Evde anne babanız var mı? Lütfen tek basima oldugumu ve 6da işten çıktığımı göz önünde bulundurun.Ne alaka? Benim kızım da 3 yaşında ve ben çalışıyorum. 11 aylıkken babadan ayrıldım. Kreşe verip çalıştım. Çalışan bir birey olarak bunu düşünememen saçma değil mi?
Tek başıma bakıyorum. Bazen annem geliyor ama engelli bir birey 1 saat bile bakamıyor çocuklarıma. Benim 2 tane çocuğum var Allah bağışlar inş. Sabah 7 gibi çıkıyoruz. Önce birini ortaokula bırakıyorum sonra diğerini kreşe. Ortaokula giden için işim izin veriyor. Vermezse etüt servis falan düşünmüştüm çıkış için. Diğerinin çıkışı kurtarıyor iş saatimi. İş şartlarımızı tartışamayız ama bir şekilde çözüm bulmalısın. Çünkü bir çocuğun yanı annenin yanıdır.Evde anne babanız var mı? Lütfen tek basima oldugumu ve 6da işten çıktığımı göz önünde bulundurun.
Şöyle oluyor cnm. Mesela bizim ilimizde önce bir taneydi tüm gün okul şimdi 3 taneyi biliyorum bizzat. İşte araştırıp bulmak gerekiyor. Milli eğitimi telefonla arasa bile söylerler. İşine yakın bir okul bulup servisle çıkışta yanına gelse denk gelirler. Tabi ben işini bilmiyorum ama belki çabasını halini gören işverenler de gerekli katkıyı yapar. İnş güzelce çözerCnm 17:30 da uygun olmaz ki, saat 18:00 işten çıkıyormuş. Birde bölge bölge, okul okul mu fark ediyor bilmiyorum ama arkadaşlarimin devlet anaokuluna giden çocuklari yarım gün gidiyordu. Keşke farklı çözümler olsa
Tesekkur ederim bu bana cesaret oldu. Kızım icin herseyi yaparım. Ama onun rahatını düşünüyorum, sabah erkenden soğukta evden çıkmak zorunda kalacak vs. Baba yanında olsaydı, eziyet olmazdım ona vs düşüneceğim şartlar yüzünden. Herseyi düşünüyorum işte....Tek başıma bakıyorum. Bazen annem geliyor ama engelli bir birey 1 saat bile bakamıyor çocuklarıma. Benim 2 tane çocuğum var Allah bağışlar inş. Sabah 7 gibi çıkıyoruz. Önce birini ortaokula bırakıyorum sonra diğerini kreşe. Ortaokula giden için işim izin veriyor. Vermezse etüt servis falan düşünmüştüm çıkış için. Diğerinin çıkışı kurtarıyor iş saatimi. İş şartlarımızı tartışamayız ama bir şekilde çözüm bulmalısın. Çünkü bir çocuğun yanı annenin yanıdır.
Şu yaptığınız yorum ne kadar kötü.... kızını alasın yok diyorsunuz ya, canım pahasına alıyorum. Ne savaşlar verdiğimi nasıl bir pislikle uğraştığımı bilemezsin. Kendini benim yerime koy, bide öyle düşün....Servise ver , işyerine bıraksınlar kızı .
Sanki senin kızı alasım da pek yok gibi . 6 çıkış saati geç değil bu arada .
Verdiği cevabı bi an idrak edemedim zaten bende ne alaka diyeOkuduğunu anlamayan biri daha, boşver
Sizden ayrılalı 2 sene olmuş ikinize de bu süre zaten eziyetmiş. Erkenden anne sütünden mahrum bırakan babanın aldığı vebali düşünün. Kızına küçücükken bu eziyeti yapmaktan çekinmeyen baba büyüyünce de iyi bi baba olmaz benim gözümde. Evlattan ayrılmak bi annenin en büyük imtihanı zaten çocuğuna da öyle. bunca zaman ayrı kalmışsınız zor olabilir başta belki ama o zamanlardan daha zor olmayscak. bu altından kalksmayacağınız bişey değil. Kendinize güvenirseniz gerisi gelir. Artık beraber olmalısınızTesekkur ederim bu bana cesaret oldu. Kızım icin herseyi yaparım. Ama onun rahatını düşünüyorum, sabah erkenden soğukta evden çıkmak zorunda kalacak vs. Baba yanında olsaydı, eziyet olmazdım ona vs düşüneceğim şartlar yüzünden. Herseyi düşünüyorum işte....
