta kesecegım dersen özgürlükten bahsetme dediğiniz için diyorum. o zaman ramazanda pasta kesmek ısteyene de özgürlük yok diye. karsılıgı küfür olamaz hepımız bılıyoruz.
gürültü konusunda cok haklılar. benım de dayanamadgm seydır evımın etrafında gürültü o zaman balkona cıkıp küfür sacmak yerıne gereklı mercılere bildirecekler. hepımızın yaptıgı gibi.
oruc tutmasam oruc tutanların bu sınır krızlerıne anlam verebılırdım belkı ama oruc tutuyorum ve bu sınır krızlerını mantıklı bulamıyorum bana cok abartı ve kötü niyetli geliyor.
neden biliyormusun,tutana özgürlük ve duyarlılık beklerken tutmayanın özgürlüğünü kısıtlıyoruz.Üstüne üstüne gitmek dediğim haberde diyor önce hep gürültü oluyordu ama mahalle sakinleri sıkıntı etmiyordu sıra pasta kesmeye gelince kutlama sesleri olunca uyarıldık diyor. Ki çalışan kesmesekte olurdu o pastayı diyor kabul ediyor. Karşımda ne yerlerse yesinler hiçbirşey demem hakaret filan hayatta demem fakat burada ramazana ve oruca atfedilen bir olumsuz durum var bunu gözardı edemiyorum. Tutmayana duyarlıysam tutana neden duyarlı olamıyoruz asıl mesele.
zaten o mermer 3 5 kişinin kafasını parçalarmış. öyle yazıyorYani oruç tutmuyorsunuz diye saldırmışlar gerçekten de. Mermer olayı da doğruymuş yani. Zaten birinin kafasına atsa insan ölür. Eline mermeri alıp tehdit etmek çok normal bi davranış di mi. Ben mermer olayı abartıdır diye düşünmüştüm. O bile doğruymuş.
Hayır karşılıklı duyarlı olmuyorsunuz. Olmuyorsunuz diyorum çünkü ben kendimi biliyorum karşımda gidelim kafeye ye iç hiçbirşey demem. Tutmuyorsun saygı duyarım sana teravihe gidelim derim kuran okuyalım derim Ama. Kabul edersin etmezsin sen bilirsin. Ama dediğim gibi sendende beklerim bu duyarlılığı. Yapmazsan canın sağolsun sana mermer atmam hakaret etmem. Ahirette yakana yapışmam. Anlatabildimmi? Ama beklerim İsterim bu kadar. Yap veya yapma.neden biliyormusun,tutana özgürlük ve duyarlılık beklerken tutmayanın özgürlüğünü kısıtlıyoruz.
Üstüne üstüne gitmek dediğim haberde diyor önce hep gürültü oluyordu ama mahalle sakinleri sıkıntı etmiyordu sıra pasta kesmeye gelince kutlama sesleri olunca uyarıldık diyor. Ki çalışan kesmesekte olurdu o pastayı diyor kabul ediyor. Karşımda ne yerlerse yesinler hiçbirşey demem hakaret filan hayatta demem fakat burada ramazana ve oruca atfedilen bir olumsuz durum var bunu gözardı edemiyorum. Tutmayana duyarlıysam tutana neden duyarlı olamıyoruz asıl mesele.
zaten olay karşındakinme saldırı ve şiddet. hakaret,küfür.Hayır karşılıklı duyarlı olmuyorsunuz. Olmuyorsunuz diyorum çünkü ben kendimi biliyorum karşımda gidelim kafeye ye iç hiçbirşey demem. Tutmuyorsun saygı duyarım sana teravihe gidelim derim kuran okuyalım derim Ama. Kabul edersin etmezsin sen bilirsin. Ama dediğim gibi sendende beklerim bu duyarlılığı. Yapmazsan canın sağolsun sana mermer atmam hakaret etmem. Ahirette yakana yapışmam. Anlatabildimmi? Ama beklerim İsterim bu kadar. Yap veya yapma.