Ceren Moray'in "oruc dayagi" iddiasina set calisani aciklik getirdi

bakın,özgürlük diyorsunuz özgürce yaşamaktan bahsediyorsunuz. ama gelip birinin dışarda susadığında su içmesini savunmasına Allah sana akıl fikir versin saygısız diye laf ediyorsunuz. hoş değil buradan görünen

suyunu iç oky .... bunu farklı tavırda sunmak var insanın gözüne sokmak var. saygısızlıktan bahsediyorum ben yoksa su içenden normal yiyip içenden bahsetmiyorum.

sen suyunu nasıl özgürce içerim diyorsan oruç tutanda ibadeti özgürce yapar kimse buna laf etmez...
zaten özgürce tutmuyor muyuz orucumuzu?
kim bize neden oruc tutuyorsun diye saldırıyor, agzımıza su ya da yemek tıkıyor.. hiç kimse..
oruc tutanlar yemek yemıyor tutmayanlar her gun nasıl yasıyorsa öyle yasıyor. hayat normal akısında devam edıyor yani.

yolda yururken su içmeleri pogaca yemeleri bence saygısızlık değil ben tutmadıysam dikkat ediyorum ama etmeyene de laf söylemeye hak bulmuyorum kendımde.. karsı tarafın benım orucuma göre sekıllenme zorunlulugu yok

kim bize neden oruc tutuyorsun diye saldırıyor, agzımıza su ya da yemek tıkıyor.. hiç kimse..
oruc tutanlar yemek yemıyor tutmayanlar her gun nasıl yasıyorsa öyle yasıyor. hayat normal akısında devam edıyor yani.

yolda yururken su içmeleri pogaca yemeleri bence saygısızlık değil ben tutmadıysam dikkat ediyorum ama etmeyene de laf söylemeye hak bulmuyorum kendımde.. karsı tarafın benım orucuma göre sekıllenme zorunlulugu yok
aynen.

mesela sende bunun tersi yobazların face sayfalarına bak,başı açıklara ateistlere deistlere yada başka dindekilere neler neler yazıyorlar

oky siyasette az çok yazdıklarımdan dolayı fikrimin ne olduğu azda olsa biliyor olman gerekir.ben burda ramazan ayında oruç tutmayanlara yapılan saygısızlık kadar oruç tutanlarada saygısızlık yapılıyor diye örnek verdim.bakın neler yazıyor bu saygısızlık diyorum...yani konunun içeriği bu olduğu için bunu diyorum...

diğer sayfalara da bakıyorum okuyorum yazdığım gibi karşılıklı olan saygıdan yada saygısızlıktan bahsediyorum.saçı açıklara başka inançta olanlara neler yazıldığını bende görüyorum.

burda belki bin kez yazdım herkesin özgür iradesi vicdanı yaşam şekli hayat anlayışı kişiye özeldir.özgür iradesidir istediğini yapar.kimse karışmaz taki karşının özgürlüğünü kısıtladıgın ana kadar

oruç tutmuyormusun olabilir banane ister tut ister tutma beni ilgilendirmez ha benim tutuğum oruçta tutmayanı ilgilendirmez.bir kaç kişi tutmayan birine tepki verdiyse herkesi aynı kefeye konulmaz.yada tam tersi

maalesef bu böyle oldu böyle gidiyor. yılda 1 ay oruç tutuluyor lafı bir sene devam ediyor.

babamda oruç tutmuyor gerçi o kalp hastası oldugu için tutamıyor ama suyunu da yemeğini de hep dikkat ederek yer içer.1 ay sokak ortasında lıkır lıkır su içmedigi için bugüne kadar ölmedi çok şükür.

saygı kavramı konusunda bence bir algı yanlışlığı var.
kadessacım nerdeyse yasaklansın ramazanda yiyip içmek diyecekler,bak muharrem ayında oruç tutanı kimse düşünmez o zaman kendileri sokakta yiyip içmiyormu bir soralım,yoksa herkes kendine müslümanmı olmuş:KK51:

sokakta dilenen mendil vs satan çocuklar varken kimse restorantta yiyip içmiyor değilmi,bazen o çocuklar nerdeyse elimdekini alıp yiyecek okadar açlar:KK57:

kadessacım nerdeyse yasaklansın ramazanda yiyip içmek diyecekler,bak muharrem ayında oruç tutanı kimse düşünmez o zaman kendileri sokakta yiyip içmiyormu bir soralım,yoksa herkes kendine müslümanmı olmuş:KK51:
Benim fikrim bu canım.bu konuda tartismak vs...istemiyorum çünkü herkesin fikri ayrı.

