How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cemaat Evi mi Devlet Yurdu mu?

Haklısınız, dolu dolu yaşamak gerekio, ki ben de öyle bi üniv hayatı isterim:) evet Kadıköy güzelmiş baya inşallah ısınırım ben de:1: bu arada teşekkürler:16:

yok canım :1: ben var ya çok ii tanıyorum onları çok fenalar çook. hep terslerdim bozardım zaten, ki öyle büyüklerime karşı saygısız biri değilim, hele ki öğretmenlerime ama kıl oluyodum onlara, hiç kaale almıyodum, siz de almayın :1:

Nerden geliceksin bu arada?

Sen gel ben sana ucuza nerden alışveriş yapılır vs hepsini yazarım:9:

Senelerce devlet yurdunda kaldım hiç şikayetçi olmadım. Kesinlikle devlet yurdu.

öyle olması gerekiyo. ikisinin arası olmuyo çünkü :44:
Aynen:1:
Okulun kendi yurdu yok mu acaba?
En güzeli okula ait yurtta kalmaktr vakıf üniversiteleri için.
Belli bir arkadaş grubuyla gitmiyorsan eger cemaat evinde kalınca orada dışlanma ihtimalın baya bi yüksek
tek başıma gidicem maalesef, arkadaş grubum olsa eve çıkardık zaten :1: okulun yurdu yokmuş
:52: açmam akıllandım artık. peki yemek sorun oldu mu yurttayken? bi de ben cumhuriyet univ de iki gece kalmıstım. bi yurtta üç yıldızlı ötel diyolardı.fıstık gibi biyerdi :52: sonra bi hocamdan yarı özel yarı devlet yurdu olduğunu öğrendim. kampüs yurdu diye bi şey de var nette onu duymuştum.o nedir? yarı özel yurtlar çok pahalı olmamalı ?

ya bildiğim kadarıyla yemekleri pek güzel değilmiş devlet yurdunun, yarı özel devlet yurdunu az önce öğrendim. pahalı değilmiş ama torpille alıyolarmış:26: ama canım senin ank çıkarsa rahatsın bea :1: ben kaldım ank da 1 yıl, mis gibi.. hatta abimin işinden dolayı çoğu zaman evde tek kalıyodum, bi gün olsun sıkıntı yaşamadım ben.. bulursun bikaç arkadaş çıkarsın eve, kiralar da uygun ist a göre. hangi ünivi yazdın ank da?

Aynen:1:

tek başıma gidicem maalesef, arkadaş grubum olsa eve çıkardık zaten :1: okulun yurdu yokmuş

ya bildiğim kadarıyla yemekleri pek güzel değilmiş devlet yurdunun, yarı özel devlet yurdunu az önce öğrendim. pahalı değilmiş ama torpille alıyolarmış:26: ama canım senin ank çıkarsa rahatsın bea :1: ben kaldım ank da 1 yıl, mis gibi.. hatta abimin işinden dolayı çoğu zaman evde tek kalıyodum, bi gün olsun sıkıntı yaşamadım ben.. bulursun bikaç arkadaş çıkarsın eve, kiralar da uygun ist a göre. hangi ünivi yazdın ank da?

hacattepe ve ankara üniversitesi. ama ankara üniv-çocuk gelişimi gelir gibi görünüyo :40:

hacattepe ve ankara üniversitesi. ama ankara üniv-çocuk gelişimi gelir gibi görünüyo :40:

Hayırlı olsun canımm şimdiden ikisi de güzel üniv :) :nazar: dediğim gbi ank uygun sakin güzel bi yer. 3 4 arkadaş toplanın eve çıkın en iisi. ben ank da olsam bu kadar düşünmezdim, orda da arkadaşlar var bide, ama ilk yıl cevre edinmek sart:51:

Hayırlı olsun canımm şimdiden ikisi de güzel üniv :) :nazar: dediğim gbi ank uygun sakin güzel bi yer. 3 4 arkadaş toplanın eve çıkın en iisi. ben ank da olsam bu kadar düşünmezdim, orda da arkadaşlar var bide, ama ilk yıl cevre edinmek sart:51:

