Çatlamayan yumurta 🥚

fartug

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2020
506
445
Kızlar merhaba benim bi süredir adetten önce bordo renkli kanamam oluyo bununla ilgili doktora gittiğimde oluşan yumurtanın çatlamadığını bunun da kiste dönüştüğünü o yüzden kanama yaptığını söylemişti sonra klomene başladık en son cuma günü 3. Ovitrelle çatlatma iğnesini oldum bugün çatlamış mı diye kontrol etmek için çağırdı doktor gittim yine çatlamamış dedi bu da kistleşmeye doğru gidiyo dedi yani bu iğneyle çatlaması gerekiyodu dedi. Bu şekilde aşılama ihtimali zaten düşünülemez direk tüp bebek düşünebilirsin senin için doktorla görüşücem falan dedi. Ben de henüz tüp bebek düşünmüyorum yani çatlamama dışında bi sorun yok çünkü herşeye bakıldı son çare olarak onu düşünmek istiyorum. Bu arada 1.5 yıldır deniyoruz olmadı ne düşük ne kimyasal gebelik hiçbişey olmadı yani tüpler de açık eşimin değerlerinde de sıkıntı yok. Benim de size sormak istediğim daha önce böyle bi sıkıntı yaşayan var mı aranızda. Yumurta çatlatmasını sağlamak için uyguladığınız bitkisel kürler falan var mı bu arada çikolata kistim de var bazı kürleri kistleri olanlar kullanamıyomuş bunu da baz alarak önerebileceğiniz bişeyler var mı acaba?

Oncelikle gecmiş olsun arkadaşim.ben folik asit(folbiol)birde klomen kullanmıştım.haziranda dusuk yapmiştim temmuzda soyledigim ilacları kullandım agustosta hamile kaldim allahin izniyle.ha bide ovulasyon testi al mutlaka.yumurtlama gununu tutturamaya da bilirsin.cok yardımcı oluyor

Birde incir kürü diyolar yardımcı oluyor.ama ben kur falan degilde her gun ac karına bir tabak incir yiyordum

Hayıt tohumu alın aktardan adwtinizin 3 günü başlayın sabah akşam 1 su bardağı için kaynamış suya 1 tatlı kaşığı koyun 5 dk kaynatıp hee seferinde taze olarak yapın 10 gün kullanın her ay yumurtanizin catladigini ilk ay farkina varirsiniz

Çok teşekkürler ben de 1.5 yıldır folik asit kullanıyorum zaten ha oldu ha olacak derken onun dışında bu üçüncü klomen kullanışım oldu ve çatlatma iğnesi bile çatlatmadı yumurtayı yani doktor da kendisinin yapıcak bişeyi olmadığını söyleyip tüp bebek merkezine yönlendirdi zaten. Onun dışında incir kürünü yapmayı ben de düşünüyorum da kisti olanlar için o kür iyi değil diye duymuştum sanki emin olamadım o yüzden.

Öncelikle teşekkürler cevabınınız için. Ben hayıt tohumu değil de aktardan direk hayıt suyu almıştım onu kullandım ama bi etkisini göremedim. Onun dışında clife diye bi macun var bu son iki ay da onu kullandım ama o da bi fayda sağlamadı.

İğneyle bile çatlamıyorsa kürlerden medet umma derim belli ki lh ile ilgili bi sıkıntı yaşıyorsun çatlayamıyor yumurtalar. Doktor kontrolünde olman daha mantıklı bu süreçte daha çok kist olmadan.

Ovulasyon testi denedin mi hic?klomen cok ds iyi olmuyor surekli kullaninca.duyduyuma gore yumurta catlamayinca kist yapiyormus.doktorunla bunu konus yada bi araştir kendince.test almayı unutma.belki gununu kacırıyosundur

Ovulasyon testi denedin mi hic?klomen cok ds iyi olmuyor surekli kullaninca.duyduyuma gore yumurta catlamayinca kist yapiyormus.doktorunla bunu konus yada bi araştir kendince.test almayı unutma.belki gununu kacırıyosundur
Bi ara kullanmıştım ama sonuç alamadım. Zaten sıkıntı yumurta oluşmasında değil o çok güzel büyüyo tam gününde gerekli olan büyüklüğe geliyo ama sonrasında çatlamıyo işte. Günümü de kaçırmam imkansız doktor ultrasonla kontrol ediyodu iki günde bir gidiyodum nerdeyse ama çatlatma iğnesi bile çatlatmadı. Tüp bebeğe yönlendirdi ama erken henüz bi süre oluruna bırakmayı düşünüyorum

