Çene ameliyatından korkmalı mıyım ?

Ben bir ay sonra püre yemeye başladım altı ay sonra elma bile ısırabiliyprdum şok oldum buna kime ameliyat oldunuz

Öncelikle başlığa cevap vermek istiyorum korkmalısın. Ben 16 17 yaşlarındayken banada ameliyat dediler ben çok araştırdım benim çenemde sağa doğru eğri. Ameliyat çok zor. Asıl kötü olanda kesin çözüm değilmiş. Sonrasında aynı ameliyatı bir kaç kere daha olmak gerekebilirmiş. Yinede düzelmeyebilirmiş. Ameliyat sonrası aylarca pipetle beslenmek gerekiyormuş. Ben olmadım pişmanda değilim. Tel tedavisi gördüm büyük oranda düzelme sağlandı. Ben tedaviye pek uymadım belkide daha çok düzelirdi. O yüzden çok iyi araştır. Yaşayacağın herşeyi bil öyle ol olucaksan

Bütün doktorlar öneriyor . Süreç çok uzun o yüzden tereddütlüyüm.
Her türlü olacaksanız yaşınız gençken olun. Yaş ilerledikçe daha sıkıntı olabilir belki. Olmasa bile bir an olup kurtulun. Diyelim ki 5 yıl sürüyor olsun süreç. Size de 5 yıl önce önerildiyse ve ameliyat olsaydınız şu anda iyileşmiştiniz.

Çok da genç sayılmam ama evet ameliyat kesin çözüm deniyor. Tam da dediğiniz gibi ilk zamanlar gitseydim şimdiye çoktan iyileşmiştim belki de .

Tel tedavisiyle düzeldiğine sevindim . Benimki eklemlerden kaynaklı olduğu için tel çözüm değil maalesef.

Ben aynı ameliyatı 2020 senesinde geçirdim. Alt çenem fazla ilerideydi. Bu yüzden de dişlerim üst üste oturmuyordu bu da diş çürüklerine vs neden oluyordu. 1.5 sene tel taktım sonra ameliyat oldum 1 sene daha tel taktıktan sonra tedavim tamamlandı ve tellerim çıktı. Ameliyat korkutucu gelebilir hak veriyorum. 1 ay boyunca çenem kapalı kaldı. Sadece sıvı (meyve suları, sulandırılmış çorbalar ya da sulu yemeklerin suları) ile beslendim. İlaçlarımı düzenli kullandım o yüzden hiçbir ağrı hissetmedim ve çenem açıldıktan 1 hafta sonra eskiden ne yiyorsam yemeye başladım. Haftada bir ortodontistime gittim o çenemi kilitleyen lastikleri açtı ben de puding ya da aşırı sulu çorba gibi sulu şeylerle beslendim sonra geri kapattı. Ameliyattan sonra çenenin kilitlenme aşaması açık konuşayım çok ağrıtıyor. Şok geçirmiştim ben o acıyı hissedince. Ama zaten 1 hafta hastanede kaldığım için serumlar sayesinde acıyı çok fazla hissetmedim. Ameliyattan sonraki gece zordu çünkü mideniz kan doluyor. Onlar vücuttan çıkana kadar çok zorlandım. Ama bunun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım ameliyat olduğum için mutluyum.

tanidigim bir kız da vardı ama fazlaydı onun ki üni bitirip parasını kazanınca ameliyat olmuş geçen ay düğün de gördüm tanıyamadım yüzü bile değişmiş çok iyi olmuş yani onun ki kolay geçmiş Inşallah senin ameliyatında güzel geçer

Gelmiş geçmiş olsun Tamamen iyileştiğinize çok sevindim . Doktorun söylediği, alt çenem geride olduğu için biraz daha zor olacakmış
Daha önce farklı 3 tane ameliyat oldum. O yüzden sanki dayanabilirmişim gibi geliyor. Ya da kendimi o şekilde inandırmaya çalışıyorum.

Amin inşAllah çok sağol Evet doktor herşey bitince farklı görüneceksin dedi.

Canım merhaba ayni sorun kardeşimde de vardı. Biz cok doktor araştırdık ama süreçten korktuğumuz icin kardesim cesaret edip olamadi. Bende olmasini cok istemedim zor bir ameliyat olduğunu biliyorum. Ameliyat sonrasi pipetle beslenme oluyormus diye okumustum. Vazgectigimiz icin ameliyatla ilgili bilgilendirme yapamayacagim ama görsel olarak çok guzel oluyor genelde yaptiranlar. Agriya katlanabilirim diyorsan dusunebilirsin

Merhaba . Evet ameliyat sonrası beslenme sıkıntı olacakmış. Ama bi süre sıkıntı çekecek ve sonrası güzel olacak. Ben kendimi bu şekilde ikna ettim sanırım . Bi de benim tamamen düzelmesi 4 5 yılı bulacakmış .
Yukarıda bi arkadaş kamuflaj yönteminden bahsetti. Kardeşin için bi araştır istersen.

Dis teli icin ortodontik tedavi gördü canim 2 seneye yakın. Dişler görsel olarak duzeldi ama çenede bir duzelme olmadı malesef. belki kardeşimin ki ileri evredir ondan duzelmemis olabilir. Cocukken yaptirdik yani bu tedaviyi de ona ragmen duzelmedi normalde cocukken daha etkili oluyor ortodontik tedaviler. 18 yasina geldiğinde ameliyat olacaksin demisti doktoru ama kendi istegiyle ameliyattan vazgecti simdilik, ilerleyen yıllarda olmak isterse eger çapa ve cerrahpasanin bu konuda iyi oldugunu araştırıp bulmuştuk sende araştırabilirsin

Çok teşekkür ederim. Sizin de çok güzel geçer umarım ameliyatınız. Kuzenim çift çene ameliyatı oldu. Üst çene geriye alınıp alt çene öne alındı. O 1 sene sonra bile poğaça yerken dahi eliyle iyice küçültüp öyle yiyordu ama son görüştüğümüzde gayet iyiydi bir problemi kalmamıştı.

Kendisi rahatsız olmuyorsa, istemiyorsa farklı tabi. Benim hem bi nevi mecburiyetim var hem de biraz rahatsızım açıkçası.İzmir de oturuyorum

Kimisi 1 ay kimisi 1 sene diyor. Herkeste farklı demek ki . Hakkımızda hayırlısı olsun. Peki görünüş olarak nasıldı?

Kimisi 1 ay kimisi 1 sene diyor. Herkeste farklı demek ki . Hakkımızda hayırlısı olsun. Peki görünüş olarak nasıldı?
Tabii değişiyor ama ooo inanılmaz değişti vs diye çok abartmak istemiyorum. Anatomik olarak olması gereken oluyor diş-çene uyumu muazzam ama eğer çok anormal bir çeneniz yoksa inanılmaz bir farklılık beklemeyin benden naçizane bir tavsiye...

Aslında ağzım kapalıyken çok belli olmuyor gibi. Ama özelle gülerken çok belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…