çenemin iki yanında aniden bi sürü sivilce çıktı yaklaşık iki ay önce. doktora gittim uzaktan şöyle bi baktı hiç incelemedi ve clindoxyl yazdı. kullanıom ama hiç bir işe yaramıyor. görenler yüzüne ne oldu diyor

sivilceler kıpkırmızı ama uçları yok çok çok çok kötü görünüyor. internetten araştırdım bira hormonal olabilirmiş çene altında çıkan sivilceler. adetle ilgili bi sorunum da yok aslında. daha önce hiç jinekoloğa gitmedim. gitmeye de çekiniyorum

daha önce böyle sivilceleri çıkan bir çözüm bulan var mı hiç?
Canım merhaba,
benim yaklaşık 2 yıl önce aynı şey başıma geldi. Maalesef çenede çıkan sivilcelerin %90'ı hormonal oluyor. Belki sen farketmemiş olabilirsin hormonlarındaki değişimi hemen adet döngüne yansımayabilir. Ama bir olasılıkta tabii herhangi bir hormonal bozukluktan ziyade, son dönemde yediğin şeylerden olabilir.
Clindoxyl vermiş, sonra gidersin Differin verir, Sonra Eritretin
Hiçbiri fayda etmiyorsa anla ki içerde bir sorun var :2:
Umarım sende işe yarar bunlar ve dışardan kullandığın ilaçlarla işi halledersin.
Benim 2 yıl önce çıkan sivilcelerime, 1 yıl boyunca ne yaptıysam fayda etmedi. Bütün ilaçları sürdüm suratıma, her gün kurutucum maskeler
Böyle olunca vücudum daha çok tepki verdi, bu sefer kuruluktan çıktı sivilceleer.
Sonuç olarak hormonal olduğunu anladık, zaten pko hastasıymışım aynı zamanda.
Şimdi pko için bir yandan ilaç kullanıyorum ve bir yandan da Roaccutane'a başladım.
Dediğim gibi belki seninkiler geçer. Daha çok kısa zaman ollmuş sen ilaç kullanalı.
Cildini her gün çok güzel temizlemeye bak
Bu arada, benim çenede çıkan sivilcerimi anlatmam gerekirse: içerden gelen koskoca bi top, sanki çenemin içini delicek gibi bir acı, çeneme dokunmasam bile çıkıcak olan sivilceeyi hissetme.
Ama gariptir ki çene sivilcelerim varken vücudumun herhangi bir bölgesinde çıkmıyordu sivilce, şimdi çenem tertemiz sadece alnım :)
Geçmiş olsun canım inşallah hemen geçer sivilcelerin