- 30 Kasım 2017
- 8.034
- 3.978
- Konu Sahibi Elif ilhan
Hayırlısı olsun bunlardan bende geçtim hala da geçiyorum pko var bende de teeee ergenlikten beri yeni bir şeyde değil :). Eşimin olayı sonradan patlak verdi tencere kapak olduk. Kilo kontrolü sağlıklı beslenme bunlar çok etkili eşimin ürolojisi de takviye verdi ve hareketlilik arttı mutlaka doktorunuzu dinleyin.Sağlıklı beslenmede önemli faktör eşim bu süreçte sigarayı azalttı yediklerine dikkat etti bende aynı şekilde. Glutenden ve şekerden uzak durdum yürüyüşümü düzenli yaptım. İkimizde paketli gıdadan uzak durduk. Kabak çekirdeği badem ceviz fındık incir keçiboynuzu pekmezi muz ben ekstra kırmızı meyve sebzeler tükettim
Bol su içmek yürüyüş yapmak Akdeniz usulü beslenmek yumurtalıkları uyarıyor ve çalışmasına yardımcı oluyor. Ben inositol kullanıyorum aşırı iyi geldi çatlatmaya gerek kalmadan şükür büyüyo ve çatlıyor yumurtalarım bu dengeyi bulması uzunca zaman aldı ama oluyor ve ben ağır pkoydum yani senede 2 kez zar zor kendiliğinden adet olan hatta doğum kontrol hapı bile söktürmeyen bir hastaydım.. ama kilo kontrolü ve inositol sayesinde dengede tutabildim şükür diyorum bu halime de herşeyde bir hayır vardır şuan zaten çocuk olayını da rafa kaldırdım nezaman isterse ozaman gelsin mucizemiz gelmese de tüp bebekle getirtiriz tabi ilerleyen zamanda artık. En az 1-2 yıl .. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah burda diğer kızlarda önerdiğimiz şeyleri yaparlar pkoyla yaşamamın yollarını öğrenirler zor ama imkansız değil