• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

Istanbulda 300-400e ozel yurt cok zor en az 700den asagi bulunmaz.Bu kalacak yer isi sorun malesef buyuk sehirlerde.Ben devletin genel yurtlarini tavsiye etmiyorum.6-8 kisilik tikis tikis odalarda kalmak cok zor olur diye dusunuyorum.Devletin yuksek ucretli diye tabir edilen yurtlari var ozelden farki olmayan ve cok uygun fiyatlarda ama o da torpil istiyor.Cemaat ev ve yurtlarina gelince ilk sene cevre edinmen acisindan en mantikli yerler aslinda ama orada da tahammul sinirini zorlayacak seyler olmasi cok mumkun.Genelde giris cikis saatleri cok erken olur hava kararinca yurtta olursun.Bence bu secim senin kisiligine ve isteklerine bagli yani cok gezerim tozarim havalarinda degilsen cemaar daha uygun olur ilk sene icin sonrasinda kendine bir rota cizersin zaten.Ama daha ozgurluk duskunu kimse bana karismasin kalabalik odalarda da kalirim dersen devlet yurdu.Karar senin.Varsa bir arkadasin danis konus o ne yapacak sor tanidik her zaman iyi olur yeni bir sehirde.

Ben de öyle düşünüyorum da bilemiyorum yine de :26: şu devletin yarı özeli kafama yattı da torpil gerekiomuş demek kii :26:

Ayrıca yarı özel devley yurları var iki kişilik odaları var bazalı yataklar banyosu içinde olablar var iyi araştır

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet başta yasaklıyolarmış zaten, konser,akşam çıkma,bahar şenlikleri vs vs ysak :26: benim ablam da ist da ama karşıda oturuyor ben her haftasonu yanına gidemezmişim mesela, iki haftada bir izin varmış :ssz:

bu evlerde kalan insanlar keyfi kalmıyor zaten hepsi maddi durumu iyi olmayanlar 100 tl falandı benim zamanımda ben 1 sene kaldım 100 tl veriyordum her ay , saydıklarımdan gına geldi 1 sene zor dayandım onlara açık biriydim kapanmam için baskı yaptılar , üstelik ben atatürk ünversitesinde okuyordum bilen bilir kapanmam mümkün değil zaten de istemiyordum , işe girdim arkadaşlarla eve çıktık ayrı da kurtuldum ordan , sende hiç bulaşma derim :34:

Cemaat evine 1 girersin bidaha çıkamazsın, çıkartmazlar. Ne üniden anlarsın ne yaşamaktan. Beynini yıkarlar onların ne tip 'insanlar' olduğunu hemen herkes biliyor. Uzak durman kaçman boykotlaman gerekirken bu yerleri, gideyim mi diyorsun.. Devlet yurdu o tip yerlere göre mis gibi emin ol. En kötü devlet yurdunda bile en fazla tırnakların pislenir, ordaysa kalbin pislenir, benden söylemesi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ever bunlar en ideali ama buyuk sehirlerde bu yurtlara gecmek icin cok ciddi torpil gerekiyor.Her isteyen giremiyor yani hatta birkac ay beklemen bile gerekebilir bunu goz onunde bulundur.

İst'da evresi çooook geniş olan bi tanıdığımız var o yardımcı olur umarım, en iyisi ondan rica etmek..:26:

Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorum:50: Açıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

Sıkma vs durumlar hakkında yorum yapmayacagim..

Ancak cemaat yurdu ileride basina sorun acabilir...

Bu konu çok hassas bir boyutta ve devlet daireleri kurum sinavlarinda dahi bunu sorar arastirir oldu..

Bence devlet yurdu özel yurt ya da eve cik bu tarz şeylerde adin geçmemesi ileride içine kurt düşmemesi acisindan iyi olur diyebilirim..

Ben de öyle düşünüyorum da bilemiyorum yine de :26: şu devletin yarı özeli kafama yattı da torpil gerekiomuş demek kii :26:
Evet canim hele de istanbul icin kykda ust kesimden torpil gerekir cunku bu tarz yurt sayisi az, ogrenci cok.Kucuk illerde daha kolay geciliyor bu yurtlara ama buyuk sehir kalacak yer acisindan her sekilde sorun bence.Hem kiralar fazla hem yurtlar pahali , ulasim cok onemli ayrica.

Ha hiç yutt çıkmazsa seni yine sokakta bıtakmıyolar mutlaka yerleşiyosun ama o süre zarfında misafir öğrenci olarak kalıyorsun yurtta yedekte falan kalırsanda 700.sıralada olan arkadaşlarım var onlar yerleştiler bana sonradan çıktı misagir öğrenci olarak kaldım keainlikle sokakta kalmadım.eğer bana çıkmaz napıcam diye düşünseydim bende o yurtlara giderdim benim uerime de benden sonraki yerleşirdi

bu evlerde kalan insanlar keyfi kalmıyor zaten hepsi maddi durumu iyi olmayanlar 100 tl falandı benim zamanımda ben 1 sene kaldım 100 tl veriyordum her ay , saydıklarımdan gına geldi 1 sene zor dayandım onlara açık biriydim kapanmam için baskı yaptılar , üstelik ben atatürk ünversitesinde okuyordum bilen bilir kapanmam mümkün değil zaten de istemiyordum , işe girdim arkadaşlarla eve çıktık ayrı da kurtuldum ordan , sende hiç bulaşma derim :34:

Ben de biraz süslü bi kızım laf ederlerse dayanamam diye korkuyorum, bu yaşıma kadar kimse ne kıyafetime ne saçıma başıma karıştı, işin o buyutu da var.. tamam namazımı ihmal etmeyen biriyim ona laf edemezler ama saçıma başıma dinlediğim müzik tarzından izlediğim diziye kadar müdahale ediolarsa işim zor :26:

İst'da evresi çooook geniş olan bi tanıdığımız var o yardımcı olur umarım, en iyisi ondan rica etmek..:26:
Kyk ile baglantili biri olursa daha rahat gecebilirsin canim.Milletvekili vs de olabilir ama daha ziyade kyk genel mudurlugunden biriyle baglanti kurabilmesi lazim.

