How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

kesinlikle cemaat yurduna gitme derim... zaten cemaat yurtlarının pkk yetiştirme merkezlerinden farkı yok gözümde yıllarca öğrencilerin hakkını çalan kopya çeken ve ülkemiz eğitim sistemini baltalamış bir yapılanmada kalmayı düşünmeyin zira kalırsanız onlardan farkınız kalmaz:47: korkularınızı yenin sizin cemaatin baskılarına ihtiyacınız yok... maddi durumuzun müsaitse özel yurtlarda kalın... buralar üniversite hayatının yaşandığı yerlerdir... zihni özgür insanlarla iletişiminiz olur ki ancak böyle kendinizi geliştirirsiniz..... devlet yurtlarıda uygun olabilir. hijyen konusu ise sizin kişisel temizliğinize bağlıdır...sıkıntınız bu olmasın her türlü halledersiniz temizlik konusunu... üniversite çevrenizi zihni temiz insanlardan oluşturun :51::51::51:

Aslında cemaat evinde çok ucuza çok rahat kalabilirsin ne yemek ne ısınma sorunun olmaz haftada 1 gün yemek temizlik sıran olur fazla bulaşmazsın cemaate ev ablası olayım falan demezsin yurttan daha rahat edersin tesbihat namaz kitap okuma falan şartları var benim arkadaşlarımdan memnun olanda var olmayanda

Bu yoruma katılıyorum . Üniversiteden bir çok arkadaşım kalıyor benimkiler memnun. Saat falan sorun olmadı geç gidiyor biz nereye gidersek oda geliyor sorun olmuyor.
Bahar şenliklerine de geldi sevgilisi de var. Ev arkadaşları da çok iyiydi. Evlerine bir kaç kez gittik ders çalışmaya her şey çok normaldi. Evden eve değişiklik oluyor sanırım. Eskişehirde okuyan arkadaşım anlaşamadı memnun kalmadı mesela kendi eve çıktı. 1 yıl denersin sonra çıkarsın duruma göre bakarsın.

Tatlım hocan senin anan mı baban mı senden menfaati olan bir insan.sen sanıyormusun senin iyiliğini istiyor.bir yapılanmanın içinde böcek kadar değerin olmadığı birşeyin içinde mi olmak istersin yoksa hür iradenle hayatına yön vermek mi istersin.sakın o hocan ı ailenle görüştürme.onlardaki tatlı dil kimsede yok açma telefonlarını o kimki sen ona göre 4 yılını şekillendireceksin.bir konsere gidemeden üniversite bitirenler ben okul okudum demesin.insan bunlarla gelişir görgüsü bilgisi artar saman gibi mi çıkmak istersin üniden.insanlara ne anlatacaksın nasıl sohbetlere katıldığını mı gezdiğin gördüğün yerleri mi bak tatlım ben öğretmenim. Bu kadar insan sana gitme demiş.hepsi üni okumuş insan.ya bi insan saat 6da yurda girer mi girer ama kendi istiyorsa.anladın mı.tek amacım vicdanı hür bir insan olmanı istemem.bi arkadaşım tarikatçıydı şeyhim istesin düşünmeden camdan atlarım diyordu şindi bu adama mal demez misin??? Düşünmek yok beyni çalıştırmak yok sorgulamak yok aman nasıl da üni okumuş demi...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bi de bulmusken yasadiklarimi bastan anlatmak ve yorumunuzu almak isterim. Son sinifta fem dersanesine gittim. Rehber hocamla annem bi ara tartismislardi ve hocam butun bi sene boyunca bunun yuzunden bana kotu davrandi. Ama kizlar onu cok seviyodu.ve ben de bir turlu derdimi anlatamadim..hocama karsi gelmeye calistim bi iki kere. Mesela kafeye giderdik bana bi soru sorardi ve ben dusuncelerimi acikca soylerdim. Ama belli ki bundan hic hoslanmazdi. Kesinlikle hepimizi elinde tutmakti amaci ve zeki de bi insandi. Arkilerimin icinde bnmle dalga gecerek sindirmeye calisirdi. Ve ben kendime olan guvenimi fazlasiyla kaybetmistim.ailemin yaninda hep agladim ve bu sehirden gitmek istedigimi soyledim. Babamin taini buraya cikti ve 1 2 ay once tasindik.o da bi ogretmen siz de ve arada daglar kadar fark var. Kusura bakmayin belki kafanizi sisirdim ama. Anlatmaliyim diye dusundum.

