Ceren Moray'in "oruc dayagi" iddiasina set calisani aciklik getirdi

anladım da oruç tutmayanlara saygı evet olucakta ama oruç tutanlara saygı olmalı her iki tarafta karşılıklı saygılı olucak

malum ramazan ayındayız oruç tutmuyorsanız tutanları düşünüp ona göre eğlence yada her neyse ayarlıyacaksın oruç tutanlarda tutmayanlara aynı şekilde

özgürlük herkese özgürlük olmalı

ne oruç tutan nede tutmayan farklı olmamalı

Biz oruç tutmuyoruz, oruç bizi tutuyor.
Yani, kimsenin davranışına aldırmadan kendi nefsimiz ile mücadele etmeyi öğreniyoruz...

Ayrıca, 1 ayda herkes açlık ile nefsini terbiye ederken, kalan 11 ayda hallerinden anlamaya çalıştıkları açları ne kadar önemseyip saygı duyuyor? Ne kadar dışarıda yemek yememeye Özen gösteriyor?

Bir de bunu sorgulamak lazım.

Oruçsuza saygı isteniyor da oruçluya neden saygı yok bu ülkede.Ramazan ayındaysak müslüman bi ülkede yaşıyorsak özen göstereceksin kardeşim.Yeminle elin gavuru yapmıyor şu yapılanı.
Musluman ulke demeyinn..
Ben ilk uye oldugumda bir konuda laf arasinda gayet sakince "musluman ulke sonucta" dedimm, demez olaydim..
Karsi taraftan bir tepki geldiiiiii...
"Musluman ulkesiymis, ne musluman ilkesi,
burasi musluman ulkesi degil,
hadi simdi dogrusunu ogrendiysen gidip yayabilirsin....." neler nelerr...

Bir de yurtdisinda yasiyorum soke olmustum,
Turkiyede bile bu boyleyse, buradakiler ne yapmaz diye.

valla kadesa facae ataistlerin sayfasına baktım.neler neler yazmışlar oruç tutanlar için oruç tutan bir kaç kişi bu yazılara tepki yazı yazmışlar ağza alınmayacak yorumlar yazılmış.

bunlar karşılıklı atışma olduğu zaman ortada insanlık olmuyor.

bir ay ne olur ki azıcık anlayışlı olunsa oruç tutmuyor diye kimse kimse laf edemez kimseyi ilgilendirmez bu allahla kul arasında ama oruç tutanların karşısına geçip te lıkır lıkır su içersen bu davranışında ısrarcı olursan birinden tepki almazsan birinden alırsın bu durumların olmaması için azıcık saygı anlayış ve hoşgörü olmalı...

her iki taraf için diyorum oruç tutmayanlar aldıkları tepkileri yazıyorlar paylaşıyor da oruç tutupta bir dünya saygısızlığa uğrayanlarda var maalesef

tamamen katılıyorum canım.ya 3 gündür bıktım ben bu haberlerden.

Ne gibi bir saygısızlıga ugruyorlar matmazel? Inan polemik olsun diye değil bilmediğim icin soruyorum.

Iyi de bu konuda onu yazan kisi doğru söylemiş.burasi halkın çoğunluğunun müslüman olduğu laik bir ülke.

ülkelerin dini olmaz insanların olur

Olay gurultuye tepki olarak başlamış. Olayin çıkış noktası gürültü oruç değil yani.

Tabii mahallelinin tepkisi sonra aşırıya kaçmış bu hir gerçek. Ama bir oyuncunun çıkıp da olayi tamamen oruca baglayip bir de mermeri kafamiza firlattilar demesi art niyetli geldi bana. Ilk okuduğumda eyvah ölen oldu mu acaba diye düşündüm. Çünkü kocaman bir mermeri firlatsan o kalabalığa iskalamaz birkaç kişiyi yakalardi. Ha tabii bu o mermeri kaldiran hanzoyu hakli göstermez. Allah korusun elinden kayip dusebilirdi de.

Kısaca bana göre mahallelinin başta hakli olan tepkisi bir kac kendini bilmezin yüzünden haksız duruma düşmüş.

Ceren moray mı? Kendisi bence ortalığı karistirmaya çalışan provokatörden başka hiçbir şey değil.

Iyi de bu konuda onu yazan kisi doğru söylemiş.burasi halkın çoğunluğunun müslüman olduğu laik bir ülke.

