canım hiçbirşey yapmıyorum desem yeridir.. saf tca aradım gg da var ama güvenemiyorum onun dışında artık kremlere güvenim kalmadı.. yine de alsam ya strivectin sd ya da striacare diye bi krem var içeriği iyi gibi ondan alırdım.. sen ne yapıyorsun düzelme var mı?
yok malesef canım aynı durumdayım lierac kullanmıyorum artık zaten ben ne yaprsam yapayım duruyolar orda bide artıyolar sanırım o kadar da su içiyorum nemlendiriciler yağlar sürüyorum nasıl etki etmez nasıl durdurmaz bilmiyorum gerçekten.. ablam bir eczaneye gitmiş beyaz çatlaklarım olduğunu lierac kullandığımı falan söylemiş nuxe diye bir marka var kuru yağı var onun nemlendirici gibi el saç vücut için kullanılıyo çatlaklara çok iyi geliyo en çok bundan alıyolar demiş bende bir umut diye sipariş verdim. Açıkcası pek umutlu değilim çünkü çatlak için kullanan görmedim :44:
benimde artıyor nereye kadar böyle gidicek bilmiyorum bu gidişle bacaklarımda hiç boşluk kalmicakbide benim belimde oldu belimde değilde yan kısımlarda minik minik orayada sürmüştüm lierac neden böyle etki yaptı bilmiyorum derimle hiç uyumlu değilmiş demekki sürdüğüm yerlerde çatlak oldu hep.. çünkü daha önce kilo alıp verdiğim zamanlarda bile belimde hiç çatlak olmamıştı :/ erkek arkadaşımdan ayrılmayı bile düşündüm bir ara.. o sürekli motive ediyor beni ama yetmiyo ben kendimle barışık olmadıktan sonra... bu arada sana bi tavsiyede bulunym bi doktor adayı arkadaşım protein eksikliğinden kolajen az olabilir o yüzden çok kolay çatlak oluyo olabilir dedi senin nasıldır bilmiyorum ama ben pek et sevmem gerçekten protein eksik bende o yüzden hergün 2 tane bıldırcın yumurtasını (bıldırcın yumurtasında normal yumurtadan 9 kat fazla protein varmış) bir bardak sütün içine kırıp balla karıştırıp içmeye başladım cildime iyi geliyo gibi sen de dene istersen benim gibi çok et yiyen biri değilsen...
zaten protein almamız gerekiyomuş cildimiz için ama sadece et de yok ki düzenli olarak yumurta yoğurt fındık falan yiyorum yani bunlarda etkili olmalı eğer öyleyse :26: artık öyle bi hal aldı ki azaltmayı geçtim durdurmayı bile başaramıyoruz o kadar uğraşıp en çok buna deli oluyorum ben oluştuktan sonra zaten pek bişey yapılmıyor bari engellemeye çalışıyım diyorum ama o da yok.. bende erkek arkadşmn yanında çok konuşmuyorum artık çünkü benim abarttığımı düşünüyor ya kırmızı kırmızı olsaydı ya da ne biliyim canını yakan bişey olsaydı napcaktın falan diyo ama her gün onları ben görüyorum işte psikolojimi bozuyo kremi bile karanlıkta sürüyorum artık moralim bozulmasın diye
şuan resmen beni tarif etmişsin giyinirken bile bakmak istemiyorum önceden geçiyomu diye sürekli kontrol ederdim şimdi yenileri görüp moralim bozulmasın diye bakmıyorum bile ama neden oluyo bi anlasam kilo alıp vermediğimz halde.. benim kortizon vardı ama çatlak oluşturcak kadar yüksek değilmiş yani sebebini bilsek engelleyebilsek keşke... ikimizde aynı durumdayız bide ben böyle bitek bende vardır sanıyodum kilo almadığı halde durmadan çatlak oluşan..
yok canım her gün okuyorum kilo almadığı halde oluşan bir sürü insan var ve direk beyaz olarak oluşuyo falan demişler bilmiyorum neden böyleyiz inan artık cips hiç yemiyorum şeker falan yemiyorum hep meyve yoğurt falan yiyorum artık delirmek üzereyim bence bizimkinin bir sebebi var ya boşa olmaz yani kilo almıyoruz dikkat ediyoruz yine oluyosa bu başka bişeyden kaynaklanıyodur :44:
peki senin sadece bacaklarında mı oluşuyor yeniler? neden olabileceği hakkında bi fikrin var mı? ben bir ara çok fazla krem sürüyordum üstüste günde 2 3 kez o zaman düşünmüştüm cildimdeki gözenekleri tıkıyor olablirmiyim diye şimdi pek fazla yormuyorum cildimi. bazen diyorum stres etkili olur mu düşünmekten başım ağrıyo bazen.. sadece kalçamda olsaydı inan takmazdım ama bacaklara yayılınca kötü oluyo...
