çatlaklar için aldığınız önlemler nelerdir

bende ilk aylarda hep bebeyağı kullandım şimdilerde badem yağı ve kakao yağı kullanıyorum inşallah olmaz çatlağım ama sanki bana olcakmışım gibi gelio çok zayıf hamile kaldım o yüzden göbeğim büyüdükçe geriliyorum kaşınıyorum sık sık yağlanıyorum gece gündüz :)

27. Haftamdayim karnim var ama kücük hamile oldugumu anlayan cok az. Ben 25 haftamda basladim bebek yagi ve catlak yagi sürmeye cok zayiftim 49 kiloydum hamile kaldigimdq simdi 56 ama genede karnim ufak. Insallah catlamam buna ragmen

en iyi krem lierac catlak kremi diyorlar kullanan varmı
Ben 4. Aydan beri düzenli hergun 1 kere kullaniyorum phytolastil jel bnm kullandığım. Ama Karnım com fazla yok inşallah çatlamaz şu anda da 25 haftaligim. Birde badem yağı ve zeytinyağını karistirip kullanıyorum arada da bebe yağı sürüyorum, ne bulduy Sam suruyom kısaca duşta kullanılan nivea nemlendirici ve kakao kremi de suruyom

bnde 6.haftadaym şuan çatlamaması için neler kullanabilirm ve kullandığınz yaglar sürüldükten ne kadar sonra yıkanacak

Hamişler :) bende bebe yağı, badem yağı, kakao yağı, kayısı yağını karıştırıp, her gün sürüyorum. Duştan sonra tabi daha da iyi geliyor. Bepanthen kremi de duydum aranızda ona da başlarım artık :)

Hamiş arkadaaslarım. 12 haftalıktan itibaren 7 yagı karıştırıp sabah aksam sürüyorum. Krem de sürdum. Hiç çatlamak isteyordum teyzem ve annem çatladıgı için:KK43: ancak 27 . Haftamda ansısın 4 çatlak ile basladı vucudm catlamaya :'( şimdi de devam ediyooo. Hala sürüyorumm. Ama düşünün o kadar yaglanıyordum ki esim her yer yag kokuyo diyordu. Genetik diyolardı da tedbirini alırsan olmaz diyordum. Genetikmiş :KK43:

Bu sabah catlakla uyandim sandim Allahtan degilmis iz olmus gecti tekrar, korktum bi an :)

Son düzenleme:
Merhaba kizlar bende 24 haftalik hamileyim.20 haftalikken basladim catlak kremine.doktorum once bioil verdi ama o bana alerji yapti.sonradan mustelayi onerdi.kullandim ama fiyat olarak fazla geldi bana.o yuzden simdi bebe yagi ve vazelin suruyorum.ozellikle banyodan sonra bol bol surup on dakka uzaniyorum iyice cildim msin diye.su anda catligim yok hic.

Sadece kakaolu vazelin ve her duş sonrası normal bir bebe yağı kullandım. Çok şükür hiç çatlağım olmamıştı. Bol bol su da içilmeli. Pahalı kremlere gerek yok bence

Bio-Oil tavsiyemdi ancak bilemiyorum hamileliğim dolayısıyla hormonlarım mı sebep oluyor yoksa Bio-Oil'in marifeti mi ancak 6. Ayımı bitiriyorum ve aşağı yukarı 1.5 - 2 aydır kullanıyorum, göbeğimde tüylenme oldu ve küçücük sarı tüyler siyahlaşıp gürleşti. Bembeyaz tenli biri olarak da berbat bir görünüm aldım.
Hamilelikten kaynaklanıyor da olabilir kesinlikle Bio Oil e kabahat bulmuyorum. Neticede vücut baştan aşağı değişiyor bu hormonlarımız sağolsun...
Kendi annelerimizde çatlak olup olmaması da çok önemli tabii. Ne hikmetse bazen ne yaparsak yapalım annede varsa çiçeği burnunda anne adayı olan bizlerde de oluşuveriyor Kırkpınar güreşçilerine dönmemize rağmen...
Ben birkaç gündür bu tüylenmeye kafamı takıp Bebak'ın zeytinyağlı kremini kullanmaya başladım. Basit bir vücut kremi nemlendirici...Ama tüylenmeden rahatsız olunca işi nasip'e bıraktım ve kreme geçtim...Umarım çatır çatır çatlamam :KK43:

henüz sadece bebek yağı sürüyorum, durumlar da iyi :)
ama bahsettiğin göbek tüylenmesi ilk haftalardan beri bende de var.tüm cildim daha sıkı ve pürüzsüz. sadece ve sadece göbişte tüylenme var. göbek deliğim de çok büyüdü. eskiden minicikti. o kadar da olsun artık dimi :KK48:

vazelin sürüyorum ben. ilk çocuğumda da vazelin sürmüştüm çatlağım olmamıştı ama bu durmalar biraz genetik.
vücut esnekliğini sağlamak için suyu bol içmek gerekiyor bu arada..

ben de bepanthol ve kesinlikle kakao yağı içeren vazelin kullanıyorum.Çok faydasını gördüm.Kollarıma bile uyguluyorum her gün duştan sonra.

31 haftalığım hiçbir şey kullanmadım çatlakta yok şükür :) ben çok su içtim onunda çok faydası oluyormuş

Kizlar badem yağı iyi geliyor diyorlar ama onun tüylenme yaptığını duymuştum. Burda kakao yağını görünce onu mu sürsem dedim ama acaba onun da öyle bir etkisi olur mu ki?

Onu bunu birakalimda :)) tecrubeli bayanlar catlaklar tam olarak ne zaman basliyor :KK53:

Onu bunu birakalimda :)) tecrubeli bayanlar catlaklar tam olarak ne zaman basliyor :KK53:
Ben ilk catlagimla dün karsilastim, son 10 gün kala tirnak izi gibi iki catlak olusmus karnimin alt kisminda. Bugünde 2 tane daha yerlesmis yanlarina :KK42:

Kizlar birde Kalsiyumda cok önemli diyorlar catlaklara karsi, malum son haftalarda cocuk annede ne var ne yoksa kendine topluyor. Ben bebegime kilolu dedikleri icin 2 aydir falan süt icmeyi birakmistim, sanirim bu son anda olan catlaklarin onlada ilgisi var.

X