Ceren Moray'in "oruc dayagi" iddiasina set calisani aciklik getirdi

ay nasıl yiyip içsin tepki görebilir sonuçta,ayrıca muhalefet olmak için yazmıyorum,akşama dek tutulacak ya bu kadar abartmaya ne gerek var
Muhalefetsin demiyorum ve eminim ki sen kimsenin önünde suyunu içip yemeğini yemezsin ramazan ayında. Bir kaç yıl tutmadım oruç doğumdu emzirmeydi diye ama kimsenin yanında yiyip içmedim. Bir yerim eksilmedi ki. Ha bir de şu var benimkarşımda yiyip içsinler umrumda olmaz, etkilenmem ama herkes bir değil işte.
Neyse bu konu uzar gider. Hayırlı ramazanlar.

yazdığım gibi face ataist sayfasına bir göz at neler söylediklerine bir bak,

benim annem şeker hastası ve oruç tutmuyor canım oruçtan bir kaç hafta öncesi hastanede yattı dün kontrole gittik.dönüşte kardeşim arabayı parktan getirene kadar şurda iki dakka oturun dedi.oturduk ve hastane yakınında cami var.ögle namazı sonrası erkekler camiden çıkıyor kadınlar mukabeleye gidiyorlar.yanımızda otobüs durağı var iki kişi diyor ki yobazlara bak allah fırsat vermesin diyor.

ben orda bunu duydum bu bir saygısızlıktır.

ayrıca yobazlık farklı bir şeydir inancının gereğini yapmak başka bir şeydir.mukabeleye gitmek sadece ramazan içnde olan bir şeydir.

bir ay karşılıklı saygı olsa bak bugün 3. gün insanların oruç tuttuğunu düşünerek ona göre davranılsa yada oruç tutmayanlara farklı gözle bakmak yerine anlayış ve hoşgörü olsa daha güzel değil mi daha hoş olmaz mı?
Bunlar uc tipler canim. Her zaman olacaklar malesef. Ama ben yine malesef anlayamiyorum sokakta su icilmesin yenmesin oruclulara saygi duyulsun isteğini. Bubu isteyerek zateb oruc tutmayana saygi duymamis oluruz. Adam inanmiyor tutmuyorsa karni acikir yemek yer, susar su icer. Ondan herhangi bir hassasiyet beklemek bence abesle istigal.

Ayrica bence bunu demek icin hicbir zaman disarida yemek yemememiz lazım

aynen sonra ordan biri çıkıp oruç tutmuyorsun diye laf edince vay efendim saldırdılar oluyor.

ortada bir şey varsa herşey karşılıklıdır biri kışkırtır biri yapar.ha görmezden gelip gidiyorsa hem sorun olmaz hemse orda insanlık vardır.

Sonra da vay efendim saldırdılar oluyor diyerek neyi haklı buldugunuzu anladım. O yuzden uzatmayacağım manası yok.

Bunlar uc tipler canim. Her zaman olacaklar malesef. Ama ben yine malesef anlayamiyorum sokakta su icilmesin yenmesin oruclulara saygi duyulsun isteğini. Bubu isteyerek zateb oruc tutmayana saygi duymamis oluruz. Adam inanmiyor tutmuyorsa karni acikir yemek yer, susar su icer. Ondan herhangi bir hassasiyet beklemek bence abesle istigal.

uç nokta ama olaylar olunca uç olmuyor işte vayy benim tuttuğuma karıştı yok tutmadığım olay oldu oluyor.uçlara bende karşıyım

ben oruç tutmuyorsan yeme içme saygı duy demedim bakarsan önceki yorumlarıma ne demek istediğimi anlarsın

