How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

Kesinlikle devlet yurdu.4 yıl kaldım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

4 yıl kaldım 1 kere hasta oldum evin gibi temiz değil ama ölmezsin.bak cabım üniversiteye ne için gidiyosun sadece okumak için mi gezmek aekadaşlarınla dışada takılmak istemiyorsan dindar bi hayat varsa aklında cemaatçilerle takıl ama bi erkek arkadaşın olsa yaşayacağın baskı manyak manyak tepkilere de hazır ol....üniversite böylr değil olmamalı.

Ayrıca yarı özel devley yurları var iki kişilik odaları var bazalı yataklar banyosu içinde olablar var iyi araştır

Ha hiç yutt çıkmazsa seni yine sokakta bıtakmıyolar mutlaka yerleşiyosun ama o süre zarfında misafir öğrenci olarak kalıyorsun yurtta yedekte falan kalırsanda 700.sıralada olan arkadaşlarım var onlar yerleştiler bana sonradan çıktı misagir öğrenci olarak kaldım keainlikle sokakta kalmadım.eğer bana çıkmaz napıcam diye düşünseydim bende o yurtlara giderdim benim uerime de benden sonraki yerleşirdi

Çok teşekkürler öncelikle :)
çok titizim o yüzden kafamda soru işaretleri oluyo ister istemez:26: yoo çıkmasa bile en kötü ihtimal ablamda kalırım, karşıda ama idare ederim bi süre.. yalnız yarı özel devletler çok iimiş de torpil istiomuş:26: inşallah olur ne diyelim :26:

Bütün yurtlarda kaldım cemaat yurdu cemaat evi devlet yurdu özel yurt
En güzeli devlet yurdu diyorum ;-)

Titizim diyorsan özel tabi

Titizim baya :) ablalarımın dediklerine göre temiz yurtlar da varmış, oda arkadaşıma bağlıymış orası da:26:
bence devlet yurdu
oda arkadaşlarınla anlaştığın sürece temizlikte hallolur diğerleride
bizim uyuma saatlerimiz bile aynıydı
zaten sizi aynı bölümden fakülteden veya birinci öğretim ikinci öğretime göre ayırıp veriyorlar
istanbulda ki yurtların konumunu bilmiyorum ama ranza sistemi kalkıyor
hatta istanbula da bi tane yapılmıştı duydum tv li falan diye bahsetmişti arkadaşım
yani küçük şehirlerde varsa istanbulda kesin vardır.
ben devlette kaldım ama 4 kişilkti bizim banyo içinde
şansımıza güzel bir yurttu

hem yapamasan bile oradan bir kaç ayda arkadaş edinip eve çıkarsınız
apartta var ayrıca onu düşünmez misin?

yarı devlet yarı özele de torpil var sanırım.

cemaatten memnun olan duydum diyorsunda hangi cemaat hangi bölge ya da ev ablası iyi denk gelmiştir oraya
aralarından çıkıyor bir iki tane
alışkında değilim diyorsun bence hiç yapamazsın orda
bu arada şu an yaşadığınız şehir neresi?
Ne güzel keşke dediğiniz gbi bi devlet yurdu çıksa bana :) kimseye de güven olmuyo ki bu zamanda ev konusu hassas biraz:50: şu yarı özeller olsa harika olur da torpilsiz zormus:26: Mardindeyim ama son 1 yıldır Ankdaydım..
cemaat evinde kaldiginizda bahar şenliklerine gitmek dahi yasak. surekli eve misafir gelir. amac herkesin arkadasini toplayıp ortami sevdirmek vs vs. 4 kisi kalıyorsaniz 10 kisi yemek yersiniz. televizyon da yasak sanirim. giris cikis zaten malum. kati kurallar yok anladigim kadarıyla ama kurallara uymayani dislama var. yani sunu sunu yapacaksin degil de yapmadigin taktirde itilip kakilma. ki bu ayni ortamda yasadigin yabanci insanlar tarafından yapılınca delirtir adami.