insanların bir süre bile bu denli tahammülsüz olmasi doğru değil.haydi ben disari çıkıyorum öptüm :)

ben bunu diyorum dikkat etmek gerekiyor.normal hayatını sürdür tabiki sadece şu deminden beri yazıyorum.karşılık saygı saygı saygı

kimse kimseye laf söyleyemez zaten neden söylesin ne sıffatla söylesin yada söyleyim banane...

dediğim gibi beni ben ilgilendiririm benim dışımdakilerin yaptığı yada yapmadıgı allahla arasındaki durumlardır benle ilgisi yok.

Benim fikrim bu canım.bu konuda tartismak vs...istemiyorum çünkü herkesin fikri ayrı.

insanların bir süre bile bu denli tahammülsüz olmasi doğru değil.haydi ben disari çıkıyorum öptüm :)
hayırlı ramazanlar..görüşmek üzere..

baskı. ve nefret olmazsa,kişilerin hareketlerine karışmazsak,her konuda yeme değil olay,bir sürü şey var..bu ülke güllük gülistanlık olacak. insanları olduğu gibi kabul etsek. ama zor. bunu gördüm

Normal zamanla ramazan ayı bir mi cryptic? O zaman kışında borçlarını tutanlar olabilir diyip ona göre davranalım.

İnsanlar helede şu sıcak günlerde oruç tutanları düşünerek davransalar bir yerleri eksilmez. Ama yookkk özgürlüklerine müdahele olur.

Oruç tutmayana saygım sonsuz, sonuçta herkesin orucu kendine ama ramazan ayında dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Okulda hristiyan bir arkadaşımız vardı daha bir gün ramazanda yanımızda bir şey yiyip içmişliği yoktur. Noldu şimdi özgürlüğü mü kısıtlandı?

baskı. ve nefret olmazsa,kişilerin hareketlerine karışmazsak,her konuda yeme değil olay,bir sürü şey var..bu ülke güllük gülistanlık olacak. insanları olduğu gibi kabul etsek. ama zor. bunu gördüm
bence bu ramazanda yemek yenmemesi daha geleneksel bir şey beyinlere işlemiş artık,yoksa aç olanı düşünmek falan değil altındaki öyle olsa ülkede aç olmazdı,dinin bir parçası gibi görüp çok tepki veren küfür eden saldıranda var,ama önemli olan akşama dek orucunu saakince tutabilmek,birazdan bundan bahsetse insalar

Normal zamanla ramazan ayı bir mi cryptic? O zaman kışında borçlarını tutanlar olabilir diyip ona göre davranalım.

İnsanlar helede şu sıcak günlerde oruç tutanları düşünerek davransalar bir yerleri eksilmez. Ama yookkk özgürlüklerine müdahele olur.

Oruç tutmayana saygım sonsuz, sonuçta herkesin orucu kendine ama ramazan ayında dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Okulda hristiyan bir arkadaşımız vardı daha bir gün ramazanda yanımızda bir şey yiyip içmişliği yoktur. Noldu şimdi özgürlüğü mü kısıtlandı?
ay nasıl yiyip içsin tepki görebilir sonuçta,ayrıca muhalefet olmak için yazmıyorum,akşama dek tutulacak ya bu kadar abartmaya ne gerek var

nasıl gözüne sokmak. yolda yürüyorum. boğazım kurudu. bir yudum aldım. bumu göze sokmak mesela. ayırımı nedir

tabiki değil gezerken iç otur bir cafede ye iç yada evinde bahçende bu değil bunda anormal bir şey yok ki olabilir.
ama toplu taşımadasın küçük kızın su istedi suyu verdin sonra sen içtin sana bakanlara dedin ki sizin allahınız var benim suyum var gibi

tabiki değil gezerken iç otur bir cafede ye iç yada evinde bahçende bu değil bunda anormal bir şey yok ki olabilir.
ama toplu taşımadasın küçük kızın su istedi suyu verdin sonra sen içtin sana bakanlara dedin ki sizin allahınız var benim suyum var gibi
bu nasıl bir örnekttir .su içince sizin Allahınız var benim yokmu demek isteniyor:KK57:
neler aklınıza geliyor inanamıyorum

X