ülkelerin dini olmaz insanların olur
Toplum arasinda halkin cogunlugunun dini, ulkenin dinini de belirler..
Simdi yasadigim ulkeyi yazarim akliniza laik degil hristiyan bir ulke gelir cunku cogunlugu budur..

Ayrica karsi taraf cocuk azarlar had bildirirmis gibi davranirsa,
dogru diyorsunuz deyip saygi gosteremem.

kimse kusura bakmasın,,dışarı çıktığım zaman elimde pet şişeye gezerim ve içerim. kimsede bana saldıramaz.

Son düzenleme:
bu ülke müslüman ülke değil. laik bir ülke. cumhuriyetle yönetiliyor
Hukuki tanımlara göreyse en yaygın tanım, devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır.' Devlet, bir dine inanıp inanmama meselesini özel bir problem sayar, fertlerinin sadece maddi yönüyle ilgilenir, kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamayacağı gibi, bütün dinlere eşit mesafede durur ve hiçbir şekilde dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Ne gibi bir saygısızlıga ugruyorlar matmazel? Inan polemik olsun diye değil bilmediğim icin soruyorum.

yazdığım gibi face ataist sayfasına bir göz at neler söylediklerine bir bak,

benim annem şeker hastası ve oruç tutmuyor canım oruçtan bir kaç hafta öncesi hastanede yattı dün kontrole gittik.dönüşte kardeşim arabayı parktan getirene kadar şurda iki dakka oturun dedi.oturduk ve hastane yakınında cami var.ögle namazı sonrası erkekler camiden çıkıyor kadınlar mukabeleye gidiyorlar.yanımızda otobüs durağı var iki kişi diyor ki yobazlara bak allah fırsat vermesin diyor.

ben orda bunu duydum bu bir saygısızlıktır.

ayrıca yobazlık farklı bir şeydir inancının gereğini yapmak başka bir şeydir.mukabeleye gitmek sadece ramazan içnde olan bir şeydir.

bir ay karşılıklı saygı olsa bak bugün 3. gün insanların oruç tuttuğunu düşünerek ona göre davranılsa yada oruç tutmayanlara farklı gözle bakmak yerine anlayış ve hoşgörü olsa daha güzel değil mi daha hoş olmaz mı?

her iki tarafta böyle sapkın insanlar ve düşünceler var. bunlar çıkıntı zaten. ama genelleme yapılmamalı

mesela sende bunun tersi yobazların face sayfalarına bak,başı açıklara ateistlere deistlere yada başka dindekilere neler neler yazıyorlar

hayir belirlemez hele ki bizim ülkemizde laiklik denilen bir durum var ise ülkemizin dini islam diyemeyiz.

ben o yaşadığın muhabbeti bilemiyorum kim nasıl uyardı çocuk azarlar gibiyse tabii ki hatalı olan o.

kimsekusura bakmasın,,dışarı çıktığım zaman elimde pet şişeye gezerim ve içerim. kimsede bana saldıramaz.

suyunu iç oky .... bunu farklı tavırda sunmak var insanın gözüne sokmak var. saygısızlıktan bahsediyorum ben yoksa su içenden normal yiyip içenden bahsetmiyorum.

sen suyunu nasıl özgürce içerim diyorsan oruç tutanda ibadeti özgürce yapar kimse buna laf edemez...

Son düzenleme:
zaten bu uçlar her iki taraf içinde geçerli,benim gözümde yobazdır. düşünce yobazı.o yazanlarda öyle.

su içti diye birine saldıranda yobazdır,oruç tutuyor bunlar diye aşağılayanda yobazdır

nasıl gözüne sokmak. yolda yürüyorum. boğazım kurudu. bir yudum aldım. bumu göze sokmak mesela. ayırımı nedir

kimse kusura bakmasın,,dışarı çıktığım zaman elimde pet şişeye gezerim ve içerim. kimsede bana saldıramaz.

Allah akıl fikir versin o zaman size . Sayfalaca karsilikli saygidan konuşuluyor siz hala geçip alir suyumu gezerim diyorsnuz bu konunun burda knusulmasi sacma o yuzfrn daha fazla herkezin msjni okuyupta snirlenmeyim ORUC AGZIMLA gunaha girmeyim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…