Çekişmeli boşanma kızımın velayeti

svdanurx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2024
23
7
32
Merhaba
2 sene önce bir tartışma sonrası eşim 1 yaşında süt emen kızımı evden kaçırdı
Polislere haber vermemle eve gelmeden önce darp rporu alıyor ve benim kizima siddet uyguladigimi bu yuzden kacirdigini söylüyor.
Kızım 1 yaşında ve yeni yurume asamasinda olduğu için dizinde ve kalcasinda morluk varmış
Ben evde yalnız başıma kaldım günlerce sütümü sagdim , bu süreçte gitmediğim savcı hakim kalmadi.
Bu sırada eşim evin elektrik su aboneliklerini kapatarak yaşadığımız ortak konuttan çıkmam için herseyi yaptı.
Ve ben anne babamı kaybedip gurbette yaşadığım icin gidecek hiçbir yerim yoktu.
Ilk durusmada kizimin velayeti geçici olarak babada kaldı.
Ve eşim sürekli olarak emniyete giderek kızımın dizinde vs biryerinde morluk olduğunda hakkimda ifade verdi.
Kızım isilik olmuş, alerjisi olduğunda bile annesi makyaj yapmış bu yuzden diyerek her durusmada beni kötü anne modeline soktular.
Hakkimda defalarca takipsizlik kararı verildi ancak 1 tane suc dosyasi açıldı, hakim onune ciktim ve beratime karar verildi.
Bu adamın takıntılı bir şekilde emniyete gittiğini, benimle uğraştığını velayeti almamam adına suç dosyası actirmaya çalıştığını söyledim
Artık aile içi bürosu ve adliyedeki gorevliler beni o kadar tanidilar ki, gorevliler ve hakim bile eski eşimin takıntılı olduğuna kanaat getirdi.
Bu süreçte ben calistim ev kurdum
1 ay sonra velayet görüşmem var yavrum artık bana verilebilir.
ANCAK
SOYLE BIR durum var Ben velayeti aldığımda, sadece anne babamın maasi ,baba maaşım yüzde 50 yani 6000 annemin yüzde yirmi beş 3500 tl gelirim olacak.
Kızımın şartları suan çok iyi.
Ancak yavrum için o kadar uğraştım ve agladimki onu koynuma alıp günlerce uyumak istiyorum.
Kızım 3 yaşına yaklaştı, konuşmaya giyime eşyalara herseye ilgisi başladı onu her hafta sonu aldığımda anne alirmisin şuraya gidelim buraya gidelim herseyi yapıyorum şuan.
Yani kizima yetemeyecegim.....
Sizce velayetin babada kalması mi mantıklı.

Şu an kızınızı ne sıklıkla görüyosunuz? Velayet duruşmasına kadar para biriktirmeye çalışın kreşe gidebilirse çalışmaya başlayabilirsiniz. Kızınızı düşünüyosunuz anlıyorum da bence kızınız yanınızda olmalı. Böyle iğrenç bi babayla büyüdüğünde nasıl biri olur bilinmez. Ve kısıtlı görüştüğünüz için her şeyi yapmanız normal de yanınıza alınca böyle olmayacak yavaştan buna kendinizi ve kızınızı alıştırın

Asla birakmayin, adam igrenc bir insan. Velayeti alinca zaten bir miktar nafaka da alirsiniz, nafaka davasi da acarsiniz. Zaten cocuk 3 yasinda degil mi, onemli olan anneyle guzel vakit gecirmek, arkadslarla sosyallesmek zaten cocugu o sekilde, o kadar materyalist yetistirmeyin, 3 yasindaki cocuk alisveristen anlamaz zaten, parka goturun oyun grubuna goturun guzel vakit gecirin materyalizma zaten dusmez.

