- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
onlar din için yapıyor bir keregece önce davulcunun sesiyle uyanıyorum, davulcu gidiyorken tam uykuya dalacakken alt kattakiler yoğun bir gürültüyle sahur yapıyor ona uyanıyorum, ben ramazanda tüm ay uykusuzum, davulcuya çalma deme hakkım yok, alt kattakilere biraz dikkat eder misiniz deme hakkım yok, bunları desem direk kafir damgasını yerim, eee hani benim sessiz bi uyku çekme özgürlüğüm
senin özgürlüğün yok. çifte standart var. otur 0.gece önce davulcunun sesiyle uyanıyorum, davulcu gidiyorken tam uykuya dalacakken alt kattakiler yoğun bir gürültüyle sahur yapıyor ona uyanıyorum, ben ramazanda tüm ay uykusuzum, davulcuya çalma deme hakkım yok, alt kattakilere biraz dikkat eder misiniz deme hakkım yok, bunları desem direk kafir damgasını yerim, eee hani benim sessiz bi uyku çekme özgürlüğüm
dipnot düşeyim dibime 4 ayrı blok yapılıyor, 7.30 da da inşaat işçilerin sesiyle ve gürültüsüyle uyanıyorum, insomniamanyak olucam
Ha bu arada merak ediyorum. Ayni sekilde bir grup insan, bayram kutlamasindan dolayi, yada iftar kalabaligin, sesinden dolayi sikayet etse, küfür kullanip "bana ne senin dininden.." diye girismis olsaydi. Mermer atmaya çalisip, biçak çikarmis olsaydi. Acaba onada "aslinda sesten dolayi sikayetçilerdi, ama iste biraz abartmislar" derlermiydi?
Yoksa "yuuuh, din düsmanlari bunlarin hepsi, acilen sikayet edilmeli" mi derlerdi?
sormaya ne hacet. cevap tekHa bu arada merak ediyorum. Ayni sekilde bir grup insan, bayram kutlamasindan dolayi, yada iftar kalabaligin, sesinden dolayi sikayet etse, küfür kullanip "bana ne senin dininden.." diye girismis olsaydi. Mermer atmaya çalisip, biçak çikarmis olsaydi. Acaba onada "aslinda sesten dolayi sikayetçilerdi, ama iste biraz abartmislar" derlermiydi?
Yoksa "yuuuh, din düsmanlari bunlarin hepsi, acilen sikayet edilmeli" mi derlerdi?
senin özgürlüğün yok. çifte standart var. otur 0.
Dışarda işim vardı gittim geldim.otobüs beklerken yanımdaki suyunu içiyordu lokantalardan yemek kokuları,içerde müşteriler yemek yiyor.islam dini hoşgörü dinidir.senden olmayanı ayıplama dini değildir. Ben haşa yargilayamam kimseyi ayıp diyemem ben benden sorumluyum onlar kendilerinden.isteyen tutar istemeyen tutmaz tutmayana da kimse kafir gözüyle bakamaz.dışarıdan bakınca pardesülü bir bayanım ama kimseye açık kapalı oruclu orucsuz diye damga vuramam.garip bir kuluz Allah'ın başka bir kuluna ne hakla sen kafirsin diyebilirsin.asıl müslümanlık nefis terbiyesidir eline diline beline sahip çıkmaktır.
neden biliyormusun. gayrimüslümlerde bu ülkenin vatandaşı ve hakaret içeren ve amacı hakaret olan ,onlara addedilen bu kafir sözünü haketmiyorlarda ondanMüslüman bir ülkedesiniz, siz bize saygı duyacaksınız tabi ki de.. Bir de gavur ve kafir kelimeleri sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum, zira oruç tutmuyorsanız müslüman değilsiniz, bu iki kelime de gayrimüslimler için kullanılan kelimeler..
bence abartılıyor bilgece,türkmenlerin sınırda katledilmesini defalarca yazdık,3 kişi 5 kişi tenezzül edip yazdı,oruçla ilgili konular dolup taşıyor,akşama dek oruç tutan kendine tutar kimseyi bağlamaz,akşama dek oruç tutmaklada keşke insanlar azıcık nefsin aç kalmaktan ibaret olmadığını nefis terbiyesinin,anlayabilseylerdi,sabırlı olmaktır eline diline beline beynine hakim olmktırOrucluya orucsuza saygi deniliyor. Fakat burdaki yorumlardan oruc tutmayanlarin oruc tutanlara bir saygisi olmadigini goruyorum.
Benim icin saygi; 'ben susuzluktan kurumusken oruc tutmayan arkadasimin bana suyu hatirlatmamasidir'. Mesela arkamda icsin ama onumde icmesin. Bana duyulan saygi benim icin budur.
Haa yılın 12 ayi ac gezenlere laf edilmis. Acaba o ac gezenleri ornek verenler siz o ac gezenlere bir sey yapiyor musunuz? Merak ediyorum.
Mesela ben disarda yemek yemem eger yersem kimsenin gormeyecegi yerde yerim. Ha oldu da ac kimsesiz biri gordu bakti, alirim onu da beraber yeriz. Benim icin sorun yok. Yoksa baskasi acken benim bogazimdan bir sey gecmez.
1 ay saygi duymak evet zor sanırım.
Sizin bogaziniz kuruyor da bizim kurumuyor herhalde? Ha siz dersiniz ki Allah icin yapiyorsun, evet dogu cunku Allah der ki "Butun ibadetler kendiniz icindir fakat oruc haric. Oruc benim icindir, onun mukafatini ayri vereceğim "
Gun gectikce orucun zorlasmasinin nedeni budur. Oruc tutmayanlarin oruclularin yaninda icmesi, yemesi. Zaten gun gectikce oruc tutanlarin sayisi da azaliyor...
Beni, kimsenin oruc tutmasi ya da tutmamasi ilgilendirmez.
Eger ac acikta insanlarin karsisina geçip rahatca yiyorsaniz dogal olarak oruclu insanlarin karsisinda da yersiniz. Benim esim ramazanda genelde evde oluyor. Ben bu gunler oruc tutmuyorum musait degilim ama bir sey yiyeceksem asla esime caktirmiyorum. Olur da onun cani cekerse vebalini boynuma alamam.
Mesela vitrinlerde olan hic bir yiyecegi almam cunku olur da birinin nefsi gecmis ve alamamissa ben kendimi rahatsiz hissederim.
Bu biraz anlayisla ve ince dusunmekle alakali.
Yoksa oruclu kendini terbiye etsin demeyin, birakin da siz de kendini terbiye etmesine yardimci olun ne olur ki? Yemeyin icmeyin demiyorum ama bilhassa önlerinde yemeyin..
Herkese huzur dolu bir ramazan diliyorum..
sevgiler..
Müslüman bir ülkedesiniz, siz bize saygı duyacaksınız tabi ki de.. Bir de gavur ve kafir kelimeleri sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum, zira oruç tutmuyorsanız müslüman değilsiniz, bu iki kelime de gayrimüslimler için kullanılan kelimeler..
bence abartılıyor bilgece,türkmenlerin sınırda katledilmesini defalarca yazdık,3 kişi 5 kişi tenezzül edip yazdı,oruçla ilgili konular dolup taşıyor,akşama dek oruç tutan kendine tutar kimseyi bağlamaz,akşama dek oruç tutmaklada keşke insanlar azıcık nefsin aç kalmaktan ibaret olmadığını nefis terbiyesinin,anlayabilseylerdi,sabırlı olmaktır eline diline beline beynine hakim olmktır
Abla,Konuyu kapatayım en iyisi iyice ilk mesajı aştı çünkü