Aynen:26:
ben de bu sene ünive gidcem. ankara ya da konya gelir diye umuyorum. İnsallah tabi. ben de yurt düşünüyorum. cemaat evini tavsiye etmem. ben son senemde fem dersanesine gittiğim için biliyorum. öyle çok sıkı falan değiller ama lise öğrencisi gibiydiler. yani biz de ancak onlar kadar geziyoduk.
bi sorum olcak. devlet yurdun da kalan arkadaşlarım ne gibi sorunlarla karşılaştınız ?
Tebrik ediyorum canım, inşallah sen de çok iyi bi yurtta kalırsın :16:

Cemaat yurdunu asla ve asla önermiyorum, devlet yurdunda kal daha iyi. Doğuş üni. özel değil mi? Burslu mu okuyacaksın? Eğer imkanınız varsa okulun yurtları vardır veya özel yurtlar. Ama kesinlikle ve kesinlikle cemaat yurdunu tavsiye etmiyorum.
Evet özel ama tam burslu okuyacağım, özel yurtlar çok pahalı o yüzden düşünmüyorum onları
Universite hayatini devlet yurdunda gecirmis biri olaraktan kesinlikle devlet yurdu <3

Teşekkürler:16:
Diğer yurtları bilmem ama cemaat yurdunda dayımın oğlu kaldı ve psikolojisi bozuldu,yüksek puanla tutturduğu anadolu lisesini terk etti..
Gece kaldırıyolarmış bunları bilmem kime dua ediceksiniz diyolarmış,gecenin bir yarısı kalkıyolarmış,bi kaç kere dayımın oğlu itiraz edecek olmuş dövmüşler hortumlarla ..
Yani üniversitede de değişeceğini düşünmüyorum,hepsi böyle midir bilmem ,en iyisi devlet yurtlarına bakın ya da yarı özel.

:50: çok üzüldümm.. bana da teklif etmiştiler baya oks yi kazandığım zaman, çoruma götürücez sizi diye tutturdular, ama ben çok fena terslemiştim bi daha da arayamadılar :1:

Ben lisede bir kez cemaat yurdunda kalan arkadaşlara misafir oldum. Sırf meraktan. Ortamı görmek istemiştim. Kola içiyorduk, soğusun diye camın önüne koyduk. Zönk diye bir 'abla' girdi içeri. Camı niye açmışız, kimle konuşuyormuşuz. :1: Gerzekliğe bakar mısın? :9: Aynı gecenin sabahı da ( sabahın köründe) namaza kaldırmaya geldiler. Ben kılmıyorum zaten de, kılanlar da derin uyuyordu. Ulan bir gelişleri var, sanarsın canını alacaklar. Kapıyı çarpmalar, ışığı açmalar. Peşlerine 4 kez ışık söndürdüm :9: Bunlara bulaşma, sonuçta sokakta kalmayacaksın. :34:

Son düzenleme:
Canım benim bir oda arkadaşım okb boyutunda titizdi yani hastaydı o bile kaldıysa sende kalırsın

Son düzenleme:
Sakın unutma en güzel yılların üniversite yılların en güzel Dostlukları hatıraları orada biriktireceksin bi konsere gitmek isteyeceksin gidemezsim akşam 6da yurtta ol bi yere çıksan baban aranır hadi kalk dua hadi kalk namaz hadi kapan.bir de o kadar iyi niyetli yaklaşırlarki hayır diyemezsin nereden biliyorum cemaat dersanesine gittim 1 yıl ve yurta da kaldım.hatırım için dediler boyna onları kıracağıma kafamı kırayım diyosun ve istemeye istemeye yapıyosun ne hayır gelir öyle işten.sen artık kocaman kızsın kötü niyetli insanlarla her yerde karşılaşacaksın devlet yurdunda o kadar kafadan kontak insan var bunlar seni hayata hazırlayacak birde normal şartlar altında herşey senin aklına ve vicdanına kalmış içinden birşey yapma bu yanlış diyorsa yapmazsın kendi kendini kendin koruyacaksın.

Son düzenleme:
Titizim baya :) ablalarımın dediklerine göre temiz yurtlar da varmış, oda arkadaşıma bağlıymış orası da:26:

Ne güzel keşke dediğiniz gbi bi devlet yurdu çıksa bana :) kimseye de güven olmuyo ki bu zamanda ev konusu hassas biraz:50: şu yarı özeller olsa harika olur da torpilsiz zormus:26: Mardindeyim ama son 1 yıldır Ankdaydım..