Çok kötüymüş :18: ben de ibadet konusunda hassasım da ör rock dinlerim, bakımlıyım, ne bileym alkol kullanmam ama bara giderim vs vs kalkıp bunlara müdahele ederlerse de çok kötü olur, dayanamam ben de.. Peki kardeşiniz zorlanmıyor mu?:26: benim okulum kadıköyde ablam karşıda(gop ta) oturuyor, yol çok sıkıntı olur mu acaba?

Zorlanıyor ama gidip gelirim daha iyi dedi geçen sene hazırlık okudu bu sene birinci sınıfı bitirdi şimdi ikiye geçti gidip gelicem diye kalmam bi yerde diyor dedim ya bi gazeteden bile sorun yaptılar çok soğuttular onu. Onunki de davutpasada metro marmarayla filan gidip geliyor iki saat gidiş iki saat dönüş hele bi de şimdi oruçlu ve yaz okuluna gidiyor.

Aynısını 2 arkadaşım yaşadı. Cemaat evinde duramadılar ayrı eve çıktıklar. Akşam 9da bile nerdesin diye arıyorlar. Eve çağırıyorlardi. Ve su an erkek arkadaşm olan kisiyle o zamanlar sadece yanyana yürürken bizi evdeki abisi görmüş ve senin sevgilin mi var diye üstüne gitmişler. Ki sevgili bile değildik o zamanlar . Gayet masumca yürüyorduk. Tabiki bu da bardağı taşıran son damla oldu ve evden kavga gürültü ailelerinde işin içine girmesiyle ayrıldılar. Şimdi 1 yıldır kendi evlerinde Paşalar gibi yaşıyorlar :))

E bunların üzerine konu sahibi kararını verir heralde :)

Cemaat yurduna gitme. Kuzenim gittiğine gideceğine pişman oldu. Zoraki etkinliklere falan katiyorlardi kizi. Sonra cikti arkadaslariyla bi ev tuttu onda da pisman oldu evi pislik goturuyor yemek sirasi diger kizlara falan gelince yemegi bile el yikamadan yapiyorlarmism hijyen 0. En iyisi devlet yurdu canim ordan şaşmayacaksin.

Evet o tür problemlerde oluyormuş, ya oda arkadaşlarım ve en önemlisi 'ev ablası' denilen kişi tuhaf çıkarsa, kahırlarını çeker dururum, ki ben öyle haksızlık karşısında susan bi insan değilim..
6 yıl cemaat dershanesine gitmiş biri olarak söylüyorum kesinlikle yurt. Cemaat evine gidip mutlu olman için ya çok iyi insanlara denk geleceksin ki bu şans işi ya da ot gibi yaşayacaksın. Tv yok, internet yok, müzik dinlemek yok(kulaklıkla dinlemene izin veren yerler var), sohbet var, ablalar var, kalabalık var..
Çok teşekkürler:16: haklısınız
Benim de ilk tercihim Beykent ikincisi Doğuş. Ama Beykent gelir diye umuyorum
:1:
Aa hayırlı olsun canım, Beykenti yazcaktım ben de ama vazgeçtim, Doğuşun akademik kadrosunu daha ii buldum, bide bölümü İngilizce okumak istiyorum Beykentteki Türkçe o yüzden Doğuşta karar kıldım:1:
Cemaat yurduna gitme üni hayatını yaşayamazdın düzgün ayrıca içindekilerin neler yaptığını bilsen ne ablalar var içindekileri geç.