Ben de ilk sene yurt diye dusunuyorum. Cunku hem sehri ogrenmis olrum hem arkilerle tanismis olurum. Daha sonra cikabilirim. Oyle dusunuyorum ben de :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cemaat yurduna gitme. Kuzenim gittiğine gideceğine pişman oldu. Zoraki etkinliklere falan katiyorlardi kizi. Sonra cikti arkadaslariyla bi ev tuttu onda da pisman oldu evi pislik goturuyor yemek sirasi diger kizlara falan gelince yemegi bile el yikamadan yapiyorlarmism hijyen 0. En iyisi devlet yurdu canim ordan şaşmayacaksin.

6 yıl cemaat dershanesine gitmiş biri olarak söylüyorum kesinlikle yurt. Cemaat evine gidip mutlu olman için ya çok iyi insanlara denk geleceksin ki bu şans işi ya da ot gibi yaşayacaksın. Tv yok, internet yok, müzik dinlemek yok(kulaklıkla dinlemene izin veren yerler var), sohbet var, ablalar var, kalabalık var..

Benim de ilk tercihim Beykent ikincisi Doğuş. Ama Beykent gelir diye umuyorum
:1:

Cemaat yurduna gitme üni hayatını yaşayamazdın düzgün ayrıca içindekilerin neler yaptığını bilsen ne ablalar var içindekileri geç.

Devlet yurdu iyi duruma göre ikinci sene eve geçersin

Hijyen diyorsun da cemaat evlerinde de her şeyi sen yapıyorsun zaten... Bir de temizlik yemek kavgaları oluyor ki of of (: ben cemaat yurdunda da kaldım evlerinde de vakit geçirdim. Pişman değilim çünkü farklı bir tecrübe yasadım... Şöyle bir gerçek de var belirli eve giriş çıkış saatleri var ve seni okulda dahi gözetleyen birileri var gerçi şehirden sehire farklılık gösterir ama... Ekonomik durumuna gore ayarla kendini çok sosyal biri değilim derslerim her şeyden önce gelir kurulu bir düzenim olsun diyorsan cemaat evleri diyorum en azından ilk yıl ortamı tanır cevre edinirsin 2. Yıl ya eve ya da yurda çıkarsın. Ben öyle yaptım. En önemlisi gidip ortamı da görüp şartları konuşmak illa biri agir basacaktir...

Ben de biraz süslü bi kızım laf ederlerse dayanamam diye korkuyorum, bu yaşıma kadar kimse ne kıyafetime ne saçıma başıma karıştı, işin o buyutu da var.. tamam namazımı ihmal etmeyen biriyim ona laf edemezler ama saçıma başıma dinlediğim müzik tarzından izlediğim diziye kadar müdahale ediolarsa işim zor :26:

Canım cemaat eviyle ilgili her türkü bilgiyi benden alabilirsin. :) mesaj atıyorum sana :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım çoğunluk devlet yurdunu önermiş sana aklın eskilere gitmesin şimdiki devlet yurtları özel yurtlar gibi cemaati asla önermiyorum sana

:1: kesinlikle değil. ama son sene cemaat dersanesine gittim ve hocam hala arıyo. yoksa kesinlikle oyle bi tarafım yok. hani elini versen kol da gidiyo. bunları birçok kişiden duydum inanmadım tabi çoğuna ama sizin de tasdiklemenizi istedim sadece :) yanliş anlamayın

Tatlım hocan senin anan mı baban mı senden menfaati olan bir insan.sen sanıyormusun senin iyiliğini istiyor.bir yapılanmanın içinde böcek kadar değerin olmadığı birşeyin içinde mi olmak istersin yoksa hür iradenle hayatına yön vermek mi istersin.sakın o hocan ı ailenle görüştürme.onlardaki tatlı dil kimsede yok açma telefonlarını o kimki sen ona göre 4 yılını şekillendireceksin.bir konsere gidemeden üniversite bitirenler ben okul okudum demesin.insan bunlarla gelişir görgüsü bilgisi artar saman gibi mi çıkmak istersin üniden.insanlara ne anlatacaksın nasıl sohbetlere katıldığını mı gezdiğin gördüğün yerleri mi bak tatlım ben öğretmenim. Bu kadar insan sana gitme demiş.hepsi üni okumuş insan.ya bi insan saat 6da yurda girer mi girer ama kendi istiyorsa.anladın mı.tek amacım vicdanı hür bir insan olmanı istemem.bi arkadaşım tarikatçıydı şeyhim istesin düşünmeden camdan atlarım diyordu şindi bu adama mal demez misin??? Düşünmek yok beyni çalıştırmak yok sorgulamak yok aman nasıl da üni okumuş demi...