Ben üç yıl olacak evliyim ve yaşım 27. İlk defa muayene oldum. Eşimde benimle birlikte oldu. Geçen ay başladık. Adetin üçüncü günü gittim alttan muayene oldum ve polikistik over başlangıcı olduğumu öğrendim. Aynı zamanda iltihabımda vardı. İğneler hormon hapı Dostinex sayesinde düzeldi. O zaman hormon testimde FSH 8.1 ploraktin 38.9 çıkmıştı. Rahim filmi istedi. Anestezi ile oldum temiz çıktı. Bana önümüzdeki ay gel adetin üçüncü günü ovülasyon takibi başlıcam dedi. Adetin üçüncü günü gittim baktı sağda ve solda yumurta takibine başladı. Sağ 8 küsür ile 10 küsürden yukarı çıkmadı. Ama sol çok iyi büyüdü. Bu sırada Ganol f 450 37.5 birim kullandım. yumurtam solda 20 mm olunca çatlatma iğnesi vurdurdu ovitrelle. Yumurtam 23 mm oldu yine çatlamadı ikinci kez overtille vuruldum . Dün gittim 33 mm olmuş çatlamamış. Bana tek sorunun bu dedi. Doğala bırakalım her ay böyle olacak değil dedi. İğne ilaç vermiyorum dedi. Tedaviyi noktaladı. Özelde oldum bu arada. Cuma günü yarın tekrar gidicem son kez bakıcak. Umarım çatlar bir mucize bende burada görünce ovülasyon takibi başladım. Dün tam günümdü testte koyu çıktı zaten. Eşimin testleri iyininde iyisi çıktı. Biz de doğurganlık zamanından beri her gün değerlendirme yaptık devam da ediyorum. Beni doktorum aşılama ya da tüp bebeğe yönlendirmedi. Normal yolla deneyelim bir de dedi. 33 mm belki şimdi daha çok büyümüştür yarında gitmek istemiyorum.

Biraz geç oldu ama şimdi görüyorum mesajını canım sıkıntımız aynı seninle. Şu aralar ben de ovülasyon test yapıyorum koyu çizgiyi gördüm değerlendirdim ertesi günü çizgi silikleşti bu çatladığını gösteriyomuş ama bizim durumumuzda da gerçekten çatladığı anlamına geliyor mu acaba Senin sürecin nasıl ilerledi bi değişiklik var mı ?

