Aslında evlilik mevzusu için değil mevzu hayatın her anlamında genel bir konu açtim :) inşallah inaniyorum bulacağina mucizelerin :)Çok şükür ilk defa bunalımda olmadığına işaret eden bir konunu gördüm sonundahah şöyle pozitif ol bakalım... Sen mutlu ve umutlu olunca kendini sevince mucizeler seni bulur zaten... Oturup evlenemiyorum kimse beni sevmiyor diye depresyonun dibinde yaşarsan olmaz...
Hah, güzel denk geldi. Ben de birkaç gündür eşime bunu öğretmeye çalışıyorumHerkese meraba bu ara bu konuya taktım :) çekim yasası! biraz araştırma yaptım kendimce .Olumlama yapmayla çok güzel hayata sahip olan insanların hayatını okudum .Tabiki olumlama yapmayla insanların hayatı komple değişmiyor veya hadi ben olumlama yaptim pozitif düşündüm sabah kalkınca hayatım değişecek elbette bu değil olumlu düşünüp ve beklemek aslında beklemekte değil akışına bırakmak sanırım:) The secret kitabını okumuştum ancak onu sadece okumuş geçmişim tekrar başladım.Buraya neden konu açtım derseniz burda yorum alıp kendimi inandırmak değil ben malesef olumlu düşünmem nadirdir en ufak şeyde çok etkilenirim kendimce yavaş yavaş bende başladım olumlumalar yapmaya :) başaririmiyim bilmiyorum elbet . Tamda bdv'ye uygun bir konu olacağını düşündüm ve olumlama yaparak hayatının farketmez herhangi bir alanında neyle alakali olursa olsun bunu yaparak başarılar elde etmiş insanları dinlemeye geldim :) hem herkes için iyi gelir diye düşündüm:)
Ne güzel teşekkür ederim yazdiğiniz için :)Tembel bir öğrenciydim,not ortalamam mezun olmaya bile yetmiyordu.okulu bırakmak üzereyken inançla kendimi topladım.son yılımda,en zor derslerden a veya b ile geçtim.şimdi hayalimdeki meslek için yükseklisans yapıyorum.
Çok istediğim bir çantayı hiçbir mağazada göremedim.ünlü bir marka yapmış ama o paraya değecek kadar beğenmedim. Eğer fiyatını düşünürken olumsuz hissetseydim asla olmazdı.ama olumlu hissettim,nasılsa onu alacağım dedim.içime daha az sinen başka modeli almadım.ve pazarda buldum üstündeki düğmeye kadar ben tasarlasam bu kadar olur! Basit bir konu ama olumlu düşünceyi görüyorsunuz.
Bazı konularda olumlamak daha zor.işsizken işiniz varmış gibi davranmak.kanserken sağlıklıymış gibi davranmak... bu yüzden sizin hedefiniz her neyse ona göre “mış gibi” yi hem davranışla hem duyguyla yapmaya çalışın
Acaba doğru şekilde uygulamıyor olabilir misinBi ben de işe yaramıyor şu çekim yasası
İstiyorum demek yetmiyor.o şeyle ilgili ne hissediyorsunuz?Bi ben de işe yaramıyor şu çekim yasası
Ne güzel örnekler vermişsiniz eskiden bende inanmazdim ama artik inanıyorum:) teşekkür ederim sizede yazdığınız için :)Hah, güzel denk geldi. Ben de birkaç gündür eşime bunu öğretmeye çalışıyorumben kesinlikle doğruluğuna inanıyorum. Sen neyi düşünürsen evren sana onu veriyor. Olumlu veya olumsuz. Aklından geçen şey sana muhakkak geliyor. Biz sanıyoruz ki sadece olumlu istekler gerçekleşiyor ama öyle değil. Sürekli borç harç düşünen insanın borcu bitmiyor, çünkü kafasına sürekli o döndüğü için onu çekiyor ve borctan harçtan kurtulamıyor. Pozitif düşünce önemli... Örneğin ben lise okurken saçma salak ama :) hep müzisyen bir sevgilim olsun, beni sahneye cagirsin bana bakarak şarkı söylesin ve dans edelim vs tarzinda şeyler hayal ederdim ve gerçek oldu, tam da hayal ettiğim o anı birebir yaşadım. Çok enteresan ama birebir. Bunun gibi birçok düşüncem gerçeğe dönüştü. Hangi birini anlatayım bilemiyorum:) ama son olarak, eşim. Tam hayal ettiğim ve evlilik konusu açıldığında tarif ettiğim gibi bir insan. Ve ilk tanıştığımizda adamın şu anki yapısı ile alakası yoktu. Resmen dönüşüm geçirdi. Tam istediğim, tarif ettiğim gibi. Çok enteresan... İsteyene daha fazla örnek verebilirim :) beynimiz radyo alıcısı/vericisi gibi. Ne düşünürsen o sana gelir. Önemli olan doğru düşünmek ve istemek
Siz nasıl uyguladınızBi ben de işe yaramıyor şu çekim yasası
Acaba doğru şekilde uygulamıyor olabilir misin
Kesinlikle inanmak gerekiyorNe güzel örnekler vermişsiniz eskiden bende inanmazdim ama artik inanıyorum:) teşekkür ederim sizede yazdığınız için :)
İstiyorum demek yetmiyor.o şeyle ilgili ne hissediyorsunuz?
Çok zor zaten asla olmaz mı? Onun var benim yok mu? Tüh keşke mi? Bunun olması için canımı vermem lazım mı?
Mesela borç örneği çok yerinde.borcum bitsin değil bolluk berekete odaklanmalıyız
Ben şimdiye kadar olumsuzluğun dibine vurdum ha hemen değismedim diyorki zatrn negatif düşünenler için biraz zorlaycak :) umarim başaricam umutsuz olunca elime hiçbirşey geçmedi bide bòyle bakicam hayata :)Kendimize olumlu telkinlerde bulunmak, pozitif düşünmek, pes etmemek ve sürekli hedeflerimiz için çabalamanın elbette getirileri olur. Oturduğumuz yerde, battaniye altında, salya sümük ağlayıp 'hayat bana bunu verdi' diyerek hiç bi yere varılmaz zaten. Kitap bana biraz abartı gelse de uygulanabilir. Olumlu düşünmenin kime ne zararı olur ki zaten.
İstiyorum demek yetmiyor.o şeyle ilgili ne hissediyorsunuz?
Çok zor zaten asla olmaz mı? Onun var benim yok mu? Tüh keşke mi? Bunun olması için canımı vermem lazım mı?
Mesela borç örneği çok yerinde.borcum bitsin değil bolluk berekete odaklanmalıyız
Herşeyin güzel olacağına inanmak ve bunu düşünmek güzel bir şey. Ama ilk olumsuzlukta kendini koyvermemen gerek. Zihninde hep beklediğim ya da olmasını istediğin şeyin olumlu halini canlandir. Asla olmama ihtimalini düşünme, "ya olmazsa". Bir kere olmaz iki kere olmaz ama elbet o istediğin ve beklediğin şey gerçek olur. Aklından geçirdiğin kelimelerin bile tesiri var. Doğru kelimeler önemliBazen o kadar mutlu oluyorum ki herşey güzel olacak inanıyorum , inan ayaklarım yere basmıyor hissediyorum diyorum bu defa güzel olacak .
Ama hep son anda istediğim şey yerle bir oluyor. Yine umutlar hüsran .
Sonrası yine depresyon mod.
Bı zaman sonra tekrar başa sariyorum güzel olacak diyorum ama aynen böyle tekerrür ediyor bende anlamadım