• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çene ameliyatından korkmalı mıyım ?

Bende alt çene öndeydi ve tedavi için uzun bir süre bekledim sonrasında tel tedavisi uygulandı üç yıl tel tedavisinden sonra çift çene ameliyatı oldum ve 6 ay sadece sıvı ile beslendim ilk üç ay hatta kendim yiyemiyordum bir çocuk gibi bakımını ve yemeğini ailem yedirdi daha sonra kendim yemeğe başladım ama bir sene sadece sıvı aldim

Benimde alt çenem geride ve üst çenem ileride idi dişler tam olarak kapanma sağlamadığı için ağrı yapıyordu banada çene ameliyatı önerdi doktorum ben cesaret edemedim o yüzden farklı bir tedavi uyguladı doktorum üst çeteden diş eksiltme 1 i sağ 1 i sol 2 tane sapa sağlam dişimi çektirip tel tedavisi gördüm ön dişler geri çekildi 2 sene bile tam olmadan bitti tel tedavisi dişlerim artk tam kapanma sağladığı için çene ağrım geçmiş oldu 5 sene oldu neredeyse şükür rahatım. Sizinde bu ağrılarınız acaba dişlerin tam kapanmamasindan mi? Öyleyse belki böyle bir tedavi sizede iyi gelebilir.
Evet tam oturmuyor,özellikle ağrı olduğu zamanlarda. Eklemlerimin yerine oturtulması gerekiyormuş. Tedavi bittikten sonraki görüntünüz nasıl ? Çenemde dışarıdan bi yamukluk görünmüyor ama dişlerim önde olduğu için görüntümden memnun değilim maalesef.
Yazdığınız tedavi şeklini doktora soracağım teşekkür ederim 🌸

Bana da çene ameliyatı önerildi ama gözüm yemedi :KK43: süreç çok uzun ve sıkıntılı geliyo
Eğer ameliyat tek çareyse kaçmayın bence. Ben keşke ilk sorun çıktığı zaman yaptırsaydım . Aradan 9 sene geçti ve ben şimdiye çoktan iyileşmiştim .
Kardeşim oldu ,ilk 2,3 gün gerçekten zor ,hem sizin için hem refakatciniz için ama sonrasında memnun kalırsınız
Zor olan kısmının sadece 2 3 gün olacağını bilsem hiç düşünmem şu an 🤭

Bende alt çene öndeydi ve tedavi için uzun bir süre bekledim sonrasında tel tedavisi uygulandı üç yıl tel tedavisinden sonra çift çene ameliyatı oldum ve 6 ay sadece sıvı ile beslendim ilk üç ay hatta kendim yiyemiyordum bir çocuk gibi bakımını ve yemeğini ailem yedirdi daha sonra kendim yemeğe başladım ama bir sene sadece sıvı aldim
Şu an çok şaşırdım . Bana ameliyattan sonra 1 ay sıkıntı olur sıvıyla beslenirsin demişlerdi🙁
Şimdi nasılsınız peki ?

Evet tam oturmuyor,özellikle ağrı olduğu zamanlarda. Eklemlerimin yerine oturtulması gerekiyormuş. Tedavi bittikten sonraki görüntünüz nasıl ? Çenemde dışarıdan bi yamukluk görünmüyor ama dişlerim önde olduğu için görüntümden memnun değilim maalesef.
Yazdığınız tedavi şeklini doktora soracağım teşekkür ederim 🌸
Tedavi sonrası görüntüm çok daha iyi oldu ameliyatta olsam alacağım max. görünümü aldigimi düşünüyorum dışarıdan gelen yorumlarda öyle çok fark oldu ve iyiki yaptırmışsın şeklinde. Sizi çok iyi anlıyorum son dönemde bende kafaya taktığım için mi bilmiyorum gülmek istemiyordum artk bu şekilde de çok fazla etki sağlayacak emin olun ama geciktirmeyin daha fazla kendinize yapacağınız en büyük yatırım sizede uygunsa bu tedavi şekli süreç daha rahat atlatiliyor 2 ekşi diş oluncada normal tel tedavisine göre daha fazla etkisi oluyor kayma olmuyor benim hiç kaymadi dişlerim. Herseyin gönlünüzce olacağı kolay bir süreç olmasını diliyorum 🤗

Eğer ameliyat tek çareyse kaçmayın bence. Ben keşke ilk sorun çıktığı zaman yaptırsaydım . Aradan 9 sene geçti ve ben şimdiye çoktan iyileşmiştim .

Zor olan kısmının sadece 2 3 gün olacağını bilsem hiç düşünmem şu an 🤭
Sonrasi da kebap değil tabiki ,ama kardeşimin en cok zorlandığı kısım ilk zamandı

Tedavi sonrası görüntüm çok daha iyi oldu ameliyatta olsam alacağım max. görünümü aldigimi düşünüyorum dışarıdan gelen yorumlarda öyle çok fark oldu ve iyiki yaptırmışsın şeklinde. Sizi çok iyi anlıyorum son dönemde bende kafaya taktığım için mi bilmiyorum gülmek istemiyordum artk bu şekilde de çok fazla etki sağlayacak emin olun ama geciktirmeyin daha fazla kendinize yapacağınız en büyük yatırım sizede uygunsa bu tedavi şekli süreç daha rahat atlatiliyor 2 ekşi diş oluncada normal tel tedavisine göre daha fazla etkisi oluyor kayma olmuyor benim hiç kaymadi dişlerim. Herseyin gönlünüzce olacağı kolay bir süreç olmasını diliyorum 🤗
Sizin tedavininiz, kamuflaj tedavisi diye geçiyor sanırım.

Geriye çekik çenelerde, uyku apnesi oluşabiliyormuş.

Sizin durumunuz nasıl bilemiyorum, ama tedaviye karar verilirken bu da göz önüne alınıyordur.

çok teşekkür ederim 🌷 uygun olsaydı doktor söylerdi diye düşünüyorum ama yine de soracağım . İnşAllah benim için de uygundur bu tedavi şekli .

Bilemiyorum ki hiç sormadılar .
Nefes borusunun genişliğinin normal aralıkta olup olmadığını doktorunuza sorabilirsiniz.

Önceki paylaştığım site, çene ameliyatı olan hastaların önceki ile sonraki fotoğraflarını ve deneyimlerini paylaştıkları bir platform. Kararınızı vermenizde daha çok yardımcı olabilir.

Zor bir süreç, umarım en sağlıklı bir şekilde atlatırsınız.

Nefes borusunun genişliğinin normal aralıkta olup olmadığını doktorunuza sorabilirsiniz.

Önceki paylaştığım site, çene ameliyatı olan hastaların önceki ile sonraki fotoğraflarını ve deneyimlerini paylaştıkları bir platform. Kararınızı vermenizde daha çok yardımcı olabilir.

Zor bir süreç, umarım en sağlıklı bir şekilde atlatırsınız.
Amin inşAllah .
Evet aklımda biraz daha cesaretimi toplayıp bakıcam. Şu an korkmuyorum ama gördüklerim beni etkileyebilir. Tekrar teşekkür ederim 🌷😊

Çok geçmiş olsun. Benim de alt çene önde üst gerideydi tam 2 senede tel tedavisi ile düzeldi ancak hiç ameliyat olmadı ben de bazen ona şaşırıyorum nasıl düzeltti diye. Köpek dişim de üstteydi onu indirmek için minik lastikler oluyor alttan üste takıyorsun gün boyu lastik durmalı ağzında dişi indirdi ancak çeneyi de mi o düzeltti bilmiyorum. Belki tel tedavisinde sizinde düzelir ancak olması gerekiyorsa doktorunuzu dinleyin bence ben iyi ki zamanında gitmişim tedavi olmuşum diyorum.

Benim alt çene geride olduğu için daha zor. Ayrıca çene eklemlerinde sıkıntı var maalesef. Sizin ameliyatsız düzelmesine sevindim 😊
Çok geçmiş olsun. Benim de alt çene önde üst gerideydi tam 2 senede tel tedavisi ile düzeldi ancak hiç ameliyat olmadı ben de bazen ona şaşırıyorum nasıl düzeltti diye. Köpek dişim de üstteydi onu indirmek için minik lastikler oluyor alttan üste takıyorsun gün boyu lastik durmalı ağzında dişi indirdi ancak çeneyi de mi o düzeltti bilmiyorum. Belki tel tedavisinde sizinde düzelir ancak olması gerekiyorsa doktorunuzu dinleyin bence ben iyi ki zamanında gitmişim tedavi olmuşum diyorum.

Benimde çene eğriliğim var. Tel ve çene desteği tedavisiyle bir nebze duzelttiler ve doktor tam sonuç için ameliyat gerekir dedi ama hiç de onermedi. Süreç baya sıkıntılıymış bahsettiğiniz gibi. Ama benim idare edilebilir seviye de. Sizinki ilerde daha sıkıntı olusturacaksa birşey diyemem. Geçmiş olsun.
Ben yaptırdım çift çene ameliyatı çok memnunum yaklaşık iki yol sürdü tel ile birlikte iyi doktor ve diş hekimiyle o kadar zor bir ameliyat değil

Back