Aynen:26:

Tebrik ediyorum canım, inşallah sen de çok iyi bi yurtta kalırsın :16:

Evet özel ama tam burslu okuyacağım, özel yurtlar çok pahalı o yüzden düşünmüyorum onları

:50: çok üzüldümm.. bana da teklif etmiştiler baya oks yi kazandığım zaman, çoruma götürücez sizi diye tutturdular, ama ben çok fena terslemiştim bi daha da arayamadılar :1:

ya canım en kötü devlet yurdunda olsan bile özgürlüğün elinden gitmeyecek
içinden gelmeyen şeylere zorlanmayacaksın
tepende birisi bıd bıd olmayacak

sadece temizlik sorunum var ben idare ederim kızları onun dışında diyorsan
yurdun odası zaten kaç metre kare al eline çamaşır suyunu deterajanı dök gitsin
tek başına temizlemen bile en fazla yarım saatini olur odayı
ev değil burası döküntü eşya yok ki çekip silesin
yurtta malzeme var kova vs olmasada baştan ortaklaşa alın kyun köşeye yani sen çıkar çıkar sil
ama ben sanmıyorum içlerinden biri bile olsa en kötü ihtimalle temizlikte sana destek çıkar:1:

geriye kalıyor diğer ihtimaller sen ışıkta seste idare edebilir misin?
ha etmesen dahi idareye gider söylersin odan değişir kızlar uyarılır.
bi üst yetkili var yani sesini çıkarabileceğin
cemaatte ablayı kime şikayet edeceksin??

Ever bunlar en ideali ama buyuk sehirlerde bu yurtlara gecmek icin cok ciddi torpil gerekiyor.Her isteyen giremiyor yani hatta birkac ay beklemen bile gerekebilir bunu goz onunde bulundur.

Dogrudur.Turkiyede yasamak bile torpille.Ama maddi durumu iyi olmayanlara oncelik var ve tabiki torpillilere..

Canım ben ve bircok arkadasım cemaat yurtlarında sonrada evinde kaldık hiç sıkma ve zorlama görmedik. Cok iyi ve cok güzel geriye döndüğümüzde iyki dediğimiz anılarımız oldu.
Mezun olup iş hayatına atılalı 6 yıl oldu.
Haklarını yemeyeceğim o insanlar davası ve gönlü başka insanlardı.cok güzel insanlar tanıdım onlardan ,elbette her toplumda farklı tip vardır.onların içinde de vardı.
Hala aralarında görüştüğüm insanlar var arayıp sorarlar bircok iş konusunda yardımcıda oldular. Okurken cok zorlandığım ailemin maddi durumunun yetmediği zamanda burs da verdiler.istemediler geri ben ödemek istiyorum ama.
İçine girmeyen insanlar bilemez bence hiç de tedirgin olma.

Tabiki devlet yurdu. Cemaat evleri nereye gidersen git seninle birlikte gelir. Bende devlette kaldım ama cemaatte arkadaşlarım vardı bazen gece duzenlerlerdi bedava yemek diye giderdik :-) :-) ha ortam çok rahat temiz bir ev yemekler oo biçim :-) bir tv var dizi falan izleyemezsin ilahi falan dinlenir dini yayin izlenir. birde diğer yönden düşünelim uniiversitedesin ve akşam ezanın da evde olmalısın. Gece olan etkinlige katilman olanaksız. Sempozyumlar konferans lar onlara yanlış gelen kisilerinse kesinlikle katilamazsin. Bunları bir dusun.. böyle şartları sana söylemezler ben orda kalan arkadaşlarımdan ogrendim. Bende devlette kaldım ve çok titizim.yaşam alanimi kendime göre hazırladım. Dolabimi yatagimi her zaman temiz tutardim. Wc ye girerken peçete falan fazla alırdım yanıma kapıyı falan tutmak için. Bunların hepsini ilk sene yaptım :-) 2. Sene alıştım ortama. Oda arkadaşlarımdan titiz olanlar vardı. Pis olanları uyardık öyle geçinip gittik. Devlet yurdu eğlencelidir.
o da kötü ya baya sıkmaları izin vermemeleri felan:26: umarım bana da güzel bi yurt iyi insanlar denk gelir:) çok teşekkürler
bu arada siyasi olaylara girmek istemiyorum ama eger x partiyi destekliyorsan öğrenirlerse de evden atarlar yada almazlar zaten.
:1: x parti değil de başka sebeplerden dolayı anlaşamayabiliriz :1:
Mühendislikte de final dönemlerin sıkıntılı geçebilir ya mesela bir kütüphane bulup ona yerleşeceksin final dönemleri ya da yurdun çalışma alanı olacak iyi bir.
Çünkü gerçekten bazı bölümler rahat ve onalr da o rahatlıkla anlamıyorlar sen çalışırken sessiz olması gerektiğini falanı filanı sen ertesi gün sınavın vardır sabahlamaya kalkarsın yurt arkadaşın kalkar ışığı söndür diye inat eder..iyisi denk gelmeli
bilmiyorum bence bunları da düşünmek lazım...
Evet, bide bölüm İngilizce ister istemez ilk yıl zorluk cekicem biraz hazırlığı atlarsam tabii, ders calısmam için iyi bi ortamn olması gerek
bu evlerde kalan insanlar keyfi kalmıyor zaten hepsi maddi durumu iyi olmayanlar 100 tl falandı benim zamanımda ben 1 sene kaldım 100 tl veriyordum her ay , saydıklarımdan gına geldi 1 sene zor dayandım onlara açık biriydim kapanmam için baskı yaptılar , üstelik ben atatürk ünversitesinde okuyordum bilen bilir kapanmam mümkün değil zaten de istemiyordum , işe girdim arkadaşlarla eve çıktık ayrı da kurtuldum ordan , sende hiç bulaşma derim :34:
Zorlanmışsnz baya siz :26: o huyları var maalesef
Cemaat evine 1 girersin bidaha çıkamazsın, çıkartmazlar. Ne üniden anlarsın ne yaşamaktan. Beynini yıkarlar onların ne tip 'insanlar' olduğunu hemen herkes biliyor. Uzak durman kaçman boykotlaman gerekirken bu yerleri, gideyim mi diyorsun.. Devlet yurdu o tip yerlere göre mis gibi emin ol. En kötü devlet yurdunda bile en fazla tırnakların pislenir, ordaysa kalbin pislenir, benden söylemesi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sıkma vs durumlar hakkında yorum yapmayacagim..

