- 18 Aralık 2021
- 1.922
- 497
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani ben genellikle geçmiş olsun ziyaretine giderken meyve suyu veya meyve alıp götürürümArkadaşlar kız arkadaşım var samimiyiz yakın zamanda kayınpederi vefat etti ve küçük bir operasyon geçirdi.sagolsunlar babam ölünce geldi ayrı babasiylada geldiler bende geçmiş olsun ve cenaze için ziyarete gidicem giderken ikramlik ne almam lazim kurabiye ve içecek olur mu
Bizde çay şeker gider cenaze evine birde yemek yaptırılır pide ayran gibi isterseniz kuru pasta ve içecek olur hem gelene gidene ikram ederlerArkadaşlar kız arkadaşım var samimiyiz yakın zamanda kayınpederi vefat etti ve küçük bir operasyon geçirdi.sagolsunlar babam ölünce geldi ayrı babasiylada geldiler bende geçmiş olsun ve cenaze için ziyarete gidicem giderken ikramlik ne almam lazim kurabiye ve içecek olur mu
Evi yakin olan bizde yemek yapar. Bir kaç çeşit. Veya tepsi borek yapilir
Bu adet çok eskiden bu yana var aslında ama zamanla değişti malesef.eskiden cenaze evine tanidik konu komsu yemek gotururdu cunku insanlarin cenazesi var zaten uzgun ve yorgunlar bir de yemekle ugrasmasinlar diye...bence güzel olan davranış bu...Geçengün bir tanıdığım vefat etti ailesi 60 bin tl lik yemek masrafı ödedi
3 gün gelene yemek verildi
Artık böyle bir adet var
Eskiden hatırlarım bizdede böyleydi
Ne kadar güzel ve şık bir davranış
Şık olan insanların cenazesi olana destek olarak yemek götürmesi bencedeBu adet çok eskiden bu yana var aslında ama zamanla değişti malesef.eskiden cenaze evine tanidik konu komsu yemek gotururdu cunku insanlarin cenazesi var zaten uzgun ve yorgunlar bir de yemekle ugrasmasinlar diye...bence güzel olan davranış bu...
Cenaze sahibinin bilmem kaç bin lira masraf yapıp o acının içinde bir de milletin yemeğini düşünmesi hiç de şık değil bence.
Geçenlerde bir cenazeye katılınca iyice emin oldum.yemek masasında cenazede olduklarını unutup masaya konan yemekleri eleştirenler, dedikodu yapanlar... Ben şahsen yakınım ölmuşken milletin midesini düşünmem.çok saçma ve gereksiz.onun yerine vefat eden yakınım adına gerçek ihtiyaç sahiplerine bağış yapmayı tercih ediyorum.
Geçengün bir tanıdığım vefat etti ailesi 60 bin tl lik yemek masrafı ödedi
3 gün gelene yemek verildi
Artık böyle bir adet var
Eskiden hatırlarım bizdede böyleydi
Ne kadar güzel ve şık bir davranış
Artık bütün kavramların içi boş geliyor inanınEvet cenaze evlerinde bile gösteriş yapılıyor artık. Bilmem ne restoranından kavurma pilav yaptırılmış vs.
Ben para veriyorum artık o yüzden. Annem önerdi bir keresinde utana sıkıla verdim. Baktım gayet makbule geçiyor. Şimdi çok rahatladım o konuda. 50 dolar gibi bir rakam sıkıştırıveriyorum. Masrafınız olmuştur falan diyip.
Bir ayboldu yeni de sayılmazBizde çay şeker gider cenaze evine birde yemek yaptırılır pide ayran gibi isterseniz kuru pasta ve içecek olur hem gelene gidene ikram ederler
Ah ah babam vefat etti 8 sene önce milletin karnını doyurduk resmen. Hele ki babamın kardeşleri çoluğu çocuğu resmen yemek sordular bize. Düğün evi gibiydi sanki. En son birine patlamıştımBu adet çok eskiden bu yana var aslında ama zamanla değişti malesef.eskiden cenaze evine tanidik konu komsu yemek gotururdu cunku insanlarin cenazesi var zaten uzgun ve yorgunlar bir de yemekle ugrasmasinlar diye...bence güzel olan davranış bu...
Cenaze sahibinin bilmem kaç bin lira masraf yapıp o acının içinde bir de milletin yemeğini düşünmesi hiç de şık değil bence.
Geçenlerde bir cenazeye katılınca iyice emin oldum.yemek masasında cenazede olduklarını unutup masaya konan yemekleri eleştirenler, dedikodu yapanlar... Ben şahsen yakınım ölmuşken milletin midesini düşünmem.çok saçma ve gereksiz.onun yerine vefat eden yakınım adına gerçek ihtiyaç sahiplerine bağış yapmayı tercih ediyorum.
Babam ölünce geldi bide devamlı kardesiyle geldi babasıyla geldi bir ay oldu cenaze kalkali yeni değil bide ameliyat oldu bnm düğün işleri olduğu için gidemedim yarın gidicemArtık bütün kavramların içi boş geliyor inanın
Cenazeyi bile gösterişe dönüştğrdüler
Yemekten sonra ikramın dedikodusu yapılıyor birde
Ben artık çok yakın değilse asla kalmıyorum bir taziye sunup çıkıyorum
Cenaze neden öyle oluyor anlamış değilimAh ah babam vefat etti 8 sene önce milletin karnını doyurduk resmen. Hele ki babamın kardeşleri çoluğu çocuğu resmen yemek sordular bize. Düğün evi gibiydi sanki. En son birine patlamıştım