Merhaba kızlar bir şey danışmak istiyorum baktım kremler yağlar fayda etmiyo sizce bir güzellik merkezinde çatlak tedavisine mi başlayayım ya da tca peeling mi yapayım evde bir türlü karar veremedim :S
Merhaba kızlar bir şey danışmak istiyorum baktım kremler yağlar fayda etmiyo sizce bir güzellik merkezinde çatlak tedavisine mi başlayayım ya da tca peeling mi yapayım evde bir türlü karar veremedim :S
ben tca peeling öneririm ama iyi bir yerden almak koşuluyla.. çünkü ben doa kozmetikten aldım 25lik olanından.. sanırım saf tca değildi soyulma çok az oldu ama ona rağmen çatlaklarımda incelmeyi farkettim. 30luk ve kaliteli tca ile 4 5 seansta görünmeyecek kadar yok olurlar sanırım. tabi bu sırada deri inceleceği için besleyici krem veya yağlarla desteklemek gerek..
senin nerelerinde çatlakların bide neden oluştular?
canım yok yok maş. kalçamda var baldırımlarım da var diz kapaklarımın arkasında var şimdi de gögsümde oluşuyo :S ergenlik döneminden sonra çok kilo verdim ve öyle kırmızıda olmuyo bendekiler direk beyaz tca yı deneyeyim o zaman sizce nerden almalıyım ?
ya ben şunu farkettim kilo verirken oluşanlar direk beyaz olarak çıkıyor alırken çatlayanlarda kırmızı... ben hiç kilo aldığım zamanlarda çatlamadım zaten hep verirken oluyor benimde beyaz daha doğrusu kendi ten rengimde bir süre sonra beyazlıyor.. tca da nerden almam konusunu bende araştırıyorum ama kararsızım çünkü saf tca olsun istiyorum ancak öyle işe yarıyor.. galiba gg dan alıcam ebayde buldum ama tr göndermiyorlar?
ya sanmıyorum 25likte olsa çok az etki etti gibi geldi bana ve soyulma kendiliğinden olmadı kendim keseleyerek soydum çünkü 10 günü falan geçmişti.. zaten bikaç kişiden de duydum orjinal değilmiş diye. o siteye bende baktım sanırım ordan alıcam 30luk. nasıl yaptığımı da anlatayım. önce duşta vücudumu kremlerden yağlardan arındırdım sonra saf alkolle temizledim tca yı bi kaba döktüm biraz ve yelpaze şeklinde fırçalar oluyor onlarla çatlak olan yerlere sürdüm ama hiç yanmadı işte yanması gerekirdi neyse 5 dk tuttum çok yanmasa da yıkadım hafif bi beyazlaşma olması gerekiyordu normalde.. sonra yıkadım ve bepanthen sürdüm bu kadar.. hiç korkulcak birşey değil çünkü bu %100 tca değil ki zaten suyla seyreltilmiş %30 da çok düşük bi oran. etkisine gelince çatlaklarımı inceltti ama bu farkı ben görebilirim sürekli incelediğim için. dizlerimdekilere daha çok etki etti. şimdi %30 la daha kontrollü yapmayı düşünüyorum cilt soyulmadan bu çatlaklar gitmez bu bi gerçek.
ya sanmıyorum 25likte olsa çok az etki etti gibi geldi bana ve soyulma kendiliğinden olmadı kendim keseleyerek soydum çünkü 10 günü falan geçmişti.. zaten bikaç kişiden de duydum orjinal değilmiş diye. o siteye bende baktım sanırım ordan alıcam 30luk. nasıl yaptığımı da anlatayım. önce duşta vücudumu kremlerden yağlardan arındırdım sonra saf alkolle temizledim tca yı bi kaba döktüm biraz ve yelpaze şeklinde fırçalar oluyor onlarla çatlak olan yerlere sürdüm ama hiç yanmadı işte yanması gerekirdi neyse 5 dk tuttum çok yanmasa da yıkadım hafif bi beyazlaşma olması gerekiyordu normalde.. sonra yıkadım ve bepanthen sürdüm bu kadar.. hiç korkulcak birşey değil çünkü bu %100 tca değil ki zaten suyla seyreltilmiş %30 da çok düşük bi oran. etkisine gelince çatlaklarımı inceltti ama bu farkı ben görebilirim sürekli incelediğim için. dizlerimdekilere daha çok etki etti. şimdi %30 la daha kontrollü yapmayı düşünüyorum cilt soyulmadan bu çatlaklar gitmez bu bi gerçek.
çok soru soruyorm cnm ama duşta vücudumu kremlerden yağlardan arındırdım sonra saf alkolle temizledim demişsin ya duş aldıktan sonra saf alkolle mi temizledin :)
evet canım önce ölü deriyi atıyorsun sonra alkolle bölgeyi temizliyorsun. tca sürdüğün yerler temiz olmalı.
canım sen daha bir kere mi uyguladın tca yı bende alcam ama nerden alsam kaçlık alsam bilmiyorum biraz araştırdım çok yüksek almak ciddi zararlar veriyomuş bir de mesela sen çatlaklarının üzerine mi sürdün direk yoksa her yerine mi sürdün sonuçta ben popomdan başlasam bacağımdakilere sürene kadar dakika dolar zaten nasıl yapcaz :44: