Sivilceli Ciltler çene yanlarında aniden çıkan ve geçmeyen sivilceler

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

vanillaginger

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
21
2
6
35
Ankara
çenemin iki yanında aniden bi sürü sivilce çıktı yaklaşık iki ay önce. doktora gittim uzaktan şöyle bi baktı hiç incelemedi ve clindoxyl yazdı. kullanıom ama hiç bir işe yaramıyor. görenler yüzüne ne oldu diyor :( sivilceler kıpkırmızı ama uçları yok çok çok çok kötü görünüyor. internetten araştırdım bira hormonal olabilirmiş çene altında çıkan sivilceler. adetle ilgili bi sorunum da yok aslında. daha önce hiç jinekoloğa gitmedim. gitmeye de çekiniyorum :( daha önce böyle sivilceleri çıkan bir çözüm bulan var mı hiç?

çenemin iki yanında aniden bi sürü sivilce çıktı yaklaşık iki ay önce. doktora gittim uzaktan şöyle bi baktı hiç incelemedi ve clindoxyl yazdı. kullanıom ama hiç bir işe yaramıyor. görenler yüzüne ne oldu diyor :( sivilceler kıpkırmızı ama uçları yok çok çok çok kötü görünüyor. internetten araştırdım bira hormonal olabilirmiş çene altında çıkan sivilceler. adetle ilgili bi sorunum da yok aslında. daha önce hiç jinekoloğa gitmedim. gitmeye de çekiniyorum :( daha önce böyle sivilceleri çıkan bir çözüm bulan var mı hiç?

Canım merhaba,
benim yaklaşık 2 yıl önce aynı şey başıma geldi. Maalesef çenede çıkan sivilcelerin %90'ı hormonal oluyor. Belki sen farketmemiş olabilirsin hormonlarındaki değişimi hemen adet döngüne yansımayabilir. Ama bir olasılıkta tabii herhangi bir hormonal bozukluktan ziyade, son dönemde yediğin şeylerden olabilir.
Clindoxyl vermiş, sonra gidersin Differin verir, Sonra Eritretin… Hiçbiri fayda etmiyorsa anla ki içerde bir sorun var :2:
Umarım sende işe yarar bunlar ve dışardan kullandığın ilaçlarla işi halledersin.
Benim 2 yıl önce çıkan sivilcelerime, 1 yıl boyunca ne yaptıysam fayda etmedi. Bütün ilaçları sürdüm suratıma, her gün kurutucum maskeler… Böyle olunca vücudum daha çok tepki verdi, bu sefer kuruluktan çıktı sivilceleer.
Sonuç olarak hormonal olduğunu anladık, zaten pko hastasıymışım aynı zamanda.

Şimdi pko için bir yandan ilaç kullanıyorum ve bir yandan da Roaccutane'a başladım.

Dediğim gibi belki seninkiler geçer. Daha çok kısa zaman ollmuş sen ilaç kullanalı.
Cildini her gün çok güzel temizlemeye bak :46:

Bu arada, benim çenede çıkan sivilcerimi anlatmam gerekirse: içerden gelen koskoca bi top, sanki çenemin içini delicek gibi bir acı, çeneme dokunmasam bile çıkıcak olan sivilceeyi hissetme.
Ama gariptir ki çene sivilcelerim varken vücudumun herhangi bir bölgesinde çıkmıyordu sivilce, şimdi çenem tertemiz sadece alnım :)

