Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nasip olur inşallah ikimize de biran önce ne yapalım cnm bizim süreç böyle ilerledi benim tedavim 4 yıl sürdü doktorum yasaklamisti gebe olmamı hayırlısı bakalım tüm yolları deneyeceğim olmazsa

Kızlar , İrenbe Tüp merkezi Refik Keleş beyefendi ile görüştüm. Bütün tahlillerimi de yanımda götürdüm. benim sol tüp tıkalıydı. solda oluşan yumurtaların aslında bir anlam ifade etmediğini söyledi. Önemli olan açık olan tüp tarafındaki yumurtaların olgunlaştırılıp çatlatılmasıymış. aslında toplamda 3 kere çatlatma iğnesi yapıldı fakat 2 tanesi tıkalı olan tüp tarafındaydı. bu nedenle boşuna heveslenip beklentiye girmişim. bilginiz olması açısından sizinle de paylaşmak istedim.

Şimdi nasıl bir tedavi uygulayacaksın canım

Doktor bey bu degerlerle tup bebek yapmam hersey normal 3 ay daha deneyin dedi ben ne yapacagimi sasirdim valla bu arada catlatma ignesinin 14.gunu adet olmadim.. normal sartlarda bugun olmam gerekmez miydi ?? Idrar testim negatif

Doktor bey bu degerlerle tup bebek yapmam hersey normal 3 ay daha deneyin dedi ben ne yapacagimi sasirdim valla bu arada catlatma ignesinin 14.gunu adet olmadim.. normal sartlarda bugun olmam gerekmez miydi ?? Idrar testim negatif
Bazılarının geçikebiliyor Canım. Doktorun dediği bence çok güzel bir haber. Herşey normalmiş demekki zamanı var

Bazen geç döllenme olabiliyor canım kan testi taptırmalısın bence

Cnm bu c kollu rahim filmi aletleriyle cekerken aciyorlarmis istanbulda cevat bayrak var arastir istersen anestezi flnda yok bir iki dk icinde bitiyormus ztn. Hamile kalamasaydim bir sonraki ay ona gidip rahim filmi cektircektim hatta randevu almistim. Bulundugun ilde de c kollu cihaz ile iyi bir doktor arastirabilirsin. Cevat bayrak baya unlu bende buradan ogrendim

Arkadaslar hepinize nacizane birkac tavsiyem var;
*igne olacaginiz gunden 1 gun once iliskiye girin
*igneden 2 gun sonra mutlaka doktora tkrar gidip catlayip catlamadigini kontrol ettirin (benim doktorum mutlaka bakiyordu hatta ben sperme zararvermez mi bakmasak diyordum, hic bir zarari olmaz bakmamiz gerekiyor diyordu)
*birde mesela son ayimda 17mm di doktor igneyi yarin yapicaz dedi ama ertesi gunu tekrar cagirdi 20mm oldu igneleri hep kendi yapti. (Bu konuda soyledigi seyde su ornegin yumurta 17mm oluyo ama bazi durumlarda buyumesi gerekirken tekrar kuculmeye geciyo ya da o boyutta kalabiliyo ilerleme gostermiyo demisti)
* son olarak yumurtanizin adetine cok takilmayin 3 tane olmus 1 tane olmus. Benim ilk ayimda 3 taneydi hamile kalamamistim 2. Ayimda cat ignesinden 2 gun once 1 tane yumurtam kendiliginden catlamisti digeri icin igne oldum o ay hamile kaldim.
* klomen ve cat ignesinde takip suresi doktorunuzun ilgisi cok onemli.
Birde 36 saat olayina cok takilmayin makina degiliz ustelik her yumurta 36 saat beklemiyor ztn ornegin benim hep 20-24 gibi saatlerde catliyordu
Hayirli haberler alin insallah
13. Gunden once test yapmayin

Bu esnada beslenme ve vitamin desteginizi ihmal etmeyin, ne kadar kaliteli yumurta ve sperm olursa o kadar iyi

Bence buna sevinmelisin harika bisey ama sebepsiz infertilite diye de birsey var hersey normalken olmuyor bu durumda yapiyorlar yinede hatta doktorlar diyor ki biz tup bebek yapiyoruz hastanin ilk seferde bebegi tutuyor 1 yil geciyor hasta ariyor doktor bey ben 2. Bebege hamile kaldim diye. Sebepsiz infertilitede stres cok etkiliyor sanirim doktor videoda anlatiyordu nasolsa cocugum var artik rahtligina burunuyor anne ve bir anda normal yolla hamile kaliyor diye. Etrafimda ilki tup bebek ikinci dogal yola olan o kadar insan var ki

Ben İzmirdeyim ama bu konuyu ayrıca araştıracağım.. Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…