Nafaka nasıl verecek? Avukatınız var mı, mesela bu 2 sene boyunca kızınızın masrafları nasıl karşılanmış, kim ödemiş? Babası elden nakit mi vermiş? Eğer öyleyse bunlar ailece kötüler.Çalışmıyor doğru düzgün ama babadan zengin. Benim evim kira
Cocuk görüş merkezleri açıldı, kizimi ordan teslim alıyorum çünkü kendisine guvenemiyorum. Yalnız olduğumu bildiği için, daha önce kızımı bırakıp mahallede araciyla bekledi. Bu iftira durumunu, polis memurlarına anlattım. Sen daha buraya çok gelirsin dediler, velayet sana geçerse daha çok gelecek yine çocuğu almak için iftira atacak dediler. Çocuğu vermeden önce fotografini cekip ver diyorlar.Nafaka nasıl verecek? Avukatınız var mı, mesela bu 2 sene boyunca kızınızın masrafları nasıl karşılanmış, kim ödemiş? Babası elden nakit mi vermiş? Eğer öyleyse bunlar ailece kötüler.
Anne babanızdan gelen, maaşınız ve nafakayla rahat bakarsınız. Bence siz panik olmuşsunuz, kafanız karışmış. Çocuğum çok iyi şartlarda yaşıyor, ben alınca ya eksik bırakırsam diyorsunuz. Babası her şeyi almış vermiş ben yapamazsam kızım mutsuz olur mu diyorsunuz. Para çok şey ama her şey değil. Çocuk daha çok küçük, bebek sayılır. Annesiyle olmalı ve annesinin şartlarına göre yaşamalı. Varsa var, yoksa yok. Babasıyla yarışmaya kalkmayın ve her zaman dürüst olun çocuğa. Yapamayacağınıza yaparım, alamayacağınıza alırım demeyin.
Bu adam habire iftira atıyorsa çocuğu verirken mutlaka yanınızda biri olsun. Yani ne desem bilmiyorum, çocuğun yarasız beresiz olduğu nasıl kanıtlanır ki. Lütfen bunları uzmanına danışın.
muhakkak yazanlar olmuştur da ben de yazayım;Sabah 8 de ise geliyorum akşam 6 ya kadar çalışıyorum muhasebe olduğu için yorulmuyorum. Sizce tek başıma çalışıp çocuğuma yetebilir miyim annem babam hickimse yok. Yani kizimi okuldan karşılayacak bile kimse yok ben isteyken ilk cocugum olduğu için tecrubesizim
Sen annesisin buradaki hiç kimse değil kızın için en doğru kararı sen verebilirsin .. yüreğin ve aklın arasında kaldığından şu an kararsızlık yaşıyorsun , çokta kırılmışsın , eğer bu mücadeleyi verdiysen mutlaka al kızının velayetini , istediğin şeyde nu kızın içinde onu seven bir annenin yanında olmadı maddiyattan önemli , rızkı veren allahtırMerhaba
2 sene önce bir tartışma sonrası eşim 1 yaşında süt emen kızımı evden kaçırdı
Polislere haber vermemle eve gelmeden önce darp rporu alıyor ve benim kizima siddet uyguladigimi bu yuzden kacirdigini söylüyor.
Kızım 1 yaşında ve yeni yurume asamasinda olduğu için dizinde ve kalcasinda morluk varmış
Ben evde yalnız başıma kaldım günlerce sütümü sagdim , bu süreçte gitmediğim savcı hakim kalmadi.
Bu sırada eşim evin elektrik su aboneliklerini kapatarak yaşadığımız ortak konuttan çıkmam için herseyi yaptı.
Ve ben anne babamı kaybedip gurbette yaşadığım icin gidecek hiçbir yerim yoktu.
Ilk durusmada kizimin velayeti geçici olarak babada kaldı.
Ve eşim sürekli olarak emniyete giderek kızımın dizinde vs biryerinde morluk olduğunda hakkimda ifade verdi.
Kızım isilik olmuş, alerjisi olduğunda bile annesi makyaj yapmış bu yuzden diyerek her durusmada beni kötü anne modeline soktular.
Hakkimda defalarca takipsizlik kararı verildi ancak 1 tane suc dosyasi açıldı, hakim onune ciktim ve beratime karar verildi.
Bu adamın takıntılı bir şekilde emniyete gittiğini, benimle uğraştığını velayeti almamam adına suç dosyası actirmaya çalıştığını söyledim
Artık aile içi bürosu ve adliyedeki gorevliler beni o kadar tanidilar ki, gorevliler ve hakim bile eski eşimin takıntılı olduğuna kanaat getirdi.
Bu süreçte ben calistim ev kurdum
1 ay sonra velayet görüşmem var yavrum artık bana verilebilir.
ANCAK
SOYLE BIR durum var Ben velayeti aldığımda, sadece anne babamın maasi ,baba maaşım yüzde 50 yani 6000 annemin yüzde yirmi beş 3500 tl gelirim olacak.
Kızımın şartları suan çok iyi.
Ancak yavrum için o kadar uğraştım ve agladimki onu koynuma alıp günlerce uyumak istiyorum.
Kızım 3 yaşına yaklaştı, konuşmaya giyime eşyalara herseye ilgisi başladı onu her hafta sonu aldığımda anne alirmisin şuraya gidelim buraya gidelim herseyi yapıyorum şuan.
Yani kizima yetemeyecegim.....
Sizce velayetin babada kalması mi mantıklı.