Ancak cemaat yurdu ileride basina sorun acabilir...

Bu konu çok hassas bir boyutta ve devlet daireleri kurum sinavlarinda dahi bunu sorar arastirir oldu..

Bence devlet yurdu özel yurt ya da eve cik bu tarz şeylerde adin geçmemesi ileride içine kurt düşmemesi acisindan iyi olur diyebilirim..

böyle bişeyi ben de duymuştum ama üzerinde pek durmadım açıkçası, ama şimdi araştırmak gerek..:26:
Evet canim hele de istanbul icin kykda ust kesimden torpil gerekir cunku bu tarz yurt sayisi az, ogrenci cok.Kucuk illerde daha kolay geciliyor bu yurtlara ama buyuk sehir kalacak yer acisindan her sekilde sorun bence.Hem kiralar fazla hem yurtlar pahali , ulasim cok onemli ayrica.

Haklısınız:26:

Cemaat yurdu ve evi kesinlikle uzak durmanı tavsiye ederim. Hiç bulaşma.

3 ay zor dayandim o evlere aman diyim bulasma cok uclarda yasayan bi insan degilim ama kurallar bogdu beni. Her istediklerini yaptirmaya calisiyolar insani universiteden sogutmaya calisiyolar amac baska.

Cemaat yurdu ve evi kesinlikle uzak durmanı tavsiye ederim. Hiç bulaşma.

3 ay zor dayandim o evlere aman diyim bulasma cok uclarda yasayan bi insan degilim ama kurallar bogdu beni. Her istediklerini yaptirmaya calisiyolar insani universiteden sogutmaya calisiyolar amac baska.

Ben lisede bir kez cemaat yurdunda kalan arkadaşlara misafir oldum. Sırf meraktan. Ortamı görmek istemiştim. Kola içiyorduk, soğusun diye camın önüne koyduk. Zönk diye bir 'abla' girdi içeri. Camı niye açmışız, kimle konuşuyormuşuz. :1: Gerzekliğe bakar mısın? :9: Aynı gecenin sabahı da ( sabahın köründe) namaza kaldırmaya geldiler. Ben kılmıyorum zaten de, kılanlar da derin uyuyordu. Ulan bir gelişleri var, sanarsın canını alacaklar. Kapıyı çarpmalar, ışığı açmalar. Peşlerine 4 kez ışık söndürdüm :9: Bunlara bulaşma, sonuçta sokakta kalmayacaksın. :34:
Bizde de benzeri vardı da o kadar değildi:1: hepsi aynı olmuyo işte..
Kesinlikle devlet yurdu.
teşekkürler:16:
Canım benim bir oda arkadaşım okb boyutunda titizdi yani hastaydı o bile kaldıysa sende kalırsın