Ben de bilmiodum canm.İnan bnde cok dusunuodum.Hijyene bn de cok onem veririm.2-3 kisilik odalar dus wc odada.mini buzdolabi kisiye ozel calsma masasi.komidin.giysi dolabi.ve yataklar baza seklinde.Fiyati da cok ucuz.Arastr icinde hic tereddut olmasn.Siddetle tavsiye ederm

Araştırıcam bunu inşallah olur :16:

Son düzenleme:
Bütün yurtlarda kaldım cemaat yurdu cemaat evi devlet yurdu özel yurt
En güzeli devlet yurdu diyorum ;-)

bence devlet yurdu
oda arkadaşlarınla anlaştığın sürece temizlikte hallolur diğerleride
bizim uyuma saatlerimiz bile aynıydı
zaten sizi aynı bölümden fakülteden veya birinci öğretim ikinci öğretime göre ayırıp veriyorlar
istanbulda ki yurtların konumunu bilmiyorum ama ranza sistemi kalkıyor
hatta istanbula da bi tane yapılmıştı duydum tv li falan diye bahsetmişti arkadaşım
yani küçük şehirlerde varsa istanbulda kesin vardır.
ben devlette kaldım ama 4 kişilkti bizim banyo içinde
şansımıza güzel bir yurttu

hem yapamasan bile oradan bir kaç ayda arkadaş edinip eve çıkarsınız
apartta var ayrıca onu düşünmez misin?

yarı devlet yarı özele de torpil var sanırım.

cemaatten memnun olan duydum diyorsunda hangi cemaat hangi bölge ya da ev ablası iyi denk gelmiştir oraya
aralarından çıkıyor bir iki tane
alışkında değilim diyorsun bence hiç yapamazsın orda
bu arada şu an yaşadığınız şehir neresi?

cemaat evinde kaldiginizda bahar şenliklerine gitmek dahi yasak. surekli eve misafir gelir. amac herkesin arkadasini toplayıp ortami sevdirmek vs vs. 4 kisi kalıyorsaniz 10 kisi yemek yersiniz. televizyon da yasak sanirim. giris cikis zaten malum. kati kurallar yok anladigim kadarıyla ama kurallara uymayani dislama var. yani sunu sunu yapacaksin degil de yapmadigin taktirde itilip kakilma. ki bu ayni ortamda yasadigin yabanci insanlar tarafından yapılınca delirtir adami.

Kyk ile baglantili biri olursa daha rahat gecebilirsin canim.Milletvekili vs de olabilir ama daha ziyade kyk genel mudurlugunden biriyle baglanti kurabilmesi lazim.

2 tane milletvekili var diğeri de mimar ama çevresi çok geniş. Rica ederim umarım yardımcı olurlar. Çok sağ olun tekrardan :16::16:

ben de bu sene ünive gidcem. ankara ya da konya gelir diye umuyorum. İnsallah tabi. ben de yurt düşünüyorum. cemaat evini tavsiye etmem. ben son senemde fem dersanesine gittiğim için biliyorum. öyle çok sıkı falan değiller ama lise öğrencisi gibiydiler. yani biz de ancak onlar kadar geziyoduk.
bi sorum olcak. devlet yurdun da kalan arkadaşlarım ne gibi sorunlarla karşılaştınız ?

Merhaba ablalarım,
Tercihlerimde Doğuş Üniversitesi var, %90 orası gelicek.
İstanbul'u hiç bilmiyorum:50: Açıkçası ortamı beni korkutuyor,
Devlet yurtları hakkında pek iyi şeyler duymadım, özellikle hijyen konusu benim için çok çok önemli,
Arkadaşlarla eve çıkma da olabilir ama o cesaret ister hem benim güvenebileceğim kimsem yok, o seçenek için henüz erken,
Son olarak cemaat evleri kalıyor, açık söylemek gerekirse pek sıcak bakmıyorum, hoşlanmam kendilerinden ama orda kalan bi arkadaşım memnun kaldı baya, rahatmış çok..Bikaç şartları varmış onun dışında sıkmıyolarmış pek. Çok kararsızım napıcağımı bilmiyorum gerçekten, yardımcı olursanız çok sevinirimm:16:

Cemaat yurdunu asla ve asla önermiyorum, devlet yurdunda kal daha iyi. Doğuş üni. özel değil mi? Burslu mu okuyacaksın? Eğer imkanınız varsa okulun yurtları vardır veya özel yurtlar. Ama kesinlikle ve kesinlikle cemaat yurdunu tavsiye etmiyorum.

Universite hayatini devlet yurdunda gecirmis biri olaraktan kesinlikle devlet yurdu <3

Diğer yurtları bilmem ama cemaat yurdunda dayımın oğlu kaldı ve psikolojisi bozuldu,yüksek puanla tutturduğu anadolu lisesini terk etti..
Gece kaldırıyolarmış bunları bilmem kime dua ediceksiniz diyolarmış,gecenin bir yarısı kalkıyolarmış,bi kaç kere dayımın oğlu itiraz edecek olmuş dövmüşler hortumlarla ..
Yani üniversitede de değişeceğini düşünmüyorum,hepsi böyle midir bilmem ,en iyisi devlet yurtlarına bakın ya da yarı özel.

Back