Devlet yurdu iyi duruma göre ikinci sene eve geçersin
Haklısınız, çok teşekkür ederimm:16:
Hijyen diyorsun da cemaat evlerinde de her şeyi sen yapıyorsun zaten... Bir de temizlik yemek kavgaları oluyor ki of of (: ben cemaat yurdunda da kaldım evlerinde de vakit geçirdim. Pişman değilim çünkü farklı bir tecrübe yasadım... Şöyle bir gerçek de var belirli eve giriş çıkış saatleri var ve seni okulda dahi gözetleyen birileri var gerçi şehirden sehire farklılık gösterir ama... Ekonomik durumuna gore ayarla kendini çok sosyal biri değilim derslerim her şeyden önce gelir kurulu bir düzenim olsun diyorsan cemaat evleri diyorum en azından ilk yıl ortamı tanır cevre edinirsin 2. Yıl ya eve ya da yurda çıkarsın. Ben öyle yaptım. En önemlisi gidip ortamı da görüp şartları konuşmak illa biri agir basacaktir...

Okulda da mı takip ediyolarmışşşş??:53: Ben kavga eder pılımı pırtımı toplar, onlara da bi ton laf sayıp çıkar giderim o vakiit :1:
Canım cemaat eviyle ilgili her türkü bilgiyi benden alabilirsin. :) mesaj atıyorum sana :)

Beklerim canım ama karar kıldım sanırım :) bi senden de duyayım bari:1:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Devlet yurdu derim.
Arkadasimin abisi 1 sene zor dayandi sonra da yurttan bildigin gece yarisi esyalarini toparlayip kacti garibim :D
Yazık :D
canım çoğunluk devlet yurdunu önermiş sana aklın eskilere gitmesin şimdiki devlet yurtları özel yurtlar gibi cemaati asla önermiyorum sana
Evet çoğunluk devlet diyo, kafamda oturdu bişeyler benim de :)
Anlayacağın uzak dur bence . Ayrıca özel üni.ye burslu gideceksen onların kendi özel yurdu da ücretsiz oluyor canım.

Yurdu yokmuş ya :S
kesinlikle cemaat yurduna gitme derim... zaten cemaat yurtlarının pkk yetiştirme merkezlerinden farkı yok gözümde yıllarca öğrencilerin hakkını çalan kopya çeken ve ülkemiz eğitim sistemini baltalamış bir yapılanmada kalmayı düşünmeyin zira kalırsanız onlardan farkınız kalmaz:47: korkularınızı yenin sizin cemaatin baskılarına ihtiyacınız yok... maddi durumuzun müsaitse özel yurtlarda kalın... buralar üniversite hayatının yaşandığı yerlerdir... zihni özgür insanlarla iletişiminiz olur ki ancak böyle kendinizi geliştirirsiniz..... devlet yurtlarıda uygun olabilir. hijyen konusu ise sizin kişisel temizliğinize bağlıdır...sıkıntınız bu olmasın her türlü halledersiniz temizlik konusunu... üniversite çevrenizi zihni temiz insanlardan oluşturun :51::51::51:
Çok güzel yazmışsınız, teşekkür ederim öncelikle.. Diğer ablalarımın, arkadaşların dediği gibi çıkmasa bile sokakta kalmam, en kötü ihtimal ablam karşıda oturuyor git gel yaparım :) yurt da çıkar büyük ihtimal, annesi veya babası vefat etmiş kişilere öncelik tanıyolarsa..
Zorlanıyor ama gidip gelirim daha iyi dedi geçen sene hazırlık okudu bu sene birinci sınıfı bitirdi şimdi ikiye geçti gidip gelicem diye kalmam bi yerde diyor dedim ya bi gazeteden bile sorun yaptılar çok soğuttular onu. Onunki de davutpasada metro marmarayla filan gidip geliyor iki saat gidiş iki saat dönüş hele bi de şimdi oruçlu ve yaz okuluna gidiyor.
Allah yardımcısı olsun yaa, emeklerinin karşılığını kat be kat alır inşallah
E bunların üzerine konu sahibi kararını verir heralde :)
Verdim gibi :1:

Son düzenleme:
Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorum:50: Açıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

hayırlısı olur inşAllah canım :) bende geçtiğimiz öğretim yılında üniversiteye başladım bir hata yapıp cemaat evinde kaldım. Katkıları da oldu ama ben sadece 3 ay dayanabildim detaylı sormak istediğin şeyler olursa sorabilirsin. ama özel yurtlar var onları düşün derim daha sonra ayrı eve çıkarsın ve sakın korkma kendine güven :16:

Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorum:50: Açıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

Devlet yurdu kesinlikle

hayırlısı olur inşAllah canım :) bende geçtiğimiz öğretim yılında üniversiteye başladım bir hata yapıp cemaat evinde kaldım. Katkıları da oldu ama ben sadece 3 ay dayanabildim detaylı sormak istediğin şeyler olursa sorabilirsin. ama özel yurtlar var onları düşün derim daha sonra ayrı eve çıkarsın ve sakın korkma kendine güven :16:
Aminn, çok sağ ol canım benim:16: Ya şimdi benim bi arkadaş kalıyodu arada arar anlatırdı, ben nasıl dayanıyosun ya, ben olsam çok fena kavga eder giderim, derdim.. Aslında orayı hiç düşünmem normalde ama yepyeni tanımadığın kocamaaaan bi şehir olunca kendimi biraz geri çektim açıkçası, korktum.. Dediğin gibi yurtta kalırım, kötü insanları barındırdığı gibi muhakkak iyi insanlar da var, ikinci yılımda anlaştığım bikaç arkadaş olursa eve çıkarız :16:
Devlet yurdu kesinlikle

Teşekkürler :16:

Aminn, çok sağ ol canım benim:16: Ya şimdi benim bi arkadaş kalıyodu arada arar anlatırdı, ben nasıl dayanıyosun ya, ben olsam çok fena kavga eder giderim, derdim.. Aslında orayı hiç düşünmem normalde ama yepyeni tanımadığın kocamaaaan bi şehir olunca kendimi biraz geri çektim açıkçası, korktum.. Dediğin gibi yurtta kalırım, kötü insanları barındırdığı gibi muhakkak iyi insanlar da var, ikinci yılımda anlaştığım bikaç arkadaş olursa eve çıkarız :16:

hiç ürkme hepsi bizim yaşıtımız olucak kaldığın yurtta mutlaka kafa dengi birini bulursun. :) ben şanslıyım o konuda ailem anadolu yakasındaydı ayrıldım ailemin yanına geçtim marmaray otobüs tramvay filan gidip geliyorum zor oluyo ama inan onların içinde olmaktan çok çok daha iyi ayrılmak istiyosun ayrılamıyosun bide öyle bi durumları var o yüzden hiç bulaşma derim yani senin için en mantıklısı olur. özellikle kendini geliştirmek istiyosan orda kalmayı aklına bile getirme
İstanbul u çok seviceksin :)

Ben de ilk sene yurt diye dusunuyorum. Cunku hem sehri ogrenmis olrum hem arkilerle tanismis olurum. Daha sonra cikabilirim. Oyle dusunuyorum ben de :))

Bu arada Ankara'yla ilgili merak ettiğin bi yer(uygun kıyafet, kitap vs vs :) bişey olursa burdayım özelden yazarsın canımm:16:

hiç ürkme hepsi bizim yaşıtımız olucak kaldığın yurtta mutlaka kafa dengi birini bulursun. :) ben şanslıyım o konuda ailem anadolu yakasındaydı ayrıldım ailemin yanına geçtim marmaray otobüs tramvay filan gidip geliyorum zor oluyo ama inan onların içinde olmaktan çok çok daha iyi ayrılmak istiyosun ayrılamıyosun bide öyle bi durumları var o yüzden hiç bulaşma derim yani senin için en mantıklısı olur. özellikle kendini geliştirmek istiyosan orda kalmayı aklına bile getirme
İstanbul u çok seviceksin :)

Çok teşekkür ederim canımmm:16: Dediklerini dikkate alacağımm:) İstanbul'u bi kere gördüm hayran kaldım:69: O yüzden içim rahat :1:

Back