Hiçbir şey olmadı Ağustos ayından beri tedavi görüyorum yani rahat dört ay oldu. İlk ay ganol ile bir yumurta oluştu iki çatlatma iğnesi sonucunda kist ile adet oldum. Kist geçmeyince ekim ayı 21 günlük yasmin kullandım adet oldum. Üçüncü günü klomen günde iki kez başladık. 6 yumurta oldu bir adet çatlatma iğnesi sonucu çatladı düzenli değerlendirdik ama gebelik olmadı kist oldu onu adet ile attım. Sonraki ay adetin üçüncü günü günde üç klomen ile 5 adet yumurta oldu ama çok büyüdü 33mm de çatladı bir yumurtam o ay adet olmadım. Kistleri adet ile attım. Doktorum bana aşılama olamazsın dedi çünkü tek sorun yumurta çatlaması ve çatlamıyor. Dedik bu ocak ayında da ilaçsız spontan takip yapalım. Ban tamam dedi bi takviye gıda verdi o da dokundu bıraktım ilk içişte 450₺ verdim bi de. Neyse ilaçsız olduğu için bir tık geç gelişti. Ama beş adet yumurtam oldu. Bir de geçtiğimiz aylarda hep soldan büyüdü ama bu ay sağdan büyüdü. 21mm olunca çatlama iğnesi vuruldum. Üç gün sonra gittim bana LUF olmuş dedi. O da neyse işte. Yani kiste dönüşmüş. 16 mm bir adet daha yumurtam vardı. Gün aşırı ilişki önerdi. Bende daha gitmedim istanbul dışına çıktım tatile. Açıkçası çok bunaldım. Yumurta iğnesiz çatlamıyor çatlayınca da bebek olmuyor. Bir de ocak ayınca clife denen bir macun kullandım pcos için. Etkisini görücek miyim bilmiyorum. Doktor benden bir de yine ocak ayında amh istedi. O da 5.24 çıktı gayet iyi dedi yumurta rezervim. Hatta pco bile değil dedi. Şubatın 6 sı adet günümdü dedim bir gün daha bekliyim 7 si kesin olurum ama 10 oldu hala gelen giden yok. Göğüslerim hafif sızlardı o da yok. Tek yoğun sarımsı akıntım var. Test te yapmadım. Bu ay doktorada gitmicem. Tüp bebek düşünüyoruz bu sürece girmeden iki ay daha clife macunu kullanmak istiyorum. İnstagramdan sayfasına bakabilirsiniz clife yazıp. Çok etkili bir macunmuş. Ben geçen sene düzensiz kullanmıştım ama faydasını yumurtladığımı hissederek gördüm. Üç ay düzenli kullanım öneriliyor. Bende bakalım deneyeceğim tekrardan ama doktoru bıraktım. Bu ay gitmiyorum. Gitseydim famera denicektik ama kalsın yoruldum artık.

Ya açıkçası pco olanlarda çatlasa da bir silik bir koyu oluyormuş burada böyle okudum. Bende bu ay ovü testi denemeyi düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun

Ben de kullandım canım clife macunu ama bi ay kullandım devam etmedim sonra. Benim de adet günüm yarın bende de hiçbir belirti yok ne göğüs ağrısı ne kasık ağrısı. Bi de ben ovulasyon testi yaptım ya çatlama gününü biliyorum onun üzerinden 14 gün geçince adet olunması gerekiyormuş bu hesapla iki gün önce olmam lazımdı ama olmadı hatta geçen ay çatlatma iğnesinden 21 gün sonra adet oldum hep günüme denk geliyo aslında ama çatlama günü değilştirebiliyor ya adet gününü ben de ne zaman çatlarsa çatlasın hep adet günümde oluyorum bu kafama çok takılıyo. Acaba çatlamıyo mu diyorum ama dediğin gibi çatlamayanların testi hep pik oluyo kafam karıştı valla. Sen ne zaman test yapmayı düşünüyosun belki vardır bişeyler

Belki de senin de dediğin gibidir. Ben test yapmayı düşünmüyorum bakalım daha ne kadar sürücek eğer beş gün üzerine çıkarsa kan vericem ama idrar testi yapmayı düşünmüyorum. Bende de gelen giden yok ağrı sızı da yok.

Ben aslında pazartesi test yaptım ama ilk idrarla falan değildi akşama doğru yapmıştım negatif çıkmıştı yarın olmam lazım ama hiç adet belirtisi de yok leke falan da gelmedi daha beklemedim bakalım

Ben aslında pazartesi test yaptım ama ilk idrarla falan değildi akşama doğru yapmıştım negatif çıkmıştı yarın olmam lazım ama hiç adet belirtisi de yok leke falan da gelmedi daha beklemedim bakalım
Ben adet oldum

canım klomen herkeste işe yaramaz bendede kist yaptı ama femara var yumurtları kendiliğinden bile çatlatıyor iğneye gerek kalmadan doktoruna danış sana uygunsa 3 ayda onu kullan daha güçlü bir ilaç

canım klomen herkeste işe yaramaz bendede kist yaptı ama femara var yumurtları kendiliğinden bile çatlatıyor iğneye gerek kalmadan doktoruna danış sana uygunsa 3 ayda onu kullan daha güçlü bir ilaç
Doktor önermişti aslında ama klomenle de yeterli büyüklüğe ulaşınca ben istemedim açıkcası pahalı da bi ilaç denemedim yani. Ne yapıcamı şaşırdım artık ben de bi süre ara veriyim ilaç falan kullanmıyım diyorum ama o da işe yaramıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…