- 15 Ekim 2010
- 16.931
- 12.191
Nancym cok dogru söylüyorsun ama bizim gibilerde var, göz ardi etme ...
Almanya`da yasayan Türkler, ayni Türkiye gibi yani 50 % Akpcidir ama 50 % diger.
neden yaklaştım biliyormusun. mantık insanıyım ondan. havanda su dövmenin anlamı yok.
düşünen sorgulayan halkı herkes ister ama bu o halkı oy atmaktan men etmekle olmaz. bir arkadaşta yazdı,devletin görevi bu. eğer halkın eğitim seviyesi cehaleti bunlara sebepse,bunu yapan o halka bunu getirmeyen devletin suçu bu. neden o halktan çıkaracağımki bunun cezasını. hala seçimlerde parmak basan varsa o da o kişinin suçu değil. madem gelecek için konuşuyoruz. o zaman eğitimden konuşalım halkı eğitmekten. oy verdirmemekten değil.
aynı düşünmek zorunda değiliz her konuda. buradada sizden farklı düşündüm demek.
insan beğenmeme aşağılama vs. olayına gelince bana göre jüri üyeliği vermeme mantığının bundan farkı yok. sen ne anlarsın siyasetten kardeşim otur yerinde demek bu.
O zaman şöyle yapalım Olivia yurt dışında yaşayan inançlı kesime oy kullandirmayalim ama 'sizin gibiler' kullansın ne dersin
Aynen !!! Elinize, yüreginize, beyninize saglik !“Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir.
Ancak toplumun kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.
Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye, tek bir kişinin mutlak, sınırsız biçimde iktidarı elinde tuttuğu bir siyasal sisteme evrilir.
Halk övülmeyi sever. Onun için güzel sözlü halkavcıları (demagoglar) yetersiz de olsalar başa geçebilirler.
Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği de sanılır.
Demokrasi bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse, oligarşi, az sayıda kişinin iktidarı elinde bulundurduğu düzen oluşur.
Sürdürülürse halkavcıları, demagoglar türer. Halkavcılarından (demogoglardan) da diktatörler çıkar.” - Platon
hahaaaayada çocuk yapmaya teşvik amacıyla, 3 çocuk yapana 2 oy hakkı gibi
kendi iki b..k konuşma filimlerinden başka ne yaptı gerçekten ya bilen varsa anlatsın. yatlarda yatan kalkanlara sorun bakalım ülke hakkında bir soru da cevaplasınlar.
o dağdaki çobana kurban olsunlar. onlar o kadar ilgililer ki evet. eşit olmasın yatlarda kiler elit kesim oy kullanmasın.
Ya da adam on senedir almanyada yasiyor ama turkiye icin oy kullaniyor. Ben bunu da dogru bulmuyorum. Kendisi avrupada sefa suruyor ama turkiye icin seriat istiyor, siyasal islam istiyor mesela. Tabi bu bir ornek sadece...cogaltilabilir.
Nancym cok dogru söylüyorsun ama bizim gibilerde var, göz ardi etme ...
Almanya`da yasayan Türkler, ayni Türkiye gibi yani 50 % Akpcidir ama 50 % diger.
O zaman şöyle yapalım Olivia yurt dışında yaşayan inançlı kesime oy kullandirmayalim ama 'sizin gibiler' kullansın ne dersin
Anlayamadim canim, biraz daha aciklayabilirmisin ?
kim bunu bu konuda yapmış. merak ettim. cem yılmaza şakşaklayıp aysun kayacıya auwwwwww diyen kim.cem yılmaz söyleyince ehe ehe şak şak şak
aysun kayacı söyleyince auuuwwwww
bu iki yüzlülük de beni öldürecek
not: ikisine de katılıyorum
i
kim bunu bu konuda yapmış. merak ettim. cem yılmaza şakşaklayıp aysun kayacıya auwwwwww diyen kim.
baktım bulamadım konuda.