Muhalefetsin demiyorum ve eminim ki sen kimsenin önünde suyunu içip yemeğini yemezsin ramazan ayında. Bir kaç yıl tutmadım oruç doğumdu emzirmeydi diye ama kimsenin yanında yiyip içmedim. Bir yerim eksilmedi ki. Ha bir de şu var benimkarşımda yiyip içsinler umrumda olmaz, etkilenmem ama herkes bir değil işte.
Neyse bu konu uzar gider. Hayırlı ramazanlar.
bende oruç tututyorum başkasının yemek yemesi beni etkilemiyor,tutmazken yemedim sağda solda bizim halk bu konularda aşırı tepkili,bir yerden laf gelir:KK53:bazı şeyle çok abartılıyor bu kötü bence,zaten insanların inançlarını kullanmak isteyenler bizim halkımızın bu hassasiyetlerinden bolca faydalanabilir o kadar müsait yani

evet kim aç kim tok bilemezssinki:KK61:

yılın 12 ayı aç gezenler, çöp karıştıranlar sürekli lokantalarda yemek yiyenlere bakıyor ya onlar ne yapsın

oruçun anlamı empatiyse, hoşgörüyse, manevi yükselmeyse, sabırsa, yemek yiyip içinleri görmek onlar için bi sınama, o zaman o sınavı güzel vermeleri gerekir, küfür ederek, öfke nefret duyarak verilmiyor bildiğim kadarıyla bu sınav

bu arada genel olarak konuşulanmalar binayen yazdım, topiğe ortadan daldım habere yorum yazmadım yani direk olarak

valla aklıma hasanın baklava yediğini görmediği halde, hasan baklava yediğini niye söylüyor diye 1 ay trip atan merve geldi şuan:KK53::KK53:

siz oruçken kimse yemeyip içmeyecekse nefse hakim olma ney peki.... dayanacaksın.

ramazanda oruç olup da saygı diye bağıranlar, muharremin geldiğinin farkında bile olmaz.

ayrıca ,ben namaz da kılmıyorum mesela (ki namaz da oruç gibi farz ibadettir),ama kimse bana namaz kılıyor musun diye sormaz.her nedense oruç tutuyor muyum diye sorarlar.orucumu merak ederler.hayret bu insanlar cidden anlamak güç.

yılın 12 ayı aç gezenler, çöp karıştıranlar sürekli lokantalarda yemek yiyenlere bakıyor ya onlar ne yapsın

oruçun anlamı empatiyse, hoşgörüyse, manevi yükselmeyse, sabırsa, yemek yiyip içinleri görmek onlar için bi sınama, o zaman o sınavı güzel vermeleri gerekir, küfür ederek, öfke nefret duyarak verilmiyor bildiğim kadarıyla bu sınav

bu arada genel olarak konuşulanmalar binayen yazdım, topiğe ortadan daldım habere yorum yazmadım yani direk olarak

valla aklıma hasanın baklava yediğini görmediği halde, hasan baklava yediğini niye söylüyor diye 1 ay trip atan merve geldi şuan:KK53::KK53:
son bağlama iyiydi:)

vallahi marketlerde herşey var a dan z ye günümüzde en pahalı olan şeylerden biride yiyecek,görüyorda herkes alabiliyormu,alan için koyuyorlar,lokantalardaki tavuk çevirmeler dönerler vs herşey var

karşılıklı suç var her iki tarafında suçu var.ha toplu taşıma gibi yerlerde su içiceksen iç ama kalkıpta laf çarpma toplu olan yerde lafın kadar laf gelir
nasıl şimdi suyu içip birde sizin Allahınız var benim yokmu demiş. ee kadın tımarhenelik. acilen zaten doktora gitmeli. çocuğuda ondan alınmalı. ay birden bdvde hissettim kendimi:)

ben bunu diyorum dikkat etmek gerekiyor.normal hayatını sürdür tabiki sadece şu deminden beri yazıyorum.karşılık saygı saygı saygı

kimse kimseye laf söyleyemez zaten neden söylesin ne sıffatla söylesin yada söyleyim banane...

dediğim gibi beni ben ilgilendiririm benim dışımdakilerin yaptığı yada yapmadıgı allahla arasındaki durumlardır benle ilgisi yok.
Hayir dikkat etmek gerekmiyor. Oruc tutmayan dikkat etmek isterse kendi insiyatifinde. Zira oruc tutmayanlarin sokaklarda yiyip icmesinin bize bir zararı yok. Tersine sevap kazaniyoruz kizzz:KK48:

X