Bende titizm canm hatta takinti derecesnde.Ama oda arkdslarnla anlasrk temz tutarsnz
yok ben o derece değilim ama titizim:1: yaparım ya, öyle çok sıkıntı olmaz umarım
Sakın unutma en güzel yılların üniversite yılların en güzel Dostlukları hatıraları orada biriktireceksin bi konsere gitmek isteyeceksin gidemezsim akşam 6da yurtta ol bi yere çıksan baban aranır hadi kalk dua hadi kalk namaz hadi kapan.bir de o kadar iyi niyetli yaklaşırlarki hayır diyemezsin nereden biliyorum cemaat dersanesine gittim 1 yıl ve yurta da kaldım.hatırım için dediler boyna onları kıracağıma kafamı kırayım diyosun ve istemeye istemeye yapıyosun ne hayır gelir öyle işten.sen artık kocaman kızsın kötü niyetli insanlarla her yerde karşılaşacaksın devlet yurdunda o kadar kafadan kontak insan var bunlar seni hayata hazırlayacak birde normal şartlar altında herşey senin aklına ve vicdanına kalmış içinden birşey yapma bu yanlış diyorsa yapmazsın kendi kendini kendin koruyacaksın.

Evet o yılları dolu dolu yaşamak gerekiyomuş, ya ben zaten kalsam da en fazla bi yıl kalırım diye düşünüyodum, büyük konuşmim ama 4 5 yıl kalamam, akşam dışarı çıkarım ben, mahrum kalamam ondan ben:27:
ya canım en kötü devlet yurdunda olsan bile özgürlüğün elinden gitmeyecek
içinden gelmeyen şeylere zorlanmayacaksın
tepende birisi bıd bıd olmayacak

sadece temizlik sorunum var ben idare ederim kızları onun dışında diyorsan
yurdun odası zaten kaç metre kare al eline çamaşır suyunu deterajanı dök gitsin
tek başına temizlemen bile en fazla yarım saatini olur odayı
ev değil burası döküntü eşya yok ki çekip silesin
yurtta malzeme var kova vs olmasada baştan ortaklaşa alın kyun köşeye yani sen çıkar çıkar sil
ama ben sanmıyorum içlerinden biri bile olsa en kötü ihtimalle temizlikte sana destek çıkar:1:

geriye kalıyor diğer ihtimaller sen ışıkta seste idare edebilir misin?
ha etmesen dahi idareye gider söylersin odan değişir kızlar uyarılır.
bi üst yetkili var yani sesini çıkarabileceğin
cemaatte ablayı kime şikayet edeceksin??
Haklısınız..
Canım ben ve bircok arkadasım cemaat yurtlarında sonrada evinde kaldık hiç sıkma ve zorlama görmedik. Cok iyi ve cok güzel geriye döndüğümüzde iyki dediğimiz anılarımız oldu.
Mezun olup iş hayatına atılalı 6 yıl oldu.
Haklarını yemeyeceğim o insanlar davası ve gönlü başka insanlardı.cok güzel insanlar tanıdım onlardan ,elbette her toplumda farklı tip vardır.onların içinde de vardı.
Hala aralarında görüştüğüm insanlar var arayıp sorarlar bircok iş konusunda yardımcıda oldular. Okurken cok zorlandığım ailemin maddi durumunun yetmediği zamanda burs da verdiler.istemediler geri ben ödemek istiyorum ama.
İçine girmeyen insanlar bilemez bence hiç de tedirgin olma.

Benim bahsettiğim iki arkadaşım da çok sorunlar yaşadı ama idare ettiler, keşke bahsettiğiniz o iyi insanlardan bize de denk gelse :50:

Gerçi herkes cemaat evlerinden uzak dur demiş bende aynısını diyeceğim gerçekten uzak dur. Çok tuhaflar kardeşimde üniversitede 4 5ay kaldı dayanamadı ikincisi sınıfa geçti anadolu yakasından avrupa yakasına metro marmarayla gidip geliyor. Çok sığ düşünceliler öyle ki kardeşim onlarınkinden farklı bi gazete alıyordu aboneliği vardı ona bile tahammül edemediler kavga ettiler kardeşimle o da topladı eşyasıni çıktı geldi her akşam kitap okuma cd izleme gibi etkinlikleri var ve dersim var sınavım var desen bile bırakmıyorlar. Dini olaylarda da çok zorluyorlar en azından kardeşime öylesi denk geldi ki kardeşim ibadet konusunda zaten aksatma yapmaz namazlarını kaçırmaz o bile bunaldı canım yaa. Uzak dur uzak.