Geçmiş olsun canım inşallah hemen geçer sivilcelerin :54:

merhaba lentlily, benim sivilcelerim de aynı anlattığın gibi :( sanki içinde bir top var dokununcada çok acıyor. yüzümün hiçbir yerinde yok sadece çenemde. ben roaccutane daha önce kullandım ve tekrar kullanmayı hiç ama hiç istemiyorum :( çok etkiliyor o ilaç beni ama tek çare oysa mecbur kullanicam :(
cildimi temiz tutuyorum hatta gittim bi sürü para verip clarisonic mia2 diye bi yüz temizleme fırçası aldım. onunla yüzümü temizliyorum ilacımı sürüyorum ama hala bir gelişme yok :(

ben 26 yaşındayım ve liseden beri sivilcelerle uğraşıyorum şunu gördüm ama ne kadarçok uğraşırsan o kadar kötü oluyor.cildin kuruyor hassa oluyor kullandığın iaçlardan dolayı..benimde dün çene etrafımda çok sivilce çıktı ucu beyaz oluyor ama..bide sivilce izleride cabası..piyasadaki bütün ilaçları kullandım diyebilirim gerçekten..son 3 aydır bişey kullanmıyorum ama yine kötü ne yapmam gerekiyor artık şaştık gerçekten çok bunaldım bu sıkıntıdan dolayı hergün aynada yüzümü öyle görmek çok etkiliyor beni

GECELERİ YÜZE UYGULANABİLECEK ÇÖZÜM YOLLARI
1-Elma sirkesini tüm yüzünüze pamuk ile sürün (Kızarıklar oluşacaktır ama kısa süre sonra gidecektir)
2-Pfizer-Cleocin (Sıvı halde ve buzlu cam içinde olanlardan alın) sivilceli bölgeye sürün ancak sabah Bepanthen- merhem sürün
3-Yumurta beyazını pamukla yüzünüzün her yerine sürün( Yumurta beyazı kokmaz ve sıkı bir maske gibidir, suratınızı oynatmamayı deneyin)

SABAH OLDUĞUNDA YÜZÜNÜZÜ BİTKİSEL SABUNLA YIKAYIN VE DURULAYIN VE NEMLENDİRİCİ KREM SÜRÜN.
1 HAFTA BİRİNİ 1 HAFTA BİRİNİ SIRAYLA DENEYİN.

4-Bitkisel sabunu suratınıza sürün ve 30 dk bekleyin ve duruladıktan sonra nemlendirici krem sürün

buraya başlık açtıktan bir süre sonra jinekoloğa gittim. yumurtalığımda bir kist varmış ve aşırı derecede büyümüş. yaaklaşık 20 cm :52::52:
tabi ben hemen ameliyat oldum kistten kurtuldum. ameliyat sonrasında da doktorum jasmin doğum kontrol hapı verdi. hem kist oluşumunu engeller hemde sivilcelerini geçirir dedi. 2 gündür kullanıyorum hapı inşallah bir etkisini görürüm

çenemin iki yanında aniden bi sürü sivilce çıktı yaklaşık iki ay önce. doktora gittim uzaktan şöyle bi baktı hiç incelemedi ve clindoxyl yazdı. kullanıom ama hiç bir işe yaramıyor. görenler yüzüne ne oldu diyor :KK43: sivilceler kıpkırmızı ama uçları yok çok çok çok kötü görünüyor. internetten araştırdım bira hormonal olabilirmiş çene altında çıkan sivilceler. adetle ilgili bi sorunum da yok aslında. daha önce hiç jinekoloğa gitmedim. gitmeye de çekiniyorum :KK43: daha önce böyle sivilceleri çıkan bir çözüm bulan var mı hiç?

Merhaba bende yaklaşık 4 aydır sivilce sorunu yaşıyordum, çenemde aniden sivilceler çıkmaya başladı ve cildiye doktorunun verdiği ilaçlar hiç bir işe yaramadı (benzamycin , acnemix,imex,ve antibiyotikler..) 5 gün önce eczaneden capila markasinin kükürtlü katranlı sabununu aldım 8 liraya ve çok iyi geldi aktif sivilcelerim 2.gun söndü şuan hiç yok diyebilirim neredeyse , sivilce izlerinin de rengi açılmaya başladı kesinlikle öneririm denemelisin düzenli kullanım çok önemli ‍♀️

Back
X