How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

Cemaat evlerinden uzak dur, pek sıkı değil laflarına kanma. O 'sıkılık' insandan insana değişiyor.
Akşam saat 6-7 yi geçirmeden eve girme zorunluluğu seni rahatsız eder mi mesela?
Ayrıca o evlerde tv ve internet yok, kullanımı buyuk oranda yasak.
Haftada 1-2 mutlaka sohbet düzenlenir, dersin bileolsa katılmanı isterler. Zorlamazlar ama katılmazsan dışlarlar.
Devlet yurtlarının hepsi öyle pis değil. Yurttan yurda çok fark oluyor. Okulunun olduğu bölgeye yakın olanları bir gün git gez, anlarsın temiz mi değil mi. Temizleri de var.
Bunların dışında sen yazmamışsın ama özel yurtlar var, ki bunlar en mantıklısı. Odanı kendin temizlersin hijyen istiyorsan kimse karışmaz. Oda sakinleriyle anlaşıp temiz tutarsınız. Odalarda mini buzdolabı tv ve odaya özel duş filan oluyor.
Fiyatları çok olmayanları var, aylık 350-400 e filan var özel yurtlar apartlar.
Saydıklarımın hepsinde en az bir sene kalmış biri olarak tavsiye ediyorum.

Evet, telefonla konuştuğunda uyarıyolar, akşam evde olcan, vs vs bide çok cins ablalar çıkabiliyomuş karşına :26:

sakın gitme bu yüzden canım ders çalışamazsın sabahın köründe dikiyorlar sohpetleri var bunların ki ömür törpüsü, cumartesi pazar zehir ediyorlar , üniversite hayatını yaşayamazsın ki okuldan eve evden okula , öyle konserlere falan gitmek yasak .

Aslında cemaat evinde çok ucuza çok rahat kalabilirsin ne yemek ne ısınma sorunun olmaz haftada 1 gün yemek temizlik sıran olur fazla bulaşmazsın cemaate ev ablası olayım falan demezsin yurttan daha rahat edersin tesbihat namaz kitap okuma falan şartları var benim arkadaşlarımdan memnun olanda var olmayanda

Kesinlikle devlet yurtları .. Artık eskisi kadar kötü değil ven Akdeniz'de okuyorum ve yurtta kalan tüm arkadaşlarım çoook memnun. Arkadaş açısından her yerde kötü arkadaş vardır. Hijyen de öyle çok kötü olan cemaat yurtlarini da duydum. Belediye yurtları da var burda. Orda da vardır belki onları da araştırın çok uygun ve temiz alıyorlar ama işte herkesi almiyolar başvuruyosun çıkma ihtimali de var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok teşekkür ederim, şu belediye yurtlarını araştırayım bi :)

Bu konu kapanır gibime geliyor ama bilmiyorum:) İlk olarak cemaat yurdundan uzak dur yemekler, ses, temizlik allahım her şey sorun. Ev daha mantıklı. Baskı olup olmaması evdeki ablaya bağlı ama ben şu günlerde çok baskı olacağını sanmıyorum. Daha sonra eve çıkabilirsin, ya da baska yurda çıkabilirsin ama ciddi bir çevren olur cemaatte. Alttan alanlar üstten alanlar, çok faydası dokunur sana. Zaten okulun ilk günleri bir de yalnızlık daha kolay atlatırsın. Başarılar. :)

Çok teşekkürler :16:

Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorum:50: Açıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

Tatlm artk devlet yurtlari eskisi gbi dgl .Eskiden berbatti kimse tercih etmezdi ama artk oyle degil.Mesela ben yari ozel adi altinda devlet yurdunda kaldm 4 yil.Sadece aylik 30 lira fazla veriosun ama otel seklinde odalarda kaliyosun.Ve istanbulda yariozel devlet yurdu illa ki vardir.Artk.kucuk sehirlerde bile var.Yariozel devlet yurtlarini arastrmani tavsiye ederm.Ayrica cemaat yurtlari bezdirir seni canindan.

Yok yurtları değil evleri için sordum, arkadaşa sordum da istediğin zaman çıkıyosun bi sıkıntı olmuyo dedi, bilemedim ki :26:

Öyle dediğime bakmayın aynı yerlerdn bahsediyorum zaten. Genelde tv internet olmayan, size ait bir zamanınızın olmadığı, her yaptığınızı haber verdiğiniz, sürekli bir faaliyette bulunulan abili ablalı ev :))

Tatlm artk devlet yurtlari eskisi gbi dgl .Eskiden berbatti kimse tercih etmezdi ama artk oyle degil.Mesela ben yari ozel adi altinda devlet yurdunda kaldm 4 yil.Sadece aylik 30 lira fazla veriosun ama otel seklinde odalarda kaliyosun.Ve istanbulda yariozel devlet yurdu illa ki vardir.Artk.kucuk sehirlerde bile var.Yariozel devlet yurtlarini arastrmani tavsiye ederm.Ayrica cemaat yurtlari bezdirir seni canindan.