Cemaat yurdunda kaldım, çokta memnundum..
Yurtta yaşadığım günleri özledim..:ssz:

iyisi de var kötüsü de
benim çocukluk arkadaşımı yolda sevgilisiyle görmüşler,ikaz etmişler. Birkaç ay sonra bir mağazada yine sevgilisiyle görünce bu sefer babasını arayıp "kızın yoldan çıktı,uyardık ama dinlemiyo-gelin alın" demişler.Zaten kızını cemaat evine verdiğine göre muhafazakar bir insan babası.Kıızı okuldan alabilir,"adı temizlensin" diye sevmediği biriyle nikalayabilir,hatta öldürebilebilir.Yani bu riskleri hiç düşünmeden aramışlar adamı-ilk otobüsle apar topar gitmiş adam da,işi gücü bırakıp.Ne bilsin mağazada alışveriş yaparken görüldüğünü,sanki eve erkek atmış da yatakta basmışlar tepkisiyle aradıkları için...
bu bir örnek,marmara bölgesinde bir büyükşehirde yaşanmış
Öte yandan benim okuduğum küçük şehirde çoğu arkadaşım çok mutluydu o evlerden.Cemaat evinden cemaat evine yatıda kalabiliyorsun-kalabalık bir kız grubu olarak bigün onun evinde bi gün bunun evinde gırgır şamata yaşadılar.
Epey de geziyo cemaat evleri,5 kuruş para almadan turlar düzenliyo falan-güzel tarafı.
Ama şöyle bi durum var,benim sınıf arkadaşım-erkek- turla istanbula gelmiş.gündüz bir hocanın sohbetini dinlemişler,akşam kapalı bir alanda uzunca bekletilip gece gezmeye çıkmışlar.Sebep de sultanahmet tarafları çok turistik-akşam saatlerinde çıksalar açık kadın görürler.
bu yani :))
titizlik konusuna gelince
olmamaya çalış :)
benden sana tavsiye

ama yurtlarda kafana göre arkadaş bulabildiniz mi? yani öyle bi sıkıntı yaşadınız mı arkadaşlar? hani manyagı catlagı cartı curtu denk gelir? şahsen yurtta kalmıyayım diye sanırım bilhassa cemaatteki insanlar hep böyle söylediler. ya da sevgilim olmak zorundaymış yurtta kalırsam sevgilim yok diye kınarlarmış. erkekle bayanların yurdu karşı karşıyaymış duvar kırıp geçiyolarmış birbirlerinin yanlarına. ya geçen seneler de yurtlar böyleydi ya da tamamen şehir efsanesi.sonuçta özgür irade denen bi şey var. bu konuda ne düşünüyosunuz?

Gerçi herkes cemaat evlerinden uzak dur demiş bende aynısını diyeceğim gerçekten uzak dur. Çok tuhaflar kardeşimde üniversitede 4 5ay kaldı dayanamadı ikincisi sınıfa geçti anadolu yakasından avrupa yakasına metro marmarayla gidip geliyor. Çok sığ düşünceliler öyle ki kardeşim onlarınkinden farklı bi gazete alıyordu aboneliği vardı ona bile tahammül edemediler kavga ettiler kardeşimle o da topladı eşyasıni çıktı geldi her akşam kitap okuma cd izleme gibi etkinlikleri var ve dersim var sınavım var desen bile bırakmıyorlar. Dini olaylarda da çok zorluyorlar en azından kardeşime öylesi denk geldi ki kardeşim ibadet konusunda zaten aksatma yapmaz namazlarını kaçırmaz o bile bunaldı canım yaa. Uzak dur uzak.

Çok kötüymüş :18: ben de ibadet konusunda hassasım da ör rock dinlerim, bakımlıyım, ne bileym alkol kullanmam ama bara giderim vs vs kalkıp bunlara müdahele ederlerse de çok kötü olur, dayanamam ben de.. Peki kardeşiniz zorlanmıyor mu?:26: benim okulum kadıköyde ablam karşıda(gop ta) oturuyor, yol çok sıkıntı olur mu acaba?

Back