Tatlım hocan senin anan mı baban mı senden menfaati olan bir insan.sen sanıyormusun senin iyiliğini istiyor.bir yapılanmanın içinde böcek kadar değerin olmadığı birşeyin içinde mi olmak istersin yoksa hür iradenle hayatına yön vermek mi istersin.sakın o hocan ı ailenle görüştürme.onlardaki tatlı dil kimsede yok açma telefonlarını o kimki sen ona göre 4 yılını şekillendireceksin.bir konsere gidemeden üniversite bitirenler ben okul okudum demesin.insan bunlarla gelişir görgüsü bilgisi artar saman gibi mi çıkmak istersin üniden.insanlara ne anlatacaksın nasıl sohbetlere katıldığını mı gezdiğin gördüğün yerleri mi bak tatlım ben öğretmenim. Bu kadar insan sana gitme demiş.hepsi üni okumuş insan.ya bi insan saat 6da yurda girer mi girer ama kendi istiyorsa.anladın mı.tek amacım vicdanı hür bir insan olmanı istemem.bi arkadaşım tarikatçıydı şeyhim istesin düşünmeden camdan atlarım diyordu şindi bu adama mal demez misin??? Düşünmek yok beyni çalıştırmak yok sorgulamak yok aman nasıl da üni okumuş demi...

Oyle. Ama dersanedeyken hep iyiligimi istediklerini sanirdi.. hatta hocamizi herkes severdi tum kizlar. Butun sene yagla balla beslediler sene sonunda ise ne olduklari ortaya cikti. Yani menfaatlerini kendisi de dillendirdi zaten onda bi suphem yok. Ve ben kesinlikle hur bi insan olmak isterim. Konserler, okul gezileri, bahar senlikleri falan bunlara da katilmak isterim. Cemaat zaten dusunmuyodum senenin basindan beri. Hocami ben dinlemem kimin anne babasina orasi kotu bi yer kotu yola duser dese tedirgin olur. Ama onlarda anlamislar cikarlarini o yuzden cok sorun etmediler. Yurtda kalmami da onayladilar.:)) o yuzden bi problem yok. İlgilendigin icin de cok tesekkur ederim hocam.)

Kesinlikle cemaat yurtlarından uzak durun. Kalanlar elbette ki öyle diyecek kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Ancak birde kaçmayı çalışanları dinleseniz. 2 erkek arkadaşım - ki kendileri 24 yaşında - cemaatten çıkıp bir eve yerleşmişlerdi ancak bikaç gün sonrasında yurttan birileri gelip almışlardı çocukları. O bikaç şart dediklerime bakmayın bana göre oldukça ağır şartlar. Beyin yıkamaya birebir.

Aynısını 2 arkadaşım yaşadı. Cemaat evinde duramadılar ayrı eve çıktıklar. Akşam 9da bile nerdesin diye arıyorlar. Eve çağırıyorlardi. Ve su an erkek arkadaşm olan kisiyle o zamanlar sadece yanyana yürürken bizi evdeki abisi görmüş ve senin sevgilin mi var diye üstüne gitmişler. Ki sevgili bile değildik o zamanlar . Gayet masumca yürüyorduk. Tabiki bu da bardağı taşıran son damla oldu ve evden kavga gürültü ailelerinde işin içine girmesiyle ayrıldılar. Şimdi 1 yıldır kendi evlerinde Paşalar gibi yaşıyorlar :))

Anlayacağın uzak dur bence . Ayrıca özel üni.ye burslu gideceksen onların kendi özel yurdu da ücretsiz oluyor canım.

Back