Aaa ben yarı özel devlet yurtlarını hiç duymamıştım, iyiymiş baya.. bu olursa süper olur, çok teşekkürler :16:

Tabiki devlet yurdu. Cemaat evleri nereye gidersen git seninle birlikte gelir. Bende devlette kaldım ama cemaatte arkadaşlarım vardı bazen gece duzenlerlerdi bedava yemek diye giderdik :-) :-) ha ortam çok rahat temiz bir ev yemekler oo biçim :-) bir tv var dizi falan izleyemezsin ilahi falan dinlenir dini yayin izlenir. birde diğer yönden düşünelim uniiversitedesin ve akşam ezanın da evde olmalısın. Gece olan etkinlige katilman olanaksız. Sempozyumlar konferans lar onlara yanlış gelen kisilerinse kesinlikle katilamazsin. Bunları bir dusun.. böyle şartları sana söylemezler ben orda kalan arkadaşlarımdan ogrendim. Bende devlette kaldım ve çok titizim.yaşam alanimi kendime göre hazırladım. Dolabimi yatagimi her zaman temiz tutardim. Wc ye girerken peçete falan fazla alırdım yanıma kapıyı falan tutmak için. Bunların hepsini ilk sene yaptım :-) 2. Sene alıştım ortama. Oda arkadaşlarımdan titiz olanlar vardı. Pis olanları uyardık öyle geçinip gittik. Devlet yurdu eğlencelidir.

Öyle dediğime bakmayın aynı yerlerdn bahsediyorum zaten. Genelde tv internet olmayan, size ait bir zamanınızın olmadığı, her yaptığınızı haber verdiğiniz, sürekli bir faaliyette bulunulan abili ablalı ev :))

Ben hesap vermekten nefret eden biri olarak naparım bilemem :1:

bu arada siyasi olaylara girmek istemiyorum ama eger x partiyi destekliyorsan öğrenirlerse de evden atarlar yada almazlar zaten.

Istanbulda 300-400e ozel yurt cok zor en az 700den asagi bulunmaz.Bu kalacak yer isi sorun malesef buyuk sehirlerde.Ben devletin genel yurtlarini tavsiye etmiyorum.6-8 kisilik tikis tikis odalarda kalmak cok zor olur diye dusunuyorum.Devletin yuksek ucretli diye tabir edilen yurtlari var ozelden farki olmayan ve cok uygun fiyatlarda ama o da torpil istiyor.Cemaat ev ve yurtlarina gelince ilk sene cevre edinmen acisindan en mantikli yerler aslinda ama orada da tahammul sinirini zorlayacak seyler olmasi cok mumkun.Genelde giris cikis saatleri cok erken olur hava kararinca yurtta olursun.Bence bu secim senin kisiligine ve isteklerine bagli yani cok gezerim tozarim havalarinda degilsen cemaar daha uygun olur ilk sene icin sonrasinda kendine bir rota cizersin zaten.Ama daha ozgurluk duskunu kimse bana karismasin kalabalik odalarda da kalirim dersen devlet yurdu.Karar senin.Varsa bir arkadasin danis konus o ne yapacak sor tanidik her zaman iyi olur yeni bir sehirde.

Bence bölümün de önemli bunda
yani bir tıp okuyacaksan bir hukuk bir mimarlık okuyacaksan kesinlikle devlette işin çok zor olur ders çalışmakta zorlanırsın epey..

sakın gitme bu yüzden canım ders çalışamazsın sabahın köründe dikiyorlar sohpetleri var bunların ki ömür törpüsü, cumartesi pazar zehir ediyorlar , üniversite hayatını yaşayamazsın ki okuldan eve evden okula , öyle konserlere falan gitmek yasak .

Evet başta yasaklıyolarmış zaten, konser,akşam çıkma,bahar şenlikleri vs vs ysak :26: benim ablam da ist da ama karşıda oturuyor ben her haftasonu yanına gidemezmişim mesela, iki haftada bir izin varmış :ssz:

Aaa ben yarı özel devlet yurtlarını hiç duymamıştım, iyiymiş baya.. bu olursa süper olur, çok teşekkürler :16:

Ben de bilmiodum canm.İnan bnde cok dusunuodum.Hijyene bn de cok onem veririm.2-3 kisilik odalar dus wc odada.mini buzdolabi kisiye ozel calsma masasi.komidin.giysi dolabi.ve yataklar baza seklinde.Fiyati da cok ucuz.Arastr icinde hic tereddut olmasn.Siddetle tavsiye ederm

Kesinlikle devlet yurdu.4 yıl kaldım

:26: Bölümüm Endüstri Müh(ing)

Mühendislikte de final dönemlerin sıkıntılı geçebilir ya mesela bir kütüphane bulup ona yerleşeceksin final dönemleri ya da yurdun çalışma alanı olacak iyi bir.
Çünkü gerçekten bazı bölümler rahat ve onalr da o rahatlıkla anlamıyorlar sen çalışırken sessiz olması gerektiğini falanı filanı sen ertesi gün sınavın vardır sabahlamaya kalkarsın yurt arkadaşın kalkar ışığı söndür diye inat eder..iyisi denk gelmeli
bilmiyorum bence bunları da düşünmek lazım...

Ben de bilmiodum canm.İnan bnde cok dusunuodum.Hijyene bn de cok onem veririm.2-3 kisilik odalar dus wc odada.mini buzdolabi kisiye ozel calsma masasi.komidin.giysi dolabi.ve yataklar baza seklinde.Fiyati da cok ucuz.Arastr icinde hic tereddut olmasn.Siddetle tavsiye ederm
Ever bunlar en ideali ama buyuk sehirlerde bu yurtlara gecmek icin cok ciddi torpil gerekiyor.Her isteyen giremiyor yani hatta birkac ay beklemen bile gerekebilir bunu goz onunde bulundur.

4 yıl kaldım 1 kere hasta oldum evin gibi temiz değil ama ölmezsin.bak cabım üniversiteye ne için gidiyosun sadece okumak için mi gezmek aekadaşlarınla dışada takılmak istemiyorsan dindar bi hayat varsa aklında cemaatçilerle takıl ama bi erkek arkadaşın olsa yaşayacağın baskı manyak manyak tepkilere de hazır ol....üniversite böylr değil olmamalı.

Back