Şu an kızınızı ne sıklıkla görüyosunuz? Velayet duruşmasına kadar para biriktirmeye çalışın kreşe gidebilirse çalışmaya başlayabilirsiniz. Kızınızı düşünüyosunuz anlıyorum da bence kızınız yanınızda olmalı. Böyle iğrenç bi babayla büyüdüğünde nasıl biri olur bilinmez. Ve kısıtlı görüştüğünüz için her şeyi yapmanız normal de yanınıza alınca böyle olmayacak yavaştan buna kendinizi ve kızınızı alıştırın
Birine iftara atmak ne kadar kolay

Neden anne babadan kalacak maasi baz alıyorsunuz? Kreşe verip çalışmaya devam edebilirsin. Çocuk zaten 3 yaşına gelmiş.
Sabah 8 de ise geliyorum akşam 6 ya kadar çalışıyorum muhasebe olduğu için yorulmuyorum. Sizce tek başıma çalışıp çocuğuma yetebilir miyim annem babam hickimse yok. Yani kizimi okuldan karşılayacak bile kimse yok ben isteyken ilk cocugum olduğu için tecrubesizim

Birine iftara atmak ne kadar kolay

Yani erkeksen çocuğu kaçırmak da serbest, kadına eziyet de serbest, iftira da serbest, kadını öldürmek zaten serbest ... Adalet sistemine kadınların çıkmasını tamamiyle zaman ve para kaybı olarak görüyorum nasılsa hiçbir şartta kazanamıyorlar.

Calisiyorum. Kızımı aldığımda ben bakacağım ya calisamayacagim. Bundan bahsediyorum!
Saatlerini cocuguna gore duzenleyeceksin. Gerekirse eve evraklarini getirip evden calisip o sekilde kapatirsin. Burda yuzlerce calisan anne var. 3 yas kres icin uygun bir yas.

Sabah 8 de ise geliyorum akşam 6 ya kadar çalışıyorum muhasebe olduğu için yorulmuyorum. Sizce tek başıma çalışıp çocuğuma yetebilir miyim annem babam hickimse yok. Yani kizimi okuldan karşılayacak bile kimse yok ben isteyken ilk cocugum olduğu için tecrubesizim
Tüm gün kreşler var, çalışan aileler bu şekilde uygun kreşler buluyor. Maaşınız iyi ise isi neden bırakacaksınız ki? Ayrıca bu tempoda sizin çocuğu devlet okuluna verme imkanınızda yok o zaman. Koleje gitmesi gerekecek vs vs. Babasından okul ücretlerini karşılamasını isteyin, çalışma saatlerinize uygun kreş & okul ayarlayın.

Calisiyorum. Kızımı aldığımda ben bakacağım ya calisamayacagim. Bundan bahsediyorum!
Ne alaka? Benim kızım da 3 yaşında ve ben çalışıyorum. 11 aylıkken babadan ayrıldım. Kreşe verip çalıştım. Çalışan bir birey olarak bunu düşünememen saçma değil mi?

Tüm gün kreşler var, çalışan aileler bu şekilde uygun kreşler buluyor. Maaşınız iyi ise isi neden bırakacaksınız ki? Ayrıca bu tempoda sizin çocuğu devlet okuluna verme imkanınızda yok o zaman. Koleje gitmesi gerekecek vs vs. Babasından okul ücretlerini karşılamasını isteyin, çalışma saatlerinize uygun kreş & okul ayarlayın.
Mühendisciğim devlet anaokulu 7.40 da başlayıp 17 de bitiyor. Yani oraya da yollayabilir. 36 aylıktan itibaren de alıyorlar. Ama işte araştırıp bulması lazım. Çıkışta da kimisi 17.30 a kadar bekliyor.

Mühendisciğim devlet anaokulu 7.40 da başlayıp 17 de bitiyor. Yani oraya da yollayabilir. 36 aylıktan itibaren de alıyorlar. Ama işte araştırıp bulması lazım. Çıkışta da kimisi 17.30 a kadar bekliyor.
Cnm 17:30 da uygun olmaz ki, saat 18:00 işten çıkıyormuş. Birde bölge bölge, okul okul mu fark ediyor bilmiyorum ama arkadaşlarimin devlet anaokuluna giden çocuklari yarım gün gidiyordu. Keşke farklı çözümler olsa 🙏

X