- 16 Ocak 2013
- 1.160
- 25
- 108
iyisi de var kötüsü de
benim çocukluk arkadaşımı yolda sevgilisiyle görmüşler,ikaz etmişler. Birkaç ay sonra bir mağazada yine sevgilisiyle görünce bu sefer babasını arayıp "kızın yoldan çıktı,uyardık ama dinlemiyo-gelin alın" demişler.Zaten kızını cemaat evine verdiğine göre muhafazakar bir insan babası.Kıızı okuldan alabilir,"adı temizlensin" diye sevmediği biriyle nikalayabilir,hatta öldürebilebilir.Yani bu riskleri hiç düşünmeden aramışlar adamı-ilk otobüsle apar topar gitmiş adam da,işi gücü bırakıp.Ne bilsin mağazada alışveriş yaparken görüldüğünü,sanki eve erkek atmış da yatakta basmışlar tepkisiyle aradıkları için...
bu bir örnek,marmara bölgesinde bir büyükşehirde yaşanmış
Öte yandan benim okuduğum küçük şehirde çoğu arkadaşım çok mutluydu o evlerden.Cemaat evinden cemaat evine yatıda kalabiliyorsun-kalabalık bir kız grubu olarak bigün onun evinde bi gün bunun evinde gırgır şamata yaşadılar.
Epey de geziyo cemaat evleri,5 kuruş para almadan turlar düzenliyo falan-güzel tarafı.
Ama şöyle bi durum var,benim sınıf arkadaşım-erkek- turla istanbula gelmiş.gündüz bir hocanın sohbetini dinlemişler,akşam kapalı bir alanda uzunca bekletilip gece gezmeye çıkmışlar.Sebep de sultanahmet tarafları çok turistik-akşam saatlerinde çıksalar açık kadın görürler.
bu yani :))
titizlik konusuna gelince
olmamaya çalış :)
benden sana tavsiye
ama yurtlarda kafana göre arkadaş bulabildiniz mi? yani öyle bi sıkıntı yaşadınız mı arkadaşlar? hani manyagı catlagı cartı curtu denk gelir? şahsen yurtta kalmıyayım diye sanırım bilhassa cemaatteki insanlar hep böyle söylediler. ya da sevgilim olmak zorundaymış yurtta kalırsam sevgilim yok diye kınarlarmış. erkekle bayanların yurdu karşı karşıyaymış duvar kırıp geçiyolarmış birbirlerinin yanlarına. ya geçen seneler de yurtlar böyleydi ya da tamamen şehir efsanesi.sonuçta özgür irade denen bi şey var. bu konuda ne düşünüyosunuz?
Ben de özel üniversitedeyim canım. Okulun yurdunda kalıyorum. Arastır sende. Okulun yurdu vardır eminim..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ama yurtlarda kafana göre arkadaş bulabildiniz mi? yani öyle bi sıkıntı yaşadınız mı arkadaşlar? hani manyagı catlagı cartı curtu denk gelir? şahsen yurtta kalmıyayım diye sanırım bilhassa cemaatteki insanlar hep böyle söylediler. ya da sevgilim olmak zorundaymış yurtta kalırsam sevgilim yok diye kınarlarmış. erkekle bayanların yurdu karşı karşıyaymış duvar kırıp geçiyolarmış birbirlerinin yanlarına. ya geçen seneler de yurtlar böyleydi ya da tamamen şehir efsanesi.sonuçta özgür irade denen bi şey var. bu konuda ne düşünüyosunuz?
Kim dedi ya sana bunları böyle yalan olabilir mi sevgilin olmak zorundaymış kınarlarmış..o kadar güzel arkadaşlığo başka yerde görmedim birisiyle hala görüşüyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bi kısmını hocalarım bi kısmını da arkadaşlarım dedi. ben de öyle düşünüyorum. ama böyle şeyler duyunca insan bi tedirgin oluyo. zaten aileme de kesin böyle söyliycek hocalarım. ben de dedim ki siz de gelin görün yurdu sandığınız gibi değil.yurt istiyrm zaten. herkese çıkar mı peki ?
Bide bişey diycem allasen sen bunlara inandın mı mümkün mü böyle bişey şu an zaten devlet yurlarında erkek kız binaları farklı Yerleşke veya semtlerde...aynı bahcedeydik biz binalarımız farklıydı birbirimizi bahçede ve yemekhane dışknda görmüyorduk..bi tane şehir efsanesi de ben söyleyim o zaman yurtta kalan kızlar hep tuvalette çocuk düşürür...aklın bunu alıyor mu sen bu kadar saf değilsindir herhalde...
Böyle bişey duymadım ben canım..Sanırım cemaat taraftarısın
Bence aileni hiiiç görüştürme, kötülemek istemem ama bi dilleri vaar maşallahh iki metree.. çok güzel ikna edip kötülüyolar o dershane hocaları, her zaman kıl oluyodum onlara
Haklısınız, dolu dolu yaşamak gerekio, ki ben de öyle bi üniv hayatı isterim:) evet Kadıköy güzelmiş baya inşallah ısınırım ben deBizde cemaatta kalanı bile dışlıyolardı okadar diyim millet öyle nefret etmiş.
Erkek arkadaşım vardı okuldan çocukla 5 kişi çarşıya inerdik yurttan birini görünce cin görmüş gibi kaçışıyodu. Sorun olurmuş kızlarla dolanması
O maddi sorunlardan kalmak zorundaydı ama feci bunalıyodu.
Üniversiteyi İstanbul gibi bi'şehirde okuyup en güzel dönemini kendine zehir etme. Kaldı ki özel üniversite bi'sürü etkinliği var sen uzaktan izlersin anca
Bu arada okulunun yeri çok güzel, çok seveceksin
kesinlikle değil. ama son sene cemaat dersanesine gittim ve hocam hala arıyo. yoksa kesinlikle oyle bi tarafım yok. hani elini versen kol da gidiyo. bunları birçok kişiden duydum inanmadım tabi çoğuna ama sizin de tasdiklemenizi istedim sadece :) yanliş anlamayın
bilmez miyim. :) sadece bi kere tercihler için aradım sonra baktım konu o tarafa doğru kayıyo.telefonlarını da açmadım. anneme de açtırmıyorum.arkadaşlarım diyo ki üşenmez evine gelir hoca. gelirse kapıyı da açmayız artık.
Benim olduğum yerdeki cemaat yurtlarında okuma zamanları vardı.görevlerin oluyordu giriş saatleri belliydi.bi arkadaşıma kulaklıkla müzik dinliyor diye kızmışlardı.olmadı gidersin yurda arkadas bulur eve çıkarsın
Haklısınız, dolu dolu yaşamak gerekio, ki ben de öyle bi üniv hayatı isterim:) evet Kadıköy güzelmiş baya inşallah ısınırım ben debu arada teşekkürler
yok canımben var ya çok ii tanıyorum onları çok fenalar çook. hep terslerdim bozardım zaten, ki öyle büyüklerime karşı saygısız biri değilim, hele ki öğretmenlerime ama kıl oluyodum onlara, hiç kaale almıyodum, siz de almayın
Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorumAçıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm
Vallahi evine kadar gelirlerararlar onlar durmadan ama açmayınn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?